Cultivarea răsaduri de roșii în casă, grădină

Orice grădinar care se respectă cu siguranță vrea să crească răsaduri de roșii pe cont propriu. Și aici am fost întindere plin! Tomate - este o legumă, care se mândrește cu o varietate incredibila de grade, o paleta mare de arome. Seminte pentru fiecare gust și culoare sunt disponibile în toate magazinele.Rămâne doar de a alege soiurile lor preferate și să înceapă de plantare. În acest articol vă va învăța cum să obțineți răsaduri puternice și sănătoase de tomate și cum să aibă grijă de ea înainte și după plantare în sol.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă, grădină

Astăzi, în articol:

Atunci când se plantează răsaduri de roșii

Epoca optimă de material săditor pentru plantare în sol - 60 de zile (2 luni). Prin urmare, este necesar să se stabilească în prealabil soiurile de tomate, pe care aveți de gând să planteze și cu programul de plantare.

Metodele de cultivare de răsaduri de roșii

Metode de plantare și răsaduri pentru inventat o mulțime de roșii. Ne uităm la cele mai interesante dintre ele și, în același timp, arată un rezultat bun.

Modul tradițional

Vechi, de încredere metodă, dovedită de secole de plantare răsaduri de roșii este foarte simplu. Pentru a începe semințele decontaminate pentru a rezista la o soluție de 1% de permanganat de potasiu.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă, grădină

Apoi, semințele din tomate înveliți pânză și umezește în apă caldă cu EPIN. Semințele trebuie să se întindă într-o zi cârpă umedă. După expandare acestea sunt gata pentru plantare.

Recipientul se toarnă sol. Este mai bine să utilizați de specialitate pentru tomate, zdrobi ușor mâna, hidrata cu un atomizor. Puneți semințele pe suprafață, la o distanță de 3-4 cm unul de altul. Micul adâncitură de scobitoare, dar nu îngropa.


răsadurilor viitoare Urmatorul plasate sub sticlă sau pachet care simulează seră. Și a pus într-un loc cald, întuneric. După prima răsad de varza trebuie să fie pus pe un loc bine luminat, și în câteva zile, acesta scapa treptat din pachet.

Buna creștere de tomate răsad depinde de doi factori: temperatura favorabilă și o iluminare bună. Temperatura scăzută încetinește creșterea răsadurilor și iluminare slabă face subțire și alungit.

Temperatura cea mai confortabilă pentru răsaduri de roșii 22-24 grade. Dacă nu aveți fereastra de sud, răsadurile vor avea nevoie de lămpi de iluminat fluorescente suplimentare.

După apariția primelor frunze adevărate ale puieților în rezervorul de scufundare individuale. Este necesar să se elimine congestia care afectează în mod negativ creșterea, atunci când lăstarii mai puternice bloca mai slab.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă, grădină

Plantarea răsadurilor de tomate în tablete

O altă modalitate foarte bună de aterizare. Foarte convenabil și un favorit cu multe grădinari. Este potrivit chiar si pentru incepatori, deoarece tabletele sunt ușor de utilizat, răsaduri crească mari și sănătoși și nu are nevoie de un pick. Deoarece plantarea semințelor este deja produs la rata unei singure semințe în 1 comprimat.

Plantarea roșii în apă clocotită

Această metodă este similară cu cea tradițională. Dar, în același timp, semințele de roșii și sol prefiert în timpul aterizării. Se crede că această metodă nu necesită pre-înmuiere și dezinfectarea semințelor. Oparire se descurcă cu aceste sarcini. În acest caz, răsadurile cresc drumul mai repede și foarte activ.mod chinez de răsaduri de tomate de plantare

Desigur, acest proces poate vă interesează. Cu toate că peste tot și numit chineză, dar, de fapt, chiar bunicile noastre și să continue să folosească această metodă. Pur și simplu, el a fost uitat pe nedrept și nu știa prea multe despre ea, și, cum ar fi trecut toate bine uitat, această metodă a revenit la viața de zi cu zi, și ia dat un nume chinezesc. Asta de fapt nu corespunde realității. Ei bine, atâta timp cât a lucrat.

Avantajul este că aveți nevoie de mai puține semințe pentru răsaduri, în același timp, vă permite să obțineți de 2 ori mai mult material puternic și viabil de plantare.

La prima vedere, metoda chineză de răsaduri producătoare poate părea șocant. Nu mulți oameni doresc să experimenteze, riscând să rămână fără răsaduri în noul sezon. Dar, după cum arată practica, toate temerile sunt nefondate. Această metodă funcționează și arată rezultate bune și randamentele.

