Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Acasă »fotograf utile“ Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Cei mai mulți oameni interesate de fotografie știu că importantă componentă a unui lovitură bună, este o procesare digitală de monitorizare știință de carte. Este preferabil să se fotografieze în format RAW format, care conține mai multe informații decât JPEG și permite procesarea unei imagini de calitate superioară.Cinci modalități de a îmbunătăți imaginile:

1. Configurarea control fotografie

Cel mai simplu mod de a schimba luminozitatea, contrastul, saturația, nuanța și claritatea imaginii, fara a fi nevoie de tratament este de a utiliza o funcție de control de fotografie (în aparate foto Nikon) sau Selectarea unui stil de imagine (în camerele Canon).

Ca o regulă, în meniul camerei, există un număr de control de fotografie presetate. La Nikon - acest Standard, Neutru, Intens, Monocrom, Portret și Peisaj. La Canon - Standard, Portret, Peisaj, natural, exactă și monocrom. Modul Peisaj oferă albastru bogat și verde, o mare claritate și contrast al imaginii, portret. dimpotrivă, scade claritatea, contrastul și luminozitatea pentru a produce tonuri frumoase ale pielii. Neutru și natural conceput pentru fanii de post-procesare, acestea formează o imagine slabă cu tonuri discrete. În cazul în care fotografiile sunt nesaturate, verifica, poate unul dintre aceste moduri este setat în meniul camerei. Scoaterea unui complot specific, pur și simplu selectați stilul adecvat. Unele camere digitale permit de management pentru a face stilul de imagine dorit pe una dintre roțile directoare, care este foarte convenabil.

De exemplu, oglinda fotoapparatovNikon, deoarece 7000 și în sus de pe roata de control are două iU2 rezhimaU1 utilizator. Se poate seta stilul de peisaj. pe de altă parte - Portrait. și a comuta rapid între ele.

Dacă nici unul dintre stilurile built-in nu va convine, puteți modifica oricare dintre existente sau pentru a crea propriul dvs. cu setările corespunzătoare, claritatea, contrastul, luminozitatea, saturația și nuanța. Dar, trebuie să ne amintim că funcția de control de fotografie nu va funcționa dacă aparatul foto fotografiază în modul automat (Auto). Cu ajutorul acestei funcții posibile moduri P (program), A sau Av (prioritate diafragma), S sau Tv (obturator cu prioritate viteză), M (manual).

Personal, ne place să utilizați naNikonD5000 Landscape. practic, pentru toți subiecții.

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Muntenegru. Sveti Stefan. Nikon D5000. modul standard

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Muntenegru. Sveti Stefan. Nikon D5000. mod de soluție saturată

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Balaklava. Plaja "Vasili". Nikon D5000. modul standard

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Balaklava. Plaja "Vasili". Nikon D5000. mod de soluție saturată

Utilizatorii de camere digitale FujiFilm Seria X are capacitatea de a utiliza profilurile încorporate care imita diverse tipuri de filme pe care Stilizează imaginea în culorile corespunzătoare.

2. Porniți dinamic funcția de expansiune gama

Oricine a fotografiat în lumina puternică a soarelui, se confruntă cu apariția fotografiei de umbre adânci și scoate în evidență luminoase, în care este imposibil de a vedea detalii. Acest lucru se datorează faptului că, în unele cazuri, intervalul dinamic al scenei este mai mare decât poate captura camera de matrice. Pentru a combate această problemă în cele mai multe camere au o facilitate care păstrează detaliile și obiectele supraexpuse umbrite, permițându-vă pentru a crea imagini cu un contrast normal.

În Chambers Nikon este responsabil pentru acest AktivnyyD-Lighting (D-Lighting activ), în camerele Canon Avtokorektsiya luminozitate (Auto Lighting Optimizer) se luptă cu eșecuri în umbră, și Prioritate ton - cu supraexpunere. Utilizați-le atunci când fotografiați scene cu contrast ridicat. De exemplu, Nikon recomandă utilizarea funcției AktivnyyD-Lighting cand tragerile luminoase peisaj în aer liber printr-o, fereastra ușă, etc., sau când fotografiați obiecte umbrite într-o zi însorită. De obicei, aceste funcții au mai multe moduri de intensitate. Nu exagera, excesul de zgomot pot să apară în umbră.

