Cum de a atrage regulile copilului și schema de introducere a alimentelor complementare pentru copii

La nașterea copilului, nici mama nu este întrebarea ia naștere: ce să-i hrănească? Toată lumea știe că bebelușii au nevoie de laptele matern, sau dacă mamele care nu pot formula pentru sugari alăptați este conectat.Cum de a atrage regulile copilului și schema de introducere a alimentelor complementare pentru copii

Cu toate acestea, ca și părinții săi în vârstă încep să se întrebe când poți începe să intre în dieta copilului mai mult „pentru adulți“ produse alimentare?

La ce vârstă încep să atragă un copil?

Dacă ne uităm la o astfel de întrebare bunicile, putem auzi opinia că este necesar să se hrănească copilul începe deja cu două luni. Cu toate acestea, acest punct de vedere al intarcarea precoce este depășită.

În prezent, pe instrucțiunile de primele alimente solide ale Organizației Mondiale a Sănătății copilul dumneavoastră ar trebui să fie nu mai devreme de 6 luni de oferit, dacă el este alaptat, și nu mai devreme de 4 luni - sticla-hrănite.

Acesta a fost la această vârstă copii să se maturizeze funcțiile responsabile pentru ingerarea de alimente mai solide, precum și formarea unui sistem de enzime responsabile de digestia unei noi alimente.

Semne de pregătire pentru a începe alimentarea

Pentru a determina dacă copilul dumneavoastră este pregătit pentru introducerea primelor alimente complementare ar trebui să-l urmărească.

Pentru a determina disponibilitatea copilului de a se familiariza cu mai mult hrana pentru adulți vor avea următoarele atribute:

 • El nu mănâncă. Alăptarea sau un amestec a început să se întâmple mai des copilul prezintă semne clare de foame;
 • deconectat de ejecție reflex limba gura alimente. Puteți să-l verifica, dacă vă oferă un copil un pic de apă cu o lingură;
 • Prichindelul capabil să stea fără a fi ajutat, sau face acest lucru cu un părinte, dar este static țineți capul;
 • copilul este prezent un interes evident în produsele alimentare părinții, acesta poate fi curios urca la tine într-un castron;
 • copilul a pus pe greutate, nu mai puțin de două ori de la naștere.

Cum de a atrage regulile copilului și schema de introducere a alimentelor complementare pentru copii

Condiții de introducerea de noi produse

Introducerea alimentelor complementare impune respectarea anumitor reguli:

 1. Introduce noi alimente in dieta unui copil poate, dacă el este complet sănătos, și că nu trebuie să fie vaccinate într-un timp scurt.
 2. Înainte de introducerea de alimente complementare trebuie să se consulte cu medicul dumneavoastră, care va explica cum se face și de unde să înceapă.
 3. Pentru a oferi un aliment nou copilul ar trebui să fie în prima jumătate a zilei, pentru a putea urmări reacția lui la produs - calitate scaun, erupții cutanate și alte simptome.
 4. trebuie să aibă mese structura piure oferit, o primă fază lichidă, și au ca acestea cresc mai mari pentru a afla mai multe alimente solide.
 5. Pentru a oferi alimente complementare ar trebui să fie înainte de hrănire firimituri de lapte matern sau formula.
 6. Ar trebui să înceapă cu volume mici (5 g), crescând treptat volumul unei porțiuni de alimente complementare de până la 150 g, în cazul în care copilul aduce în mod normal, un aliment nou.
 7. Ar trebui să înceapă să ademeni cu un singur piure, dar după ce a folosit pentru componentele individuale le-a permis să se amestece.
 8. Pentru a adăuga la dieta de legume proaspete sau alte alimente în timpul înțărcare numai dupa ce copilul se adaptează la cea anterioară.
 9. alimente complementare ar trebui să fie utilizate numai sucuri și piureuri proaspăt preparate. Înainte de procesul de preparare ar trebui să aibă grijă de ei înșiși produse de curățare intensă, mâinile și ustensilele necesare.
 10. Nu forțați-hrănit. În cazul în care un Prichindelul nu vrea să mănânce, nu-l forțeze, el oferă un produs nou mai târziu sau în ziua următoare.


Momeala copil: administrarea planului

Aici este un plan de a introduce un nou alimente pentru copilul, începând de la vârsta de 6 luni. În cazul în care copilul este alimentat cu înlocuitori de lapte matern, hrănire complementară ar trebui să fie inițiat în conformitate cu același plan, doar la vârsta de 4 luni.

