copil botez - regulile și semnele

copil botez - un rit foarte vechi, care încă nu și-a pierdut relevanța.

Atunci când este necesar să se boteze copilul?

În cele mai vechi timpuri, copilul a fost botezat pe al optulea sau patruzecea zi după naștere. Această dată importantă pentru Biserica Ortodoxă, ca și în a opta zi de naștere a fost dat un nume, iar în ziua a patruzecea corpul mamei este complet purificat după naștere, și ea ar putea veni la biserică.copil botez - regulile și semnele

În general, un copil poate fi botezat la orice vârstă.

 • Până la șapte ani au nevoie doar de dorința părinților.
 • După șapte trebuie să fie consimțământul copilului,
 • și după paisprezece suficient pentru copilul însuși și-a exprimat dorința de a fi botezat.
Pentru conținutul ↑

Ca un rit de trecere?

Ce trebuie să se pregătească în avans?

În primul rând, părinții trebuie să aleagă ce Biserica va fi botezat. Dacă vizitați în mod regulat orice templu, puteți lua împărtășania în biserică. Dacă un astfel de templu acolo, apoi selectați cel pe care îl preferați. Dar ține cont de faptul că ceremonia are loc de obicei nu în templu, și într-o clădire mică separată pe teritoriul bisericii, conceput special pentru botez. Numai în marile biserici, și la ocazii speciale pot efectua botezul în sine, în templu.

copil botez - regulile și semnele

Pentru a boteza copilul, părinții nu trebuie să fie ortodocși. Ele pot aparține nici unei religii. Cu toate acestea, aceste reguli nu se aplică Crucii.

Intervievarea pentru părinți pentru misterul

Cele mai multe dintre templele sunt intervievarea pentru părinți înainte de botez. Interviul include o poveste despre un preot, care sunt regulile de botezul în Biserica Ortodoxă ca merge, din lucrurile care vor fi necesare, etc. Interviul va ajuta să alegeți ziua botezului. Ca o regulă, ar putea fi orice zi, dar preoții încearcă să evite o vacanță majore, cum ar fi:

copil botez - regulile și semnele

copil botez - regulile și semnele

copil botez - regulile și semnele

 • Crăciun
 • Treime
 • Paste, atunci când mulți oameni petrec greu și botezul în Biserica Ortodoxă.
Pentru conținutul ↑

Pot să fiu botezat în post?

Se acordă permisiunea de a boteza în post, și de a face nasii trebuie să treacă o perioadă de trei zile înainte de botez rapid.

Înainte de botez, copilul trebuie să aleagă un nume. Dacă nu ați făcut acest lucru, preotul va arăta în calendar, ziua care sa născut copilul sfânt, și spune numele.În cazul în care copilul este dat un nume, dar nu este prezentă în tradiția ortodoxă, atunci el este dat la botez consonanță cu numele ortodox sau numele sfântului căruia este dedicat ziua lui. Interviul va permite să discute cu preotul de data aceasta. În plus, interviul se va concentra pe pregătirea spirituală a părinților și nașilor la misterul.

Reguli pentru nasi

În primul rând, nasi va trebui să respecte poștale trei sau patru zile, iar în ziua botezului. Care este poziția, se va spune, de asemenea preotului. De obicei, postul implică respingerea nu numai de carne și produse lactate, dar, de asemenea, de la relații sexuale.

copil botez - regulile și semnele
Nașii, post, curățit spiritual și pregătit să accepte responsabilitatea pentru educația finul. În cazul în care, din motive de sănătate nu se poate observa rapid, spune preotul și să ceară sfatul. Deci, este necesar să se treacă un interviu și pentru nași și rudele părinților copilului.

Înainte de botez, pentru a alege nașul și mama.

Conform tradiției Bisericii Ortodoxe alege ambii părinți, deși nasa fetei este destul de mult, iar pentru un băiat - tatăl său. Ele trebuie să fie ortodocși pentru că se angajează să creșterea copiilor în tradiția ortodoxă. Nașii trebuie să fie necăsătorit.

Înainte de a nasi de botez să fie intervievați.

 • Nasa trebuie să fie poartă o rochie cu umerii acoperite si fusta sub genunchi.
 • Pentru bărbați cămăși și pantaloni suficient.
 • Femeile sunt prezente în biserică cu capul acoperit, așa că ar trebui să se pregătească în avans o basma.

Astăzi, rolul de nasi pentru copil, practic, anulat. Ele sunt pur și simplu prieteni de familie, care aduc ocazional cadouri pentru copii, amintindu-mi astfel de ei înșiși.

 • Inițial, rolul nasilor a fost de a instrui rugăciunile pentru copii, studiind Biblia cu el.

În cazul în care părinții cu ceva de familie se întâmplă, iar copilul va fi un orfan, nasi sunt necesare pentru a înlocui familia. Acest părinți spirituali, astfel încât oamenii ar trebui să fie nasi alese, care pot influența în mod pozitiv copilul.

Ce să cumpere pentru copilul tau?

Înainte de botez, cei doi nasi devin necesare pentru a efectua un sacrament.

 1. În primul rând, „kryzhmu“ sau „Rizk“ t. E. Asta, în ceea ce este înfășurat sau îmbracă copilul după fontul.
 2. În al doilea rând, crucea pectoral și lanț care trebuie să fie sfințit. Crucea botezul copilului nu trebuie să fie de aur sau de argint, deși majoritatea Crucii astăzi aderă la această tradiție.
 3. Donația este, de asemenea, a intrat în templu înainte de botez.
Pentru conținutul ↑

Ca un rit de trecere?

Legitimațiile botezati fără rude părinților. Toddler deține una dintre nasi, în timp ce rugăciunea este citit.

De asemenea, sună rugăciunea „Tatăl nostru“ rugăciune „Ave Maria“. Mai mult, ritualul botezului și a ungerii implica indepartarea parului pachet de mici ca un simbol al apartenenței Bisericii Ortodoxe. Se termină misterul faptului că preotul afundă copilul în font și trece nasi. Se crede că după ce copilul se află sub protecția unui înger păzitor și Biserica Ortodoxă.

După ritualul este finalizat, toate sunetele felicitări prezente la botezul copilului. Preotul însuși a cerut celor prezenți să-și exprime felicitările și acest mister complet.

Ceea ce se înțelege prin felicitări?

Există semne specifice asociate cu botezul copilului. Se crede că în cazul în care semnele de a observa, că viața copilului va fi fericit.

De exemplu, astfel de caracteristici:

 1. Este imposibil de a arăta copilul nimeni botez.
 2. copilul ar trebui să fie îmbrăcat christening toate în noi.
 3. Nu puteți organiza sărbători zgomotoase cu ocazia.
 4. Înainte de botez, mama mestecă cățel de usturoi și suflare pe copil - împotriva deochiului.

Există și alte semne: o mulțime de ei. Astăzi, părinții nu respectă multe semne și le consideră opționale. Pentru a crede sau a nu crede în semne prevestitoare - cazul fiecăruia dintre noi. Se spune că, dacă crezi în prevestiri, ei vor deveni realitate.

Cu toate acestea, multe dintre semnele sunt identice cu cele sfaturi și reguli despre care preoții vorbesc. Prin urmare, înainte de ritualul este cel mai bine să se consulte cu un preot.

copil botez - regulile și semnele

copil botez - regulile și semnele

copil botez - regulile și semnele