comportament suicidar - cauze, simptome și tratament

comportament suicidar

Suicide (suicid) este o moarte din cauze naturale, el provoacă el însuși postadavshy avarierii în scopul propriei sale vieți (strangularea, venele de deschidere, plagi prin impuscare, cade, otrăvire). sinucidere nefinisat, adică provocând deteriorarea în sine în scopul propriei sale vieți, dar a fost întreruptă sau nu a reușit, numit suitsindent.Cauze posibile ale comportamentului suicidar

Există anumite situații în care riscul de suicid este foarte mare. Schematic se pot distinge grupuri de risc de oameni care sunt predispuse la sinucidere. Acestea sunt:

- Un supraviețuitor al șocului psiho-emoțional (înșelat de către un soț, moartea unui membru al familiei).
- Oricine rănit ca urmare a unei boli sau a prejudiciului care a afectat sănătatea.
- Alcool și de droguri sau orice altă dependență.
- Pacienții cu vârsta peste 40 de ani sau care suferă de boli cardiovasculare.
- Pacienții cu boli mintale existente (depresie, comportament suicidar, sau anterior suitsindenty, schizofrenie sau orice alte boli care duc la o perturbare a functiei cerebrale).
- Femeile în primele câteva luni de la naștere (numită psihoza postpartum, o femeie a suferit de stres in timpul nasterii si activitatea creierului ei funcționează în mod greșit).

Comportamentul suicidar se dezvoltă în tulburări ale glandei pituitare, hiperprolactinemie, adenomul hipofizar. La utilizarea anumitor medicamente crește probabilitatea de sinucidere. Ca regulă generală, sunt medicamente pentru tratarea tulburărilor neurologice (medicamente neurotrope), dar acest efect secundar poate să apară chiar și în medicamente gastro-intestinale, care necesită eliminarea imediată a medicamentelor.

Posibile simptome de comportament suicidar

Ce să faci dacă încă prieten, membru al familiei dvs. sau un prieten a fost într-o situație similară și observați semne de comportament ciudat? Ar trebui să știi că există 2 tipuri de comportament suicidar, adevărat și fals.

Shantazhno- caracteristică demonstrativ sau false mai ales pentru adolescenți sau persoane dependente de substanțe psihoactive (alcool, droguri). Situația din jurul astfel încât datele persoanei care urmărește orice scop (obținerea de bani sau alte bunuri materiale) și, astfel, atrage atenția asupra lor, acționează prin șantaj. De exemplu: „Dacă nu ai dat bani pentru o băutură, o să mă sinucid“, sau „tu nu mă iubești, voi muri.“ În unele cazuri, chiar și teatrul și plauzibil înfățișeze sinucidere. Poate fi tăiat venele ușor, încercând să se spânzure, dar astfel încât toate au observat, în general, o fac în mod deschis, însoțit de acțiune turbulentă emoții, măiestria. Dacă atingeți, de a primi ajutor financiar cel mai dorit sau un iubit-o, atunci aceste etape pot fi repetate, deoarece șantajistul a făcut un impact pozitiv. Acești pacienți prezintă mai puțin de sinucidere pericol pentru ei înșiși, deoarece ei nu ascund intențiile lor, ci dimpotrivă, ele arată, încercarea de a obține lui. Pericolul constă doar în faptul că un accident brutal ei pot încă sinucidere completă, atunci când în timpul această performanță nu a venit și nu a întrerupt rude letale. Este foarte important în această situație pentru a lua decizia corectă și imediat merge la medic.

La detectarea oricăror semne de comportament suicidar o persoană ar trebui să solicite asistență medicală imediată, chiar dacă pacientul nu dorește să caute ajutor specializat. Unul ar trebui să încerce să caute lucruri în notele sale, jurnale, desene, tot ceea ce pot fi atribuite dovada că o persoană de sinucidere configurată. În viitor, aceasta va ajuta să-l marcați într-o instituție cum ar fi o psihiatrie sau o ambulanță specială apela la casa, care va livra pacientul la destinație la spital sau la un psihiatru local.

