Copiii de la 1 an la 2 ani de psihologie

Copiii de la 1 an la 2 ani de psihologie

Copii - procesul consumatoare de timp și de lungă durată, iar uneori fructele sale devin vizibile numai după o anumită perioadă de timp. Unii părinți cred că, atâta timp cât copilul este mic, cu privire la educația timpurie gândire. Dar, destul de ciudat, pentru a fi implicat în educație aproape de la naștere.Caracteristici ale perioadei de dezvoltare a copiilor cu vârsta de 1-2 ani

În această vârstă a copilului într-un fel începe să fie independentă. El vorbește deja primele cuvinte simple, se mișcă liber și chiar de funcționare, începe să exploreze în mod activ obiectele din jur.

Activitatea sa principală la această vârstă - obiectul tun, adică, el studiază manipularea obiectelor. Se copiază acțiunile schemei de la părinți, cu alte cuvinte, mama imitarea sau tata, copilul primește un tratament de calificare cu subiectul.

Foarte bine, atunci când adultul efectuează o acțiune, cerând copilului să repete ceva pentru el. Este important să se facă unele manipulări în conjuncție, de exemplu, să se joace împreună, la pantofi de dantelă. adăuga fotografii.

În această perioadă, copilul își dă seama că fiecare lucru este înzestrat cu sens, ea îndeplinește o anumită funcție esențială. Și pe această bază, copilul înțelege modul în care el ar trebui să acționeze.

Copilul încearcă să compare acțiunile lor cu mama sau tata. El a format lui „Eu“, copilul începe să se formeze treptat personalitatea, și imediat a început să se dezvolte calități personale, cum ar fi stima de sine, conștiința de sine și respectul de sine. Discursul său începe să se dezvolte în mod semnificativ și de a crește treptat vocabularul.

Înțelegerea ca bază pentru educația copilului de 1 ani

Cei mai răi părinți greșeală a unui copil la această vârstă este că ei tratează copiii lor ca o persoană adultă care are nevoie să înțeleagă totul corect.

Foarte des copilul provoacă iritații și chiar agresiune de la părinții lor, atunci când nu înțeleg niciunul dintre argumentele care par adult absolut simplu.

Cu alte cuvinte, părinții au nevoie copilul că el este încă pur și simplu nu poate da din cauza vârstei lor. În această perioadă, el încă nu are propriile sale stereotipuri, ea poate imita doar gândirea logică.

A nu se confunda conceptul de „dialog pentru adulți“ și „înțelegere pentru adulți.“ De exemplu, psihologi și logopezi insistă că părinții și mai ales a bunicilor nu „Lisp“ pentru copil, și a rostit corect cuvintele. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că de la o vârstă fragedă copilul a auzit un discurs drept clar că va afecta în mod pozitiv dezvoltarea discursului său, corect pronunțând litere diferite.

Dar, în același timp, este imposibil de a cere de la copil în vârstă de ani de ani, sau de a face în mod clar ceva. El trebuie să aibă dreptul și greșeala și neascultare, și chiar răsfăț. Urmarind educația copiilor de orice vârstă, părinții ar trebui să fie o răbdare titanică, iar dacă este vorba de copii, atunci cu siguranță.

Copilul trăiește numai în acest moment, situația care se întâmplă acum cu el, astfel încât toate emoțiile sale sunt asociate doar cu ceea ce se întâmplă chiar în acest moment. El nu a fost în stare să se gândească la viitor, și proiecta în ea consecințele unei acțiuni.

Copiii de la 1 an la 2 ani de psihologie

Părinții trebuie să înțeleagă că conștiința lui este îndreptată doar în momentul unui eveniment. Copilul nu are experiența sa și dezvoltarea gândirii, așa că este absorbit în momentul de față, în care există oameni reali și obiecte. De aceea, copilul poate obține cu ușurință supărat și plânge de orice fel și distras cât mai repede și se concentreze trecerea acesteia.

