copil botezul că este necesar să se cunoască despre starea de sănătate de competență ilive

botez copil, mulți părinți practică astăzi. Pentru botezul ortodox are o semnificație spirituală profundă. Botezul spală păcatul copilului față de Dumnezeu și face clar în fața creatorului. În cazul în care un copil este botezat, el, de asemenea, poate deveni un naș în viitor. Pentru că este posibil să se pună o lumânare și să se roage, cerând lui Dumnezeu în domeniul sănătății. Mulți oameni cred că botezul protejează copilul de deochi și o mulțime de necazuri.În cazul în care pentru a boteza copilul?

Este necesar să se ia în considerare. că alte persoane pot fi la botezul în biserică. În cazul în care copilul răspunde slab la ei. Poate că are sens să boteze un copil departe de casă, într-o mică biserică. Este recomandabil să se verifice cu preotul data dinainte de botez.

De ce am nevoie pentru a aduce la botezul?

Ai nevoie să treacă pentru un copil (acesta poate fi cumpărat în avans, în aceeași biserică). În cazul în care X nu este cumpărat în templu, și în magazin de bijuterii, acesta trebuie să sfințești mai întâi preotul. Pentru a evita deteriorarea gâtul subțire al unui copil, trebuie să stea pe cruce nu este un lanț de aur sau de argint, și tesemochku. Crucea nu cumpără părinții copilului, nașul său.

Pentru copii rochie de botez în cămașă albă curată, de preferință, lenjerie sau alte materiale naturale. Rochia alba - un atribut care simbolizează curățirea copilului în fața lui Dumnezeu prin păcat.

De asemenea, au nevoie de o foaie de pat alb sau cu un prosop. Se numește kryzhmoy. Se va lua copilul din font, și înfășurați. Este de dorit ca acesta este fabricat din țesături naturale. Kryzhmu cumpără nasa copilului. Ea, de asemenea, ia un tricou pentru copil și un capac alb.

Cum de a alege nasi pentru copil?

Alegerea nasi, împreună cu soțul ei, rețineți că acestea trebuie să fie botezați. Nașii poate fi două, dar poate fi una. Pentru băiatul este de a fi religios, iar pentru fete - nasa. Ar trebui să fie oameni extrem de morali care ar putea învăța copilul Sacramentele credințe creștine, fundații creștine.

  • Oamenii de alte credințe sau minori nu pot fi nasi.
  • Anterior, sa crezut că crucea ar trebui să fie selectate astfel de oameni care ar putea deveni parinti pentru copil, în cazul în care părinții reale mor prematur.
  • Nașii trebuie să fie cuplu căsătorit.
  • Nașii nu poate lua o femeie care de la naștere a fost mai puțin de 40 de zile.
  • O femeie gravidă poate fi cruce.

Cum să se pregătească pentru botez?

Nașii trebuie să se pregătească pentru ritualul botezului în avans. Ei au înainte de a fi un rit de mărturisire și de comuniune, și să învețe, de asemenea, o rugăciune pentru un botez - „Crezul“ Cu trei zile înainte de nasi de botez trebuie să respecte condiții de repaus alimentar, nu consuma carne, nu folosesc un limbaj rău, să păstreze cât mai mult posibil modul corect de viață.În ziua botezului nașul copilului nu poate avea micul dejun dimineața, trebuie să spun rugăciunile sale de dimineață. In timpul unei ceremonii la nașul său și finul trebuie să fie neapărat cruci. pereche nasa plătește de obicei, pentru toate cheltuielile legate de botezul copilului.

Când poate fi botezat un copil?

Acesta a decis să boteze copilul în ziua a 40 după nașterea lui. Apoi, mama deja poate fi prezentă în biserică, și înainte de 40-a-zile nu se poate. Mamă, înainte de botez vine la preot, că a citit peste ea o rugăciune de curățare.

La botezul părinților copilului nu participă la ceremonie, dar pot fi prezente la ea, fiind în biserică. Atunci când un copil este botezată, crucea rămâne pe ea, este posibil (și de dorit) nu se trage. Copilul se obișnuiește și nici un disconfort.

Cum să te îmbraci la biserică?

Pentru a respecta toate legile bisericii, o femeie are nevoie să se îmbrace astfel încât umerii și coatele au fost acoperite, iar taxa acoperă genunchi. Pe cap ar trebui să fie o eșarfă. ton de haine ar trebui să fie înăbușit, fără culori strălucitoare, nici bijuterii. Bărbații ar trebui să meargă la biserică cu capul descoperit.

Când ritualul botezului botezat doar cu mâna dreaptă și o lumânare poate fi plasat fie dreapta sau stânga. În timpul ritualului oamenilor botez ocupă partea dreapta a bisericii, iar femeile - a lăsat o parte din ea.

Cum este ritualul botezului copilului?

copil botezul că este necesar să se cunoască despre starea de sănătate de competență ilive

La nasi de botez cu copilul a condus până înainte de timp, pentru a avea timp să se pregătească. Apoi nașilor face copilul în biserică. În acest caz, fata este în mâinile semnul crucii, iar băiatul - la cruce. Copilul ar trebui să fie înfășurat într-un scutec alb, dacă este posibil, nu trebuie să poarte haine, deoarece copilul va fi scufundare în fontul.

Preotul ține mâinile copilului, un simbol al protecției lui Dumnezeu. Apoi nașilor sunt aproape cristelniță în mâinile unuia - copil, și un altul care deține o lumânare. Ei au citit rugăciunea „Crezul“, care trebuie să învețe înainte. Acest nasi renunță la Diavolul și sincer promit să urmeze poruncile lui Dumnezeu. După rugăciune, Sfântul Părinte binecuvântează apa, ia copilul în brațe și se scufundă-l în fontul de trei ori. În același timp, el rostește cuvintele: „slujitor al lui Dumnezeu botezat (numele), în numele Tatălui, amin, și al Fiului, Amin, și Duhul Sfânt, Amin.“

Font trebuie să fie destul de temperatură ridicată a apei - până la 37 de grade. Copilul nu este rece. Apoi, copilul merge ungere - a uns ochii lumii, frunte, urechi, nas, gură, piept, picioare și brațe în formă de cruce. În acest caz, preotul spune: „Pecetea Sfântului Duh, Amin.“

Copilul este apoi luat crucea (băiatul - crucea, iar fata - nasa). tampoane pentru copii și îmbrăcat într-o cămașă albă, a pus pe cruce. Acum, copilul este botezat, el este curățit de păcate în ochii lui Dumnezeu. Apoi Părintele radă părul copil în cruce. Acest lucru - un simbol al supunerii față de Domnul și să-i mulțumesc pentru începerea unui trai curat și drept. Cuvintele pe care preotul spune în același timp: „Slujitorul tunsă lui Dumnezeu (sau robul lui Dumnezeu) (numele), în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin“. După aceea, crucea furișat copilul de trei ori în jurul baptisteriu. Ea simbolizează reunificarea copilului cu biserica Sf.

Apoi, aduce în băiat de altar, și o fată - nr. Fata a fost aplicată icoana Maicii Domnului, ritualul numit împreunat.

copil botezul poate lua o medie de o oră și jumătate. După botezul copilului va fi un creștin ortodox.