Cultivarea căpșuni în casă


Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă
Una dintre cele mai delicioase, sănătoase și iubit toate fructele este căpșuni. Este bogat în vitamine și oligoelemente, pe care le putem îmbunătăți sistemul imunitar si protejeaza organismul impotriva racelilor si diverse infecții. In acest articol vom discuta în detaliu modul în care să crească cu succes acest boabe util la domiciliu, uita-te la secretele de bază ale agriculturii.Strawberry și-a găsit aplicarea sa în medicina populară și oficială. Aceasta ajută în tratamentul diferitelor boli. Căpșunile sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în produsele cosmetice pentru măști hrănitoare și creme, precum și dezvoltarea de diferite tipuri de alimente dieta.

În gătit, căpșuni este utilizat pentru prepararea de gemuri și dulcețuri, deserturi, prăjituri diferite și produc din acestea vin și lichioruri. Mai ales căpșuni utile în sezonul rece, când suntem expuși la răceli. Strawberry face cu succes pentru lipsa de vitamine din organism, și ceai cu gem de căpșuni, puteți pune într-o fericire euforic și fericire!

Chiar și căpșuni poate fi numită o plantă universală, deoarece cu tehnici agricole corespunzătoare se poate realiza fructificare sale pe tot parcursul anului. Prin urmare, aceasta planta poate fi cu succes să crească pe un pervaz la domiciliu.

Există două modalități de a ajuta să crească căpșuni la domiciliu: 1 - în diferite capacități la fereastra, 2 - în pungi de plastic, în special concepute pentru aceste scopuri.

Să aruncăm o privire detaliată la fiecare dintre aceste metode și de a vedea ce trebuie făcut pentru dezvoltarea corectă și rodirea plantelor la domiciliu.

Alegerea clasa dreapta

Cultivarea căpșuni în casă

Toate o mare varietate de soiuri de căpșuni cunoscute astăzi, este împărțit în două tipuri principale - Bush și atârnă-Downing. În funcție de tipul de remontant fructoase căpșuni este de unică folosință și fructificare.

soiuri remontant de căpșuni în condiții favorabile pot da roade pe tot parcursul anului, cât mai puțin dependentă de lumină naturală și soiuri de unică folosință de fructificare a da doar o singură cultură pe sezon.

Desigur, pentru cultivarea căpșunilor pe pervazul ferestrei de la domiciliu este cea mai potrivită remontant soiuri ampelnye de căpșuni, care nu sunt prea pretentios cu privire la lumina. Plantate în ghivece arbuști astfel de căpșuni începe să dea roade după numai două luni. Pentru cultivarea în acasă fel cel mai potrivit de „Geneva“, care se caracterizează printr-o productivitate ridicată și de maturare rapidă. De asemenea, se simt bine pe soiurile fără barbă pervaz „delicatese de casă», «F-SSH1" etc. De asemenea, este posibil să se dezvolte un bine-cunoscut soi de grădină „Koroleva Elizaveta“.

zemlesmesi Pregătirea pentru căpșuni

Cultivarea căpșuni în casă

Pentru căpșuni se potrivesc orice zemlesmes universal pentru flori sau legume cumpărate de la magazin. Puteți pregăti, de asemenea, un teren adecvat tine. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați părți egale de teren forestier (de preferință lemn de esență moale), humus și nisip.

Principalele cerințe pentru căpșunile de sol sunt friabilitate și suficientă umiditate. Trebuie remarcat faptul că, dacă luați pământul din grădină, atunci acesta poate fi infectat cu nematode pentru noduri de rădăcini. De aceea, înainte de a utiliza trebuie aburit pentru a ucide dăunători, dar, de asemenea, cu atenție și să verse o soluție roz de permanganat de potasiu. După această procedură, o săptămână mai târziu puteți începe de plantare.

