Copil de 2 ani

copil nou-născut

Principalul lucru este nevoie de nou-născut - este contactul corporal cu mama, căldura și sugar. Aceste nevoi vor fi cel mai important pe toată perioada neonatală - prima lună de viață.Copii 1 luna

Principalele realizări ale primei luni - creșterea în greutate la 500 la 1.500 g, încercările de a ține capul în poziție și ochi contactul predispus cu mama.

Copii 2 luni

copilu două luni - un foarte sociabil și plin de viață: el zâmbește la mama ei, rapoarte de sunetele sale de stare variat și nu mâini și picioare valuri, uneori, obtinerea suspendate pentru o jucărie.

Copii 3 luni

În copilul de trei luni este deja văzut în mod clar ritmul de hrănire și vise. Copilul comunică în mod activ cu cei dragi și zâmbet sunete, iubirile explorarea mâinile și cu încredere pune pe burta lui, sprijinindu-se pe brațul.

Copii 4 luni

În 4 luni, majoritatea copiilor sunt în măsură să se rostogolească peste și mai mult și mai interesat de lumea din jurul lor: viziunea lor devine de calitate „pentru adulți“ și mânere capabil să înțeleagă o jucărie.

Pat 5 luni

de cinci luni copilu se pregătește să se târască - se învârte în jurul buricului, rulouri. Poate fi interesat de produsele alimentare pentru adulți. De multe ori pe drum primul dinte.

Copii 6 luni

La 6 luni, un copil începe să se introducă un aliment nou - ofera primele alimente solide. Copil comunica intens cu cei dragi, murmur incepe de diverse manipula jucării.

Pat 7 luni

La 7 luni, unii copii au fluaj, iar altele sunt doar încercarea de a rupe corpul de pe podea. Scaunul Unele master înainte de crawling. Mulți se ridice în picioare cu sprijin.

Pat 8 luni

Opt luni copil cu solicitarea de a găsi subiectul își găsește privirea. Sunt primele cuvinte onomatopeică. Cel mai bine-crawling se pot obține dintr-un suport dintr-o poziție ședință.

Pat 9 luni

Toddler poate sta și cruce suportul de susținere. Apare „prindere învăluire“ - copilul poate lua acum obiecte cu degetul mare și arătător. Gumele și dinții erup necesită încărcare a crescut de mestecat.

Pat 10 luni

În 10 luni, mulți copii fac primii pași. Pat trage colectarea de elemente în cutii și le-a aruncat, închiderea și deschiderea capacelor.

Pat 11 luni

În 11 meyatsev mulți copii încep să învețe să meargă și acțiuni cu obiecte, sootvetstvyuschie scopul lor: papusa este pus să doarmă într-o mașină care transportă mărfuri. La unii copii, sunt primele cuvinte.

Copii 1 ani

Un an copil vechi înțelege și realizează cereri simple, mimează acțiunile adulților și copiilor, manipuleaza piramide, cuburi.

Copii 1 an 3 luni

Copilul se mișcă în mod activ și variat, capabil să ruleze. A învăța să folosească lingura, este capabil de a bea dintr-o ceașcă. Comparativ cu primul an de viață aproape oprit în creștere în greutate și de creștere.

Copil 1,5 ani

În anul și jumătate copil rosteste aproximativ 40 de cuvinte, pot să apară primele propuneri. Cărțile interesate - uita-te la poze, de cotitură pagini. A învăța să folosească creioane, începe să stăpânească abilitățile sos.

Copii 1 ani 9 luni

La aceasta varsta, copiii de obicei au ghidat in forme si culori simple, cu interes uitam copiii care se joacă ( „joacă următoare“). Poate termina ultimul cuvânt în versetele familiare.

Copil de 2 ani

Prin această vârstă, cei mai mulți copii maestru oală, cu atenție și să învețe să facă acolo. Copilul poate asculta explicații pentru adulți, unii copii încep să pună întrebări.

Copil 2,5 ani

În doi ani și jumătate, copiii încep să vorbească cu tine, „Eu sunt.“ Copilul poate învăța să călărească un triciclu, aruncarea și prinderea mingea, cu vopsele de agrement și sculpteaza din lut.

Copil de 3 ani

copil de trei ani se poate imbraca si se spala. Comunică cu alți copii în joc poate urma regulile simple. Foarte curios și să caute independența.

Copil de 2 ani. Ce se poate face? Pași peste mai multe obstacole pas alternante, mențineți echilibrul atunci când mersul pe jos placa situată pe podea. În jocuri în aer liber pentru copii în vârstă de 2 ani pot fi incluse sărituri, care rulează, a aruncat o minge de rulare și cu un roller coaster.Înălțimea și greutatea copilului de 2 ani de date a pediatrilor din Rusia

Ingrijire copii 2 ani

La 2 ani este, de obicei, dezvoltarea completă a vasului. Kid cere cuvinte sau caractere, unele trage ei înșiși chiloți. Pot izpolzuetsya destinate întreprinderilor mari și mici.

