Cum de a aranja udatul grădinii cu propriile sale mâini și cât de des trebuie să ude grădina

Deci, indiferent de îngrășăminte s-ar putea îmbogăți solul de paturi gradina ta, nu poate fi realizat fără o udare adecvată grădină o recoltă bună. Din lipsa de umiditate marar, patrunjel si alte verdeturi repede se estompeze, morcovi, sfecla si castraveti va deveni un gust amar, în timp ce vinete și roșii osypletsya ovar. Excesul de umiditate va provoca putrezirea rădăcinilor plantelor și legume va da un gust apos.







Cum de a aranja udatul grădinii cu propriile sale mâini și cât de des trebuie să ude grădina
Din lipsa de umiditate marar, patrunjel si alte verdeturi se estompeze rapid

Pentru a evita astfel de probleme, puteți instala polivalki automate sau semi-automate speciale pentru grădină, sau pentru a efectua udatul grădinii cu propriile sale mâini cu un furtun și udatul grădinii. Numai atunci când este necesar să se respecte regulile de bază de udare.

Udatul grădinii cu toate regulile și nuanțele

În primul rând, este de remarcat faptul că apa pentru irigații ar trebui să fie cald, altfel plantele se vor îmbolnăvi. zi fierbinte pentru a uda paturile nu pot fi - frunzele se vor arde de la soare, iar apa se va evapora, nu avea să ajungă la rădăcinile plantelor. După 18 ore, este de dorit să se evite udarea tomate, castraveți, ceapă și ardei, deoarece contribuie la manei la legume. udare Garden este cel mai bine în dimineața în 10-11 de ore. (Se aplică la tomate, ardei, vinete) sau seara 16 h. 18 h. (Cucumber, ridiche, rădăcină, frunze).

O altă întrebare importantă: cât de des să ude grădina? Udarea plante vegetale depinde dacă acestea sunt într-o fază de creștere. Răsaduri sunt plantate doar în teren deschis, trebuie să fie udate de zi cu zi. După înființarea sa de a reduce frecvența de udare la o dată la fiecare 3-4 zile. Pentru grădină udare apa poate fi folosit cu cenușă (3 linguri amestecati 3 l. De apă pe zi pentru irigare) sau infuzie de ceapa coaja (coaja cu doi foliculi mai mari, se umple cu 3 litri de apă și infuza două zile, apoi se strecoara). Perfuziile de tratament recomandat alternează cu apă simplă, după cum urmează: 2 ori udare cu apă și apoi extract de ceapă 1 dată, de 2 ori cu apă, o dată cu o soluție de cenușă etc.







Cum de a aranja udatul grădinii cu propriile sale mâini și cât de des trebuie să ude grădina
va fi deosebit de util udare stropitoare cu un cap de duș, plante tinere, astfel încât să nu se diluează solul și nu dăunează licitație lăstari

udării este determinată de faptul cum legumele cresc în paturi gradina ta. Deci, dovlecel, suc de fructe, castraveți udat la fiecare trei zile, pentru că rădăcinile lor sunt adânc în pământ. Varză și roșii, care sunt sistemul de rădăcină este puțin adâncă, nevoie de udare o dată pe zi sau o dată la două zile. pomi fructiferi și arbuști fructiferi pacient la secetă, dar tinerii tufele în căldură trebuie să fie udate.

Cum se uda furtunul de gradina si stropitoare? Udarea trebuie să fie ridicat deasupra paturilor suficient de mare, astfel încât apa este distribuită ventilator larg, mai degrabă decât turnarea unui flux. va fi deosebit de util udare stropitoare cu un cap de duș, plante tinere, astfel încât să nu se diluează solul și nu deteriora licitație lăstari. Puteți utiliza bryzgalki-duză și clemă de furtun sau degete cu jet. Principalul lucru - presiunea apei din furtun nu trebuie să erodeze pământul, să fie moderat. Pentru a direcționa un jet de apă dintr-un furtun la rădăcinile plantelor mai eficient decât apa a frunzelor.

Cum de a dota o grădină bucătărie cu udare polivalok speciale

Cum de a aranja udatul grădinii cu propriile sale mâini și cât de des trebuie să ude grădina
Alege cea mai potrivita metoda de udare gradina

Stropitoare și un furtun nu este întotdeauna ușor de utilizat, uneori, pur și simplu nu este suficient timp pentru a se toarnă în mod corespunzător toate paturile. În acest caz, ea ajută la sistem elaborat de udatul grădinii. a prezentat următoarele opțiuni:

  • Sistemul de țevi care sunt săpate în pământ și conectate la fiecare alte adaptoare, supape cu bilă. La capetele țevilor care duc la sprinklerele de suprafață atașat (circular, pendular, radială și puls);
  • Prin picurare gradina de irigare - unul dintre sistemele semi-automate cele mai convenabile, care este un tub cu găuri, care sunt închise prin supape. Aceste supape mici sunt deschise sub presiunea apei, iar apa este furnizată la rădăcinile plantelor.

Aceste sisteme de irigare semi-automate care necesită pornirea și oprirea manuală. Cei care sunt în dimineața până seara târziu, la locul de muncă este mai mult ca o udare automat grădină. Aceasta se realizează cu ajutorul unor sisteme care au același dispozitiv ca și semi, dar sunt echipate cu controlat electronic, care permite realizarea de udare, fără participarea dumneavoastră. Puteți seta presiunea cu jet, începutul și sfârșitul de irigare, precum și alți parametri importanți. Un avantaj suplimentar al sistemelor automate care aspersoare imediat „lasă“, în pământ, la sfârșitul lucrării și nu înfunda în contrast cu sistemele de semi-automate convenționale.

Alege cea mai potrivita metoda de udare gradina, pentru a menține un nivel optim de umiditate în paturi, și apoi de toamna va colecta recolta bogat și gustos!