Chlamydia femei simptome, cauze, această condiție poate duce la

Chlamydia femei simptome, cauze, această condiție poate duce la

Chlamydia - sunt bacterii care sunt agenți patogeni ai infecțiilor cu transmitere sexuală (ITS).

Chlamydia la femei - un agent patogen definit, în mod normal în corpul de Chlamydia nu ar trebui să fie. Există diferite tipuri de Chlamydia, dar este important pentru femei Shlamidia trachomatis, din care este cauza chlamidioză urogenitale. Conform statisticilor, femeile Chlamydia apar în 60% din cazuri.Chlamydia - o boală cu transmitere sexuală ca organele afectate și ale căilor urinare și reproductive, infecția este cu transmitere sexuală. Aceasta este una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală în țară, conform statisticilor înainte de gonoree. Chlamydia sunt gram intracelulare - negativ bacterii: ele exista in interiorul celulei, cum ar fi un virus, dar au toate proprietatile bacteriilor. În acest sens, chlamydia greu tratabile, t. Pentru a., Deseori apare la femei (precum și bărbați) sunt asimptomatice. asimptomatică său de până la 50% la bărbați și 75% la femei, probabil, din acest motiv ca prevalenta Chlamydia in lume este foarte mare și nu există nici o incidență cifre exacte. Adesea, unul dintre partenerii sexuali poate ignora faptul că el este bolnav.

A doua opțiune - transportul asimptomatic de Chlamydia, care poate dura mai mulți ani. Dar, în timp, Chlamydia la femei se manifestă sub forma unor boli grave: pielonefrite, cistite, inflamații ale uterului, colului uterin, fanere, o complicație poate fi infertilitate. Chlamydia poate provoca, de asemenea, dezvoltarea femeilor colecistită, proctita.

Există un fel de Chlamydia, care afectează mucoasa ochiului și provoacă trahom. O altă varietate de limfogranulomatomu cauze venerice. Chlamydia este foarte persistente în mediu și se înmulțesc în mod activ în corpul uman. În plus față de transmitere sexuală (în timpul orice sex, inclusiv oral, anal), infectia apare si modul de zi cu zi: prin feluri de mâncare, o varietate de articole, prosoape, prosoape, strângeri de mână și sărutări. Dar această cale de transmitere a Chlamydia înregistrate rar, cu excepția cazului în care este o vibratoare sau alte „sex - jucării“ ale pacientului. Sursa de infecție sunt materialul seminal și lichidul vaginal.

La femeile gravide, prezența Chlamydia, pot aparea in utero infecții ale fătului.

Chlamydia la femei - cauze

Motivele prezenței Chlamydia la femei sunt:

- relații sexuale promiscue fără prezervativ;

- prezența unui dispozitiv intrauterin;

- avort și alte operațiuni în domeniul urogenital;

- nerespectarea normelor elementare de igienă personală.

Pentru femeile cu cauze Chlamydia poate fi atribuită imunitate redusă. Factorii care conduc la imunitate redusă, sunt:

- receptie lunga de antibiotice,

- hypovitaminosis și colab.

Motivele pentru răspândirea rapidă a Chlamydia la femei, și, prin urmare, contaminarea rapidă sunt în special cele mai multe bacterii. Chlamydia atașați la sperma, si sunt distribuite tuturor organelor sistemului de reproducere. Este nevoie de un singur contact sexual fara contraceptie, pentru a fi infectate cu Chlamydia.

Chlamydia la femei - Simptome

Chlamydia la femei cad în primul rând pe colul uterin. Există introducerea lor în celulele epiteliale cervicale mucoase ale uterului și multiplicarea intracelulară activă. Apoi Chlamydia distruge celulele pielii și lăsându-le. În sezonul de reproducere de Chlamydia la femeile nu au simptome ale bolii. O femeie poate să nu fie conștient de faptul că ea este infectat cu Chlamydia. Aceasta - perioada de incubație, care durează 20 - 30 de zile. Identificarea acestor termene imposibile Chlamydia.Odată cu distrugerea celulelor epiteliale ale colului uterin este eliberat citokine - factorul inflamator. Datorită lor, crește fluxul sanguin în zonele afectate, crește permeabilitatea peretilor capilarelor, ceea ce duce la exsudație de limfocite din sânge și formarea inflamator. Din aceasta ajunge Chlamydia in urmatoarele ganglionii limfatici si canalele limfatice distribuite pe tot corpul. Chlamydia la femei sunt prezente în aproape toate organele care apar simptome asociate. habitatul preferat de Chlamydia la femei - mucusului cervical, uretra, articulatii si ochi.

Ce - ce simptome specifice ale prezenței Chlamydia la femei nu este. După cum sa menționat deja, în 50 - 70% infecție la femei apare fara simptome de boli ascunse. Prin urmare, Chlamydia este adesea diagnosticata tardiv, atunci când este nevoie de un curs cronic.

