Compusul arcul (cu mâinile)

Compusul arcul (cu mâinile)

Cum de a face propriile lor mâini un compus lung arcul!

Deci, sarcina - pentru a face un arc, cu un minim de instrumente la domiciliu, rapid și cu caracteristici de performanță acceptabile. Ca cel mai bun prim model Longbow model de compozit. Ei vom face. Pentru un set complet trebuie să facem: mâner, umăr, arc, săgeți, și bine, dacă vrei cu adevărat - o tolba. Și pentru a face ieftin.


Set de necesar al burghiu unelte- sau șurubelniță, cuțit, de indreptare, ferăstrău electric jig, sau a văzut, o mulțime și o mulțime de hârtie de șlefuit.

Partea întâi: minerului.
Pentru fabricarea sa avem nevoie de un bloc decent de lemn 30 * 50 mm, cu o lungime de aproximativ 40 cm. Pentru selecția trebuie să fie luate în mod responsabil, pin nu se va face, trebuie să ne cel puțin mesteacan, fag mai bine. Ne uităm la inelele anuale ale preformei. Ei trebuie să meargă de-a lungul partea largă.
Marcați mânerul 4 x 10 cm, așa cum se vede în fotografie, este una dintre opțiunile de proiectare, puteți veni cu ceva din propria lor. Scrollsaw mâner sau ingrijora de ferăstrău, găuri de 6 mm sub șuruburi pentru mobilă și găuri înfundate la marginile de 3 mm și se introduce bucăți de cuie, astfel încât acestea protruded în cinci milimetri.
Imediat Maner pur și simplu nu are sens, arcul va fi, de asemenea, adaptate astfel încât shkuring concediu pentru mai târziu.

Compusul arcul (cu mâinile)

Partea a doua: umeri.
Cea mai controversată parte a materialelor, tehnologia, și dimensiunea.
Am testat mai multe tehnologii - schi, furnir, umeri compozite, dar nu e asta. Complet întâmplător, la o fabrica de mobila locala, am găsit Klondike blank-uri umeri. Chemat acest element elastic fericire și placaj este în cazul în care toate straturile sunt dimensiuni pe lungime: 120 cm lungime, latime 50 mm, grosime 12 mm, ușor lăcuite și are o rază de curbură mare. Pe scurt, pentru cele mai multe ceapa umerii! Am uitat să spun - prețul unui cântec, aproximativ 10 pe umeri set! Produse similare pot fi găsite în birouri, mobilier de colectare.


Adus acasă marca piesei de prelucrat, astfel - la fiecare marcă de capăt de 15 mm la un unghi, trage un loc tăiat de-a doua piese (foarte util, având în vedere curbura piesei), precum și cu ajutorul puzzle o bucată de lemn face două!
Este timpul pentru a decide cu privire la dimensiunea viitorului un miracol! Engleză Longbow - un prototip al produsului a fost suficient de lung. Mai puțin de 120 cm nu are nici un sens să facă, deoarece Acesta va fi un unghi mare de îndoire umeri, ceea ce înseamnă că se va rupe în jos rapid. De asemenea, arc lung are o forță mai uniformă atunci când trăgând șirul. Ceapa vom pliabile, așa că aburit, nu-mi place să-l transporta. Ajuns la cabana / picnic / gratar, ne-am adunat, unele tir, dezasamblat, adus acasă, a pus într-un dulap. Pentru asamblare rapidă / demontare este necesară numai două cheie hexagonală.
Ceva ce digresiune. Am stabilit deja că lungimea arcului este de 160 cm (Glumeam, decide pentru tine).
Pe baza acestei lungimea brațelor va fi de 70 cm, adică Lungime ceapa minus 20 cm între brațele de pe mâner și împărțită în jumătate. Ultima dată când am făcut arcuri (acestea sunt în imagini) de 180 cm. Efortul nu a măsurat, dar este convenabil pentru a trage copiii și părinții lor.
Doi au primit semifabricatul este pliat împreună, curbura minunea mâinilor sale, pentru a alege partea care devine umerii, masura, a vazut in exces. Este aplicat pe mâner, o gaură sub piulița de mobilier, cu cel mai mare capacul (50 mm șuruburi și piulițe pentru a le mânca în magazine de vânzare cu accesorii pentru mobila, rubla pentru un bolț). După îndepărtarea bucăților de unghii de mâner, colecta ceapa și să se bucure!
Umerii cele mai bune săgeți marcați, ca mine, pentru că nu sunt interschimbabile! Acum, se introduce cuiul într-o singură bucată mâner, colecta ceapa, ceapa aliniate simetric și se apasă ușor marcajul butonul de unghii într-o gaură de umăr o gaură oarbă aproximativ 5 mm. În același mod, și vom continua cu al doilea umăr.
Acum este timpul să urez bun venit shkuringa! Se taie locuri pentru șirul de la o distanță de 3 cm de la margine, taie mânerul, un plan aliniat umeri, acoperă tot acest lac frumusețe sau vopsea. În scurt libertatea de creație. Un punct important - trebuie să umple marginea mânerului, astfel încât între mâner și umăr a fost un decalaj în 1-1, 5 mm, în caz contrar există o șansă în acest moment pentru a rupe umăr!

Compusul arcul (cu mâinile)

Și, de asemenea, nu o colecție mare de arcuri și tampoane:

Compusul arcul (cu mâinile)
Compusul arcul (cu mâinile)
Compusul arcul (cu mâinile)

După cum putem vedea ceapa tampon nu interferează.