Constipatia la mamele care alăptează ce să facă - secretele de sănătate

Constipatia poate deranja mama care alăptează pentru destul de mult timp - câteva zile sau chiar săptămâni. Iar problema se află, de obicei, nu numai în dieta. Probleme digestive sunt exacerbate și mai mult de Beson pe timp de noapte, lipsa de exercițiu activ, etc. Pe măsură ce femeia trece prin lapte pentru copii de diferite substanțe, inclusiv dumneavoastră și toxinele produse de descompunerea alimentelor în intestin, acesta ar trebui să se acorde o atenție pentru sănătatea lor și pentru a rezolva această problemă.Simptomele de constipație la mamele care alăptează, precum și cauzele sale

În cazul în care femeia a adus aminte că nu au vizitat camera dressing, este necesar să se prsmotretsya în prezent. Constipație indică adesea un număr de simptomov.Tak specifice suplimentare, de exemplu, poate fi:
- greutate și durere la nivelul abdomenului;
- dureri de cap;
- somnolență sau letargie;
- iritabilitate;
- apatie;
- pierderea poftei de mâncare.

Cauzele constipatiei, în plus față de problemele postpartum naturale, pot exista alți factori. De exemplu, de multe ori la mamele care alăptează să înceapă cu probleme de defecare din cauza dietei. Multe femei în perioada de lactație începe să restricționeze sever dieta, încercând să elimine din dieta de produse potențial periculoase. Adesea, acest zel duce până la faptul că numai hrișcă și pui este în meniul din mama. Desigur, corpul ei îi lipsesc elemente utile urme și vitamine și de a dezvolta probleme digestive.

De asemenea, printre cauzele constipatiei la mamele care alăptează includ:
- cusături că femeile impuse după naștere (din cauza lor femeia este limitată în activitatea sa, cu rezultatul că există o stagnare la nivelul bazinului si intestine);
- boala intestinului care impiedica avansarea de scaun;
- cantitate insuficientă de lichid care utilizează tânără mamă;


- Prea mult utilizarea în hrana pentru animale alimente (ouă, lapte, carne), precum și aportul inadecvat de fibre.

Ce trebuie să faceți

Firește, prima metodă de luptă - o corecție de putere. Mesele trebuie să fie echilibrat - și acesta este cuvântul cheie. Este imposibil să te taie în dieta la maxim. Doar trebuie să aleagă corect produsele și dacă nu puteți mânca anumite alimente, pentru a le înlocui cu altele, similare ca valoare nutritivă.

acele produse care contribuie la buna funcționare a intestinului trebuie să fie incluse în dieta mamelor care alăptează. Acest ulei vegetal, tărâțe, cereale integrale, produse lactate, legume proaspete - atât și fierte, pâine neagră. O optiune excelenta pentru dezvoltarea intestinului devin diferite băuturi din fructe, băuturi din fructe, etc. De asemenea, medicii recomanda de băut în dimineața pe stomacul gol apa rece, care servește ca un stimulent excelent al intestinelor.

Dar, din utilizarea de produse, cum ar fi grișul, tărâțe de grâu, orez, pere, afine, coacăze, nuci, fasole, brânză etc. ar trebui să fie abandonate, deoarece ele dau naștere, de obicei constipație.

De la mama laxativ recepții în timpul alăptării trebuie să fie abandonate. La urma urmei, aceste medicamente pot provoca reacții nedorite și a copilului, de asemenea. Mai mult decât atât, această reacție poate fi exprimat sub forma de sindroame dureroase. Tânăra mamă pentru a rectifica situația se recomandă utilizarea de medicamente pe bază de plante. Deci, o opțiune excelentă este considerat a fi sucul de cartofi diluat cu apă în proporții egale. Ia remediul aveți nevoie de un sfert de ceașcă de o oră înainte de masă.

Puteți utiliza, de asemenea, masajul abdominal. Pentru performanțele sale suficient să se întindă pe pat, îndoiți genunchii și masarea intens pielea de la ombilic la vintre. Sesiunea de masaj 10-15 minute. Alternativ, puteți doar ușor stroking abdomen în jurul buricului, în sensul acelor de ceasornic timp de 10 minute.

Desigur, este necesar să se aibă grijă de este de a adăuga la viața un pic mai mult trafic. Aerul proaspăt, plimbări cu copilul și alte activități - cheia pentru buna funcționare a tractului digestiv. Mai este nevoie să se așeze și să stea jos, și merge mai mult, pentru că mișcare promovează sănătatea intestinală, precum și un efect pozitiv asupra fragmentarea fecale.

În cazul în care nu droguri nu se poate face, este mai bine pentru a alege o lumânare. Cel mai adesea recomanda glicerol. Cu toate acestea, este demn de reținut faptul că supozitoarele nu sunt recomandate pentru utilizare în cazul în care o femeie a marcat hemoroizi (în faza acută), fisuri in anus, rect tumora. Înainte de aplicarea lor ar trebui să se consulte cu un medic.