Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Este posibil pentru a proiecta peisaj propriul dispozitiv

În ultimii ani, conceptul de „design peisagistic“ a intrat ferm în viața de zi cu zi. Gazon și grădină parcele încetează să mai fie plictisitoare „6 sutimi“ cu un set de paturi de legume standard, unele pomi fructiferi și pus la cale din material de la foișor de mână, ceea ce duce la o banda de asfalt.Tot mai mult, puteți vedea un bine întreținute, susținute în anumite zone de stil în cazul în care minutiozitate stabilite peluze, paturi de flori, grădini stâncă, iazuri, gradina si forme arhitecturale. Zonele în care fiecare copac, fiecare piatră are locul ei, și toate împreună creează un peisaj unic, care reflectă gustul și starea de spirit a proprietarului. Este, de fapt, există o amenajare a teritoriului.

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Pentru dispozitivul său, un set de pas cu pas de lucrări realizate de îmbunătățire, grădinărit, echipamente, zone de recreere. Neinițiați poate părea că crearea unui astfel de costuri materiale mari deliberate, de om, dar în același timp, una cu natura frumuseții necesită și serviciile unui designer profesionist. Desigur, pentru dispozitive de amenajare a teritoriului pe zone întinse adiacente conacele și vile, cel mai bine este de a utiliza serviciile unui birou de proiectare, este implicat în această activitate. Dar aici este de a dota o mică zonă din apropierea casei sau grădina lor cu propriile sale mâini este destul de real.

Mai mult decât atât, design peisagistic, realizate în mod independent, nu este doar perfect aranjate în conformitate cu regulile de model fără chip, și poate deveni o reflectare unic de gust, sentiment de stil, preferințele și talentele proprietarilor lor. Du-te la design de gradina dispozitiv are sens din punct de vedere al economiei. Servicii de proiectare profesionale nu sunt ieftine, iar banii astfel economisite pot fi puse la o bună utilizare în propria lui mână artizanale amenajare a teritoriului complot gradina ta.

Acest lucru vă va ajuta în seria noastră de articole în care descrieri detaliate, instrucțiuni pas cu pas și sfaturi, cu ajutorul căruia, pas cu pas, cu ciclul „zero“, va fi posibil să se efectueze aproape toate lucrările necesare pentru site-ul peisajului va fi dat dispozitive de proiectare. Vom încerca să dea răspunsuri la toate întrebările care pot apărea în timpul funcționării.

Pre-planificare

Astfel, soluția de proiectare teren agricol peisaj dispozitiv acceptat. Chiar primul pas pe care ar trebui să fie luate ar trebui să fie planificarea inițială. Este un fel de „prima vedere“ la o amenajare a teritoriului viitor.

Primul este de a desena un plan de site-ul pe suport de hârtie. Cel mai adesea, există zone de formă regulată - dreptunghiulară, pătrată, trapezoidală. Uneori, cu toate acestea, în ceea ce privește unghiuri ascuțite prezente, coturi și așa mai departe. Este necesar să se ia în considerare toate aceste porțiuni caracteristici formă, este avantajos bate-le.

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Trebuie să încercați să vă imaginați cum ar arăta site-ul, care va fi plasat toate clădirile și toate facilitățile viitorului design peisagistic. La ce punct va fi amplasat zona de recreere și un loc de joacă? Vor fi acolo pe site-ul lac plin sau fantana este mai bine pentru a limita mici? Am nevoie de un diapozitiv alpin? Va fi acolo pe site-ul de grădină și o grădină cu pomi fructiferi, sau de plantare este doar decorativ? Pe scurt, este necesar să se ia în considerare planul, ținând cont de toate dorințele.

Acest proiect inițial de cel mai bun să ia forma unei schițe, fără a respecta scala stricte. Evaluarea terenului, caracteristicile solului și climatice ale site-ului se poate face la planul inițial ajustări substanțiale. Aceleași modificări în planul inițial poate să apară atunci când selectați un stil, care va fi realizat de amenajare a teritoriului.

