Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu

picături nazale nu sunt cele mai eficiente și rapid mod de a combate răceala obișnuită. Acest lucru este valabil și pentru adulți, dar și pentru copii și ciudat, dar pentru că părinții sunt forțați să caute alte metode de tratament. Una dintre tehnicile suplimentare este lavajul nazal, care chiar și un copil poate fi efectuată în casă. Pentru tratamentul a fost corect, este foarte important să se studieze nu numai regulile de spălare, dar, de asemenea, ce fel de compoziții și mijloace pot fi folosite în acest scop.Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu

Simptomele copiilor rece comune

Simptomele comune rece într-un copil Fiecare părinte ar trebui să știu. La etapa inițială vorbim despre arsură și mâncărime la nivelul nasului, uscarea mucoaselor. În același timp, ea a marcat agravarea respirației nazale. Următoarele simptome - este:

 • apariția descărcării grele din nas, ceea ce face aproape imposibilă de respirație;
 • eventual de stabilire a urechilor, creșterea indicatorilor de temperatură, strănut apoasă și permanent;
 • curge nasul este însoțită de lipsa poftei de mâncare și dureri de cap.

Pentru a treia etapă a ofensivei trebuie să fie între trei și cinci zile. A fost apoi că începe să apară de descărcare muco-purulenta nas. Desigur, în scopul de a atenua această condiție, trebuie să știți totul despre cum să-și petreacă copilul lavajul nazal.

Indicații, contraindicații și descrierea proceselor

Aceste proceduri sunt utile nu numai pentru rinita din cauza rece comune, dar, de asemenea, detectarea adenoids, sinuzita, amigdalita. În plus, copiii se spală vor fi utili în bronșită, astm și chiar depresie. Un astfel de tratament poate fi realizată în două moduri: curgerea liberă a lichidului, și datorită hrănire speciale lichid de spălare sub presiune.

Pentru a asigura curățirea căilor nazale prin prima metodă, se recomandă insistent să utilizeze orice vas care are un nas lung. Dispozitivul cel mai comun este ceainicul. Dacă vorbim despre cum să se spele fluxul de lichid realizat, va fi posibil să se utilizeze fie o seringă sau o seringă fără ac.

În mod direct pentru procedura necesară pentru copil să urmeze anumite recomandări:

 • indoi peste orice bazin, întoarce capul ușor în lateral și a deschis gura;
 • flux de fluid trebuie direcționată astfel încât curgea liber într-o nară și turnat într-altul;
 • Acesta va fi, de asemenea, important să se repete procedura de partea opusă.

Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu

Copii sub vârsta de trei ani, pentru a face cu un nas care curge efectua irigare, și anume îngropa oricare dintre fluidele (cea mai bună soluție salină). Acest lucru se face prin pipetare și apoi lichidul se îndepărtează, o suflantă aspirat. Acolo au o astfel de procedură în copilărie Contraindicații: reacții alergice, epilepsie, unele anomalii psihologice, forma congenitală de gastrita, icter. În continuare, aș dori un răspuns mai detaliat la întrebarea, decât spală nasul copilului cu o răceală la domiciliu.

Cea mai rapidă cale - apa sarata

remediu versatil și rapid este apa sarata, care a fost utilizată cu succes în tratamentul rinitei la copii. În același timp, este important să nu se adauge la compoziția unei cantități mari de sare. Să presupunem că un pahar de 200 ml este necesar pentru a plasa o treime ore. L. sare. După aceea, adăugat la pregătit deja o soluție de câteva picături de iod (puteți apela unele simulacru de apă de mare). În plus față de sare în această rețetă poate fi folosit sifon obișnuit și sare de mare în proporții similare.

Utilizarea preparatelor farmaceutice

Ideal farmacie mijloace pentru controlul este o soluție salină rece și 0,9% soluție de NaCI. Ultima parte este destul de ușor să se pregătească acasă, dizolvat într-un litru de apă nouă grame. NaCl. Serul fiziologic este un instrument util și indispensabil deoarece contribuie în mare măsură la umectarea mucoasei. În plus, este capabil să exact același nivel cu suprafața de mucus se îngroașe, oferind astfel curățarea mecanică a pasajelor nazale.

Poate fi spălat cu pasaje nazale saline pentru a efectua irigare la o răceală, chiar și sugari. Pentru a asigura clorhexidina antiseptice formulări rang, gata soluția farmacie furatsilina. Cu toate acestea, prezentând cele mai recente înseamnă că nu se poate înghiți, așa că este utilizat numai sub supravegherea părinților pentru clătirea avansat complet sigure.Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu
Bebelușii, chiar și copiii mici pot fi în condiții de siguranță, selectați dintr-o listă de medicamente de compoziții farmaceutice pentru spălare, de exemplu, Dolphin sau Umor. În plus, în prezenta listă sunt:

 • Physiomer;
 • Aqua Maris;
 • copil Akvalor (pentru copii mici) și Akvalor concepute pentru copii și adulți;
 • Marimer;
 • Salin.

Utilizarea de decoct de musetel

Clătiți nasul copilului cu un nas care curge si infundarea poate fi chiar și cu ajutorul unui decoct de mușețel. Avantajul acestui instrument este de efectele sale anti-inflamatorii. musetel uscat, desigur, sunt vândute în orice farmacie. Prezenta planta va avea nevoie să infuzat într-o baie de apă și apoi se diluează utilizând apă fiartă într-un raport de unu la unu.

Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu

Utilizați acest instrument va fi posibil, chiar și pentru cei mai tineri copii, cu excepția, desigur, prezența unei reacții alergice. Cu toate acestea, ar fi greșit să se utilizeze un decoct de mai mult de două ori în 12 ore. Rata de recuperare este de obicei de șapte până la zece zile, dar, în scopul de a obține un efect maxim, nu ar trebui să se oprească imediat după spălare pentru a îmbunătăți starea nasului.

Un alt mijloc de a adăuga o mușețel Calendula compoziție bulion și salvie (fiecare este aplicat într-o cantitate de un singur element. L.). Mijloace de spalare va fi gata, cand amestecul este prezentat între componente și se fierb timp de trei minute la foc mic. După aceea, compoziția infuzată în căldură aproximativ 30-40 minute, cu atenție și se filtrează și se răcește la temperatura camerei. Irigarea nasul cu o răceală la domiciliu acest instrument poate fi, de asemenea, în fiecare zi - de preferință dimineața și seara.

Cum să utilizați o coaja de stejar

Uscate și chiar efecte antiseptice algoritm se caracterizează printr-un decoct preparat pe baza de coaja de stejar. Pentru a pregăti mijloacele de reprezentare, se recomandă să se utilizeze un singur element. l. crusta 500 ml de apă. La copii sub cinci mai mici de dozare sau de două ori, de exemplu, bulion diluat jumătate este deja preparată compoziție similară stejar scoarță, dar cu utilizarea margarete.

Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu
Răspunsul la întrebarea cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu, acesta poate fi, de asemenea, lichidul de spălare, fierte într-o baie de apă. Baia poate fi preparată după cum urmează:

 • într-o tigaie plasată pe pânză de fund mai mare a materialului, se toarnă apă la 20% din volumul total și a adus la fierbere;
 • după apă se fierbe în tigaie se toarnă într-un număr mai mic de apă necesară pre-fierte;
 • mici pan plasate în interiorul mare;
 • face focul mai mic și nu mai mult de 30 de minute păstrate;
 • apoi retrage fonduri de la căldură, lăsându-l să se răcească absolut.

Aș dori să atrag atenția părinților asupra faptului că într-o perioadă lungă de timp, coaja de stejar folosit nu este permisă. Faptul că ea este în mod serios se usuca membranele mucoase și poate chiar să provoace o reacție alergică.

Utilizarea altor soluții

Cu toate acestea, coaja de stejar - acest lucru nu este singurul răspuns la o întrebare decât să se spele pe nas cu un copil rece. În special, acesta poate fi utilizat pentru acest ceai verde. Pentru a prepara o soluție, este posibil să se utilizeze produsul prezentat în următoarele cantități: de la jumătate la o linguriță .. se diluează cu 200 ml de apă clocotită. După aceasta înseamnă că va fi necesar să apăsați timp de 15-20 de minute, în timp ce, potrivit experților, mai puțin robustă soluția este, cea mai mică probabilitatea unei reacții alergice. Prin urmare, în scopul de a utiliza în mod corect ceai verde pentru spălare, este de dorit să se înceapă tratamentul cu o valoare minimă a compoziției.

În plus, puteți se recurge bine la soluția de spălare depozit de deșeuri în fiecare nară a unui copil. În acest scop, mai multe pipete, și personalul extrem de cald. După manipularea datelor copilului trebuie să sufle nasul, în caz contrar, tratamentul nu vor fi considerate eficiente.

Clătirea sugari nas

Secreții nazale pot, de asemenea, să apară într-un copil, și, prin urmare, toți părinții trebuie să știe cum să se spele nas în acest caz. Vorbind despre regulile de bază, să acorde o atenție la faptul că:

 • necesită medic pediatru consultare prealabilă;
 • utilizate în mod convențional pentru spălarea lânii, pipete sterile și un aspirator de copii (aparat pentru îndepărtarea mucusului din zona nazală). Acesta poate fi, de asemenea, utilizat cu vârful bec cauciuc moale;
 • înainte de spălarea efectivă este necesară pentru a efectua copilul duzei de curățare din coji uscate sus;
 • copilul este pus pe spate și se realizează îndepărtarea crustelor prin intermediul flageli de lână care au fost udate în prealabil în apă fiartă.

De obicei, acest pas nu ia mult timp și după aceea va fi posibil să se treacă direct la spălarea. Folosind un picurător în fiecare nară îngropat nu mai mult de una sau două picături de soluție. Bine potrivite în formă concentrată sau amestec de sare, de exemplu, bulion mușețel.

Este important să nu se toarnă o cantitate mare de bani, pentru că, în acest caz, lichidul poate pătrunde complet în ureche, care va fi destul de dureros. Dupa instilarea unei soluții, părinții ar trebui să permită una la două minute pentru a dizolva depozitele în nas. Apoi, mucusul acumulat este aspirat prin intermediul unor dispozitive cum ar fi un aspirator sau sac de cauciuc.

Ce și cum să se spele nasul copilului cu o răceală la domiciliu

Pentru purificarea finală a nasului copiilor se recomandă utilizarea flagella de lână uscată pune în aplicare mișcările de rotație. Acest lucru va scapa de toate efectele răcelii comune și de a accelera în mod semnificativ a scăpa de frig comune. Este important să se aibă în vedere faptul că, de exemplu, soluție salină nu ar trebui să fie utilizat mai mult de cinci ori în decurs de 24 de ore. De asemenea, este de dorit ca rata de recuperare, în general, nu este mai mult de o săptămână. Este în acest caz, părinții nu vor mai fi apare o întrebare despre ce sau cum să se spele copilul nas acasă cu o răceală.

(Nu a fost evaluat încă)