Cultivarea roiniță în casă și în grădină


În zona de grădină ar fi de dorit să crească plante nepretențioase, multifuncționale. Plantarea roiniță (în oameni - lamaie menta) vor aprecia nu numai beneficiile sale pentru organism, dar pentru a obține un element decorativ pe un pat, și pentru casa.Cultivarea roiniță în casă și în grădină

tehnologia de însămânțare

 • În sol trebuie să facă câteva caneluri distanțate 4 - 6 cm.
 • Semințele sunt mici, astfel încât acestea să fie amestecat cu o cantitate mică de nisip pentru a facilita procesul de însămânțare.
 • Se distribuie greutatea canelurilor la o adâncime de 0,5 - 0,7 cm.
 • Umeziți suprafața solului.
 • Acoperiți recipientul cu sticla sau film.
 • Se pun într-un loc însorit, cald.

După apariția este necesară pentru a pune o cutie, astfel încât acestea să primească o cantitate suficientă de lumină, dar nu cad sub razele puternice. Udarea trebuie să fie puse în aplicare după cum se usuca solul.

Lăstarii apar în decurs de 2 zile de la plantare -25. După apariția câtorva frunze este necesar să dețină murături. Acest lucru se face pentru a se asigura că răsaduri nu sunt înăbușite de creștere și dezvoltare a reciproc. Distanța dintre tulpinile nu trebuie să fie mai mică de 5 cm. În cazul în care semănatul a fost efectuată într-un recipient special, în aceeași celulă în cazul în care doriți să planteze mai multe semințe ªterge slab lăstari.

Transplantarea în teren deschis se face în a doua jumătate a lunii mai. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătească un loc.

Melissa poate crește în grădina unei bine iluminate, iar în penumbra. Noțiuni de bază suficientă lumină, bucșa va transpira intensitatea parfumului.

Acesta ar trebui să ia în considerare faptul că cultura acestei lungă durată și în creștere de la 4 la 9 ani.

Cultivarea roiniță în casă și în grădină

Solul trebuie sa fie friabilă, ușor și nutritive. Mellis nu ca solul acid și umed. Apa în exces favorizează putrezirea rădăcinii, deci trebuie să fie ales un loc să se usuce tufiș, în cazul în care în timpul ploilor nu se acumulează umiditate. În cazul în care site-ul selectat terenul greu, atunci ai nevoie pentru a face câteva găleți de nisip fin.

După selectarea locului aveți nevoie pentru a fertiliza solul. În acest scop, 1 mp. M. Of sol este introdus:

 1. 200 g de cenușă de lemn (1 cana);
 2. găleată 10 litri de humus;
 3. ingrasaminte minerale complexe, pe ambalaj care indică doza.

Plantarea ar trebui să fie într-un șanț mic, situat la o distanță de două picioare unul de altul. Fiecare plantă este necesară pentru a pune în gaura cu intervale de 30-35 cm.

Dacă alegeți să nu se angajeze în cultivarea de răsaduri și a planta semințele direct în sol deschis, atunci trebuie să fie pregătiți pentru germinare săraci, chiar și grijă meticuloasă poate ajuta. Ea poate afecta mai mulți factori:

 1. calitate scăzută de material de semințe;
 2. precipitatii abundente;
 3. germeni „Infundare“ de buruieni.

Se efectuează plantarea în a treia săptămână a lunii mai la următorul algoritm.

 1. Faceți o gaură în zona de 50 - 60 cm unul de altul.
 2. Se amestecă semințele cu nisip.
 3. Aprofundeze amestecul a fost o jumătate de centimetru.
 4. Se presara cu turbă sau humus.
 5. Umeziți suprafața solului.
 6. film de adăpost.

Pentru a întări răsadurile și a le face mai rezistente, aveți nevoie pentru a elimina filmul. În primul rând, câteva ore mai târziu, într-o zi luminoasă, iar după cules materialul de acoperire este îndepărtat complet.Melissa multiplică atât de semințe și butași și altoi. Dacă aveți deja un ananas Bush pentru adulți, apoi stai jos va fi mult mai ușor: Bend câteva lăstari la sol, a le repara și se presară sol. După câteva săptămâni de nuiele să prindă rădăcini și pot fi transplantate într-o nouă locație.

Și să se propage prin butași, se taie suficient în grădina cu prietenii sau cumpăra în magazin o grămadă de ierburi proaspete, scurta tulpinile la 2 - 3 cm și a pus în apă. de îngrijire a suplimentare de care au nevoie într-o săptămână sistemul de rădăcină - și butași sunt gata pentru plantarea în pat de flori.

