copii cu laser - torturează șoc

După ce, la un moment dat shockers au fost aranjate după cum urmează:


(Nu există detalii ale schemei - numai pentru a explica principiul de funcționare)

Ie shocker reprezentată într-un sens, bobina portabil Tesla, containerul primar, care este încărcat de un convertor flyback mic și evacuate printr-un mic opritor de întrefier cu ordinul unui milimetru. Pentru Homebrew acest devayse era mic de interes, cu excepția utilizării prevăzute. și chiar și atunci este îndoielnic, deoarece curentul RF în circuitul secundar sub forma unei oscilație amortizată este puțin probabil să provoace grave ca potențial agresorul corpului.Cu toate acestea, ori s-au schimbat. Modern șoc (cel puțin toate modelele care au venit la mine la peste), este așa-numitul „dispozitiv de curent constant.“ Ie Este, în esență, o sursă de alimentare de înaltă tensiune de buzunar.
Dezvoltarea tensiune și putere de ieșire variază foarte mult în funcție de model. Și modelele sunt acum foarte mult.

copii cu laser - torturează șoc
copii cu laser - torturează șoc

copii cu laser - torturează șoc

De obicei, puteți utiliza o regulă simplă: mai mult un șoc, capacitatea mai mare și tensiunea de ieșire. Dar există și excepții. De exemplu shockers modelele JSJ-704, WS-704 și (a) 704 sunt de aceeași dimensiune, dar limitează tensiunea acestea sunt: ​​JSJ-704-26 kV; WS-704 - 22 kV; 704-18 kV. (În general, aceasta sugerează că societățile chineze produc drugna false alte, și că WS-704 este un fals pe JSJ-704 și la doar 704 minute. - un fals pe WS)Mai multe estimarea tensiunii de ieșire ar putea folosi distanța dintre ace (lungimea de mers în gol prin scânteie), dar din motive evidente (vezi. De mai jos), producătorul nu este deosebit de mândru de ea rasstyanie umfla, iar marea majoritate a modelelor este în intervalul 10..15 mm .

În general, domeniul de aplicare a aproximativ tensiunea de ieșire este în interiorul 10..30kV. În sensul că, pe de o parte, nici unul dintre socant care a venit peste mine, nu a dat mai puțin de 10 kV, iar pe de altă parte, nici unul dintre ei a ajuns la numerele prețuite în 30 kV, chiar și în postardere, și anume în timp ce dieta hrănitoare.

Modul Putere de ieșire sarcină adaptată (adică atunci când rezistorul conectat la ieșire șocantă, risipească tensiunea de ieșire de două ori) variază W pentru intre 23 si mici la 10..15 W pentru modelele mai mari.

PROPRIETĂȚI șocant:

DISPOZITIV șoc

Aici este o fotografie a deschis șocantă:

copii cu laser - torturează șoc

„Inima“ a modulului de înaltă tensiune este un șoc - completat cu cutie în formă de epoxi blochok. (In shockers „fonarikovyh“ acest blochok are o formă alungită aproape cilindric). Din cauza faptului că umplerea epoxidic nu este posibil să se facă dintr-o manieră non-distructivă, reparațiile Shocker arse nu poate fi.

Dedurizată printr-o perfuzie epoxidic cu două săptămâni în acetonă și raskolupyvaya ușor blochok, puteți obține o idee despre structura internă a modulului de înaltă tensiune. Acesta cuprinde un element semiconductor (un tranzistor sau microcip navrode picioare TOP-220), un transformator de înaltă tensiune multisection asemănător cu TVS mici și un redresor de ieșire colectat prin circuitul de tensiune doubler (două condensatoare și două diode).

Astfel, acest sistem este de aproximativ:

În schema de detalii inutile nu sunt prezentate comutatoare navrode multiple (modul de declanșare, siguranța) și LED-uri indicatoare de putere.

dreptunghi încercuite umplut cu bloc epoxidice. Care este circuitul oscilator precis este necunoscut, dar de dovezi circumstanțiale mi se pare că a făcut blocarea banală. O punte de diode pe partea stângă în cadrul schemei este utilizat pentru a încărca bateria de la priza electrică.

APLICARE șocant.

alimentare cu energie Aplicare buzunar vyskovoltnogo este destul de vastă.

Și doar o mulțime de ventilator divers:

  • pe suprafața de evacuare a apelor
  • de evacuare a condensatoarelor ceramice din
  • categorie de pe suprafața metalizată