Chlamydia la femei - simptome, tratament, simptome, consecințe

Chlamydia - este boli infecțioase și inflamatorii, care se caracterizează prin defectarea sistemului respirator genitourinar, locomotor, cardiovascular și.Genito-urinar (urogenitala) Chlamydia este una dintre infecțiile cu transmitere sexuală Cele mai frecvente (ITS), împreună cu sifilis, gonoree si trihomoniaza.

Chlamydia urogenitala este cel mai frecvent la persoanele active sexual cu vârsta cuprinsă între 20-40 ani și la adolescenți. Mai sensibile la boala sunt femei. Prevalența infecției este extrem de mare - Chlamydia este diagnosticat in aproximativ jumatate din toate cazurile de boli inflamatorii ale tractului urinar la femei.

Chlamydia la femei este adesea asociat cu alte boli cu transmitere sexuală (BTS). Apoi, infecții exacerba reciproc, dobândesc rezistență la efectele antibacteriene, durata crescută a bolii. In prezenta Chlamydia urogenitale crescut sensibilitatea la sifilis si infectia cu HIV.

Prevalenta ridicata de Chlamydia la femei este cauzată de, printre altele, faptul că Chlamydia este adesea asimptomatice, sau simptomele sale sunt ușoare.

Cauze si factori de risc

infecții trachomatis Patogeni cu Chlamydia la femei sunt bacterii intracelulare Chlamydia trachomatis. Aceste bacterii pot fi stocate pentru o lungă perioadă de timp în corpul uman, fără a provoca simptome clinice, în cazul slăbirii de apărare al organismului incepe cu Chlamydia nivelul de viață și de creștere sporite, cauzând simptomele de Chlamydia la femei. Cea mai frecventă modalitate de transmitere este Chlamydia sexuală - ca în tradiționale și în forme netradiționale de actul sexual neprotejat. In plus, transmiterea Chlamydia poate avea loc in utero sau în timpul nașterii de la mamă la copil în timpul trecerii fătului prin canalul de nastere. Observat calea de contact-uz casnic de transmitere a bolii. - Prin contaminate cu secretii infectate mâini, articole de igienă personală, lenjerie de pat, etc. Astfel de cazuri de infecție sunt rare, ca organism de Chlamydia este rapid pieri. Au existat cazuri de transmitere a Chlamydia in timpul transfuzii de sânge.

forme ale bolii

În funcție de localizarea procesului patologic sunt următoarele forme de Chlamydia la femei:

 • Chlamydia mai mici părți ale sistemului urogenital;
 • Chlamydia secțiunile superioare ale sistemului urogenital;
 • Chlamydia alte site-uri.

Chlamydia Adrift la femei sunt împărțite în acute (durata bolii până la 2 luni) si cronice (mai mult de 2 luni).

Simptomele Chlamydia la femei

De obicei, perioada de incubație pentru Chlamydia la femei dureaza 1-2 saptamani. Desigur Latent a bolii este observată la aproximativ 65% dintre pacienți, ceea ce complică diagnosticul și contribuie la dezvoltarea complicațiilor. Simptome specifice de Chlamydia la femei nu este disponibil, tabloul clinic al bolii se aseamănă cu alte boli cu transmitere sexuala (cele mai multe dintre ele au simptome similare) sau uretrita.

De regulă, accentul principal este chlamydia captuseala înfrângerea a uterului, sau uretra.

Principalele simptome ale infecției cu Chlamydia la femei sunt mucoase vaginale (vitros) sau un caracter mucopurulenta urât mirositoare. În unele cazuri, apariția descărcării anormale este însoțită de arsură, mâncărime, durere în zona genitală și trăgând durere în partea de jos a abdomenului, sacrul și creșterea temperaturii la valoarea subfebrilă (nu peste 38 ° C). Înainte de a menstruației, precum și în timpul sau imediat după durere actului sexual poate crește. apar adesea urinare frecventă, senzație de arsură și dureri în timpul urinării.