În partea de jos a containerelor pentru plantarea căpșunilor este necesar să se umple de drenaj, deoarece planta nu-i place stagnarea apei. De scurgere poate servi cărămizi sparte, pietriș sau argilă expandată.

puieți Pregătiri pentru plantare

Cultivarea căpșuni în casă

Dacă cresc în soiurile de căpșuni grădină remontant, ele pot fi folosite pentru plantarea pe pervazul ferestrei. Pentru a face acest lucru, în toamna să sape numărul necesar de tufișuri și le-a pus într-un recipient, acoperit cu pământ, și păstrați într-un loc întunecos și rece timp de două săptămâni, pentru a se asigura că plantele au nevoie de o perioadă de repaus. După care aveți nevoie pentru a planta căpșunile în containere pregătite la sol. Plantarea trebuie făcută astfel încât rizomul plantei a fost pe jumătate îngropat în pământ.

rădăcini prea lungi pot fi tăiate, astfel încât acestea nu sunt buckled în gaură, iar planta după această procedură pentru recuperarea rapidă poate fi plasată într-o soluție caldă de 20 grade IAA timp de 3-4 ore. Pentru prepararea soluției folosind un comprimat pe 5 coli de apă. Aceeași soluție plantele udate după plantare în sol, ceea ce contribuie la o mai bună înrădăcinare și încurajează creșterea rădăcinilor.

răsaduri de căpșuni poate fi, de asemenea, cumpărate în ferme speciale, care se specializează în creștere de căpșuni, sau cresc proprii căpșuni din semințe.La alegerea unui răsad nu este recomandat să aibă încredere în vânzătorii necunoscute, deoarece acestea pot fi lipsit de scrupule, iar gradul câștigat va fi destul de nepotrivit pentru cultivarea acasă.

Cultivarea căpșuni pe pervazul ferestrei semințelor

Cultivarea căpșuni în casă

crescatorii moderne retrase speciale cameră clasele răsaduri de căpșuni care sunt cultivate din semințe. Soiurile cele mai potrivite pentru cultivarea unui astfel de grad de „Supriya.“ boabe de căpșuni Greutate 5-7 grame, ovar apare după 4 luni de la germinare.

Pentru semănat pregăti boluri speciale, cu un bine umezită sol. Semanati semintele se presara ușor solul, tasat ușor și se acoperă cu folie transparentă. Când va impusca, îndepărtați folia și puneți răsadurile în fereastra de sud sau sud-est.

După apariția a două frunze adevărate de plante se arunca cu capul într-un castron mare. Pentru dezvoltarea normală a plantei are nevoie de o anumită cantitate de feluri de mâncare cel puțin 3 litri.

căpșuni cameră Îngrijire

Cultivarea căpșuni în casă

Pentru a colecta recolta maximă de căpșuni din necesitatea de pervaz pentru a crea condiții adecvate pentru creșterea și dezvoltarea normală.

Plantele ar trebui să fie plasate pe sud sau sud-est ferestrele în timpul iernii pentru a furniza lămpi fluorescente de plante de iluminat suplimentar. Căpșunile pentru dezvoltarea normală, are nevoie de 12 ore de lumină pe zi. Aflați mai multe despre modul de creare a unei surse suplimentare de iluminat artificial, puteți citi în articolul „“

Temperatura optimă pentru căpșuni în creștere este de 18-20 de grade. Dacă temperatura este mai mică, este necesar să se asigure o încălzire suplimentară de încălzitoare electrice.

Strawberry exigente la umiditate a solului și a aerului, așa că ar trebui să fie udat în mod regulat, prevenirea waterlogging, și spray-de spray. Cu toate acestea, este important să nu exagerați - hidrică poate provoca boli fungice.

răsaduri de căpșuni răspund bine la diferite tipuri de pansamente. Acestea trebuie să se facă cel puțin două ori pe lună. Pentru fertilizare, puteți utiliza un îngrășământ complex universal pentru plante de interior sau de a folosi un îngrășământ special pentru căpșuni. În cazul unui exces de instalație de îngrășăminte cu azot va da doar masa verde în detrimentul fructelor.

Pentru fixat pe boabele de plante, solul ar trebui să conțină o cantitate suficientă de fier. Pentru creșterea acestuia se poate lipi în pământ un cui ruginit, dar loialitatea este mai bine să se folosească o soluție specială pentru pulverizare foliară care conține compuși organici de fier, care pot fi cumpărate din magazinul de flori de specialitate.

Când căpșuni începe să se maturizeze, ele pot fi atacate de acarieni sau Botrytis. La primul semn al leziunii necesare pentru a pulveriza plante tinctură de usturoi, care se prepară după cum urmează: 2 catei de usturoi zdrobiți, se toarnă 100 g de apă caldă, Brew 2 h, apoi se filtrează și se aplică la plante cu un pulverizator.

