Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

piețele alimentare sunt pline de diferite soiuri de tomate, dar este ignorată de către cei care preferă totul la fel de natural și de casă. În tomate cultivate la domiciliu, există multe beneficii - care este ceea ce împiedică cumpărarea de legume.Nu putem spune că procesul de tomate în creștere la domiciliu prea complicat. El este subordonat pentru oricine care are o fărâmă de dorință, materialele necesare și posibilitatea de a crea condițiile necesare. Rămâne doar să se ia în considerare unele dintre recomandările.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Cultivarea răsaduri de roșii la domiciliu

Alegerea solului și semințe - puncte importante

Departamentul cu semințe de tomate se pot obține ușor de pierdut, deoarece printre varietatea nu este ușor de a alege clasa corespunzătoare. Aruncati o privire mai atentă la unele dintre recomandările de selectare a materialului săditor:

 1. Tu du-te în jurul valorii de partea exotică. soiuri neobișnuite care necesită îngrijire specială, este puțin probabil să dea rezultate bune la domiciliu. În cazul în care se spune că posibilitatea de a crește ei la nimic acasă, și-a exprimat preferința pentru un anumit material.
 2. Evitați soiuri care sunt rezistente la intindere. Acasă aceste semințe dau rezultate slabe, ca atunci când urcatul lăstari va muri în curând.
 3. Păstrați un ochi pentru a face, în timp testat. Luați în mărci de servicii, cum ar fi „legume română“, „Ilinichna“, „Gavrish“ etc. Și nu uitați că pe ambalajele trebuie să fie informații detaliate cu privire la soiul.
 4. Nu te zgarci pe câteva opțiuni. Chiar dacă prietenii ați sfătuit să semințe specifice, apuca cel puțin încă trei pachete de alte soiuri sau mărci. Nu uitați că solul, temperatura acasă, umiditate - sunt factori foarte importanți. De aceea, cineva semințe selectate muguri va încânta și dezamăgi pe cineva.
 5. Se tratează cu prudență la semințele interne propuse. Nu te grăbi cu bucurie ia materialul săditor pe care le-au fost oferite grădinari amatori. În cazul în care semințele vor fi infectate, nu numai ei înșiși dau rezultate sumbre, dar, de asemenea, infecta varza vecine. Totuși doriți să luați semințele și să le planteze? Utilizați vase separate, și asigurați-vă că acestea sunt gravate.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Cum de a alege semințele în conformitate cu ordinele Ministerului Agriculturii

sol adecvat - una dintre principalele componente ale unui rezultat de succes.

În ciuda faptului că plantele de tomate nu sunt pretentios, ele trebuie să fie în pământ cu o anumită compoziție. Într-un sol adecvat pentru tomate trebuie să fie:

 • un întreg sod de sol;
 • un punct de humus de foioase;
 • jumătate părți nisip;
 • un întreg compost.

Înainte de plantare să pună în aplicare, în mod necesar supuse unor etape de prelucrare termică. Această manipulare previne infectarea plantelor, boala si moartea lor. O condiție importantă - nu uitați să pre-răcească sol abur.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Prelucrare termica de teren la domiciliu, cu ajutorul cuptorului cu microunde

Pentru cele mai bune rezultate sol ar trebui să fie introduse îngrășăminte înainte de plantare vor fi efectuate. Așa cum ar trebui folosit un pansament de top care corespunde legumele și soiul. Fertiliza este necesar solul pentru cultura.

Timpul de semințe de tomate plantare

Desigur, o face. Tabelul indică timpul optim.

roșii cu efect de seră cu tulpini scăzut

De multe ori, cea mai bună perioadă a punctului de aterizare pe ambalaj cu semințe. Dar, în scopul de a germina semințe cu siguranță, ar trebui să facă acest lucru:

 1. Plantarea de prima treime a semințelor - timp de 10-14 zile înainte de data specificată.
 2. Plantarea de a doua treimi din toate semințele - în ziua din cauza.
 3. Plantarea de semințe rămase - mai târziu decât era de așteptat timp de 10-14 zile.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Cum de a alege semințele de tomate pentru câmp deschis și cu efect de seră

Am nevoie să se pregătească semințe pentru precipitarea?

De obicei, semințele sunt vândute deja pregătite, dar pentru a se asigura că un procent mai mare de germinare ar trebui să ia unele măsuri.

