Cultivarea răsaduri de roșii în casă - recomandări, fotografii, videoclipuri

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - recomandări, fotografii, videoclipuri

Cultivarea răsaduri de roșii în casa pe care ia o mulțime de timp, necesită anumite sacrificii (de exemplu, au nevoie pentru a elimina florile preferate pervaz), dar cu abordarea corectă veți obține răsaduri sănătoase doar acele soiuri de care aveți nevoie. Atunci când cumpără o răsaduri gata făcute de o astfel de garanție și nu închide din cauza vanzatori fara scrupule foarte mult. Și, desigur, în auto-cultivare, puteți obține satisfacția morală. Păcat.minimul teoretic

Necesitatea de a crește răsaduri de tomate provine din faptul că-iubitoare de căldură de roșii. sezon de creștere este lung și avem o vară scurtă. Chiar și soiurile timpurii încep să arate primele fructe coapte 90 de zile de la apariția - și apoi numai în cazul în care temperatura în timpul zilei variază de la 20 ... 25, iar noaptea - 16 ... 20 de grade. La culturile de valoarea totală astfel de roșii ar trebui să fie o lună și jumătate. Total 135 de zile de vară.

unde au fost cultivate

răsaduri de roșii cresc în casă, puteți:

 • în absența unui fitolampy suficient de puternic - pe pervazul unei ferestre din orice parte, cu excepția nord;
 • în cazul în care există fitolampy - chiar și în pivniță.

Cel mai adesea este cultivat pe un pervaz, iar acest lucru grav limitele în alegerea termenilor.

timpul de însămânțare

Alegerea de feluri de mâncare

În general, răsaduri de roșii nu a crescut în mod constant în același recipient, dar așezat în vase separate la apariție a doua foaie. Scaune se efectuează pentru a economisi spațiu la începutul cultivării și așezat în același timp țineți pick - pentru a îndepărta vârful rădăcinii principale. După cules formă plantelor sistem radicular fibros de tipul cu un număr mare de rădăcini în stratul de sol fertil de suprafață. Asta este ceea ce avem nevoie.

Astfel, feluri de mâncare pentru cultivarea de tomate este de două tipuri:

 • largă și nu foarte adâncă (7cm) capacitatea de însămânțare;
 • cutii de material săditor sau vase cu un volum de 500 ml pe plantă.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - recomandări, fotografii, videoclipuri

Materialul nu joacă un rol special. lemn adecvat cu pictura din poliester, din plastic, oțel zincat sau inox, bine-a făcut vase ale filmului este de asemenea potrivit. Principalul lucru este de a:

 • capacitate a fost stabilă;
 • avea găuri sau strat de drenaj pentru a îndepărta excesul de umiditate.

Atenție! vase de turbă!

Vreau să te avertizez de la utilizarea ghivece ieftine turbă de răsaduri. Nu întotdeauna vase de turbă: uneori, acestea sunt realizate din carton maruntita presata cu unele liant sintetic. Aparent, acest liant este ceva distinge sol: răsadurilor în ghivece de bolnavi și sever pipernicit.

Selectarea solului

Mai des decât pentru răsaduri de tomate de la domiciliu, folosind pachete gata făcute din amestec de turbă. Ei, din păcate, nu sunt întotdeauna de bună calitate, și numai prin experiență pot învăța despre deficiențele amestecului. Știu de sol s-au descurcat bine „botanică de vis“, în pachete de 35 de litri și „teren pentru plantele tale preferate“ de la „Fusco“. Cu toate acestea, poate că am avut noroc cu petrecerea.

Dacă nu doriți să cumpere sol-a gata, gatiti-l singur. Cel mai simplu „de lucru“ amestec - un amestec de humus și terenuri SOD în proporție de 1: 1. Un pic mai dificil, dar mai bine pentru sistemul de rădăcină - compost, teren gazon, nisip de râu în raport de 1: 2: 1. În plus, puteți utiliza un amestec compus din:

 • sol lumina luncă (strat superior) - 2 părți;
 • gazon sol - 2 părți;
 • humus - Partea 1.

La acest amestec se adaugă aproximativ I Matchbox cutii superforsfata și sulfat de potasiu găleată de 10 litri. Se pare sol destul de fertil moderat în vrac, cu o aciditate neutră. Acesta este mare pentru răsaduri de tomate, ardei și castraveți în creștere.tratamentul însămânțării

Dacă utilizați semințe proaspete de la un producător bun, care le-a pregătit pentru semănat, nu au nevoie de nimic altceva - trebuie doar să semene. În cazul în care calitatea semințelor este în dubiu, este mai bine pentru a efectua un tratament de pre-însămânțare.

 • pentru semințe în vârstă și germinare a semințelor suspectate scăzută - o soluție de tratament de încălzire + micronutrienți;
 • semințele de pe povernhnosti care pot persista infecție (de exemplu, un vecin a dat din propria grădină), - gravarea compoziții fungicide și bactericide. Aceasta este ceea ce am scris foarte mult în ultimul an; Pentru a evita repetarea, doar recomanda pentru a studia articolul „Pregătirea de semințe pentru semănat răsaduri de roșii.“

Aceasta este partea ușoară. Atunci când răsaduri în creștere în productivitatea muncii de îngrijire la domiciliu au puțin, și astfel încât să nu se poate în grabă și bucurați-vă de proces.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - recomandări, fotografii, videoclipuri

 • capacitance la sol;
 • semințe;
 • stilou sau baghetă pentru însămânțare;
 • și apă pulverizată;
 • Sticlă sau pungi de plastic pentru acoperirea.

