Chlamydia la femei și bărbați simptome, diagnostic, tratament, Chlamydia oslozhenenija

Modalități de infecție

Chlamydia (sursa de infecție), au propriile lor de clasificare - acestea sunt de diferite tipuri, dar diferă în doar structura celulara. Fiecare tip declanșează dezvoltarea infecției în anumite organe și sisteme - cum ar fi Chlamydia se poate dezvolta nu numai în organele genitale, dar, de asemenea, în ochi.Chlamydia nu poate exista în afara corpului uman, astfel încât infecția prin zi cu zi (printr-o strângere de mână, feluri de mâncare și prosoape) nu este posibilă. Notă: Chlamydia pot fi transmise numai în timpul actului sexual cu un partener bolnav, cu, si pentru sex vaginal și anal, dar cale orală pentru a satisface nevoile fiziologice este considerat sigur din punct de vedere Chlamydia.

După pătrunderea agenților patogeni genitale de date începe perioada de incubație - în nici un simptom al bolii este observată în 1-3 săptămâni. Pacientul nu prezintă nici o plângere, starea lui de sănătate este excelent, iar în acest moment consolidat Chlamydia in organism si incep sa se multiplice.

Important. În cazul în care Chlamydia infectate femeie in timpul sarcinii, atunci există un risc mare de infecție în copil - el va fi infectat în timpul trecerii canalului de naștere.

Conducerea infectie cu chlamydia a fătului în timpul sarcinii:

Chlamydia la femei și bărbați simptome, diagnostic, tratament, Chlamydia oslozhenenija

Simptomele de Chlamydia

Cel mai mare pericol de infecție venerică se consideră că poate să apară aproape asimptomatice. Desigur, există unele semne de boală, dar ele pot nota doar persoana atent:

 1. Pentru barbatii cu infectie Chlamydia se caracterizeaza prin:
 • în timpul urinării apar crampe și senzație de arsură la nivelul uretrei;
 • prima picătură de urină poate fi foarte plin de noroi - se pare că este „gros“;
 • în timpul ejaculării poate aparea sangerare vaginala usoara;
 • în unele cazuri, există pirexie (febră) și slăbiciune generală.
 1. Femeile pot să acorde o atenție la:
 • modificat pathologically vaginal - leukorrhea devin gălbui și au un miros neplăcut;
 • simțit arsură în timpul urinării;
 • rare, dar există plângeri de mâncărime la nivelul uretrei;
 • Acesta poate fi o creștere tranzitorie a temperaturii corpului.

Notă: nu numai simptomele de mai sus sunt de obicei ușoare, acestea sunt 10-14 zile poate să dispară fără urmă. Dar acest lucru nu înseamnă o vindecare completă - „ascuns“ boala doar

De obicei, Chlamydia la femei se manifesta printr-o dezvoltare bruscă a bolilor inflamatorii:

Atunci când un pacient suspectat de Chlamydia teste administrate. Metoda cea mai fiabilă pentru detectarea Chlamydia este PCR (reacția în lanț a polimerazei), oferă o precizie aproape 100%. Mai mult, poate fi utilizat testul immunosorbent (ELISA) - nu a fost detectată folosind acest microorganism în sine - chlamydia, si anticorpi pentru chlamydia - IgG, IgM, IgA. In acest caz, anticorpii au fost detectați în sânge sau în evacuarea organelor sexuale. Principalul avantaj al metodei ELISA este capacitatea sa de a dezvălui severitatea procesului. Dezavantajul - sensibilitate scăzută - doar 60%.

Descifrarea analiza metodei ELISA pentru chlamydia:

Chlamydia la femei și bărbați simptome, diagnostic, tratament, Chlamydia oslozhenenija

Metode de tratare a Chlamydia

Tratamentul Chlamydia este inegală - este ales într-un mod strict individual, ținând cont de starea generală de sănătate a pacientului, nivelul de boli legate de imunitate, potențialul de hipersensibilitate sau intoleranță la medicamente individuale specifice. Dar există o schemă generală de tratament pentru boli infecțioase în cauză, ceea ce implică o abordare cuprinzătoare pentru rezolvarea problemei.antibacterieni

Este vorba despre antibiotice - pentru a realiza eliminarea completă a infecției cu Chlamydia este imposibilă fără utilizarea lor. Deoarece agenții patogeni se dezvolta direct în celulele organismului, este necesar să se ia acele medicamente care sunt capabile de a ucide bacteriile intracelulară:

 • macrolide;
 • Seria tetraciclină;
 • Fluorochinolone.

În cazul în care pacientul este detectată o infecție mixtă (de exemplu, chlamydia diagnosticat simultan cu trichomoniaza sau gonoree), medicii ar trebui să aleagă antibiotice, care va opera complexul.

