Ce trebuie să botez

copil botezul fiecare părinte percepe în mod diferit. Pentru unii este o inimă rit și obligatorie. Pentru alții - un tribut adus de moda sau de traditie. Într-un fel sau altul, dar sacramentul Botezului este atașat astăzi cei mai mulți copii. De aceea, problema esențială este faptul că necesitatea botezului copilului.Înainte de botez, copilul

Activitatea principală în curs de pregătire pentru ceremonia, desigur, se află pe umerii părinților. În primul rând, ei trebuie să aleagă nașilor la firimituri lor. Este de dorit să aibă atât de mamă și tată. Ar trebui să fie votserkvlennye om (botezat) pentru adulți și femeie care nu sunt căsătoriți și nu intenționează să împartă viața de familie. Acționând ca nasi, ei devin familia spirituală, frate și soră. Prin urmare, căsătoria între ele, în conformitate cu regulile Bisericii, este deja inacceptabil.

Botezul - principal și primul sacrament al bisericii, ritul comuniunii cu Dumnezeu.

Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil de a găsi o pereche. În acest caz, acesta poate fi prezența unui părinte spiritual. Este de dorit ca pentru fete era nașă, și pentru un băiat - nasul.

În prealabil, părinții ar trebui să determine ce copilul va fi dat un nume la botez. Aceasta nu corespunde întotdeauna valorile civile, deoarece unele denumiri moderne nu au relevant hramului în calendarul ortodox. În acest caz, numele ales similare în sunet (Snezana - Svetlana, Karina - Catherine) sau aproape de data nașterii (Botezul) din calendarul bisericesc. Acest nume va fi scris în certificatul Botezului și Sfânt selectat va patrona pe tot parcursul vieții. Preotul poate ajuta părinții să selectați un nume și o pictogramă pentru un copil nominală de cumpărare.

Ce trebuie să botez

Crucifix - un simbol al apartenenței la suferințele lui Hristos.

Ce trebuie să botez copil

În templu, în cazul în care doriți să boteze copilul, spune întotdeauna ceea ce este necesar pentru botez. Lista poate varia, dar în acest kit include întotdeauna crucifix. Prin tradiție, crucea dă un naș, dar acest lucru nu este o regulă strictă. Care va fi simbolul suferinței comuniunii lui Hristos - aur, argint, sau un simplu, pe un lanț sau un cablu - depinde de alegerea ta. Condiția principală: el trebuie să fie consacrat. Dacă aveți o cruce în biserică, nu este necesară o consacrare suplimentară. Dacă vom cumpăra în magazin - acest ritual este necesar înainte de botez.„Fericire pentru femei“ recomandă alegerea copilul trece fără pietre. Cel mai bun buna. Și atârna pe cruce gaytanchik destul de moale, care, spre deosebire de lanțuri, nu se va tăia gâtul delicat. Este astfel de torsade de multe ori vândute în magazine la temple iconice.

Un alt atribut indispensabil - biserica consacrat lumânări. Cât de mulți dintre ei vor avea nevoie pentru procesiunea în timpul ceremoniei, vorbesc direct la biserica aleasă.

Ce trebuie să botez

Cămașă de botez pregătirea Nașa și a fost purtat doar o singură dată într-o viață.

Anterior, principalele (și prima din viața copilului) sacramentele pregătit o cămașă specială de botez. Cel mai adesea propriile sale mâini cusute nasa. Acest tricou purtat în termen de 8 zile de la ceremonie, iar apoi prețuită toată viața mea. Timpul a schimbat atitudinea oamenilor față de lucruri importante în primul rând, și de multe ori copiii sunt botezați în haine casual. Cu toate acestea, fosta înțelegerea a se întoarce în ultimii ani, iar astăzi tradiția este de a găti un set de botez special renăscut. Deși nu este necesar să-l coase singur. Și pentru fete și pentru băieți, puteți cumpăra costum de ceremonie gata făcute.

Deoarece, în timpul botezului copiilor este complet cufundat în fontul, aveți nevoie de un prosop. Dacă doriți să respecte pe deplin tradiția, ar trebui să fie kryzhma (Rizk) - scutec special decorat ca Cămașă de botez. Utilizați kryzhmu re imposibilă. Ea a uscat după botez, însoțit de un om toată viața, și cu ea a pornit pe ultimul drum.

Ce trebuie să botez

Kryzhma haine ca la botez, însoțite de o persoană pe parcursul vieții sale, și cu ea a pornit pe ultimul drum.

Asta e tot ce ai nevoie pentru un botez copil. La sfârșitul creștinarea vi se va elibera un certificat de botez. care se încadrează în numele a botezat copilul, nașul său și preotul să efectueze ceremonia, numele templului unde Sacrament a fost comisă, sfântul patron al votserkvlennogo zi și îngerii lui.

La voință și cu binecuvântarea unui preot, puteți captura o ceremonie cu aparatul de fotografiat sau camera video.

Întors acasă, puteți seta masă și sărbători comuniunea copilul la sânul Bisericii. Nu numai nasi, dar, de asemenea, bunici și alte rude pot gândi în avans, ceea ce pentru a da copilul la botez. Cu toate acestea, amintiți-vă că nu ar trebui să pună în umbră băut zi. Botezul - nașterea spirituală a unei persoane, și trebuie să rămână curate.