În timpul creșterii plantei activă mustății supradezvoltat, să fie legat pe plasă de nailon sau leasă stabilit special pentru a oferi plante tinere o cantitate normală de lumină. Strawberry mustață poate crește cu succes răsaduri. Pentru aceasta rozeta de frunze tinere stropite cu măcinat și umezit, iar după înrădăcinare este separat de planta mama.

După ce a însușit unele metode simple de tehnologie agricolă de creștere căpșuni la domiciliu, puteți încerca să crească acest boabe este nu numai pentru propriile lor nevoi, dar, de asemenea, de vânzare, folosind tehnologia de creștere căpșuni în pungi de plastic.

tehnologia de cultivare de căpșuni în pungi de plastic

Cultivarea căpșuni în casă

Pentru a crea o plantație de căpșuni are nevoie de o mulțime de spațiu. În acest scop, cel mai bine este de a se potrivi cu un dulap. De la dimensiunea sa va depinde de numărul de saci de răsaduri, care pot fi plasate acolo. Puteți construi rafturi speciale pentru a se potrivi saci în mai multe niveluri, precum și pentru a salva zona. Temperatura camerei și iluminarea necesară în standardele trebuie menținute așa cum sa discutat mai sus. Pentru a asigura circulația aerului în încăpere trebuie să instalați ventilație.
Paturile puteți aranja atât pe orizontală și verticală, totul depinde de cantitatea de spațiu liber în cameră.

saci Pregătirea pentru răsaduri

Pentru saci, avem nevoie de o polietilenă densă, mai bine întărită. Pungile trebuie sa aiba un diametru de 16-20 cm.

Pungile de plastic umplute cu zemlesmesyu special preparate, din care compoziția menționată mai sus. Top saci strâns înnodate. Apoi, la alegerea ta, ele sunt fie suspendate vertical sau așezat orizontal, după cum preferați.

Polietilena face o lungime incizie de 6-8 cm într-o manieră eșalonată, cu un interval de 20-22 cm și plasate în tufe lor de căpșuni.

Udarea căpșuni plantație

Irigarea plantațiilor în saci extrem de incomode, în afară prin ele nu se poate vedea nivelul de umiditate a solului. Prin urmare, pentru udare, puteți folosi un sistem special de irigare este un design foarte simplu.

Pentru producția trebuie să ia o sticle de plastic de doi litri, care sunt fixate pe saci cu puieți. Din fiecare sticla este dat 4-5 tuburi (puteți utiliza picător), capetele căruia străpuns prin saci de polietilenă la fiecare două picioare. Flaconul este umplut cu apă, care este treptat pătrunde prin conductele din sol. Așa că apa curgea liber din sticla, la partea de sus a ei trebuie să facă o gaură în plus. Acest sistem de irigare asigură o umiditate paturi perfect regulat, cel mai important, nu uitați să umple sticle de apă. După cum arată practica, pentru un standard de sac 1 metru pe zi este necesar la 2 litri de apă.

Îngrijire saci de căpșuni patch exact în același mod ca și plantele de pe pervazul ferestrei. Ele trebuie să furnizeze o cantitate suficientă de lumină, umiditate și căldură. De două ori pe lună, a făcut dressing, iar în timpul înfloririi este necesară pentru a asigura polenizare artificială. Acest lucru se poate face fie manual, fie cu ajutorul unui ventilator pentru al include pe cea mai mică putere de a sufla aer pe plante cu flori.

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă - un exercițiu foarte distractiv și util, pentru ca tu și familia ta vor fi furnizate cu vitamine proaspete în sezonul de iarnă, și vase cu fructe de pădure, plasate pe pervazul ferestrei, decora interiorul apartamentului dvs., făcându-l o aroma deosebita si aroma verii.

După ce a însușit principiile tehnologiei agricole de creștere căpșuni la domiciliu, puteți obține, de asemenea, sursă suplimentară de venit, care în timp poate deveni o afacere bună. La urma urmei, căpșuni sunt în cerere tot timpul anului, deci este o sursă bună de vitamine și boabe gustoase, iar costul nu este ieftin, chiar și în timpul verii în timpul maturării sezoniere în câmp deschis.

Vă dorim o recoltă de succes și abundent!

Cultivarea plantelor de căpșun din fotografie acasă


Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă

Cultivarea căpșuni în casă