Una dintre cele mai simple - macerarea clasic. Pentru a face acest lucru, brațul de capacitate mică cu apă fiartă, la temperatura camerei. Primul avantaj evident astfel de metode - pot fi găsite semințele improprii. Asigurați-l simplu - semințe de slabă calitate vor fi pe suprafață. Plus numarul doi - puteți accelera procesul de germinare.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

permanganat de potasiu - instrument vechi, dar dovedit. Înainte de utilizarea acestuia ar trebui să fie pregătite bandaj. Fold-l în mai multe straturi și dunk în soluție (se diluează permanganat de potasiu necesară pentru culoare purpurie). În unele bintik uscate pune semințele pentru o jumătate de oră.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

dezinfecție a semințelor cu ajutorul permanganatului de potasiu

Semințele pot fi gravate și peroxid de hidrogen obișnuit. Pune-o jumatate de cana de apă trei picături de peroxid, ușor se încălzește amestecul și se înmoaie în ea semințele timp de opt minute.Unele unele semințe uscate pot fi plasate într-un loc rece, după înfășurarea într-o pungă de plastic. Această metodă poate fi numit un fel de întărire.

subtilitate aterizare

Și astfel, semințele sunt preparate - ce să facă cu ei acum? Pentru a începe, în a determina locația de domiciliu în cazul în care temperatura nu scade la douăzeci de grade, dar nu se ridică peste douăzeci și cinci de grade Celsius. Nu este necesar să se stabilească capacitatea solului și în cazul în care pot exista proiecte.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Seminte de tomate în recipientul de plantare

Recipientul original trebuie să fie mare. Deci, mult mai ușor pentru a ține evidența germinare. Este de dorit să se găsească un container de mică adâncime.

Înainte de plantare, solul trebuie să fie bine hidratat. Așezați semințele umede în ea, astfel încât acestea au fost plantate nu mai adânc decât o pereche de centimetri. Distanța aproximativă între semințe - centimetri aproximativ doi ani și jumătate. Nu uitați să utilizați o sticla cu pulverizator cu apă curată, pentru a nu solului standardul pereuvlazhnyat de udare.

Asigurați-vă că pentru a oferi o acoperire bună în timpul aterizării și primele zile de a găsi semințele în pământ. Acest lucru va crește productivitatea lor.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Crearea unui efect de seră cu folie alimentară

Accelerarea procesului de rostochku răsărire poate utiliza efectul de seră. Acest lucru necesită doar un film. Acesta ar trebui să trageți peste semințe, făcându-l un cuplu de găuri. Eliminați costurile de acoperire numai după apariția mai multor lăstari. Acest lucru se face în mod normal, în termen de zece zile de la însămânțare.

Caracteristici de îngrijire

Răsaduri nevoie de fertilizare. Este nevoie doar să pună în aplicare apariția a două frunze pe răsaduri. Pentru prima dată, introduceți o cantitate mică de îngrășământ.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

În cazul în care primele mugurii răsaduri trebuie să fertiliza

Pentru germenii nu putrezesc, nu le umple. Este suficient să verifice periodic vârful solului uscat și apă atunci când.

Odată ajuns pe rostochku va fi de trei foi, este timpul pentru a le așeza separat. Acest lucru necesită de obicei o lună. Pentru a face acest lucru, ridica un mic recipient. Solul în ele nu ar trebui să fie diferită de cea originală. Acesta va fi util pentru a face câteva înțepături pe partea de jos și a pus un strat de drenaj subțire de pietricele sau fragmente de cărămidă.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Crearea unui strat de drenaj pentru transplant de răsaduri de roșii

Trebuie acordată atenție și regimul de temperatură. De dorit, răsad a fost în camera în care temperatura aerului este de douăzeci și șapte de grade.

Ce se poate face în cazul în care răsaduri sunt bolnavi?

Crescând roșii - creație fragilă. Din păcate, cazuri de boala nu poate fi exclusă.

Una dintre cele mai comune boli - mozaic. Ea provoacă virusul. Simptomul caracteristic - diversitatea frunze. Ele sunt pete prezente și întuneric și lumină. Mai târziu, ele dobândesc un ton gălbui, buclat și usca. În cazul în care răsad a fost infectat, ar trebui să fie eliminate. Restul plantelor mici trebuie tratate cu lapte cu apă (1:10).