Aproximativ 1.5-2 săptămâni de la momentul în care prima manifestare a simptomelor bolii pot dispărea chiar și fără tratament, dar acest lucru nu este o recuperare - după un anumit timp boala se manifesta din nou, dar în acest caz, ele sunt mai puțin pronunțate. Astfel, Chlamydia la femei devine cronica, periodic, aducându-ți aminte de recidivă și / sau implicarea în procesul patologic al altor organe interne.

diagnosticare

Diagnosticul de Chlamydia la femei este confirmată în cazul detectării infecțiilor cu chlamydia în focar.

Pentru a diagnostica o boală se efectuează teste de laborator elaborate:

 • reacția de polimerizare în lanț (dezvăluie formă malosimptomno sau latentă a bolii);
 • legat testul immunosorbent;
 • Probată prin imunofluorescență directă utilizând anticorpi monoclonali (poate detecta anticorpi in ser pacient chlamydia);
 • metodele de diagnostic ADN;
 • examenul citologic al vaginale de descărcare, uretrale, cervical (metoda pentru diagnosticarea bolii in doar 10-15% din cazuri);
 • Analiza culturii cu inocularea bacteriană a materialului biologic în mediu McCoy;
 • antibiotikogrammy.


În cazul în care un test pozitiv pentru Chlamydia este recomandat ca unul dintre parteneri pentru a fi diagnosticate alte (e) partener sexual, chiar dacă nici un semn de boală.

Tratamentul Chlamydia la femei

Principala metodă de tratament a Chlamydia la femei - induse de droguri. antibacterieni asignate, capabile să penetreze în interiorul celulelor (tetracicline, fluorochinolone, antibiotice macrolide). La alegerea unui medicament este luată în considerare prezența unei infecții secundare, starea de imunitate a pacientului, precum și microflora urogenitale și tractul digestiv. În cazul Chlamydia la femeile gravide tratate cu medicamente antibacteriene începe după săptămâna a 14 de sarcină. Alegerea antibiotice pentru tratamentul Chlamydia la femei în timpul sarcinii este limitată la acele medicamente care nu au efect embriotoxic și fetotoxic.

Pentru tratamentul local al Chlamydia la femeile care utilizează instilarea de droguri in uretra, bai, tampoane, vaginale și supozitoare rectale.

Pacientii cu chlamydia cronica prezinta medicamente antifungice, medicamente imunomodulatoare (deoarece Chlamydia deprima sistemul imunitar) și complexele de vitamine, medicamente care îmbunătățesc procesul de reparare tisulară.

In tratamentul infecției cronice cu Chlamydia adesea tehnici de fizioterapie: electroforeză, iontoforeza cu medicamente, tratamentul cu radiații în infraroșu, terapia magnetică, cu ultrasunete.

Chlamydia cronică la femei necesită adesea tratamente repetate.

La momentul tratamentului ar trebui să excludă sexul, exercitarea excesivă, consumul de alcool, precum și preparate calde și picant.

Terapia Protivohlamidiynaya prezinta, de asemenea, un alt partener (e) sexual pentru a preveni reinfectare.

Studiul de control efectuat 3-4 săptămâni după terminarea tratamentului.

Posibile complicații și consecințe ale Chlamydia la femei

Daca este lasata netratata Chlamydia la femei pot dezvolta complicații grave:

 • inflamația mucoasei colului uterin (endocervicitei);
 • inflamația endometrului (endometrita);
 • inflamația trompelor uterine (salpingita);
 • inflamația trompelor uterine și a ovarelor (ooforita);
 • sindromul Reiter (inflamația conjunctivei ochiului, articulațiilor, uretră);
 • inflamație a faringelui, bronhiile, plămâni, rinichi, rect; și așa mai departe;
 • neoplasm malign al colului uterin.

procesele inflamatorii care apar în uter și apendicelor, pot provoca astfel de efecte la femei Chlamydia ca formarea de cicatrice si adeziunile in trompelor cu riscul ulterior de sarcină ectopică, sarcina in curs de dezvoltare, avort spontan, stillbirth, infertilitate tubare. După contactul cu agentul patogen in lichidul amniotic poate intrauterină infecția cu risc de anomalii fetale.

inflamația cronică a uretrei poate duce la strictura (ingustare) a uretrei.