Cultivarea roiniță în casă și în grădină

Cultivarea în casă

Melissa pot fi cultivate ca o planta. Din cauza cantității mici de Ghiveci nu va crește mult, iar decuparea și îngrijirea continuă va crea un tufiș verde luxuriant.

Plantarea răsadurilor în ghivece la domiciliu se face în primăvară, dar este posibil și în timpul rece al anului pentru a planta puieți și răsaduri plantate, dar creșterea va fi lentă, iar frunzele - luminoase. În timpul primăverii și verii rugul câștigă teren și se adaptează la condițiile externe.

Seminte pentru plante la domiciliu sunt semănate în același mod ca și pentru paturi de flori. Plantarea de puieți în ghivece 3 se realizează după apariția frunzelor. Trebuie să acționăm în conformitate cu următorul algoritm.

 1. Pick up potul de 1,5 - 2 litri, că pereții ei nu sunt sub 15 cm.
 2. Asigurați un drenaj bun. Pentru a face acest lucru, puteți lua pietricele sau lut expandat.
 3. Se toarnă sol și plantă preparate din germeni de 2 sau 3 într-un singur container.
 4. Umeziti spray-sol.
 5. Pune pe pervazul ferestrei.

Caracteristica de îngrijire a plantelor la domiciliu este udare. Încălzirea și aerul uscat din interior afectează în mod negativ aspectul Melissa și mirosul ei, de aceea, este necesar să hidrata:

 • udat ca solul se usucă;
 • în fiecare zi pentru a pulveriza.

Cultivarea roiniță în casă și în grădină

Caracteristici de îngrijire

În cazul în care, în primul an de plantare în mod corespunzător de îngrijire pentru tufiș, apoi mai târziu probleme cu cultivarea va fi mai puțin.

Îngrijirea se face pe 4 domenii majore:

Când vremea este caldă, este necesar să se asigure alimentarea corespunzătoare cu apă Melissa. Este organizat de 4 ori pe săptămână, și în zilele înnorate, în cazul în care nu există precipitații, udarea este necesar de 2 ori în 7 zile.

Afânare efectuate după fiecare udare, iar după ploaie, pentru a asigura o bună permeabilitate la aer a solului și pentru a preveni putrezirea radacinilor din cauza excesului de umiditate.

Un pat de flori sau un pat cu plante tinere au nevoie pentru a buruienilor după cum este necesar: a plantat răsaduri încă nu suficient de puternic, iar iarba ar putea bloca creșterea acesteia. În anii 2 și ulterioare, viața acestei culturi în grădina dumneavoastră poate fi prezența vegetației în jurul unei mici arbuști adulți cu un sistem radicular puternic.

Fertilizarea se face la începutul sezonului, atunci când răsadurile sunt mutate într-un loc permanent de reședință, sau muguri, care au apărut pe stradă, a ajuns la 5-6 cm în înălțime. Se aplică îngrășăminte cu azot pentru a spori creșterea și întărirea tijei.

Dacă sunt de stocare pentru viitoarele frunze și să le taie ca germinare, după este necesar să se facă complexe minerale fiecare tăiere, doza indicată pe ambalaj de către producător. De mai multe ori în timpul sezonului poate fi adăugat la un pat de mulci vegetal sau humus.

Cultivarea roiniță în casă și în grădină

Melissa - termofile. Cu toate că poate rezista la temperaturi negative, dar este recomandat să acopere pentru iarna:

 • taie porțiunea superioară, lăsând 1-2 cm deasupra solului;
 • slăbiți sol și ușor umezește;
 • Presarati deasupra frunzelor căzute.

Asta nu lasă nici o obmelchali si menta au continuat să încânte mirosul proaspat de lamaie, este necesar ca la fiecare 3 ani pentru a împărți o plantă câteva tufișuri și să le așeze.

În ciuda utilitatea balsam de lamaie, care este utilizat pe scară largă în rețete populare, cu cultivarea nu are nevoie de îngrijire specială, ea poate crește ca reședință de vară, și la domiciliu pe un pervaz.

Efectuarea instrucțiuni simple, vă puteți dezvolta un tufiș verde, cu un parfum încântător. Furnizarea de udare moderată și fertilizarea solului pentru sezonul, puteți colecta de mai multe ori frunze de cultură.

În dumneavoastră paraziți corp viu?

Simptomele apariția paraziților în organism poate fi:

 • reduce apărarea sistemului imunitar
 • somnolență
 • oboseală frecventă
 • depresiune
 • dureri de cap, precum și dureri și crampe la nivelul organelor interne