Citiți cartea ... para bellum! Andrew Parsheva lectură on-line - pagina 1

Această carte a fost scrisă după cum urmează.

Ziarul „Duel“ - un ziar pentru a combate ideile sociale pentru cei cărora le place să se gândească. La prima vedere, o astfel de ziar sună pretențios programare.Dar faptul este că marea majoritate a oamenilor cred că nu-i place și nu știe cum. Ei amintesc, uneori, o cantitate foarte mare de fapte și concluzii gata la aceste fapte, și, ocazional, amintiți-vă aceste constatări, le anunță și de ședere în convingerea profundă că aceasta este ceea ce se numește „gândire.“

Ziarul nostru nu este aceste know-alls. Este pentru cei cărora le place să mă fac o concluzie pe baza propriei analize a faptelor. Prin urmare, vom da materialele de hârtie cu o gamă largă, este de dorit la concluzia opusă. Contrar constatărilor le devalorizează, cititorul nu știe care dintre ele sunt obligați să memoreze și să analizeze faptele însuși, venind la propriile lor concluzii, sau vor adera la cele mai convingătoare.

Cu mult timp în urmă am avut o dezbatere care a crescut treptat, pentru a discuta despre cauzele înfrângerea Armatei Roșii în perioada inițială de război. Discuția a fost. Este suficient să spunem că într-una din academiile militare din Moscova, în urma discuției, sa schimbat cursul de predare a disciplinelor militare.

„Războiul nu este câștigarea armatei și a statului. Trupele Armatei distrug doar partea opusă.

Statul capabil de a învinge orice inamic, este cel mai bun garant al vieții pașnică a cetățenilor săi.

Obiectul de atac este întotdeauna pe cei slabi sau cel care este considerat slab. Powered Principiul Roman vechi: dacă vrei pace - se pregătească pentru război. Gata de stat de război se va răci orice cap fierbinte.

Gata pentru starea de război - este gata să câștige războiul din țară. Aceasta este o stare în care maximul eliminat toate motivele care au dus la înfrîngerea, și circumstanțele care sunt cauzele victoriei, consolidate în vederea unui nivel satisfăcător. "

Este necesar să se dovedească faptul că toată această lucrare de făcut în timp de pace? Este în acest timp de pace, pentru a păstra.

Vom începe, în care vom analiza în mod constant toate motivele care au condus la victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei și toate cauzele care au dus la infrangerea de la etapa inițială.

Cititorul va exclama - atât cât de mult poți? Deja toate motivele pentru o lungă perioadă de timp pentru a investiga și de a descrie - modul în care Stalin a fost ascuns sub pat de știri de la începutul războiului, la faptul că, înainte de război NKVD a ucis 50.000 dintre cei mai buni generali și 60 de milioane de cetățeni sovietici în afacere .. Și cine numai eu nu a fost angajat - de la Despicable (este?) Un tradator Rezun (Suvorov), a cel puțin scârboși (eliberat), general-colonelul serviciu Volkogonova clericală.

Bine! Totul a fost deja descris. Dar aceasta nu înseamnă că cel puțin am învățat ceva?

Sau poate că nu cresc în mâinile sale, iar noi nu suntem capabili să fie piloți? Dar iată tușe biography de asul german Walter Nowotny, împușcat în jos în timpul războiului aeronavei 258, dintre care 250 - sovietic (mai mult de 4 Aviație Regimentul). Dar, în 1941 sa „Messerschmitt» Bf-109E-7 a fost doborât deasupra Mării Baltice Sovietului-16 (Novotny 65 de ore petrecute pe o plută, dar a fost salvat). Un luptator Polikarpov I-16 a avut o rată de aproape 100 kilometri pe oră mai mici decât „Messer“ și a devenit celebru în Forțele Aeriene Sovietice numai din cauza istoriei sale a fost aeronava cel mai greu de mânuit. Nu știm cine a fost așezat la cârma I-16, dar, probabil, judecând după această luptă, pilotul nostru este, de asemenea, ceva care ar putea!

Deci, care-i treaba? Și nu este dacă piloții noștri în timpul războiului, înainte de întâlnirea cu piloții germani în luptă, au avut 10-20 de ore de zbor de antrenament? Dar mama Hartman a fost aviakluba proprietar, și a început să zboare aproape din leagăn. Și asul german V. Batz, doborât 237 de aeronave, a avut înainte de placa de formare prima lupta 5240 ore! Kozhedub Pokryshkin și alții doborât ași germani. Dl Gerhard Barkhorn (301 victoria) a fost doborât de 9 ori, H. Behr (216 victorii) - 18 ori, și E. Hartmann - de două ori. De ce ei nu au murit - aceasta este a doua întrebare. Un ași german a bătut băieții noștri neinstruit.