Trebuie să aveți o conversație sinceră cu un om în conversație pentru a asculta cu atenție, dar se abțină de la a evalua comportamentul său. Încercați să nu se concentreze pe punctele slabe ale individului, și, pe cât posibil, cu privire la realizările și succesele sale. Asigurați-vă că după ce vorbesc pentru a informa rudele și prietenii despre o posibila sinucidere. Încearcă să convingă omul de conversie, pentru asistenta medicala de specialitate.

Foarte rare cazuri când pacienții se identifică în „idei proaste.“ Definești crezut ca sinucidere, este greșită, pentru că dacă totul este deja decis în favoarea menținerii vieții, probabilitate foarte scăzută de auto-tratament la medic.

stil de viață imobilizata, dieta săracă, lipsa de entuziasm, sensibilitate, tearfulness, sentimente, în general, orice semne de depresie este deja o scuză banală pentru a cere ajutor. Dacă, din orice motiv, nu există nici o modalitate de a vedea un psihiatru, puteți solicita ajutorul altor medici generaliști. Toți medicii sunt competente în problema comportamentului suicidar și va fi capabil să identifice rapid aceste semne, dacă este cazul. În asistența medicală, se acordă o atenție mult ca sinucideri susțin viața tinerilor și apți de muncă oameni.

Spitalizat într-o instituție publică nu este prea dificil. gânduri suicidare este o indicație pentru spitalizare de urgență. atunci când se aplică oricărei instituții medicale de profil direct pacientului, va scrie o recomandare sau chiar transportate cu echipajele de ambulanta.

Ce trebuie să treacă testele cu comportament suicidar suspectate

Advance nu va trebui să se pregătească pentru spitalizare sau de a lua orice teste pe care le examinați în spital. Ca o regulă, este o hemogramă completă, analiza urinei, electrocardiogramă, ca teste adecvate pentru HIV si hepatita, uneori, pacientii supusi unor astfel de examene, cum ar fi RMN sau CT. Astfel de teste costisitoare sunt necesare pentru a exclude tumorile cerebrale, accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord. Toate aceste boli pot declanșa simptome de depresie si comportament suicidar. Pentru un tratament de succes și eficace este necesară pentru a evidenția cauzele, concentrându-se asupra simptomelor.Medicii încerca să prevină și să evite comiterea de suicid, astfel încât să acționeze fără întârziere. Pentru astfel de oameni, care sunt o amenințare clară pentru ei înșiși, create în spitale de psihiatrie, spitale speciale, în cazul în care pacienții sunt sub supraveghere în jurul ceasului, care lucrează cu ei un psiholog, psihiatru, neurolog, dacă este necesar, un terapeut si un fizioterapeut. Tratamentul complex, tratamentul este prescris în conformitate cu standardele de stat aprobate. Cel mai adesea, medicamentele de bază - aceasta antidepresive (amitriptillin), sedative ale benzodiazepinelor (Xanax, nitrazepam), pilulele (zomiklon, sonate), vitamina (vitamina B, Mg), instrumente de dormit pentru a îmbunătăți fluxul de cerebral de sânge (piracetam), ca terapie , psihoterapie de grup, fizioterapie (electrice, darsanval).

Dar, chiar și cu un diagnostic confirmat de medicamente pentru tratamentul bazei fără prescripție de la farmacie nu sunt eliberate. În cazul în care pacientul a supraviețuit în faza acută a bolii și este pe terapia de întreținere, toate medicamentele psihotrope sunt distribuite în porții mici, pentru a preveni acumularea de doza necesară pentru comiterea unei posibile sinucidere. Toate medicamentele sunt substanțe puternice, capabile să afecteze sistemul nervos si functionarea creierului, deci acceptată numai pe bază de rețetă, cu o constantă a preparatelor cu doză de corecție.