Evaluarea terenului

Evaluarea terenului, în primul rând este necesar pentru a determina cel mai eficient mod și utilizarea competentă a naturii de relief. Desigur, există modalități de a schimba radical peisajul, dar nici măcar un profesionist este clar că exemplele cele mai de succes și de lungă durată de proiectare peisaj au fost construite cu atenție maximă de topografie și de teren. Lupta cu natura va costa o mulțime de costuri materiale și de muncă pentru dispozitivul respectiv și nu mai puțin pentru a menține. Prin urmare, toate ideile pentru proiectarea peisajului cât mai mult posibil pentru a construi mai bine în peisajul natural al site-ului existent.

O variantă ideală în acest sens ar putea fi numit ekosady care fiind adaptat mediului uman, sunt realizate cu retenție completă a reliefului, solului, porțiunea de resurse climatice la care acestea sunt aranjate.Cu toate acestea ekosada dispozitiv nu poate, la toate site-urile. Uneori trebuie să nu numai „integrate“ în peisajul natural, dar, de asemenea, pentru a „imblanzi“ el. Exemplele includ zone „în relief“, sau, dimpotrivă, zonele cu un relief „plictisitor“ complet plat și. Dar, în orice caz, trebuie să fie ghidat de regula - mai bine pentru a sublinia demnitatea site-ului, mai degrabă decât să se ocupe de neajunsurile sale.

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Pentru a evalua relieful are nevoie de afară „zonei“ pregătit cu planul inițial. Ekopodhod înseamnă legare maximă a planului inițial la formele de relief - munte, deal, creastă, defileu, sifonul. Mai mult decât atât, este necesar să se ia în considerare, precum și terenul general, din care o parte deține o parte și de microrelief internă. Terenul panta poate fi clasificată ca plat (nu mai mult de 0,3-7 cm pe 1 m 2), deluros (8-15 cm per 1 m 2), traversat (20-50 cm per m 2), muntele (80- 100 cc pe m 2)

Dispozitiv de relief de câmpie nu necesită structuri inginerești sub formă de reținere pereți sau rampe, în alte cazuri, dispozitivul lor este probabil să fie necesară.

În cazul în care relieful este foarte complex, este mai bine să facă o analiză mai detaliată, utilizarea serviciilor de specialiști.

porțiune de analiză a solului. ham metoda

Deci, după relief și toate obiectele planificate în ea sunt „încorporate“ evaluate, produs de analiză complot a solului. Este necesar nu numai pentru plantarea dispozitivului. Este important să se știe ce fel de sol sunt plasate pe site-ul pentru a lucra cu baza (subsol), în procesul de îmbunătățire. De exemplu, atunci când iaz dispozitiv sau terase, în procesul are loc pe care mișcarea solului. Un dispozitiv pentru sistemele de drenaj și de drenaj. Pentru studiul în profunzime a unui mare parte a solului este mai bine pentru a invita un specialist. determină în mod independent de tipul lor de porțiuni din sol poate fi așa-numita „metodă de ham.“ Rețineți că rezultatele vor fi foarte aproximative, dar peisajul dispozitivului de design propriile lor mâini acuratețea lor este suficientă.

Diviziunea condiționată a solurilor include „lumină“ - nisip, argilos nisipos și „grele“ - lut, argilos. În forma sa pură, chiar și în parcele de gradina mici, acestea sunt rare, dar este întotdeauna posibil de a urmări dominante.

Cercetarea este cel mai bine realizat în umiditate naturală a solului, de exemplu primăvara sau după ploaie. Ia-o cantitate mică de sol și se scufundă într-un „cârnat“ (câlți).

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

În cazul în care cablajul este format slab și fărâmițează, solul pe zonele nisipoase.

În cazul în care cablajul este rulat, nu turnate și reîncerca să se rostogolească-l fărâmițează, este argilos nisipos.

Dacă cablajul este format prin orice metodă, poate fi îndoit într-un inel, dar la fisuri pliuri și Retrying duce la distrugere, ea humă

Harnașament foarte bine formate, prin plierea în inel nu fisuri - soluri argiloase.

Pentru o analiză mai completă, este necesar să se uite la plantele care cresc în zonă. Dacă există o scroafă ciulin câmp, măcriș sălbatic, mama și mama vitregă, aceste argilă sau sol argilos. Viscol și câmp Velcro - un semn de nisip argilos. Pe nisipurile de multe ori cresc volbura și margarete.