Est Masa de alimentare administrare este prezentată mai jos:

Cum de a atrage regulile copilului și schema de introducere a alimentelor complementare pentru copii

piureuri de legume

Start alimente solide este cel mai bine să se introducă în firimiturile dieta legume piure. În cazuri excepționale, o greutate corporală redusă medicul dumneavoastră vă poate recomanda să înceapă cu introducerea de cereale fara lactate.

Mai întâi introdus în dieta Cele mai mici legume alergenice - un dovlecel, conopidă, varză și broccoli. Apoi se adaugă legumele, cum ar fi suc de fructe și morcovi.

Morcovii nu ar trebui să ofere copilului mai mult de trei ori pe saptamana, deoarece aceasta poate provoca pigmentarea extremităților copilului. piureuri de legume au început să arate la prânz, urmate de alimente suplimentare pentru laptele matern.

Începând cu un volum aproximativ egal cu o jumătate de linguriță, apoi crește treptat cantitatea dată de piure de legume până la 150 de grame, în timp ce reducerea volumului de lapte matern consumat.

cereale fără gluten

În cele șapte luni pentru a ademeni adăugat bezglyuteinovye cereale (orez, hrișcă și porumb), care sunt preparate fără lapte. Lapte de vaca ca lui, de capră și nu ar trebui să fie introdusă în dieta copilului la un an, pentru că acestea sunt prost digerate și circumstanțele agravante sistemul digestiv.

Puteți adăuga la laptele matern sau amestecuri de cereale. Kashi a introdus in timpul micului dejun și începând cu cantități mici.

În cele 8 luni de la dieta adauga mai multe produse - carne, galbenus de ou, și cartofi. Cartofii sunt introduse mai târziu toate celelalte legume, pentru că el aduce de multe ori cu reacții alergice.

La sfârșitul introducerii de cartofi, nu ar trebui să fie mai mult de o treime din compoziția de piure de legume.

gălbenuș

Gălbenușul se adaugă la masa de dimineață, acesta poate fi amestecat cu cereale sau da ca produs independent. În cazul în care copilul este predispus la reacții alergice, nada ar trebui să înceapă cu gălbenuș de ou de prepelita, care este mai puțin alergene.

Începând cu gălbenuș de patru fete crescând treptat cantitatea. Dă gălbenuș nu mai mult de două ori pe săptămână.

sos de carne

piure de carne este introdus la prânz, de multe ori se recomandă să se amestece cu legume, deoarece în acest fel copiii mai bine decât mănâncă. Prima intrare a cel iepure alergene și curcan, este mai aproape de nouă luni poate fi administrat pentru a atrage carne de vită, de vițel, de pui și de miel.

Cantitatea totală de carne piure de legume, nu este necesar să se adauge o cantitate de mai mult de 50 de grame.

brânză de vaci și iaurt

Kefir este administrat ca o momeală cu un volum mic, treptat aducând până la un volum de 100 ml.

În cele 10 luni la gustare ar trebui să încerce să intre în fructe. Prin această vârstă, copiii au, de obicei, dinti, astfel încât să puteți da fructe sub formă de piure de cartofi, și piese individuale.

În cazul în care, de asemenea, începe cu volume mici, precum și cele mai bune pentru a alege fructe pentru copil, care cresc în formația noastră - este mere, pere, prune. La aceeași vârstă pot fi adăugate la dieta de sucuri proaspete și compoturi de fructe uscate.

Ce se poate face în cazul în care un copil refuză nada?

Pentru a ști cum să se introducă alimente solide - aceasta, dar, de fapt, se poate întâmpla ca firimituri va refuza pur și simplu să accepte un nou tip de produse alimentare. Ce se poate face în acest caz? Oferta din nou.

Oferta este în valoare de cel puțin 10 ori, și apoi încercați să treceți la un alt tip de legume. Și într-o săptămână sau două pentru a încerca să dea din nou anterior. În cazul în care copilul refuză din nou, nu insista. Toți copiii sunt unice, poate doar nu ta ca aceasta leguma.

Un alt truc este că puteți adăuga un pic de lapte matern sau formula în piure de legume, care este copilul refuză să mănânce. Acest lucru este ușor îndulci gustul alimentelor, care ar putea fi de ajuns pentru firimituri tale.

În același timp, sau în unele cazuri, nu este necesar pentru a atrage alimente pentru copii, dreasă cu sare, zahăr, sau orice condimente. Deci, te-a rănit doar sistemul său digestiv fragil.