Este posibil să spunem că acest episod din istoria Războiului pentru Apărarea Patriei, învățăm ceva? În timpul perestroikăi, avem propriile mâini, care arată off în fața Occidentului, ca fundul gol macac, a distrus zeci de mii de unități de tancuri, avioane, alte echipamente militare.

De ce nu ne-am permis această tehnică pentru a instrui armata lor? Eu, un tanc petrolier, ofițer în rezervă, nu a tras un pistol personal (luptă) coajă rezervor, o coajă nu este împușcat practic! Rezervorul a avut un total de 9 km. Am spus - este scump! Și să distrugă fel de mult de tehnologie - ieftin? Dar aspectul de mobilizare eu trebuia să aibă trei săptămâni pentru a conduce plutonul său în luptă. Împotriva cui? Împotriva american „Abrams“, echipajele de care, în curs de formare, ceea ce face 1400 de fotografii martiale de la un pistol? Pentru noi tancuri apoi lăudat, așa cum au ars tancurile noastre?!

Deci, avem o îndoială rezonabilă că istoria războiului am învățat ceva. Și de aceea vom începe să studieze cauzele victoriei și învinge în război. Nu pentru o mai mare gloria patriei noastre (lauda-l fără noi) și nu pentru umilirea ei (și acești nemernici sunt acum un ban de o duzină), iar pentru ceea ce ar avea povești să învețe ceva, să cumpere ceva util pentru ziua de azi.

Noi prezentăm cititorilor un plan de lucru pe baza percepțiilor lor asupra cauzelor victoriei și a înfrângerii. Vom fi obligați să cititori, în cazul în care vor participa la revizuirea planului și sperăm că acestea vor lua parte la punerea sa în aplicare, adică, gândindu-se la cauzele specifice, constatările oferă exemple și fapte.

Deci, noi credem că victoria în război va câștiga un stat care îi pasă în timp de pace să aibă:

1. O armată puternică.

2. aliat de încredere.

3. Un nivel ridicat de oameni morale și patriotice.

Dar, mai important, există un singur număr motiv de la 0 - statul ar trebui să aibă un guvern care înțelege că, pentru a realiza cele de mai sus trei componente ale statului lor națiune din lume ar trebui să aibă. Este, cum se spune, desigur.

Pentru a crea un puternic armate de stat în timp de pace trebuie să aibă grijă să:

1.1. Dezvoltarea economică a făcut posibilă să se rupă în afara zonelor de producție necesare pentru numărul de persoane armată.

1.2. Învățați-i pe acești oameni de știință și arte pentru a distruge trupele inamice.

1.3. le dota cu arme moderne și echipament militar.

Pentru a crea un aliați de încredere este necesară în timp de pace.

2.1. Ai grijă de aliații lor și de a le ajuta să consolideze prietenia.

2.2. Cauza ceartă și tensiune în tabăra aliaților inamicului.Pentru a crea un nivel moral și patriotic ridicat în timp de pace, este necesar:

3.1. Crearea opiniei publice a țării despre serviciul de patrie ca scopul cel mai înalt al omului ca scopul vieții sale.

3.2. Nu doresc să servească țara pentru a traduce în categoria proscriși.

3.3. Onoare și să slăvească pe eroii în serviciul patriei, cu lipsa lor - de artificial pentru a crea eroi.

Pe scurt - tratatele de pace cu toate țările Națiunilor Unite și așa mai departe - este foarte bine. Dar dacă adăugăm la acest lucru și de stat, care poate câștiga războiul, nu este numai bun, dar, de asemenea, de încredere. Deoarece mai Niccolo Machiavelli a observat că te iubesc dorit cel care iubește și frica - de unul singur. Și face mai mult sens să se bazeze pe ceea ce depinde de tine, nu pe alții.

Să ne gândim la întreaga lume, tovarăși. Să căutăm și să discutăm. Noi nu cred că - pentru noi, nimeni nu ar crede. Noi nu găsim o cale - pentru noi, care a găsit „?

În același timp, ziarul a început să vină istoricii materiale interesante în acest subiect, dar nu ziare sau în volum sau în conținut.

Aici, de exemplu, un astfel de moment. Cele 12 volume „Istoria celui de al doilea război mondial, 1939-1945.“ (Mult mai mult decât o ediție solidă!), Spune că în ajunul războiului din districtele militare vestice ale URSS, în 1439 a fost un nou tip de aeronavă, cu referire la „O scurtă istorie a Războiului pentru Apărarea Patriei Uniunea Sovietică 1941-1945 „care este dat la pagina 50 numărul“ 1540 de aeronave noi „are, fără nici o referințe. Și totuși, este scris că în prima jumătate a anului 1941, trupele au sosit în 2707 MiG-3, Yak-1, lagg-3, Pe-2, IL-2 (pag. 41). De asemenea, fără a face referire la faptul că din care este luată această cifră.