Cu toate acestea, plantele pot arăta nu numai compoziția, ci și nivelul apelor subterane. podbal Mamă, de exemplu, prezintă un nivel ridicat de apă subterană, un pelin, invers scăzută.

In ceea ce priveste design-ul dispozitivelor construcții peisagisitica subsolului cel mai dificil este mobil și estompează roditor nisipos. Evacuarea apei este un lucru mai dificil de făcut în argile și luturi grele.

Pentru lucrările la grădinărit trebuie să cunoască aciditatea solului. În mod independent, poate fi determinată cu ajutorul oțet. aciditatea solului neutru sau alcalinitate „fierbe“ sol acid nu reacționează. Pentru o analiză mai detaliată, puteți utiliza teste rapide sau test de turnesol obișnuite. Pentru a face acest lucru, selectat pentru analiza probelor plasate într-un recipient diferit și se diluează cu apă fiartă.

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Determinarea nivelului apelor subterane este realizată de către organizațiile specializate. Proprii o imagine completă și de încredere 100% este dificil, deoarece nivelul apelor subterane afectate de condițiile meteorologice - sfârșitul primăverii abundente cu topirea zăpezilor, ploi abundente în timpul verii. Pentru a determina sondele medii de apă subterană adâncime și jumătate forate la doi metri atunci când nămolul apelor subterane dimensională sasea distanță determinată de suprafața apei la nivelul solului. Datele obținute se definește prin nevoia de drenaj. Dacă nivelul apei subterane este mai mică de 1 m, este necesar dispozitivul de drenaj. În cazul în care 1,5 m, se recomandă să se evite waterlogging. Doar este necesar nivelul apei subterane pentru a ști când iazuri, plantarea de arbori și așa mai departe.

Caracteristicile climatice de calificare ale site-ului. Cum să facă măsurători

Următorul pas ar trebui să fie o evaluare a caracteristicilor climatice ale site-ului.

Pe poziția a vântului a crescut, iar gradul de expunere la soare (condițiile de lumină) depinde de modul în care cele mai bune pentru a „extinde“ casa, astfel încât să puteți utiliza confortabil o verandă sau balcon, în cazul în care este mai bine pentru a aranja zona de agrement care plantele pot fi folosite pentru amenajare.

Date gata în direcția fluxului de aer poate fi obținută de la serviciul meteo locale. Există metode de a reduce vânturile de nord, nord-est și nord-vest. Acestea trebuie să fie stabilite în proiectul de design peisagistic. De exemplu, reduce semnificativ puterea vântului gardului viu de viață pe mai multe niveluri de arbuști vânt de rezistență, înălțimea de vânt de copaci de 2-4 metri și înalte de vânt copaci 5-9 metri înălțime. Acest gard va oferi protecție împotriva vântului, la o distanță de aproximativ 100 de metri.

Ceea ce începe porțiunea de amenajare a teritoriului

Pentru zone mici, o astfel de acoperire nu este potrivit, deoarece va crea umbrire. În acest caz, oferă un gard de răchită, cum ar fi salcie, garduri vii de mici și de rețea, uneori, din material plastic rezistent la vânt.

Pentru a determina nivelul sau cantitatea de insolație porțiunii de iluminare trebuie să selectați o zi însorită. Pe plan de pre-preparat la 8 dimineata partiționarea umbre limitele de clădiri, copaci, stalpi existente. Măsurători repetate la prânz și la ora 17-18 seara. Fiecare măsurătoare notat prin eclozarea direcții diferite. Pe circuitul final de zone puternic umbrite vor fi umbrite triplu eclozarea loc srednezatenennye dublu sau single, și o acoperire completă a zonei în care soarele va străluci în timpul întregii timpul zilei rămân neumbrit. Planul insolației Ready este util în toate etapele de proiectare peisaj pentru orientarea corectă a zonelor, selecția plantelor și așa mai departe.

În acest pre-planificare și analiză a porțiunii singularități este finalizată.

Olga Dabul, rmnt.ru

poveste: vizualizare | landscapedesign: - | 0.9445 | 58