Crucible cu mâinile cuptor lor toate caracteristicile de construcție

Astăzi, există un număr mare de diferite cuptoare. Unele cuptoare cu sunt folosite pentru spații de încălzire alte pentru a prepara alimente delicioase, și există furnale în care topirea se desfășoară diferite metale, aliaje, și depozitate deja topit materiale. Într-un alt mod, acestea sunt numite de topire cuptoare cu creuzet. Mai ales populare aceste cuptoare sunt printre cele mai mari întreprinderi, fabrici și laboratoare. Dar noi înțelegi, care se topește în ce cantități, făceau, și aceasta nu înseamnă că, dacă aveți nevoie de casa pentru a topi mai multe kilograme de aluminiu, va fi obligat să cumpere mașini importate scumpe. Tu absolut poate face în condiții de siguranță cuptor cu creuzet cu mâinile lor. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de trei lucruri:În primul rând, abilitățile tehnice și cunoștințele minime, deși cred că, dacă ia această problemă, aveți ideea că trebuie să faci. În al doilea rând, un set specific de materiale, pe care o voi da mai târziu. Și în al treilea lucru, greu și dorința de a face ceva cu mâinile lor. (. A se vedea, de asemenea: Cum sa faci un pistol de căldură)

soiuri creuzete

Ce este creuzetul? Creuzete - un rezervor realizat din material refractar, în care se topesc de metal prin încălzirea se realizează la o anumită temperatură. Acesta a decis să utilizeze următoarele materiale pentru fabricarea creuzetelor: fonta, ceramica si grafit.

creuzete din ceramică găsi cea mai bună opțiune pentru producția de diferite aliaje, în special pe bază de paladiu, deoarece utilizarea acestor materiale nu se produce nicio modificare în compoziția substanței în sine. Numai creuzete din ceramică, puteți topi cu siguranță metale de bază și pe bază de cobalt aliaje, crom și molibden diferitele.

Crucible cu mâinile cuptor lor toate caracteristicile de construcție

creuzete din grafit la rândul său, au o rezistență la oxidare mai mare și durată de viață mai lungă. Acest tip creuzete pentru topire este un produs versatil de toate metalele, dar ele sunt deosebit de bune pentru aliaj de zinc si alama, precum și în mod direct pentru a fi utilizate în cuptoare cu inducție. creuzete din grafit face perfect cu topirea și expunerea termică a aluminiului într-un cuptor electric, la temperaturi de până la 800 ° C.

creuzete din grafit sunt cel mai des folosite pentru turnarea de aur și alte metale prețioase.

Creuzete în producția de fontă nu sunt atât de des, ele au o specialitate destul de îngustă și au o serie de dezavantaje: temperatură insuficientă topire ridicată, reactivitate ridicată, capacitatea de oxidare și interacțiunea cu alte elemente, durata de viata scurta. Dar, pe de altă parte, fierul are un avantaj semnificativ: este ieftin și la prețuri accesibile. Acesta este motivul pentru instalarea cuptorului nostru self-made creuzet, vom folosi acest material.

Materialul pentru cuptorul creuzet

Acum, să facem căutarea pentru materiale, da, da, de căutare, pentru că totul poate fi găsit la casa lui de țară, în garaj sau vărsat, care ieri a fost gunoi și dezordine în sus curtea ta, sau orice alt loc acum Acesta va fi elementele de viitorul tău cuptor cu creuzet self-made.

Pentru a monta un cuptor cu creuzet cu mâinile, veți avea nevoie de următoarele materiale: 1. țeavă de fier vechi (dimensiunile pe care le definiți) principalul lucru pe care grosimea peretelui a fost de 45 mm,
 2. foaie mică de metal (la duza),
 3. bucată de armăturilor
 4. 1 Nut,
 5. 1 șurub.

Dacă găsiți sau să cumpere materialele necesare, putem începe instalarea unui cuptor cu creuzet cu mâinile lor. De obicei, un creuzet făcut să facă în forma unui con sau cilindru.

Crucible cu mâinile cuptor lor toate caracteristicile de construcție


Noi facem cuptor cu creuzet

Cea mai simplă metodă necomplicate de fabricare a creuzetului - este ușor de sudat o bucată de țeavă de diametru mai potrivite. Alegerea în sine o însemnare trebuie să ia în considerare mai mulți factori importanți.

Prima lățime perete trebuie să fie de cel puțin o jumătate de centimetru. În al doilea rând, însemnarea trebuie să fie confecționate din metal, care se topește la o temperatură mai mare decât aliajele pe care intenționați să se topească. Pentru a face acest lucru, exprimate perfectă. După aceea, tubul trebuie să fie curate sau în exces, pur și simplu arde în cuptor. Acum este dvs. home-made cuptor cu creuzet, decât nu dau drumul la orice alt.

