Cum aspiratoare

Înainte de aparate de hit-uri rafturi, și apoi la casa ta, design-ul, colectate și verificate cu atenție. Multe companii fac acest lucru în China, dar unele fabrici sunt localizate în Europa. Astăzi ne uităm la toate etapele de producție pe exemplul unei instalații pentru crearea de aspiratoare Electrolux companii din Ungaria.Cuprins

informații istorice

Compania suedeză Electrolux a fost format în secolul al 20-lea, cu doar un aspirator. In anul 1908, la Viena de afaceri Axel Wenner-Gren văzut în vitrină un obiect ciudat. A fost un aspirator american, care cântărește 20 de kilograme si costa 73 de dolari (o mulțime de bani în acele zile). Wenner-Gren gândit că, dacă el ar putea face o mașină similară este mai ieftin și mai ușor, toată lumea ar dori să aibă un astfel de dispozitiv la domiciliu. Din păcate, Axel Wenner-Gren nu a fost un inginer sau un om de știință, el a fost un om de afaceri și vânzător. Se crede că el a fost cel care a folosit pentru prima dată metoda de vânzare directă: vin acasă la oameni, spunându-și arătând aspiratorul, și apoi a oferit să-l cumpere în rate. Pentru a dezvolta primul model a avut o lungă perioadă de timp, producția de masă a început abia în 1912, compania Lux, care apoi a lucrat Wenner-Gren.

Cum aspiratoare

curat origine Electrolux Lux I

Lux I, făcut în imaginea dispozitivului, care a fost la Viena, cântărea doar 14 de kilograme și costă $ 44. În același an compania Elektromekaniska AB începe să se închidă cooperarea cu AB Lux, care de mai mulți ani, face ca lămpile cu kerosen, dar schimba rapid de producție. Dar Axel Wenner-Gren frunze Lux și creează propria companie Svenska Elektron. Dar, în 1917, afacerea sa a mers bine și el devine Elektromekaniska. În 1919, contopirea Lux și Elektromekaniska, și numele de întreprindere unită apare Elek trolux (pe stil suedez). Dar familiar numele Elec grupul trolux va primi numai în 1957.

Cum aspiratoare

Primul aspirator mobil model V

Primul aspirator mobil apare în 1921. Modelul este numit Lux V și producția sa a fost însoțită de o serie de greve cameriste. Faptul că aspiratorul a fost anterior pe verticală, mari și grele, așa că nu a fost ușor să îndure. Prin urmare, curățați casa cu ajutorul unei astfel de unități ar putea doar cameriste și un aspirator a fost considerat apanajul celor mai bogate straturi. Dar, odată cu apariția modelului V are cineva ar putea curăța camera însuși. Inovația a fost că corpul este dispus orizontal, iar partea de jos atașați șine de metal ca o sanie pe care unitatea de ușor să se deplaseze în jurul casei. În 1923, sortimentul companiei vine primul frigider, iar din 1925, Electrolux a vinde deja le în străinătate. În 1926, ca urmare a modelului V de succes în Electrolux deschide prima fabrica pentru producția de aspiratoare din afara Suediei - la Berlin. Brand este popular cu clienții, și pe această bază, compania a deschis noi fabrici peste tot și creșterea ritmului. Chiar și producția de al doilea război mondial ușor agitat. Toate plantele din Europa au fost deviate spre ordinele militare, dar imediat după război, preocuparea suedeză continuă să crească capacitatea. Deci, în 1951 apare prima mașină de spălat de uz casnic Electrolux.

Dar următoarea mare inovație pe piața aspiratoare a avut loc abia în 1963. După fuziunea Electrolux și Elektro Helios în preocupare inventa un nou model de aspirator Luxomatic Z90. Noutatea este interesant pentru că în ea au fost introduse noi elemente: bobinator automată pentru cablu, sac de praf de hârtie, și indicatorul de ocupare sac. Pentru acele vremuri era de inovare nerealist. Dar cea mai importanta descoperire a fost căpăcelul de cauciuc în sac, care nu permitea praful să zboare, ceea ce înseamnă că sacul nu trebuie să fie curățate înainte de fiecare curățare. Hoover sa dovedit atât de mult succes încât vânzarea acestor unități Electrolux a depășit 1 milion de unități până în anul 1967.

Cum aspiratoare

Hoover Electrolux Z320 Jumbo-matic

Cum aspiratoare

Unul dintre primele logo-uri Electrolux

Cum aspiratoare

Aspiratoare moderne Electrolux ULTRAFLEX

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

După cum puteți vedea, conceptul de bază al 70-e nu sa schimbat prea mult. Toate aceleași roți, motorul, furtunurile și duzele de abur. Este că acum învățat să facă aspiratoarele fără sac din care mult mai ușor să se agită murdăria colectate. De fapt, inovația în această unitate sunt multe și ele sunt ascunse în detalii. Un tub, de exemplu, are o secțiune transversală ovală, iar furtunul din interior practic netedă, crescând astfel debitul. În interior sunt mai multe filtre pentru o mai bună depistare a tehnologiei de praf și filtru ciclon permite o curățare eficientă chiar și la o putere redusă a motorului. În acest aspirator există încă o mulțime de diferite lucruri mici care fac viața mai ușoară pentru gospodine, dar nu vom insista asupra lor și a vedea mai bine cum fac aceste curatatorii.