Tratamentul standard de Chlamydia:

Chlamydia la femei și bărbați simptome, diagnostic, tratament, Chlamydia oslozhenenija

Preparate activitate antifungică

Chlamydia adesea combinate cu o boala fungice - în acest caz, va trebui să treacă cursul și antimicotic terapiei (antifungic). Notă. in tratamentul antifungals Chlamydia luate tablete - de exemplu, Pimafutsin, nistatină și alții.

agenți imunomodulatori

In tratamentul Chlamydia trebuie să prescrie medicamente care pot îmbunătăți și consolida sistemul imunitar. Foarte eficient în acest caz va Takvitin, metiluracil, TSikloferon polioksidony și având următoarele proprietăți:

 • creste rezistenta organismului la infectii;
 • crește cantitatea de anticorpi;
 • Accelerarea Manipulări terapeutice;
 • reduce probabilitatea de medicamente de bază de acțiune similară.

Probioticele și enzime

Deoarece infecția cu Chlamydia implică o perioadă destul de lungă de a primi medicamente puternice, puternice, trebuie să aibă grijă de funcționalitate intestinului normală și siguranța întregului tract gastro-intestinal. Medicii pot recomanda să accepte următoarele medicamente:

 • Probioticele: Lactobacterin, Bifidumbacterin, Hilak Forte și altele;
 • gepatoprotektory (protejează ficatul de substanțe toksinchymi prejudiciu): Phosphogliv și Essentiale® Forte;
 • preparatele enzimatice (normalizeaza digestia) Mezim, praznicale, Krion și altele;
 • Bacteriofagi: Proteaceae, coliphage, Intestibakteriofag.

terapia topica

Pentru rezultate rapide în tratamentul Chlamydia se poate utiliza în mod activ locale de prescriere. Pentru femei pot fi prescrise comprimate vaginale, supozitoare si aplicatoare, dar scopul pentru bărbați sunt limitate doar de unguente, creme și geluri.

Notă: medicamente prescrise cu acțiune locală ar trebui să fie prescris numai de către un medic - este necesară pentru a exclude hipersensibilitatea și / sau intoleranță individuală de medicamente. În caz contrar, reacția alergică poate fi rapidă - anafilaxie, angioedem.

Recomandări suplimentare pentru tratamentul Chlamydia

Atât femeile cât și bărbații nu pot decât pe fixeze medicament - acestea sunt, desigur, au un efect rapid, dar nu se va obține complet scăpa de infecție și de a restabili organismul. Medicii dau următoarele sfaturi:

Posibile complicatii ale Chlamydia

Medicii recunosc Chlamydia infecție destul de periculos, deoarece este nevoie de aproape nici un simptom și are un impact negativ asupra activității sistemului de reproducere atât pentru bărbați cât și femei.

Complicațiile la femei

În funcție de locul în infecția cu Chlamydia este localizată, se poate dezvolta urmatoarele complicatii ale bolii netratate:

 1. Salpingo. Dacă infecția a fost „concentrat“, in ovare sau trompele uterine, dezvoltarea procesului inflamator va avea loc în această zonă a sistemului de reproducere. Pericolul unor astfel de procese inflamatorii este riscul crescut de boli de adeziv care duce la o infertilitate feminină durabilă.
 2. Endocervicitei. Aceasta se produce atunci cand localizarea Chlamydia in colul uterin, poate provoca dezvoltarea cancerului.
 3. Endometrita. Procesul inflamator în straturile profunde ale endometrului (țesutul care căptușește interiorul uterului) poate provoca pierderea sarcinii recurente.

In plus, Chlamydia poate provoca apariția unor boli articulare, forma conjunctivita cronica. Femeia începe să experimenteze disconfort severe si durere in timpul actului sexual - se duc „out“ apare iritabilitate excesivă, crize nemotivat de agresiune. Apoi, odată cu răspândirea infecției și agravarea problemei, o femeie poate fi remarcat depresie, oboseală cronică - în general, nivelul activității de viață scade semnificativ.

Complicațiile la bărbați

Dacă un om are o forma cronica de Chlamydia, vă puteți aștepta probabil dezvoltarea de:

 1. Prostatita. Aceasta este o inflamatie a glandei prostatei, care poate fi însoțită de retenție urinară acută și să provoace dezvoltarea de sex masculin infertilitate.
 2. Uretrita. Inflamația uretrei (uretral) conduce la mâncărime, senzație de arsură și probleme cu urinarea, în continuare se pot dezvolta nu numai prostatită, dar adenomul de prostata (tumora).
 3. Epididimita. leziune patologica a epididimului, ceea ce duce în final la infertilitate masculină.