Pentru a extrage în siguranță metalul topit din creuzet, pentru a atașa la un mic cioc. Pentru a face acest lucru, se pisa pe un top râșniță și plimbare fișier mic. Utilizare pentru fabricarea de piese din metal tăiate în unghi.

Doar dumneavoastră cuptor cu creuzet autodidact poate fi montat pe mâner, folosiți piulița pentru a șurub sus pixul, care ajută mai mult în condiții de siguranță a încărca și scoateți oala din cuptor. Veți avea nevoie doar de o pereche de răsuciri de mâner, iar potul va organiza o prindere moarte, astfel încât să elimine basculare accidentală sau cădere de aluminiu topit pe ei înșiși sau de oameni care sunt în acest moment poate fi aproape. Toate măsurile de securitate menționate mai sus va fi foarte chiar și un fel în timpul topirii metalelor neferoase la domiciliu. După cum puteți vedea acum, instalarea unui cuptor cu creuzet cu mâinile lor sarcină destul de simplu. Sper că va acum nu se vor întreba: cum de a face cuptor cu creuzet?

Cu inducție tipuri de cuptoare cu creuzet: avantaje și dezavantaje

cuptor cu inducție Coreless - este o instalație specială de topire a metalelor și aliajelor de frecvență înaltă influență electromagnetice asupra lor.

Cel mai important lucru de inducție a corpului de tip creuzet cuptor inductor este - în alte cuvinte rană conductor fără miez - în interiorul căruia este amplasat un creuzet de topire, având o formă în general cilindrică. De obicei, acesta este realizat din material refractar.

Crucible cu mâinile cuptor lor toate caracteristicile de construcție

Dacă vom compara cuptorul cu inducție coreless cu echipamente de similare cu scop alte tipuri, ele au următoarele avantaje: • acțiunea asupra materialului prelucrat are loc în mod direct, fără nici un element de încălzire intermediare, ceea ce face posibilă evitarea pierderilor inutile de energie
 • capacitatea de a crea într-un creuzet al unui anumit tip de atmosferă, la o valoare dorită a presiunii
 • încălzirea uniformă a întregului volum de material, precum și de intensitate mare circulație a topiturii
 • posibilitate de evacuare se topesc complet, ceea ce este necesar, atunci când sarcinile periodice asigură astfel ușurința trecerii de la locul de muncă la alte aliaje
 • proces de topire de mediu, datorită absenței emisiilor nocive ale produselor de ardere în atmosferă
 • Caracteristici ale plantelor conduc la capacități complete de automatizare a tuturor procesului de topire;
 • de control proces ușor, simplitatea și ușurința de întreținere;

Dezavantajele includ cuptoare cu inducție coreless:

Zgurii în cuptorul cu inducție coreless este încălzit direct de metal, datorită cărora temperatura va fi întotdeauna mai puțin.

Comparativ cu alte garnituri de rezistență scăzută la temperaturi foarte ridicate în topitură și prezența fluctuațiilor ascuțite temperatură căptușeală la complet metalic de scurgere.

Cu toate acestea, avantajele cuptoare cu inducție coreless peste alte unități de topire este mult mai mare, astfel încât acestea au fost în stare să găsească o aplicație destul de largă într-o varietate de industrii.

cuptoarele cu creuzet Clasificare

În funcție de cazul în care există un proces de topire, cuptorul distins: • deschis (lucru pe aer)
 • Vid (de lucru în vid)
 • compresor (de lucru sub presiune în exces).

Crucible cu mâinile cuptor lor toate caracteristicile de construcție

La organizarea timpului procesului: • lot
 • jumătate de acțiune continuă
 • continuu

De asemenea, distinge cuptor în funcție de proiectarea creuzetul de topire: • creuzet ceramic
 • cu un creuzet metalic conductiv
 • cu creuzet de grafit conductiv
 • cu un creuzet metalic răcit cu apă.

Pentru a se potrivi cuptor cu creuzet?

cuptor cu creuzet este adecvat în cazurile în care este necesar să se topească cantități mici de material, care nu este recomandabil și neprofitabilă punct de vedere economic pentru a cumpăra topitor puternic, cu un consum de energie gravă, și care, ca urmare va lua o parte semnificativă a spațiului de lucru. Aceasta este, în acest caz, majoritatea întreprinderilor încep să caute o alternativă mai bună. Și l-au găsit în cuptoarele de creuzet, care sunt capabile să satisfacă pe deplin cerințele consumatorilor în ceea ce privește temperatura de încălzire, consum redus de energie, economisi spațiu și un design modern, ușor de utilizat și ușurința în utilizare sunt în măsură să ofere cele mai bune condiții de lucru posibile.

Utilizarea materialelor este permisă numai în prezența unor legături indexată la pagina de materiale. Pentru toate întrebările, vă rugăm să dom@otopimdom.ru