complexă regională specificitate sindrom de durere a bolii, simptomele sale, declanșează, tratament

Sindromul Zudeka astăzi suferă de un număr considerabil de persoane. Cauza ei nu este numai la nivelul membrelor prejudiciu anterior, dar, de asemenea, limitările mișcărilor sale. Prevenirea este foarte importantă această complicație, deoarece ajută la evitarea tratamentului, care, de altfel, nu este întotdeauna eficientă.sindromul durerii regionale Complex (DS) este o complicație a membrelor traume (de exemplu, după o rază de braț rupt sau deteriorat perie) .Such stare provoacă distrugerea sau inflamarea oaselor, nervilor și țesuturilor moi. Astăzi, acest sindrom este un fenomen foarte frecvente. Adesea boala este din cauza inactivității prelungite din cauza fracturii osoase (de exemplu, radioterapie) sau arsuri grave. În plus, aceasta crește probabilitatea SOC din cauza reoperation sau fracturi.

complexă regională specificitate sindrom de durere a bolii, simptomele sale, declanșează, tratament

informații istorice

In 1900, P. Zudek a avut o descriere a patologiei cu semne radiografice caracteristice leziuni după natura inflamatorie a oaselor și articulațiilor lor, cu continuarea procesului de atrofie. Acest fenomen este un rezultat numit „atrofie sau sindromul Zudeka.“ După această anomalie descrisă de expertul din fracțiunea - R. Leriche. La sfârșitul secolului al XX-lea, oamenii de știință au decis să înlocuiască anumiți termeni, ceea ce constituie „Atrofia Zudeka“ privind desemnarea CRPS (sindromul durerii regionale complexe). Cu toate acestea, în practica mea, cei mai mulți experți continuă să folosească definiția „sindromul durerii regionale complexe“, dar desemnarea CRPS este folosit aproape niciodată.

De asemenea, este important de remarcat faptul că SOC este de multe ori diagnosticate la persoanele de vârstă și caracteristica sa principală este punctul de cotitură:

 • Raza (62%);
 • oasele picioarelor (30%);
 • humerusului (8%).

Caracteristici ale simptomelor bolii

Trebuie subliniat faptul că semnele sindromului este în întregime dependentă de stadiul de dezvoltare a bolii.

 1. Pentru etapa inițială caracterizată prin durere, umflare și înroșire a pielii. In plus, orice zonă înroșită a pielii pare să fie mai cald în comparație cu temperatura celelalte foi.
 2. În a doua etapă NV pielea devine de culoare albăstruie, și spasme musculare marcate. În același timp, cu raze X arată prezența petelor care sunt observate în cazul leziunilor osoase.
 3. A treia și ultima etapă a bolii este asociată cu pierderea mobilității articulare, și fiecare mișcare a mâinilor sau picioarelor, însoțite de durere.


Rezultatul oferă un tratament pur al bolii în două etape principale. Tratamentul lor este simplu și conduce instantaneu la recuperarea omului. forma cronica pentru stadiul final al sindromului Zudeka caracteristic, și este însoțită de procese atrofice. Acesta este motivul pentru care poate fi doar o întărire parțială.

complexă regională specificitate sindrom de durere a bolii, simptomele sale, declanșează, tratament

cauzele

Experții indică mai multe motive care încurajează dezvoltarea SZ:

 • sarcina pe oasele au fost supuse unor traume;
 • incorect suprapuse bandaj (de exemplu, pe pensula) este capabil să provoace comprimarea țesuturilor deteriorate;
 • factor psihologic (de multe ori boala afecteaza oameni, dintre care marca sunt fobiile).

Diagnostic și Terapie

Ca o regulă, sindromul durerii regionale complexe detectate în timpul primei vizite la un neurolog. Expert Atent va clarifica dacă a existat nici o fractură de os pacient sau alte daune în ultima vreme. Pentru a confirma diagnosticul trebuie să se efectueze teste de sânge, raze X și este deja ținând cont de cercetările efectuate, pe lângă luarea în considerare stadiul bolii, pacientul este atribuit unui tratament individual. Când forma acută a bolii a fost identificată în cadrul studiului, medicul pune clema (de obicei, în zona razei sau aceeași perie) pentru a imobiliza membrul. După aceasta, medicul selectează și prescrie un curs de tratament.

Terapia prin medicație vă permite să aliniați pacientul în cel mai scurt timp posibil. Dacă vorbim despre stadiul cronic al bolii, este starea pacientului necesită un exercițiu de LGC. Dar, de multe ori oameni care au progresează, probabil, sindromul durerii regionale complexe, nu se grăbesc la medic și preferă să trateze boala remedii populare. Și an după an, aceste metode devin din ce în ce mai mulți adepți.

complexă regională specificitate sindrom de durere a bolii, simptomele sale, declanșează, tratament
Cu toate acestea, acest tratament nu este confirmat de medicina tradițională, astfel încât în ​​primul rând este încă caute ajutor calificat.

măsuri preventive

Baza de prevenire includ:

 • fidel în timpul fixării finale;
 • manipulare nedureros;
 • fizioterapie timpurie;
 • încărcare moderată.

Cu toate acestea, complexitatea măsurilor preventive se reduce la absența oricărei evaluări a importanței factorilor care ar putea provoca un astfel de fenomen după. Pentru a eluda în continuare consecințe negative NV și pentru a evita un tratament, ar trebui să fie atenți la prejudiciul repetate (în special pentru a evita fracturii osului radial). În plus, în cazul în care, în orice dubiu trebuie să contacteze imediat unitatea medicală. Numai intervenția medicală în timp util te poate salva de la consecințe negative după.