plantă Lehel în Ungaria

Cum aspiratoare

Electrolux logo

Plant este situat la 80 de kilometri de Budapesta, în micul oraș Jaszbereny (Hung. Jászberény). Acum Lehel facilități produse în principal, aspiratoare, dar uneori fac și frigidere. Produsele lansate în această fabrică este vândut în întreaga lume. Cel mai interesant este faptul că, în ciuda unei astfel de producții de masă, toate lucrările se face manual. După cum se menționează în Electrolux: «Învață-un om pentru a colecta un nou model de aspirator este mult mai ușor decât să reprograma robotul„. Forța de muncă din Ungaria nu este prea scump, dar în China, desigur, este mai ieftin, dar calitatea construi suferă. De aceea, în Europa, vom modele Electrolux numai premium și segmentul de mijloc, dar vacuumul de cost face în Asia.Cum aspiratoare

Plant Electrolux Lehel

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Lehel exterior ca o plantă obișnuită sovietică, atunci când vă apropiați impresia că acum să-l okunoshsya in atmosfera anilor '80. Cu toate acestea, în interiorul pare mai modern. La intrarea planta este un mic muzeu de aspiratoare Electrolux, sunt stocate aici ca un mașini rare și cele mai noi modele.

Cum aspiratoare

Vedere de ansamblu a plantelor Electrolux Lehel

La Electrolux Lehel astăzi este format din 13 linii de asamblare, care sunt plasate pe o suprafață de 8500 m². Pentru depozitarea produsului finit este de 6.000 mp. În aceste 13 linii pot fi setate la 17 platforme de produse, toate, deoarece unele modele sunt similare și pe aceeași linie se poate face unele aspiratoare. Producția anuală este de 4,3 milioane de vehicule finite.

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Toți angajații de la planta este împărțit în trei clase principale. Această lucrare (formular albastru), verificarea (forma verde) și personalul de conducere (forma portocalie). Pentru fiecare linie corespunde unei persoane care controlează producția. Este demn de remarcat faptul că, în echipamentul Lehel colecta numai, piese de vin aici din alte tari. De exemplu, motoarele realizate în Slovacia, celelalte părți din celelalte țări din Europa și Asia. 50 camioane de piese ar fi de aproximativ 10-12 camioane cu aspiratoare gata făcute.

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Începe cu asamblarea motorului, care este montat în carcasă, divorțul și firele pe această fundație pentru viitorul aspiratorului este trimis la transportor. De-a lungul întregii linii de producție întins banda, pe care o singură modalitate de a muta unități pentru anumite site-uri. Atunci când un angajat vine la aparat, ea pur și simplu elimină platforma, efectuează acțiunile sale și îl trimite mai departe. Fiecare etapă este strict verificată și acestea ar trebui să ia o cantitate egală de timp pentru a liniei funcționează sincron. Dacă cineva începe să câștige sau să piardă, atunci pot apărea dificultăți.

Cum aspiratoare

linie de producție

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

instrucţiuni de asamblare

Fiecare angajat la locul de muncă au instrucțiuni succinte pentru asamblare. Ca regulă generală, ar trebui să se facă două până la cinci acțiuni. Acest lucru poate fi instalarea de mânere, sârmă de bobinaj, bolțuire rotile sau altceva. secvență complexă nu este prezent, astfel încât toată munca se face rapid, dar pașii ei înșiși în același timp, de la 10 la 20, în funcție de proiectarea de aspirator. Pe unele linii sunt așa-numitele „insule“ care nu sunt conectate la transportor, ci pur și simplu angajat în crearea de elemente individuale.

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

De exemplu, pentru aspiratoare verticale sunt componente din părți separate prin lipire manual. Toate locurile de muncă sunt dotate cu calculatoare care sunt conectate la sistemul SAP. În fiecare parte există un cod de bare, care trebuie să fie făcută în sistem cu ajutorul unui scaner. În cazul în care un angajat face o greșeală și dintr-o dată să încerce să scrie date la alte părți, sistemul va genera o eroare. Astfel, la fiecare pas este verificat pentru conformitatea cu detaliile necesare modelului.

Cum aspiratoare

Stand cu personalul de admitere

Mai mult decât atât, fiecare registre de lucru, în loc de o insignă electronică. Acest sistem de control permite în orice moment pentru a afla cine a făcut o greșeală în adunare, în cazul în care a avut loc, și de lucru bine. Cu toate acestea, sistemul de control al calității la fabrica elimină practic orice defecte în dispozitivele care au fost aprobate pentru vânzare. La sfârșitul fiecărei linii de aspiratoare Electrolux sunt cenzurate asupra performanței.

Cum aspiratoare

linie de producție Statistici

În plus, 5% din dispozitivele se îndepărtează după ambalare pentru verificare suplimentară. Angajat despachetarea complet unitatea, verificați ambalajul, performanța și componente. Dacă totul este în ordine, apoi ambalate cu grijă aspiratorul înapoi și trimite-l la vânzare. Dacă angajatul a găsit un defect, aspiratorul este trimis dezasamblarea completă și depanare, iar linia la momentul respectiv suspendată.

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

demontarea completă a copia defecte

Mai multe copii ale fiecărui interval sunt trimise la laborator, care este situat la fabrica pentru un test de lungă. Instrumentele speciale sunt aspirate diferite suprafete de peste 650 de ore (aproximativ 50 curatari pe lună timp de 10 ani), rola aspiratorul pentru furtunul tubului, flexie și extensie. Există dispozitive speciale pentru testarea butoanelor, precum și pentru a verifica ambalajul dacă ceva se va rupe în timpul transportului.

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare

Etapa finală a ansamblului este ambalajul aspiratorului într-o cutie. Lucrătorul se pune la unitate, documentația manuală și altele, și diverse accesorii. Apoi, cutia este cântărită sigur pentru a verifica, nu a pus acolo pentru a obține ceva în plus, sau invers, nu este raportat.

Cum aspiratoare

Cum aspiratoare