3. zgomot davim la ISO ridicat

Fiecare fotograf se confruntă ocazional cu astfel de condiții de fotografiere, atunci când este necesar să se ridice foarte mult valoarea de sensibilitate (ISO). plumb ISO ridicat la zgomot puternic. Cei care trage în RAW format nu este foarte îngrijorat cu privire la aceasta, ca și moderne RAW-convertoare destul de corect și eficient sub presiune zgomot. Cei care trage în format JPEG rău va include funcția de reducere a zgomotului pentru vysokihISO în meniul aparatului foto.NashegoNikonD5000 De exemplu, ea începe să lucreze, deoarece unitățile de sensibilitate de 800 și de mai sus.

Această funcție, de asemenea, ca AktivnyyD-Lighting are mai multe niveluri de intensitate. Alegerea nivelului de atacul principal un echilibru între reducerea zgomotului de înaltă calitate și păstrarea detaliilor fine în imagine. Deoarece nivelul maxim poate duce la pierderea severă de detaliu și scăderea clarității.

4. Activați funcțiile de control automat de distorsiune și de control al aberației cromatice

Când fotografiați la un unghi larg sau, alternativ, pe o imagine lentilă lung poate fi distorsionată și de a primi, respectiv, forma (concavă) în formă de butoi (convexe) sau a unei perne. Acest efect optic se numește distorsiune. Dacă nu ați avut ideea de a da fotografiilor un aspect neobișnuit, cauzate de distorsiune, activați funcția de control automat al distorsiune.

Cu siguranță, ați văzut fotografiile halouri colorate (roșu, verde, violet) obiecte în jurul valorii de contrastante. Acesta este un alt efect optic parazitare - aberației cromatice. Foarte des ele apar, de exemplu, atunci când sunt fotografiați copacii împotriva cerului. Cel mai adesea, există aberațiile cromatice atunci când fotografiați la unghi larg și lentile de deschidere mare la deschidere completă. De obicei, aceste „bolnav“ lentile ieftine. În camerele moderne au un control funcție de aberații cromatice. care este destul face față cu succes eliminării acestora.

5. Schimbați obiectivul de kit de diafragma

Poate cel mai eficient mod de a îmbunătăți calitatea fotografiilor - este de a cumpăra un sistem optic de mare diafragmă. Mai mult decât atât, nu este nevoie de a cumpăra lentile foarte scumpe. Chiar și remedieri relativ ieftine (lentile cu distanța focală fixă) se va face. Prețul de la magazinele online la Nikon 35mm f / 1.8G AF-S pornește de la 150 $, Nikon 50mm f / 1.8G AF-S cu 170 $ pe Canon EF 50mm f / 1.8 STM - de la $ 120 de. Dacă ați cumpăra de pe piața secundară poate fi găsit chiar și mai ieftin. Încearcă-l și fi surprins de cât de mult mai bine va arata imaginile în termeni de reproducere a culorilor, claritatea și contrastul.

În urma achiziției namiNikon 50mm f / 1.8Gi Nikon 35mm f / 1.8G, zoom balenă regulat Nikon 18-105mm f / 3.5-5.6G din ce în ce a început să stea acasă.

Toate fotografiile prezentate mai jos - este intracameral JPEG fără tratament. Luate cu un Nikon D5000.

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. Caii din fascicul Ushakova. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Balaklava. barca de pescuit. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Înflorire de caise. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Casa de oaspeti pe malul mării din Balaklava. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

gutuie japoneză. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. Monumentul Navelor scufundată. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Barca MES în Golful Balaklava. Nikon 35mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. Pistoale de pe Dealul Malahov. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

jucători Sebastopol. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. Bulevardul Primorsky. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

curte cazaci vechi din vechiul Sebastopol. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. Ushakov Piața de flori. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. „Ecaterina a II» în golf Artilerie. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. Aleea pe Promenadă. Nikon 50mm f / 1.8G

Cinci moduri simple de a îmbunătăți fotografiile

Sevastopol. beam Ushakov. Nikon 50mm f / 1.8G

După cum puteți vedea, fotografiile avansat cu claritate bună, contrast suficient, adevărata culoare și, practic, nu necesită tratament.

În concluzie, aș dori să consilieze pe cei care încă nu au făcut, citiți instrucțiunile pentru camera foto. Cele mai multe camere moderne, cu lentile interschimbabile (atât speculare și oglinzi) și suport avansat aparatele foto compacte a spus funcții. Singurul lucru pe care pot fi etichetate în mod diferit. În plus, instrucțiunile pot fi găsite mai multe sfaturi, care va contribui la îmbunătățirea calității fotografiilor.

Până când ne vom întâlni din nou în paginile blogului www.travel-hystory.com

Toate imaginile făcând clic pe butonul deschis în dimensiuni mari.