Burst băț în sol pentru semințele de aprofundare. Dacă utilizați o cutie poștală comună, semăna o mai bună schemă de 4x4 cm, sau puțin mai mare, la o densitate va fi ușor să se așeze răsaduri cultivate în ghivece individuale. Adâncimea găurilor - 1 ... 1,5 cm.

Pune una o sămânță în fiecare godeu și se toarnă tot prin pulverizare.

cad cu grijă godeurile adormit de sol afânat, udate ușor din același pistol, acoperă recipient de sticlă sau ascunde într-o pungă de plastic. Am pus într-un loc cald.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - recomandări, fotografii, videoclipuri

Răsaduri apar de obicei aproximativ 4-7 zile. Imediat după sosirea caseta lor de răsad ar trebui să fie pentru a aduce la lumină și modul în care pentru a ilumina mai bine „bucle“. acoperire suficientă și intensă pe termen lung în primele două zile răsaduri care dau un start puternic. Ulterior, ele se dezvolta mult mai repede decât doar a pus pe pervazul ferestrei.

Îngrijirea răsadurilor de tomate

Temperatura menţinerea

Când cultivate în casă pentru a menține temperatura optimă este dificilă. Acesta este motivul pentru care am scris acest paragraf pentru mai multe ordine. Astfel, temperatura optimă pentru răsadurilor de tomate:

 • inițial, în vreme insorita - 20 ° C în timpul zilei și 17 ... 18 noaptea;
 • inițial în vreme pasrunuyu - aproximativ 2 grade sub;
 • după apariția de 4 frunze adevărate - 18 ... 20 ... 14, în timpul zilei și 15 pe timp de noapte.

Cultivarea răsaduri de roșii în casă - recomandări, fotografii, videoclipuri

Dacă nu aveți lămpi de iluminare suplimentară suplimentară de material săditor, cel puțin încearcă să facă astfel încât ea a luat lumina soarelui maxim. Face culturile să nu fie îngroșat, așezați vase, astfel încât toate plantele au fost acoperite mai mult sau mai puțin uniform, le rearanja periodic.

Dacă este posibil dosvechivat răsaduri, încercați să-i dea o 15 ... 18 ore de lumină pe zi (mai mult este mai bună). În zilele însorite, lumina de fundal poate fi activată numai după apusul soarelui, pe răsaduri noros ar trebui să dosvechivat în mod constant.

Udarea trebuie sa fie apa calda. Sami udare ar trebui să fie rare, dar măsură abundent - pentru bulgărelui de pământ de lut umezit mai întâi și apoi se usucă timp de câteva zile. Dacă suprafața pământului în oală va fi în mod constant umed răsaduri poate fi bolnav, „la înnegrire“ sau putregai rădăcină. Reduce riscurile de soluție la sol posibila varsare „fitosporin M“ înainte de plantarea semințelor. Acest produs biologic, este complet sigur, astfel încât acesta poate fi utilizat chiar și în casă.

În cazul în care planta nu este suficient de ușoară, intensitatea de irigare trebuie să fie minim - altfel plantele vor trage.

Despre răsaduri de tomate este mânuirea sabiei cont foarte detaliat aici - Vă recomandăm să citiți. În acest articol, voi menționa doar că se arunca cu capul ar trebui să fie în faza de două frunze adevărate, sau un pic mai devreme, iar după cules plantele trebuie udate abundent, pentru a asigura aderența rădăcini de sol.

Dacă lumina nu este suficient de răsaduri este mai bine să nu se hrănească. Atunci când excesul de nutriție minerală și o lipsă de lumină plantele sunt puternic alungite și rău de la ea va fi mai mare decât cea de la un deficit de substanțe nutritive de bază (care nu sunt toate la fel se va întâmpla dacă aveți un teren bun). În cazul în care răsadurile sunt iluminate de suplimentare și suficient de intensă, atunci ai nevoie doar două hrănire:

 • hrănire - în 10 ... 14 zile după cules;
 • hrănire - cu o săptămână înainte de transplantare la un loc permanent.

Soluția pentru hrănire - 10 litri de apă:

 • azotat de amoniu - 5 ... 7 grame;
 • simplu superforsfata (de altfel, este foarte slab solubil în apă) - 30 ... 40 de grame sau dublu - 15 ... 20 grame;
 • sulfat de potasiu - 15 ... 20 grame.

În cazul în care aceste îngrășăminte de vânzare acolo, întregul complex poate fi înlocuit cu 15 ... 20 de grame de NPK. Hranei pentru animale ar trebui să fie în dimineața într-o zi însorită. Soluție de îngrășământ este turnat la rădăcină. După ce plantele de fertilizare sunt udate cu un pic să spele picături de soluție, a căzut accidental pe tulpini.

Se prepară răsaduri de roșii pentru transplantare

Înainte de aterizare un loc permanent de răsaduri stins - în zilele calde aduce la balcon sau de pe străzi, iar seara este reluat din nou în casă. Este necesar ca plantele s-au adaptat la noile condiții, „neîntărit“ tomate tolera mai rau un transplant, și a înfrânat în mod semnificativ de ultima temperare.

Deosebit de important pentru adaptarea răsadurilor care urmează să fie transplantate într-un teren deschis. În vreme bună, să înceapă să se întărească la 30 de zile de vârstă, și 3 ... 4 zile înainte de transplant posibil chiar și se lasă timp de noapte în stradă.

Bibliografie recomandată