Mai ales-creșterea copilului în 1-2 ani

În cazul în care un copil este o lungă perioadă de timp fără să se miște, el devine repede obosit, că este, jocul trebuie să poarte povara fizică. În cazul în care copilul în timpul jocului se ocupă cu adulți, există o dezvoltare limbă.

El este conștient de bine pentru adulți în cazul în care se vorbește cu el în limba lui. El înțelege doar apel figurativ și vizual. Dacă părinții doresc să aducă copilul orice informație, va simula situația în mod eficient pe baza unui basm. astfel încât copilul va fi mult mai ușor de înțeles ce vrea să spună. De asemenea, puteți utiliza în explicațiile lor povești care explică nimic pe exemplul personajelor preferate și familiar cu el.

Părinții se plâng adesea că copilul nu poate fi auzit, nu este rău. toamna târziu adormit. În acest caz, este posibil să se tragă o analogie cu un caracter favorit. De exemplu, să presupunem că Luntik mănâncă mereu bine, asa ca el este puternic și curajos. Copilul va dori să imite personajul tău preferat și începe să mănânce bine, să fie la fel ca el.De exemplu, copilul va înțelege că este necesar să se spele pe mâini după plimbări când va veni după ea, dar nu și atunci când mama îi spune despre beneficiile mâinilor curate mult timp înainte de a reveni acasă.

Că copilul ar trebui să poată la această vârstă

În cazul în care copilul împlinește vârsta de 1 an și 3 luni, el a fost deja în stare să meargă fără asistență, nu și înclinări-up-uri stau. El începe să se efectueze un joc de acțiune simplu, de exemplu, colectează o piramidă, hrănire o păpușă, construirea unei case.

Pot numi doar câteva elemente care îi va arăta pozele sau jucării. El are câteva cuvinte simple spune, precum și de învățare să se ocupe de tacâmuri.

Copiii de la 1 an la 2 ani de psihologie

În anul și jumătate copil poate asambla o piramidă construită din blocuri turn. Dacă el este rugat să aducă nici o jucărie, este ușor de realizat, pentru că știe deja toate jucăriile lui.

În acest moment, copilul apar unele modificări în natura. Înconjurătoare mare din lume începe să-l intereseze. El explorează apartamentul, verifica toate sertare și dulapuri. El era deja conștient de ceea ce este „posibil“ și ceea ce este „imposibilă“, dar interdicția ia rău.

El nu a dezvoltat încă propriul model de comportament, și, uneori, auzind cuvântul „nu“, pur și simplu nu înțelege cum să se comporte într-o situație dată.

Varsta 1-2 ani este considerat cel mai dificil în educație, deoarece ia un copil în orice caz, pentru o lungă perioadă de timp nu este încă posibil, astfel încât mamele se plâng adesea de lipsa de timp pentru a efectua treburile casnice.

Timp de doi ani, copilul poate să dețină deja să urce pe scări, în măsură să răspundă la întrebări. vocabularul său este format din aproximativ douăzeci de cuvinte. El caută deja să se îmbrace și să se dezbrace.

La doi ani, el vorbește deja în propoziții scurte, distinge între ceea ce este „aproape“ și ceea ce este „în spatele“. Dacă el vorbește despre sine, el se poate apela cu numele. El poate mânca fără ajutor, se spală și se usucă mâinile, periajul dintilor este valabil numai cu ajutorul unui adult.

Ii place deja pentru a juca jocuri simple. astfel încât în ​​această perioadă ar trebui să fie dat la el pentru a juca jocuri educative, care sunt foarte bine permit dezvoltarea inteligenței, creativității și gândirii.

jocuri de scena ca bază pentru educația timpurie

Este foarte important în această perioadă de viață a copilului să se joace cu el în teren de joc. De exemplu, pentru a juca în situația internă, care implică un joc de păpuși și jucării preferate. Parcelele nu trebuie să fie prea complicat, copilul ar trebui să le înțeleagă bine.