Repetate de risc Chlamydia infectie de complicatii creste.

În cazul Chlamydia acute necomplicate cu diagnostic în timp util și tratarea simultană a partenerilor sexuali un prognostic favorabil.

Chlamydia cronică, forme avansate ale bolii prezintă adesea rezistență la tratament, tratament în acest caz, este mai lung și mai complex, riscul de complicații.

profilaxie

Pentru a preveni Chlamydia la femei este recomandat să se respecte următoarele măsuri:

 • evitarea promiscuității, sex neprotejat special;
 • diagnostic screening pentru prezența unei infecții cu un contact sexual neprotejat aleator;
 • Observă parteneri sexuali sub Chlamydia sondaj pozitiv;
 • cupluri sondaj de planificare o sarcină, la infecții latente (inclusiv Chlamydia).

Știați că:

Dacă zâmbetul doar de două ori pe zi - poate scădea tensiunea arterială și reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Potrivit mulți oameni de știință, complexe de vitamine sunt practic inutile pentru oameni.

Boala Foarte rare - Kuru. Suferă de ea doar de către reprezentanții Fur trib din Noua Guinee. Pacientul a murit de râs. Se crede că cauza bolii este un creier uman mananca.

Cu vizita regulat sansa solar de a dezvolta cancer de piele creste cu 60%.

Lucrarea pe care o persoană care nu-i place, mult mai rău pentru psihicul lui decat nici un loc de muncă, la toate.

Temperatura maximă a corpului a fost înregistrată la Uilli Dzhonsa (SUA), care este internat în spital, cu o temperatură de 46,5 ° C

Pentru a spune chiar cuvintele cele mai simple și scurte, vom folosi 72 de mușchi.

In timpul strănut corpul nostru complet nu mai funcționează. Chiar și inima se oprește.

În plus față de persoanele care sufera de prostatita doar o singură ființă vie de pe planeta Pământ - câinele. Aici, cu adevărat prietenii noștri cei mai fideli.

creierul uman este de aproximativ 2% în greutate din masa corporală totală, dar consumă aproximativ 20% oxigen care intră în sânge. Acest fapt face ca creierul uman este foarte sensibile la daune cauzate de lipsa de oxigen.

Chiar dacă inima unei persoane nu bate, el ar putea trăi pe o perioadă lungă de timp, care ne-a arătat norvegian Rybak Yan Revsdal. „Motorul“ sa oprit la ora 4:00, după un pescar a pierdut drumul său și a adormit în zăpadă.

Persoana a lua antidepresive, în cele mai multe cazuri, va suferi din nou de la depresie. În cazul în care o persoană să facă față cu depresie pe cont propriu, el are o șansă bună de a uita despre această condiție.

Falling de la un măgar, ai mai multe sanse de a rupe gâtul său, decât căzând de pe cal. Doar nu încerca să combată această afirmație.

Oamenii care obișnuiau să mănânce în mod regulat micul dejun sunt mult mai puțin susceptibile de a suferi de obezitate.

Oamenii de stiinta americani au efectuat experimente pe soareci si a constatat ca sucul de pepene verde previne dezvoltarea aterosclerozei. Un grup de șoareci de băut apă simplă, iar al doilea - suc de pepene verde. Ca rezultat, vasele din al doilea grup au fost libere de placi de colesterol.

Cuvântul de gura vs Internet: alege cel mai rapid și cel mai convenabil mod de a scrie la doctor

Ritmul unei metropole mare, lucra târziu în noapte și o lipsă cronică de timp - toate acestea determină amprenta asupra stării sănătății noastre. Uneori, chiar nekog.