Cum de a crea un plan financiar personal - 5 pași pentru Libertatea financiară, Academia Internațională

Cum de a crea un plan financiar personal - 5 pași pentru Libertatea financiară, Academia Internațională

Astăzi vom discuta despre subiect important pentru oricine: a crea un plan financiar personal. și să analizeze secvența de pași pentru implementarea cu succes a acestei.Pașii de bază pentru o mai bună „mâine“

Dacă ați înțeles de ce există un plan financiar personal (LFP). și sunt dispuși să învețe cum să-l facă pentru a îmbunătăți viitorul lor, este necesar să se înțeleagă elementele de bază - fundație, pașii de bază care sunt necesare pentru a face acest lucru.

Vom aloca 5 etape, facand asta (unii dintre ei vor trebui să fie repetate din timp în timp), puteți construi un echilibru optim între situația lor financiară actuală și viitoare.

 1. Bugetarea (determinarea activelor și pasivelor sale).
 2. Analiza situației sale financiare.
 3. Elaborarea planului și implementarea sa cu privire la modificările primare în stare financiară.
 4. Asigurați-vă un obicei de a plăti-te mai întâi și de a face munca de bani.
 5. Fixarea obiectivelor lor materiale și financiare.

pași mici pentru a crea aparent un plan financiar personal, dar, după cum arată practica studenților noștri este deja destul de greu pe treapta a 3-a și a 4-a, după care a „termina“ nu ajunge la toți. Ideea este de a trăi obiceiul și dorința de a fi mai bine mâine decât este astăzi.

Amintiți-vă că fericirea ta este în mâinile tale!

Pasul 1: stabilirea bugetului

Primii pași în pregătirea LFP este o compilație a propriului buget. Trebuie să înțelegem unde ești acum, apoi pentru a deschide calea către unde vrei să mergi. Aceasta este familia (personal) bugetul - este punctul de plecare, un indicator important.

Aici totul este destul de simplu: dacă nu ați ținut evidența cheltuielilor și a veniturilor, nu sunt calculate echilibru între activele și pasivele lor, atunci este timpul să o facă.

Principiul elaborării unui buget familial

În general, procesul bugetar este destul de simplu:

 • Scrie toate activele sale (venituri) într-o singură coloană. Puteți face acest lucru în aplicații sau programe speciale, Excel sau pe suport de hârtie - cum convenabil pentru tine personal. Este important să se împartă toate activele lor la activ (salariul, veniturile din afaceri sau de comerț) și pasivă (randamentul depozit în bancă, chirie de proprietate, etc.).
 • Barul opus scrie toate datoriile sale (cheltuieli). Ele pot fi, de asemenea, împărțite. De exemplu, vitale (bunuri esențiale, medicamente, comunale, etc.) și un al doilea nivel de importanță, care nu sunt direct legate de viața ta.


 • Nu zdrobiți neapărat mult fiecare dintre elementele si numara fiecare banut: totul este bine cu moderatie.

  Pasul 2. Analiza situației financiare a

  Sweep bugetul câteva săptămâni sau chiar luni, gândește-te cât de mult pe an, a face costurile si veniturile, si uita-te la echilibrul dintre cele două (venituri minus cheltuieli). Dacă este pozitiv sau cel puțin zero, - este bine pentru a crea rapid un plan financiar personal și să înceapă punerea în aplicare a acestuia.

  Chiar dacă credeți că aveți suficient de „plus“ din punct de vedere al activelor, dar există dorința nerealizat (mașină, acasă, de călătorie, etc), este necesar să se examineze mai întâi toate costurile sale și pentru a le identifica pe cele care pot fi tăiate fie înapoi sau elimina în întregime.

  După cum arată practica, elevii noștri au întotdeauna ceva să taie, pur și simplu nu doresc întotdeauna să plece atât de obișnuiți cu ceva. Nu te simti „lipsit“ - faci pentru tine, ca urmare a încerca!

  Mai multe detalii despre acest pas ne vom uita la exemple concrete într-un articol viitor. Dar puteți efectua analiza elementară a propriei lor, și apoi comparați cu exemplele noastre.

  Etapa 3. Îmbunătățirea primară în starea financiară a

  Acest pas, în contrast cu 2 anterior necesită răbdare și voință, deoarece implică o acțiune. În general, îmbunătățirea principală poate consta din două activități care pot fi combinate pentru cel mai bun efect:

  Pasul 4. Plata te și a obține acești bani de lucru

  Elementele de bază ale culturii financiare una dintre legile de bază este principiul: „Plătește-te mai întâi!“. Dacă nu aveți acest obicei, apoi începe imediat să o ridice. Încercați să pună deoparte de la fiecare din venitul lor cu cel puțin 10%.

  În cazul în care starea dumneavoastră financiară (aici, să fie extrem de sinceri cu noi înșine!) Așa de rău, care nu pot fi puse în afara de 10%, începe cu un procent mai mic. Este important să se cultive obiceiul de a amînare - plăti-te mai întâi, și apoi în alte conturi.

  Următoarea etapă - pentru a preda capitalul amânată pentru a lucra și de a genera venituri. Acest lucru va ajuta să investească. Dacă nu există cunoștințe în acest subiect, citiți articolul de pe acest site, înregistrați-vă pentru un buletin informativ de instruire, accesați seminarul online. începe explorarea alte surse de tema de investiții.

  Etapa 5: Prescrierea obiectivele lor financiare și materiale

  De multe ori oamenii doresc să „facă un milion de dolari“, dar când a fost întrebat despre ce milioane de euro vor fi cheltuite. răspunsul de genul: „În primul rând, pentru a face bani, apoi să decidă.“

  Acestea sunt pașii de bază pentru a vă ajuta să creați un plan financiar personal și să înceapă punerea în aplicare a acestuia. În următorul articol vom face cu instrucțiuni vizuale privind elaborarea LFP cu exemple concrete pentru a face mai clar ceea ce am scris astăzi.