Ulterior, povestea va fi completat și complicat. Desigur, un adult este greu de înțeles ce fel de beneficiu are un joc pentru dezvoltarea copilului. Dar asta e doar activitatea pentru un adult ar fi plictisitor și nu poartă sarcină semantică. Copilul, desfășurarea acestei activități de jocuri de noroc, dactilografiat propria mea experiență.

Copiii de la 1 an la 2 ani de psihologie

Fiecare copil situație trăiește singur și își aduce aminte de informații foarte importante. Începe un joc poți să te joci cu situații care apar cu copilul în acest moment. Acest lucru poate fi mersul pe jos, înot. procesul de a manca. Astfel, el va înțelege modul în care aceste sau alte acțiuni legate de viața lui. În acest moment, copilul este format fantezie, imaginație și inteligență în general.

Joc de subiect, copilul dvs. crea propria lor înțelegere a realității pe care o înconjoară. Trebuie amintit că copilul în această perioadă a crescut considerabil interesul cognitiv.

Obișnuiți la astfel de jocuri, copilul va continua să se bucure de joc jocuri de cuvinte cu părinții și profesorii de grădiniță care nu sunt doar un moment bun, dar, de asemenea, dezvolta o memorie. gândire și logica copilului. Acum, aceste jocuri se pregătesc copilul să se dezvolte de vorbire, atât de neglijat, sau nu este recomandat.

Psihologie și trucuri mici în educația copiilor de 1-2 ani

La vârsta de 1-2 ani, copilul vechi devine tot mai interesant. El examinează orice obiect preia toate, trage în gura lui, vrea să știe ce se simte, ceea ce este și cum poate fi folosit.

greșeală foarte rău constă în faptul că părinții încearcă să ia toate mâinile copilului. În cazul în care obiectul este într-adevăr periculos, trebuie să aibă grijă de faptul că aceasta nu vine în atenția unui ranger mic.

Este foarte important să fie prezent la astfel de investigații realitatea înconjurătoare. În primul rând, copilul va fi foarte vizibil, iar pe de altă parte, el ar fi în măsură să ofere răspunsuri la toate întrebările. El vede și atinge toate obiectele și lucrurile pentru că îl înconjoară, și el pur și simplu vrea să înțeleagă scopul lor și să le înțeleagă.

În cazul în care un copil este wielded în bucătărie, deschide sertare, dulapuri și trage un borcan cu cereale, este posibil să se toarnă conținutul borcanele sunt interesați într-o farfurie si lasa stropește vesela copil de explorare sau de la unul la altul.

În aceste momente copilul acumularea de experiență și abilitățile sale. La urma urmei, de unde va lua copilul, dacă el este de a interzice totul? Interzis ton să sune numai când nevoia reală, nu tot timpul.

Acum, copilul nu este atât de mult adormit ca înainte, tot timpul este petrecut pe jocuri și cunoașterea lumii. Copilul nu numai că joacă cu păpuși, mașinuțe și pui, este absolut distractiv să se joace cu toate bunurile albe, care ia atras atenția.

Un adult este foarte ciudat faptul că copilul pentru jocul preia butonul feluri de mâncare, reviste sau pachet. Aceste jucării nu sunt în nici un caz nu ar trebui să ia departe de copil. Este mai bine să ia acest joc sub control, copilul nu este rănit sau nu înghiți nimic. Acum, el a format abilitățile necesare.

în loc de o concluzie

Copiii de la 1 an la 2 ani de psihologie
Prinderea creșterea unui copil mic, ar trebui să trateze acest proces cu multă răbdare și iubire. Explicați lucrurile de bază copilul dumneavoastră de exemplu, povești, joacă cu fiecare situație. Nu-l întreba multe dintr-o dată.

Dacă el începe să înțeleagă că transportul nu se poate striga cu voce tare, pentru o plimbare în sandbox nu se poate presara nisip alți copii, nu este bine să fugi de mama ei pe stradă - este deja un mare succes. La această vârstă, copilul nu înțelege lucrurile abstracte, ar trebui să fie susținută de exemplu, o poveste. Numai în acest caz, de formare va fi eficientă.