Dezvoltarea cognitivă a copilului în 2 ani

Spre deosebire de obiecte prin formă, mărime, culoare:
Copil de 2 ani se corelează de configurare volumetrica forme geometrice cu imaginea plană; impune proba (de diferite inserții descompune dimensiuni sau forme similare cu găurile de pe placa).
Acesta sa concentrat în trei sau mai multe valori opuse (Matryoshka colectează trei locale ureche și alte după spectacol).
Culege o piramidă de la cea mai mare la cea mai mică dintre cele patru (cinci) inele de valori contrastante (după spectacol).
Axat în trei sau patru culori; Unele apel; preia proba.
El începe să recunoască greutatea, textura si temperatura obiectelor (grele, ușoare, moale, tare, rece, cald).
copil de ani sub foaia exploatație linii verticale, orizontale, rotunjite, scurte și lungi. Apeluri care atrage.

activități de jocuri de noroc (subiect-otobrazitelnye) la copii de 2 ani:
Exponatele de absorbție: trage (capturi) o plasă de jucărie favorit apă. Produce mai multe succesive joc de acțiune sau de joc situație se rezolvă la materialul joc de prezentare, fiind într-o situație problemă (feed-uri papusa, în cazul în care există posudku; construcție garaj, în cazul în care există cuburi și mașini). Acesta utilizează substituenți obiecte. Un copil de 2 ani care desfășoară două scene succesive de acțiune cu o jucărie (lulls, hrănire o păpușă, exercită, încărcați aparatul):

 • la cererea unui adult, fără afișare,
 • prin imitație.

Mimează acțiunea de aproape adult (intern). „Rolul“ nu-l ia.
Construiește clădiri din blocuri familiare pentru jucării mici (un gard, o pistă de casa, scaun, canapea, masă, etc.).

 • la cererea unui adult,
 • modelat,
 • independent.

Dezvoltarea unui copil de 2 ani îi permite să joace alături de colegii aceleași jucării.

Emoțională,, starea activă activă.
Ei bine reglate cu capacitatea de a acționa independent, cu o evaluare pozitivă a unui adult.
Incapatanat, cerând bolnav, insistând pe cont propriu.
Nemultumita, refuză să acționeze într-o încercare de a eșuat.

Strigate, gesturi obraznic:

 • Dacă nu v-ar îndeplini cererea adultului,
 • imitând un prieten, un alt copil,
 • pentru a atrage atenția.

Neascultători, furios cu mișcare limitată, ca răspuns la tonul nepoliticos al adultului.
El refuză să comunice (ascuns) cu un adult necunoscut.
strigăt lung atunci când îngrijirea mamei, atunci când speriat, atunci când jignit.
Smiles, gesturi, se uită în ochii lui, pentru a menține atenția unui adult sau un alt copil, așteptând lauda.
Exponatele emoții vii, atunci când se ocupă cu cei dragi (expresii faciale, exclamare, mișcare).
Zambetul folosește discursul emotivă la jocurile comune cu copiii.
Se bucură de auto-silabe, cuvinte de pronuntat.
Emoțional interesat de muzica, cântând, forme populare de jocuri mici, mobile, atitudinea față de ei diferențiate (activă circulație, looseness, fascinație, confuzie).
Se referă la divertisment cu entuziasm, inclusiv jocurile.
Acesta arată de memorie emoțională în situații familiare.
Cu un interes arata desene animate, TV pentru copii prezinta.

Emoțional anticipează rezultate:

 • acţiuni proprii
 • acțiune pentru adulți.

Empatiza, simpatizează cu copilul plânge, o persoană în vârstă, are grija de animale, plante:

 • exemplu adult
 • din proprie inițiativă (rar).

Emoțional reținut, capabil să aștepte un pic (după explicații pentru adulți). Confortabil cu instrucțiunile: „colecta jucării“, „este posibil“, „acest lucru este imposibil“. El înțelege cuvântul „bun“, „rău“.

Discursul de dezvoltare a unui copil de 2 ani

vorbire Înțelegere:
Înțelege o poveste scurtă (fără a arăta acțiunea) asupra evenimentelor familiare (care fac o plimbare).
Ea răspunde la întrebări cu privire la aceste evenimente. Efectuează până la trei comenzi (Ia, ia, pune). „Regret“, „ajutor“ la cererea unui adult. Stie (spectacole) părțile ce nume (buze, dinți, limbă, frunte, urechi, obraji, etc.) și corp (brate, picioare, spate).

vorbire activă (200-300 cuvinte raznoproiznosimyh):
Acesta utilizează oferte de la două sau trei cuvinte, atunci când comunicarea cu adulți și copii, precizând în același timp, în cereri.
Expresiile nu sunt decorate. Începe să folosească adjective și pronume, prepozitii, adverbe. El se poate apela la persoana a treia.
Catrene contractante în versetele familiare, cântând împreună. În două sau trei fraze spune ceea ce vede în acest moment. Punând întrebări. Nume elemente în imagine:

Ușoare cuvânt înlocuiește corect. Acesta oferă o estimare a el însuși: „bun“, „mare“, „frumos“. Spune „la revedere“, „până la“, „vă mulțumesc“, „salut“ în pronunțarea individului.

Abilitățile de uz casnic de copii 2 ani

Mănâncă cu atenție, nu transpirație.
Când spălarea terț palmier a feței.
Acesta a șters cu un adult.
Rochie ei înșiși (trage pe șosete, o pălărie, încălțăminte (cu un pic de ajutor din partea unui adult)). Parțial dezbrăcat.
El cunoaște locul de îmbrăcăminte, pantofi, feluri de mâncare, jucării. Folosește batista (în timp ce memento). Controale nevoile fiziologice.

7ya.ru - proiect de informații cu privire la probleme de familie: sarcină și naștere, părinți, educație și carieră, economie, timp liber, sănătate și frumusețe, relațiile de familie. Lucrarea site-conferințe tematice, blog-uri, a menținut ratingurile de grădinițe și școli, articole de zi cu zi publicate și concursuri.

Dacă găsiți o pagină de eroare erori, inexactități, vă rugăm să ne anunțați. Vă mulțumim!