Dar, în alte cazuri, Chlamydia in randul femeilor manifestat prin următoarele simptome:

- durere și mâncărime la urinare;

- nevoia frecventa de a urina

- vaginale (în principal muco - purulentă);

- glisarea dureri în abdomen, în partea din spate;

- eroziune de col uterin;

- o varietate de tulburări menstruale.

In plus fata de aceste simptome de Chlamydia la femeile au adesea simptome de intoxicare: oboseală, letargie, slăbiciune, febră, durere la nivelul articulațiilor. În cazul în care sunt implicate ochii, în curs de dezvoltare conjunctivita.

Chlamydia la femei - complicații

Datorită frecventelor infecția cu Chlamydia asimptomatică la femei și diagnostic tardiv pot dezvolta diferite complicații severe infertilitate (50% din cazurile de Chlamydia cauza infertilitate), sarcina ectopica, sindromul Reiter (o triadă vaginita, artrita, conjunctivita), diverse inflamatorii pelviene , avort spontan, mai multe malformații la copilul nou-născut, cancerul de col uterin.

Chlamydia la femei - Tratamentul

În cazul în care diagnosticul este confirmat definitiv, tratamentul începe Chlamydia la femei. Acesta este un proces lung și complex, din moment ce Chlamydia la femei este foarte dificil de tratat. La Chlamydia pot fi generate de rezistenta la antibiotice, chlamydia poate „ascunde“ de droguri.

Tratamentul Chlamydia la femei incepe cu selectia individuala de droguri, în fiecare caz. Dar tratamentul este întotdeauna combinat. Și, cel mai important: este necesar să se efectueze tratamentul simultan al partenerilor sexuali. Următoarele grupe de medicamente:

1. Terapia de bază - antibiotice cu spectru larg:

- Macrolidele: azitromicina, claritromicina, Rovamycinum, Vilfapren, eritromicină;

- tetracicline, doxiciclina - este acceptată în termen de 7 zile;

- Fluoroquinolonele: alternativă, mai puțin eficace și de multe ori provoca reacții adverse - Ofloxacina, Ciprofloxacin.

Terapia cu antibiotice este eficientă numai în cazul în care localizarea intracelulară de Chlamydia - în timpul sezonului de reproducere. Atunci când bacteriile pătrund spațiile intercelulare, în cazul în care poate exista un timp infinit de lung, acestea sunt transformate în L - forma, rezistente la antibiotice, iar această calitate, în viitor, ele transmit în timpul celulelor fiice de reproducere.

Există recomandări europene privind tratamentul Chlamydia, potrivit căruia i se atribuie Azitromicina individual sau doxiciclina timp de 7 zile - în cadrul sistemului de eficiență a tratamentului atinge 97%.

2. Formulări pentru a spori imunitatea, imunostimulante (cicloferon, Amiksin, polioksidony, metiluracil).

4. Dieta - să se abțină de la făină, lapte și alimente picante, deoarece încetinește procesul de vindecare, elimina alcoolul, fumatul.

5. La momentul tratamentului pentru a renunța la actul sexual pentru a evita reinfectarea, pentru a elimina efort fizic.

6. Tratamentul topic al Chlamydia la femei. În acest scop, utilizate unguente, creme, supozitoare. Acestea sunt disponibile pe bază de rețetă sau sunt creme gata ca un strat subțire de trei ori pe zi, aplicate la nivelul vulvei: Vitelii Fleur - o enzimă.

În ciuda complexității prognosticul tratamentului pentru viață în prezența Chlamydia la femei-friendly.

Chlamydia la femei - prevenirea

Răspândită Desigur, asimptomatice prelungit, lipsa oricăror - sau specifice simptome de Chlamydia la femei, pe termen lung și de tratament complex și complicații severe, o face de prevenire foarte urgentă de Chlamydia la femei. Prin urmare, trebuie să cunoască și să respecte următoarele reguli:

1. Evitați promiscuitatea.

2. Utilizarea obligatorie a prezervativelor în toate tipurile de sex.

3. Examinarea necesar după contactul sexual neprotejat pentru prezența infecțiilor cu transmitere sexuală.

4. Amintiți-vă că există și alte modalități în afară de infecția cu Chlamydia genitale, și să fie prudenți în această privință.

5. Dacă diagnosticat cu Chlamydia, trebuie să opriți sexul, pentru a informa partenerii sexuali, pentru a strânge de igienă personală, să ia toate măsurile cu privire la care trăiesc membrii apropiați ai familiei, pentru a le proteja de a fi infectate de uz casnic.

6. Amintiți-vă că, chiar și un sex neprotejat duce la infectia cu Chlamydia.

Chlamydia este baza celor de mai sus, este mai usor sa previi decat sa tratezi.