Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Nu este nimic mai bun decât o casa de lemn - atmosfera, clima și confort nu poate fi comparat cu oricare dintre clădirile moderne. Un construit cu propriile sale mâini, devine neprețuit! Cu o gamă largă de materiale de construcții, cu sarcina de a face față cu ușurință ca un constructor profesionist, și un începător.Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Alegerea materialelor pentru o casa din lemn

Printre marea varietate de materiale este destul de dificil de a alege cea mai bună opțiune. Acestea pot fi împărțite în trei grupe:

Busteni - aceasta include materiale cu o secțiune transversală circulară:

 • busteni decojiti - puțurile aproape crude tocate de copaci, inclusiv pin copac mort;
 • frize - stratul superior de lemn este îndepărtat pentru a da o formă mai universală;
 • lemn rotund - tratament fabrica permite toate jurnalele pentru a da aceeași formă și mărime;
 • grinzi lipite - lipite mai multe straturi de lemn atașat la o formă cilindrică.

Bare - bușteni prelucrate cu un pătrat, dreptunghiular sau în formă de D secțiune transversală:

 • cherestea chetyrehkantny - jurnalul va avea o formă pătrată sau dreptunghiulară;
 • grindă profilată - caracterizată printr-un blocaj termic deja tăiate;
 • Placi laminate cu furnir - lemn stratificat, de multe ori, din diferite rase, cu o secțiune pătrată.

Panou - finisate pereti din lemn, realizate din mai multe straturi de placi lipite împreună.

Avantajele decojit busteni - un preț mic de factori externi și durabilitate. Dar rama este dificil de a colecta din cauza diferitelor mărimi și forme.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Cherestea geluită este mult mai ușor de utilizat, dar pentru constructor novice este corect pentru locuințe finite seturi de busteni rotunzi.

Fiecare grindă este deja marcat și ai nevoie doar pentru a asambla casa pe planul atașat.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Singurul dezavantaj al acestei soluții - prețul este mult mai mare decât jurnalele obișnuite planificate. Dar, având în vedere ușurința de asamblare, puteți economisi cu privire la plata salariilor-lucrătorilor, și pentru a reduce timpul de construcție la un nivel minim.

Pentru a construi casa barei profilate este chiar mai ușor - aceeași dimensiune nu necesită respectarea cu secvența de stivuire.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Materialul cel mai scump si avansat este cherestea furnir laminat. Datorită tehnologiei de fabricație, puteți selecta dimensiunile dorite grosimea peretelui. Astfel, pentru regiunile cu ierni reci si pereti din lemn neizolata înzăpezit nu trebuie să fie mai mică de 50 cm, în timp ce secțiunea unui lemn convențional de multe ori nu depășește 22 cm.

Dar, cel mai rapid mod de a construi o casa de lemn - asamblarea sa din panouri prefabricate.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Pe constructii kituri sunt livrate cu usa de pre-tăiate și ferestre, permițându-vă pentru a construi o casă în doar o zi. Pret Panouri de lemn de mai sus panouri sandwich, dar, datorită rezistenței ridicate a materialului nu este necesară în structura cadru.Fundația sub o casa din lemn

Având în vedere ponderea redusă a clădirii (în cazul în care este, desigur, nu a fost construit din jurnalele de jumătate de metru) soluția problemei, modul de a face fundație depinde de preferințele proprietarului. De exemplu, pentru stabile nisipoase și soluri nisipoase argiloase suficient de melkozaglublennogo fundație benzi.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Și pe teren noroios, puteți aranja o fundație buget de anvelope auto sau șurub piloți.

Procesul este similar care pune bazele pentru toate tipurile:

 • Marcajul cuiere și porțiunea întinsă cu sfori de legare unghiuri fine tuned;
 • îndepărtarea stratului fertil de sol - aceasta poate lua pentru viitoarea gradina de flori sau gradina de legume;
 • săpat șanțuri pentru piloți fundație sau gropi sub - pământ aruncat în interiorul perimetrului, în cazul în care aveți de gând să umple plinta;
 • asamblare cofraje sau instalarea de piloți.

De cofrare pentru a turna beton într-un du-te, așa că este gata să comande. Va trebui să participe la o intrare convenabilă și umplerea trebuie efectuată imediat după sosire camion malaxor. De asemenea, este important să se pre-aloce spațiu pentru evacuarea sedimentelor și curățarea pompei de beton. Puteți pregăti cofraje ca plăci de drum sau de pavaj - vin mereu la îndemână la fermă.

Mormane în afara rambleiate cu nisip, sunt tăiate la un nivel, iar cilindrul este umplut cu beton. Acestea sunt acoperite cu pereți de capăt sau canale, care vor fi apoi atașat waistrail acasă.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Caracteristici Fațade

O atenție deosebită trebuie acordată o coroana legat cu banda. Acesta este supus la sarcini maxime, putregai și se blochează. Prin urmare, este mai bine pentru a pune o nunta sub bord de zada de 5 cm grosime.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Înlocuirea acestui bord este mult mai ușor să înlocuiască primul inel.

Plasat pe stratul de impermeabilizare fundație doi. Și un consiliu de nuntă, și colțuri coroana de legare cu banda conectate „într-o jumătate de copac“.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Prima tăiat în coroana pinteni sau fixe cu substrat elemente de fixare speciale.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

La fiecare rând de jurnale sau plăcile de împrăștiere iută pentru etanșarea rosturilor și este plasat după coroana superioară.

Este important să se păstreze în minte - folosind un arbore de umiditate naturală la fiecare două capitale ar trebui să fie conectat cuie. Aceste bare ordinare, de multe ori o secțiune transversală circulară, și nu servesc pentru a fixa plăcile unul cu altul, și pentru a menține pereții de deformare în timpul retragerii.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Aparatură pentroof

Pentru o bucată de lemn acoperiș casa fronton - cea mai bună opțiune. În funcție de lungimea capriorilor termen este posibil să se facă agățat, întărită bufe întreaga structură sau naslonnymi susținute de stâlpi.

Construi o casa de lemn cu mâinile lor

Pentru pereți din lemn mauerlat opțional. Atașați căpriori la o asieta superioară poate fi conexiune rigidă sau glisante. Această din urmă opțiune este necesară pentru case cu mai mult de 8% contracție, sau din cauza peretii casei eforturile de largire nu se poate deforma pur și simplu, dar, de asemenea, perturba prezonul superioară.

constructori Novice fără experiență ridicarea de șarpante este cel mai bine să se consulte profesioniști. Calculul greșit de sarcini, inclusiv precipitații, ar putea duce la defectarea sigila structurii.

vă bucura

 • Construi o casa de lemn cu mâinile lor
  Ce material este selectat pentru a construi o casa
 • Construi o casa de lemn cu mâinile lor
  Hidroizolarea subsolului din interiorul apelor subterane
 • Construi o casa de lemn cu mâinile lor
  Pentru a face etajul al doilea, cu mâinile lor
 • Construi o casa de lemn cu mâinile lor
  Terasa la casa cu propriile sale mâini