Dar flota Jeturi de masă URSS colectate VI Alekseenko, nu pentru un ziar, nici pentru datele de ziar pe avion Luftwaffe parc colectate în arhivele surselor germane și alte veteran de război și istoricul Georgiem Afanasevichem Litvinom.

Și ne-am gândit - de ce nu colectăm toate materialele noastre împreună și scrie o carte despre asta, dacă vrei pace, atunci războiul ar trebui să fie pregătit cu adevărat? O carte cu gândul: - „! Pregătește-te pentru război“ „! Dacă vrei pace pentru război“ Dar Se pare ca ceva este foarte agresiv și am decis să poumnichat și să dea cartea acest nume în limba latină, luându-l de la a spune: «Si vis pacem , para bellum! ».

Partea I. În ajunul

Capitolul 1: The Forgotten date și oameni

Când războiul cu fascismul? Primul atac rezervor, prima luptă aeriană, primul portavion scufundat, primul atac armat al troțkiști în spate. lecții unlearned.

Când războiul cu fascismul?

Siluete de 15 tancuri, 15 mașini ultra-moderne, cu greu se afla în lumina zorilor. În spatele a fost un marș de noapte, iar in fata ... in fata - linie de apărare naziștilor. Ce se va întâmpla acolo este o companie de tancuri sovietice? Pentru ea, la 26 km marș forțat a fost floare la ureche, dar infanteria, nu dacă oamenii sunt epuizate? Nu au rămas în urmă tancurile? dacă informațiile secrete exacte? Oare naziștii au reușit să doteze rândul său, pe Amplasamentele de arme capturate? Câteva ore mai târziu, totul va fi clar.

E timpul. Motoarele au explodat. Rezervoare Căpitanul Armand s-au grabit înainte.

Paul Matissovich Arman nu a fost un francez. El a fost născut în Letonia, dar adolescent a trăit timp de mai mulți ani în Franța, iar prima de identificare a fost acolo, de unde și numele neobișnuit. Înainte de război, el a fost comandantul unui batalion de tancuri în Bobruisk.

arme antitanc ale naziștilor a fost nu numai mazăre armura turnat coadă de mitraliere. „Machine Gun - cel mai rău infanteriei inamice“ - este scris în instrucțiunile și echipajele rezervor pieptănate vazut ardere puncte de foc și de omizi. Infanteria încă rămas în urmă. Nu poate fi întârziată, și va pune avioane zasekut sau artilerie. Retreat? Căpitanul Arman a fost rapid în decizii. La steaguri rezervor comanda fulgeră: „Fă ca mine“ - și tancuri repezi.

Și aici este tancurile italiene. Scurt duel - și trei „italian“ sunt aprinse, celelalte cinci s-au retras. Rezervoarele de noastre le trage nu este deteriorat.

Continuă să acționeze în spate inamic este riscant, iar muniția se scurge. Roth pătrunde din nou liniile din față, de data aceasta în direcția opusă.

Infanteria zilei și nu rupe apărarea naziștilor. După ce a părăsit tancurile care au supraviețuit în viață arme, navalit avioane inamice ... luptă nu a reușit. Desi Armand poate fi mândru de ... ce să raporteze comandantului?

Dar comandantul de brigadă Krivoshein nu supărat. Nu este așa de rău. Rezervoare sunt sigure, pierderea este mic, și cel mai important - un atac fascist oprit. Și colonelul Voronov a raportat că în sub-direcția - succes. Două nod de cale ferată ocupat.

De câte ori au început lumea a doua?

Într-un moment ciudat în care trăim. Oamenii dau seama visele cele mai prețuite ale lui Hitler, recompensa reciproc cu medalia „pentru lupta împotriva fascismului.“ Ar fi clarificat - pentru „lupta împreună împotriva fascismului.“ Dar aceasta este calea.

Dar, în scopul de a stabili data exactă de la începutul războiului, este necesar să se înțeleagă cine a condus-o și din cauza a ceea ce.

Care a fost semnificația acestui război? De ce este una din coaliție au fost adesea foarte diferite de alte persoane, de ce o țară a efectuat prădătorul, victima, luptător pentru dreptate într-un astfel de conflict fără compromisuri?

Nu vreau să dau explicații lungi în acest articol, nu este locul și nici timpul. Dar pentru mine este evident - la urma urmei era o ciocnire a două ideologii. Și ideologie este extrem de simplu. Primii - oamenii sunt creați egali. Al doilea - oamenii nu sunt create egal. Din a doua ideologia vine consecință poate susține - că, dacă oamenii nu sunt egali, acestea pot fi mai mari sau mai mici, pur și simplu prin dreptul de naștere, și mai mare poate rezolva problemele lor în detrimentul celei mai mici.