Tratamentul periculos de remedii populare, iar unele dintre ele în nici un caz de a utiliza toate posibile

Fără prescripție medicală atunci când sunt depistate la primele semne de depresie, pierderea interesului și inactivității aparentă pot lua medicamente pe bază de plante, care includ bujor, păducel, valeriană, Leonurus. Acesta poate fi folosit ca tincturi alcoolice și sub formă de tabletă (fitorelaks, alfobazol). tratam cu atentie păducel, deoarece incetineste ritmul cardiac și scade tensiunea arterială.

Hrănirea obiceiurile și modul de viață pentru o recuperare rapidă

Foarte bună stare de stimulare cofeina (cafea sau bauturi cofeinizate), ciocolată neagră sau cacao conțin magneziu, implicat în efectuarea impulsului nervos, banane și date - substanțe care sunt implicate în dezvoltarea aminoacidul triptofan, acesta din urmă care rezultă din procesele metabolice capabile să îmbunătățească starea de spirit.

comportament suicidar - cauze, simptome și tratament

Prevenirea sinuciderii și a comportamentului suicidar

Măsurile preventive includ orice Craze sport, creșterea activității umane, care contribuie la normalizarea starea de spirit, extinde cercul de cunoștințe și, astfel, distrage atenția de la gânduri de sinucidere posibile. Un somn plin, ședere în lumina zilei, alimente nutritive.

atitudine Atent, prietenos de familie și prieteni, să participe la viața oamenilor suicidare - este un pas urias spre mântuirea lui. Trebuie să arătăm că el este iubit și drumuri, și că totul va fi bine.

După externare, medicii de ingrijire medicala primara pentru a continua în mod activ pentru a monitoriza soarta pacientului, chiar dacă pacientul ignoră invitația de a vedea un medic, să-l viziteze la domiciliu. Lucrul cu oamenii predispuse la sinucidere adevărat, este foarte un proces laborios, rudele în care, de regulă, ar trebui să fie incluse, oameni din cercul de cunoștințe și medici.

Posibile complicații ale comportamentului suicidar

Aplicarea Declaratie de leziuni grave pentru tăieturi, leziuni esofagiene, și disfuncție renală, hepatică în caz de otrăvire, fracturi ale vertebrelor cervicale în poveshaniyah, răniți grav într-o cădere de la o înălțime - aceasta este o listă a ceea ce se poate obține atunci când încercați să sinucidere. Acești pacienți nu numai că au nevoie de tratament psihiatric, dar, de asemenea, în reabilitare în spitale somatice, în scopul de a restabili sănătatea. Șanse de invaliditate din cauza rănilor care rezultă dintr-o tentativă de suicid. Iar principala complicatie, desigur, este moartea unei persoane.

Fii atent la cei dragi, toate în mâinile tale.

Doctor psihiar Kondratenko NA

I 27y.o.! Nu cu mult timp în urmă am luat întrerupere de sarcină, din cauza patologii ale copilului! Și tipul de la care am primit bsnachalo gravidă a promis să se căsătorească dogovrilsya cu familia mea în acum ma abandonat! Acesta este primul meu copil a fost! Mi-e teamă mă simt rușinat în fața părinților mei! Bine despre mama mea are o mamă, dar înainte de tatăl său mi-e rușine! Mă simt o nevoie de carpa nimeni vreau să termin totul prin sinucidere, numai pentru mama mea griji! și cu o singură mână ea, de fapt, are un frate și soră! vreau să am pe fratele meu în cer! foarte dor de el, dacă el a fost în viață toate acestea nu s-ar fi întâmplat „, ar fi suferit nici un om să-mi facă rău ! sunt foarte trist, nu vreau să mănânce, să bea sau orice x OFDM, în acest vid! Care m-ar fi să nu spun nimic nu ajută! Ea că am tot mai departe, în sine, nu vrea să trăiască ca o bucată stă în gât, toate acestea atât de scăzut! Nu am vrut această viață! Pur și simplu cum ar fi fericire! am încercat să lupte afară pentru cele mai bune, nu funcționează!

