Copilul nu doarme bine cum să se stabilească copilul o noapte de somn bun

„Aur“ de vis infantil - visul oricarui parinte. La urma urmei, atunci când copilul foarte mult, și adormit rapid - este în creștere rapidă și în curs de dezvoltare, și cu puțin bolnav. Mai mult decât atât, un copil care doarme dulce timp de noapte - este cheia pentru mama echilibrului mintal, și, prin urmare, bunăstarea întregii familii. Cum să se comporte cu copilul în timpul zilei, așa că a dormit bine noaptea?  • Copilul nu doarme bine cum să se stabilească copilul o noapte de somn bun

somn pentru copii Strong - cheia unui părinte fericit. La urma urmei, până când copilul este dulce și de somn adânc în patul lui, mama și tatăl său se pot bucura nu numai de o odihnă bună, dar, de asemenea, unul de altul.

Ce se poate face în timpul zilei, în cazul în care copilul nu doarme noaptea?

Modul în care copilul va dormi noaptea, depinde de modul în care și-a petrecut ziua lui. Atunci când un set de circumstanțe unul și același copil doarme „fără picioarele din spate,“ - greu, mult timp, nu vă faceți griji și nu se trezesc la hrănire noaptea. Și el este într-o situație diferită - este dificil și „concerte“ pentru a dormi, o mulțime de se clatina si cotitură, gemete și gemete, mijlocul de noapte și se trezește țipând „apelurile mama.“ Uneori cauza este - simt copilul: poate fi greu pentru a dormi de durere în abdomen, sau de foame. Deseori, copiii dorm prost în acele zile, când au tăiat primii dinți. Dar dacă copilul este sănătos și de foame, el nu are probleme cu un scaun, și nu există nici o suspiciune a unui dinte nou, motivul pentru somn saraci si nelinistit, probabil, constă în faptul că el nu este cheltuit în mod activ zi.

Copilul doarme liniștit noaptea, ziua în care trebuie să fie „compactat“ - el trebuie să fie fizic obosit seara, cheltui energie. Puteți face acest lucru în două moduri:

  • Puteți descărca exercițiul fizic pentru copii
  • sau „satura“ stres emoțional

Activitatea fizică în după-amiaza și seara, chiar înainte de scăldat și hrănire - este aproape o sută de garanție la sută dintr-un somn de sunet. În cazul în care copilul este crawling, stă sau plimbări - crawl, stau și să se plimbe cu el să-l păstrați în mișcare. În cazul în care copilul este foarte mic, iar intervalul de activitate a motorului nu este mare - l utilizați ca un masaj de stres fizic, înot (înot într-o cadă mare) și gimnastică.

Emoțională de stres „de lucru“ individual - comunicare activă cu alți membri ai familiei sau copii, orice jocuri educative, etc. cum poate obosi copilul, să-i ofere un somn de sunet, până dimineața, și invers - nici o gluma „chefuri“ ea, oferindu-vă nopți nedormite, capriciile infantile și plângând. Prin urmare, stresul emoțional are sens pentru a încerca și de ceas - o dată sau de două ori vei fi mai mult decât suficient pentru a ajunge la un verdict: a excită Entuziasmul emoțional și tonuri de copilul dumneavoastră, sau invers - anvelope și „lulls“ el.

Mulți părinți cred eronat că unul dintre primele motive pentru care un copil doarme prost, este că timpul pentru boala lui este selectat în mod corespunzător. De fapt, nu este. Nu sunt definite strict timp pentru răul de mișcare a copiilor și să le pregătească pentru somn nu exista - pana cand copilul nu a vizitat nici o instituție (grădiniță, școală, etc.), regimul său, inclusiv timpul de a adormi, trezirea, subordonată exclusiv interese familiale .

Dacă sunt confortabile, copilul a adormit la miezul nopții, și m-am trezit la nouă sau zece dimineața, apoi l-au pus la miezul nopții. Și dacă tu personal confortabil, întreaga familie sa dus la culcare la ora 22:00 și ajunge până la 6-7 dimineața - Start legănat copilul este la ora 22:00.