Complexitatea situației constă în faptul că oamenii de multe ori nu realizeaza un raport care este exact ideologia ei mărturisesc. De exemplu, SUA părinții fondatori, scriind în cuvinte frumoase din Constituție privind egalitatea de oameni, au fost ei înșiși proprietarii de sclavi. După toate, Negros, așa cum o înțeleg, nu erau într-adevăr oameni! Prin urmare, unele țări nu au determinat imediat modul în care acestea tabără.

Ceea ce se numește „coaliția anti-Hitler,“ a fost compania extrem de diversă. Mulți oameni au luat parte la ea, sincer, nu este imediat sub influența „cocoșului prăjită,“ marile puteri, și chiar „a lua în față“ pentru sprijinul lor pe Hitler, cum ar fi România. Unii, fiind ideologic aproape de Hitler și chiar să participe la unele dintre acțiunile sale (atât de dinainte de război Polonia), atunci pentru un motiv oarecare sa dovedit a fi în categoria de „inferior“. Și doar o singură țară - Uniunea Sovietică - au luptat împotriva blocului fascist, practic, din momentul formării sale, până la înfrângerea completă, aproape nouă ani.

„Fascistă“ ca unitate a fost foarte determinat. În primul rând pentru că era absolut sigur bază ideologică. Și orice grup naționalist în orice țară a fost aliatul său natural, dacă se consideră că numai națiunea lui „mai mare“, iar în cazul în care această națiune a furnizat „extra“ în punte geopolitică Pactul Anticomintern. Numele de „nazist“ - nu este eticheta ideologică destul de precisă. prizonieri germani, spun, cu adevărat surprinși când au fost numite fasciști. Esența „Legământ“, a fost o luptă nu împotriva Cominternului, ci împotriva comunității de oameni nu acorde atenție la identitatea națională.

Naționalismul - nu este întotdeauna rău. În cazul în care țara într-o formă sau alta este asuprit de către alte țări sau organizații străine, mișcarea de eliberare și este adesea numit un naționalist. Sage Sun Yat-sen crezut că naționalismul singurul tratament care poate trezi din China somn narcotice, în care a aruncat puterile occidentale, în primul rând Marea Britanie, și a avut dreptate în multe privințe. Dacă acordăm o atenție cuvântului, și nu pe fond, este dificil de înțeles de ce Uniunea Sovietică a fost împotriva regimului naționalist al lui Franco, dar pe partea regimului naționalist Chan Kayshi.

Și internaționalismul pot fi diferite. Cercurile conducătoare din Occident nu au fost apoi blinders naționale - capitalul nu are naționalitate. Dar internaționalismul lor numit cosmopolitismului.

Și începutul celui de-al doilea război mondial corect să se considere prima întâlnire o parte regulată a principalelor beligeranți, sau aplicarea corespunzătoare a cel puțin una dintre ele. Deci, când a existat o ciocnire militară directă a Uniunii și puterile Pactul Anticomintern (prima a fost numit „Axa Berlin-Roma“), care este începutul real al doilea război mondial?

De ce nu am sărbătorit aniversarea

Iată un exemplu: descrierea luptei, este dată la începutul acestui articol. Ziarele de timp și în memoriile ulterioare despre această luptă a fost raportată, dar compania de tancuri sovietice numit spaniol sau republican. Deși numele comandantului poate fi imprimat - nu este un străin?

Deci, de ce divizia italiană și escadrilei aeriene germane au luptat în mod deschis, și batalioane sovietice și escadrile se portretizat ca spanioli, și chiar și - Doamne ferește - mercenari? Motivul - în poziția prostitutskoy din țările occidentale. Ca urmare bine-cunoscutele tactici de golani stradă, ei sunt „separat“ beligeranți, suflându-i mâinile doar una dintre ele. Legitim guvern, ales în mod democratic al Spaniei le-a fost oficial pus pe picior de egalitate cu puciștilor, și lipsit de dreptul la achiziționarea de arme, și pentru a ajuta prietenii. Acest lucru a fost urmărit vigilantly „Comitetul de neintervenție“, condusă de Lord Plymouth (a nu se confunda cu „Comisia pentru Bosnia“ Lord Owen).

Cu toate acestea, din cauza ipocrizia inerentă a Occidentului, a fost pur și simplu „păstrarea aparențelor“ un aspect pic mai bine în ochii lui. Prin urmare, Ravens a devenit francez Voltaire, efectul de levier - Palancar, Osadchy - Simon și Tarhov - căpitan Antonio.

Această lucrare, care are presupune statutul de „domeniu public“. Dacă nu este, și plasarea de materiale încalcă drepturile altcuiva, atunci vă rugăm să ne anunțați.

Ai citit cartea? Câștigați acest lucru!

Trimite un mesaj pentru grupul de administrator - Sergei Makarov - scrie