Aș dori să adaug că, de asemenea, arunca tăiat rădăcinile de răsaduri încă nu-l merita. Ei vor crește noi topuri, care, de asemenea, va intra în creștere, și va da roade. Aceasta este tocmai esența metodei - obținerea mai multor răsaduri.

Plantarea răsadurilor de tomate în cohlee

O altă modalitate inovatoare de plantare răsaduri de tomate, salvează pe containerele răsad. De asemenea, face posibil să se obțină o cantitate semnificativă de material săditor, și în acest caz, acesta va fi amplasat foarte compact în așa-numitul „melcul“.

Tu ar trebui să acorde o atenție și la această metodă. Implementarea este foarte simplu, iar rezultatele au aratat excelent!

Acestea sunt modalități interesante și eficiente de plantare tomate. Care dintre ele pentru a alege - te decizi.

Și acum vom vorbi despre ce să facă în continuare cu răsaduri noastre, atunci când ea a mers la trapa și creșterea, să crească sănătos și puternic.

Grija pentru răsaduri de roșii

pentru tomate în creștere Care include: udare, hrănire atunci când este necesar, aderența luminii și regimurile termice și călire înainte de plantarea răsadurilor în sol.

rostochku mici udat mai puțin frecvent decât cele mari, gata pentru plantarea de arbuști. Regula principală - cameră de pământ nu ar trebui să se usuce complet. Udarea planta ar trebui să fie astfel încât atunci când udare întregul com absoarbe umezeala, și re-udare produc numai atunci când cineva începe să se usuce. Adică, udare ar trebui să fie suficient de abundente, dar nu de multe ori.

udare frecvente rău plantelor. În mod constant solul umede poate duce la tulpina si podgnivaniyu rădăcină, boala, acidifierea solului și răsaduri de malnutriție.

Apa pentru irigații ar trebui să fie apărat și cald - 20-22 de grade.

Pentru creșterea cu succes și dezvoltarea răsadurilor de tomate necesita unele urme de elemente importante, cum ar fi azot, fosfor și potasiu, și multe altele.

Tomate, care sunt cultivate într-un sol special de multe ori nu are nevoie de hrănire. Amestecul de sol bun adaptat suficient de nutrienți.

Dar, atâta timp cât veți găsi un amestec bun și asigurați-vă că este posibil să se confrunte și nu cazuri foarte potrivite. Dacă observați că varza se simt bine, se dezvolta lent și sunt deficitare in substante nutritive, aceasta înseamnă că au nevoie de ajutor sub formă de fertilizare.

Pentru a alimenta răsaduri de tomate pot fi după 10-12 zile de murături. reteta dressing universal: 10 L nitrat de apă + 15 g de amoniu + + superfosfat 30-40 g 10-15 g de sulfat de potasiu.

În cazul în care un pansament nu este suficient, varza de hrănit din nou după 10-15 de zile, în aceleași proporții.

Dacă nu acceptați îngrășăminte chimice. Este posibil să le înlocuiască cu gunoi de grajd de pui și cenușă.

condițiile de lumină și temperatură

Temperatura optimă pentru creșterea răsadurilor de 22-24 grade. Și lumina pe 12 ore. fereastra de sud dezirabilă.

În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite, creșterea răsad este încetinită, se ofilește este tras. Acesta este modul de a răsaduri slabe, care, chiar și după aterizare va avea imunitate săraci și să facă obiectul unor boli.

Cu o lipsă de lămpi fluorescente de iluminare suplimentară de iluminat este necesar.

Durificarea răsadurilor înainte de plantare în sol

Timp de 10-12 zile înainte de transplantare grădinari cu experiență practică de întărire răsaduri. Acest lucru este necesar pentru a crescute în condiții de seră, la o temperatură stabilă în interiorul apartamentului, răsadul nu a fost șocat condițiile meteorologice externe.

Acest lucru se face prin scăderea temperaturii mediului ambiant. Puteți începe cu aerisire. Apoi, face răsaduri pe un balcon sau loggie, pe scurt. Treptat, timpul de staționare în aerul proaspăt de material săditor a crescut. În ultimele zile, răsadurile trebuie să fie amplasate pe balconul din timp.

Este în avantajul ei. De obicei, planta incepe sa se reduce creșterea sa, să acorde mai multă atenție la dezvoltarea sistemului radicular. Tulpina se ingroasa, frunzele devin intens de culoare verde, planta se obisnuieste la soare și vânt.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă, grădină

Un material săditor bine pregătit supraviețuiește perfect și este gata de nefavorabile surprize meteorologice de primăvară. Dacă este făcută corect, atunci timpul de debarcare răsaduri nu trebuie să fie mai mică de 7 din aceste frunze și stem grosime de minimum 7 mm, o înălțime de 25 cm. In acest caz, rădăcinile ar trebui să ocupe întregul volum al vasului.