Este clar că atâta timp cât copilul este încă foarte mic (și, prin urmare, - el are nevoie de o hrănire noapte, și poate fi confuz pentru colici), atunci nu contează cât de cool, dar pe timp de noapte trebuie să sară în sus la pat, și mai mult decât o dată. Cu toate acestea, dacă știi cum să calma în mod eficient și lull copil. aceste veghi nocturne nu vor fi obligați să aibă o mare problemă. Dar, după 4-5 luni, este absolut realist de a realiza o situație în care copilul va dormi liniștit toată noaptea, care se încadrează adormit în același timp, doar atunci când este convenabil pentru întreaga familie.

Regulile de somn bun pentru copii

Așa că copilul dormea ​​profund pe timp de noapte, este necesar să se prevadă următoarele condiții:

  • 1 În după-amiaza și seara pentru a fi reprezentat de activitatea fizică cea mai dinamică (emoțională - este discutabilă, iar fizic - fără îndoială).
  • 2 Timp de două sau trei ore înainte de culcare - să organizeze o plimbare în aer curat.
  • 3 Timp de o oră și jumătate înainte de somn - se răcească înot (30-40 minute).
  • 4 Timp de o jumătate de oră înainte de culcare - o „cină.“ Consistent
  • 5 climatice la copii ar trebui să fie rece și umedă: Temperatura 18-20, umiditate 60-70%.


Are copilul trebuie să doarmă perna

Adult destul de dificil să accepte „pe credință“ afirmația că copiii 1,5-2 ani, fără perne, în principiu, nu este necesar. Cu toate acestea, aveți! Faptul că proporția copiilor cu vârsta de până la aproximativ 2 ani sunt foarte diferite de la persoanele mai in varsta - au un cap mare, un gât scurt și o umeri destul de înguste. Adulții folosesc o pernă pentru a compensa distanța dintre suprafața patului și capul său, astfel încât gâtul nu este curbat.

Iar copiii nu sunt o necesitate - dacă ai pus grudnichka pe flanc, veți vedea că capul este situată pe suprafața patului, dar gât, cu toate acestea, rămâne plat (deoarece capul - un alt mare și brațul scurt).

Copilul nu doarme bine cum să se stabilească copilul o noapte de somn bun

Dacă credeți că adult copilul să doarmă, fără o perna nu este prea convenabil - să organizeze el o pernă hipoalergenic plat, moale. Dar înălțimea sa ar trebui să fie - minim!

Cu cine copilul ar trebui să doarmă? Pro și contra de co-dormit

In prezent, multi pediatri revendicările progresive că mama și copilul ei ar trebui să fie de dormit împreună - și fiziologic, psihologic și este justificată și utilă. Cu toate acestea, cele mai multe, să spunem, medicii „clasice“ pentru copii cred că toate argumentele invocate în favoarea părinților și copiilor co-dormit. nu rezistă la control. De exemplu:

mama Co-dormit și copilul întreține și susține alăptarea. Multe mame justifica o noapte de somn comune pe care trebuie să alăpteze copilul la cerere. Și când copilul doarme „la îndemână“ - pentru a face mult mai confortabil decât atunci când el este în patul lui, sau chiar - în camera lui. Cu toate acestea, este foarte posibil să organizeze alăptarea, astfel încât urma pentru hrănirea au doar o dată pe noapte, iar după 4-6 luni de la nașterea copilului, tu și toți vor fi în măsură să se bucure de un somn de noapte întreagă. Și chiar dacă - un fan fanatic de hrănire la cerere - și, în acest caz, este probabil ca nu „trage“ copilul în patul părinților: cumpere un număr suficient pătuț lateral. Copilul va fi acolo, dar toate la fel - în pătuțul lui!

Cosleeping psihologic protejează copilul. De multe ori părinții explică prezența copiilor în patul lor, astfel încât, în acest fel copiii obține protecție psihologică, care nu suferă de coșmaruri și de somn strans. Cu toate acestea, medicii au confirmat faptul că sindromul terorile nocturne așa-numitele copii „hit-uri“, uneori este de multe ori copiii care au dormit cu nașterea împreună cu mama (cu părinții ei), iar vârsta 1.5-2-3 ani au fost „strămutați“ într-o separat pătuț. Ca regulă generală, în funcție de psihologi, copiii care au dormit inițial separat de părinții lor, cosmaruri si terorile nocturne nu apar.