Am citit că, dacă nu dormi 2 nopți la rând, timp de un minut, apoi depresie retragere navsegda.Ne știu dacă este adevărat sau net.Tozhe, uneori, poseschaeyut tot felul de gânduri, dar pentru a intra în bucla. nu pentru părinți lyubili.A mine la toate, Consiliul suitsidnikam-POM ogite căruia i mai rău decât tine-la-copil într-un ospiciu, care se agata de viata. sau găsi cuvinte reconfortant părinților săi.

Fiul sa spânzurat în 30 de ani, mulțumesc lui Dumnezeu, am fost acasă și a reușit să taie cablul de remorcare în jurul gâtului său. Cine este în nsere psihonevr.dispa și nu vrea nimic. Specialiștii spune-mi cum să continue să-l trateze pentru a reveni la zhiz normal? Nu

voi oameni ceva. Ce ai aici diferite. Bietul de tine. Te uiți la oamenii fără adăpost, uita-te la Africa. Acum, există într-adevăr rău. Tu stai la un computer la domiciliu, cald, bine hrăniți și bine îngrijit, și spune că sunt toate rele - este un spectacol, doar o modalitate de a atrage atenția. Crede în lume există oameni care de fapt, mai rău decât tine, și au avut într-adevăr nici o cale de ieșire. dar ei nu renunta (verifica ITE la Jocurile Paralimpice - fără brațe, fără picioare, schilozi - și nu a renunțat), și vă sunt whining zdrențe și vă rugăm să milă!

Sunt doar 40 au suferit un accident vascular cerebral, a devenit deprimat, soțul meu nu a putut suporta și a plecat, cel mai mic copil este de numai 2 ani. Interacționat cu psihologul lua antidepresive, încerc foarte mult încă o dată să devină o ființă umană completă, dar nu este foarte bun. Foarte frică de acțiunile sale nepotrivite.

Cine ești tu, ceva să ia propriile lor vieți. Problema este hormoni. Tu Hormonul bucurie 00 y. Numai antidepressiant nu e de ajutor. Este nevoie de o abordare cuprinzătoare. Tratamentul medicamentos, psihologii nu fac casa ostovatsya. Găsiți-vă un hobby nu este dificil, au sprijinul familiei și prietenilor. Suitsiz-boala. Vă rugăm să neotpuskayuschego mâinile, vorbesc cu robymi, toate spun ei, suntem toți oamenii. Noi, că numai în bucuria prietenilor. Nu, nu putem, și în vremuri dificile, de asemenea. Nu fi timid. Iubeste-te, viața ta. Nu-l lăsa să cucerești rău. Spune, vrei să trăiești!

Sunt 17 prietenul meu 22 am experimentat un șoc în viața mea prietenul meu spânzurat certuri Iza și ceea ce el încă îl durea sufletul mama brosil.mne lui tata mort acum acest vis un șoc nu poate dormi teribil a luat pe coarda imediat l-au văzut repede tăiat coarda respirație am făcut-o chem o ambulanță a pompat undeva dornic este el, apoi a spus cum totul a fost, am așteptat până când mă rozbudish și suntem în acea zi va ITI cu autobuzul să mă vadă off și el este acum creierul sumashetshy nu este mort am putut din creier toate vporyatki ceea ce simptomele vor continua cu mine trashno-mi tot ce și adulți se tem spus și eu nu rozterelas îmi place.

Cum se poate transforma viața într-o clipă. Numai ieri ai fost, frumos, planuri sănătoase făcute pentru viitor. Și unul trebuie doar să fie anchetate ca iti dai seama ca nu ai nici o sănătate în iad. Unu, al doilea, al treilea. Cel mai rău dintre toate, atunci când vorbim despre o amenințare pentru alții. Nu poți avea o relație. Ce-ai spus? - Dragă, îmi pare rău, sunt așa - acum ești.
Rămâne să mintă sau să accepte.
Fericirea în întuneric

Prostii. Acum, medicii doar mi-a lipsit. Data este setată, este pregătit totul, lucrul cel mai important în ultimul nu laș acest moment.