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Boala de tomate - mozaic

pătarea frunzelor Brown - o altă boală. Spre deosebire de cele anterioare, este curabile, dar răsad de rezervă nu doar de boală. O trăsătură caracteristică a plantelor infectate - achiziție frunze pete maro. Partea interioară a foilor poate obține o notă de kaki.

Aceasta boala se produce din cauza umidității ridicate și a solului. Pacientul este recomandat pentru a distruge răsadul imediat. Apoi ia măsuri pentru reducerea procentului de umiditate și pulverizează răsaduri de fungicid rămas care conține cupru.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

pătarea frunzelor Brown de tomate

O altă boală periculoasă - la înnegrire. Problema este că se referă la fungice si infectioase. infecția poate fi din mai multe motive. Iată de afacere sau în condiții de umiditate ridicată, la fel ca în cazul precedent, sau în sol necorespunzătoare. Recunoașteți problema este ușor - să ia din răsad fading la sol și să ia o privire la partea de jos. Prezența bolii indică negru.

În această situație, există două soluții. În primul rând - stropind locul în care germenul, și impunerea de cenușă calcinat strat subțire de nisip pe întreaga suprafață a pământului. Această tehnică este eficientă numai în cazul în care nu a fost doar un transplant de pacient. Dacă au existat câteva, este mai bine să transplant toate cenușă rămase și aplicat cu nisip.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Boala la înnegrire în roșii

Strick - o boala care apare în cazul semințelor de la plantele infectate. O trăsătură caracteristică a bolii - o acoperire de frunze dungi nuanță de cărămidă. După apariția plăcii, ei mor, iar tulpinii devine fragil. Pacientul va trebui sa stramute un copăcel. Cu restul nu merită să faci nimic, deoarece boala nu este de natură virală.

Negru bacteriană la fața locului provoacă virusul. Simptome - apariția unor pete negre pe frunze alungite. Plantele pot fi salvate dacă dezinfecta în timp util la sol, tulpinile și frunzele. În acest scop, soluțiile antimicrobiene slabe adecvate care sunt vândute în magazine pentru grădinari.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

Boala gravă și răspândită - manei. Acesta poate fi transferat, și provin din lipsa de îngrășământ. După infectarea pe altoi apar pete negre, ceea ce le face să se usuce și necroză. Mai târziu, toate răsad moare.

Rid plantele de boala nu este ușor. Foarte des, toate plantele sunt infectate, astfel încât trebuie să vă amintiți despre prevenire. Incorporarea în sol care conține iod, cupru, mangan și potasiu. Puteți fie crea propriile lor soluții slabe, sau de a achiziționa orice complexe speciale de îngrășăminte. Singura modalitate de a evita pericolele bolii.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - o tehnologie turn-based

pete albe pe frunze - un fel de ciuperca. A trecut de curând de la unul la alte răsaduri. Pliantele sunt izbitoare pete albe-gri, cu piper negru. Apoi, culoarea întreaga placă frunza devine maro și planta moare.

Salvați planta poate fi un agent antifungic puternic, dar se poate deteriora cu ușurință răsaduri sănătoase. Ar fi mai bine să scape de el și să ia măsuri preventive. Se toarnă soluția maro la sol de permanganat de potasiu, iar apoi grămada de cenușă. În cazul infecției unui număr de lăstari schimbare completă a solului este necesară.

Există câțiva dăunători care infectează răsaduri de roșii:

 1. Musculiței albe. Ea scoate un suc răsad, rezultând îngălbenirea și uscarea puieților. Pericolul acestui dăunător - whitefly este un vector de boli. Scapă de ea ar trebui să fie folosind malation.
 2. Thrips. Acest fluture mic este o amenințare serioasă pentru plante. Nociv nu numai ei, ci amânată larvele. un semn al înfrângerii - argintiu pete, care cresc în fața ochilor noștri. Modul optim de prevenire - dezinfectarea bună. Utilizați praf de tutun pentru stropire la sol și mijloace Fitoverm.
 3. Sprout acoperi - ceva din care cele mai multe răsaduri puternic afectate. Fly larve distrug muguri, și ouăle sunt pe partea de sus a solului. Prevenirea și eliminarea - eliminarea aproape completă a solului în fața sparring și tratarea termică a solului pentru plantare.