În timpul co-dormit mai mult control asupra stării copilului nou-născut. Așa e. Așa cum este faptul că, în timpul co-dormit și există, de asemenea, un mare risc de a pune în pericol sănătatea fragilă a nou-născutului - zdrobiți, și a înființat climatul său cald și sufocant lipsa de oxigen (care poate provoca sindromul morții subite). In general, atunci când vorbim despre copii și sugari Pat, optiunea ideala pentru medicii de somn noaptea lor ia în considerare acest lucru: mama și tata dorm în patul conjugal, iar copilul - sau pat suplim, sau un co-slippire speciale (pat pentru sugari cum ar fi "cuiburi"). Astfel, adulții și copiii dorm foarte aproape, dar fiecare are spațiul său de viață proprie și aer. Dar, după șase luni de la un copil deja poate fi în condiții de siguranță „reinstalat“ într-un pat separat, și chiar și - într-o cameră separată.

Copilul nu doarme bine cum să se stabilească copilul o noapte de somn bun

Pe stânga - un exemplu de modul în care este extrem de nedorit de a dormi cu copilul tau. Riscurile sunt prea mari: puteți să fixați pe un copil într-un vis, ea poate deveni prea cald sau înfundat. Pe stânga - un exemplu de modul în care mama și copilul să rămână aproape unul de altul, dar nu risc sănătatea copilului și bunăstarea părinților.

În ce poziție copilul să doarmă mai util

După un an de postura copilului in timpul somnului (în ceea ce privește controlul parental) are foarte puțină importanță - ca un copil convenabil și confortabil, astfel încât în ​​cele din urmă se întoarce. Dar, până la un an - postura este foarte important!

Pediatri peste tot în lume, nu recomandăm părinților să pună sugari și copii atunci cand dormi pe burta. Este periculos și poate duce la așa-numitul sindrom de moarte subita in timpul somnului copilului.

Cauza principală a acestei condiții este de a opri teribil de respirație. Dar ceea ce cauzeaza aceasta - este încă necunoscut. Cu toate acestea, medicii au observat că copiii din primul an de viață, de dormit pe stomac, ucis mult mai des. De aceea, medicii recomanda punerea bebelusii pe spate (în același timp, capul este întors într-o parte la copil în timpul unei regurgitare brusc sufocat) sau pe flancul.

Copilul nu doarme bine cum să se stabilească copilul o noapte de somn bun

Pe stânga - un exemplu de modul în care aceasta nu este necesar să se stabilească copilul în pat de copil. Dreapta - dimpotrivă, un exemplu de modul în care să se întindă copilul in timpul somnului.

Ea nu are valori de bază - copilul doar câteva luni, un an sau doi sau trei. Pentru a dormi liniștit noaptea, avem nevoie de la orice vârstă cu privire la același lucru: să fie activ și energic în timpul zilei, să fie mai sănătoși, și mai mult. că am fost înconjurați de oameni fericiți apropiați. Toate acestea pot da copilului dumneavoastră din prima zi a nașterii sale.

My 9 mesyatsev.do 4 luni dormit menie mai mult în timpul nopții și se trezesc 1-2 raza.posle 4 luni ca un substitut, de dormit prost și trezirea la fiecare oră și jumătate sau poate în fiecare zi slozhno.vrode 40min.Da si adoarme, dar cum am schimba în pătuț sau PRAM se trezește din nou la ruki.och dificil, pentru că nu este ușor de făcut uzhe.Chto mai znayu.A somn foarte deranjat din cauza prosypaniy.eh frecvente

Copilul meu, de asemenea, dormit prost pe timp de noapte. Mă trezesc la fiecare 1,5 ore! Imaginați-vă starea mea în timpul zilei (((Când am început să meargă cu copilul în fiecare zi, în același timp, visul nostru a devenit o noapte continuă! YaChto eu nu am făcut, gândit vrea să mănânce, alții au spus dinții sunt tăiate. Poate cineva și să ajute sfatul meu)) )

Ediție de rețea «WOMAN.RU (Zhenschina.RU)“

Informații pentru agențiile guvernamentale (inclusiv, pentru Roskomnadzor) Contact: woman@woman.ru