Cum de a crea un plan financiar personal și ce este

Cum de a crea un plan financiar personal și ce este

Mulți investitori de succes, răspunzând la o întrebare cu privire la motivele pentru succesul lor, de multe ori acest lucru menționăm aparent banal ca un plan financiar - proiect de îmbogățire personală. Astăzi vei afla ce un plan financiar pentru mine să-l scrie corect și cum să-l urmeze, în ciuda posibile forță majoră neprevăzute.De ce face un plan financiar?

Aceasta este prima întrebare să vă întrebați înainte de a face un plan financiar pentru familie. Găsiți răspunsul la această întrebare este foarte important, deoarece fără ea pur și simplu nu va fi motivat suficient pentru a pune în aplicare proiectul personal pe drumul spre independența financiară.

Este necesar un plan financiar, în primul rând pentru tine să te uiți la tine ca o afacere funcțională și de a evalua modul în care această afacere este profitabilă sau neprofitabilă. Cu alte cuvinte, un astfel de plan ar fi un fel de audit al situației financiare personale. Ai fi surprins cât de multe lucruri interesante puteți afla despre tine si despre finante. Care ia banii câștigați cinstit? Ce surse suplimentare de venit aveți? Pe ceea ce se poate salva și în cazul în care să direcționeze resurse financiare suplimentare? Toate aceste întrebări vor da răspunsuri în detaliu pregătirea planului.

În plus, crearea proiectului pentru a obține independența financiară vă va permite să evalueze cu luciditate obiectivele, realitatea și realizabile lor. Planul se va concentra pe cel mai important în acest scop secundar otmetot pentru care aveți în acest moment nu există resurse reale. Acest lucru este foarte important din punct de vedere psihologic, deoarece obiectivele care ating cerul subconștient perceput ca fiind imposibil de realizat într-adevăr în această etapă. De exemplu, în situația actuală cu greu poți conta pe achiziționarea Porsche în următorii doi ani. Dar achiziționarea de terenuri în suburbiile din punct de vedere poate fi un scop foarte real. Astfel, mintea ta subconstientul va elimina posibilitatea de a cumpăra o mașină sport scumpă și pentru a elibera energie pentru a atinge obiective mai concrete, astfel.

Deci, înțelegem că planul financiar - este cel mai important pas pe calea spre îmbogățire. Mai departe în mod direct la dezvoltarea acestuia.

Bazele întocmirii planului financiar

Orice plan financiar începe cu datele inițiale. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a face 2 plăci. Mai întâi trebuie să scrie în jos bunurile tale - tot ceea ce aduce bani. Apoi, trebuie remarcat toate datoriile tale - ceva ce cheltui banii în mod constant.

Aici este un exemplu de astfel de plan, elaborat într-o foaie de calcul Excel.

Cum de a crea un plan financiar personal și ce este


Este important să se ia în considerare în planul său, toate activele și pasivele. Din aceasta depinde de cât de exacte și informative în plan financiar. Vă rugăm să rețineți că lucruri cum ar fi o mașină poate fi atât o datorie și un avantaj. De exemplu, dacă utilizați autovehiculul pentru o viață - acest venit trebuie să indice coloana active. Dar, în cazul în care mașina - acesta este doar un mijloc de transport pe care le cheltui bani în mod constant, atunci ar trebui să înregistreze aceste cheltuieli în coloana de răspundere.

Mulți dintre cei care nu sunt pe „soldul“ dvs. de active corporale, ar putea crede că au deloc. Dar acest lucru nu este cazul. Activele sunt deloc. atu-ul principal este de tine, aptitudini și abilități pe care le puteți utiliza pentru a genera venituri tale. Primul este profesia si munca ta, pentru care veți plăti bani. De asemenea, în activul puteți include absolut tot ceea ce aduce venituri, oricât de mică și evidentă la prima vedere. În cazul în care masa este, puteți trece la următoarea parte a lucrării pe plan financiar - analiza activelor și pasivelor.

Fișa de analiză

Conform rezultatelor întocmirea unui tabel de venituri și cheltuieli, ar trebui să aveți două numere - veniturile totale si cheltuielile. Se întâmplă adesea ca aceste cifre nu corespund situației dvs. financiare reale. De exemplu, veniturile ar putea depăși în mod semnificativ costurile, dar, de fapt gratuit de bani practic nici unul. În acest caz, trebuie să lucrați cu atenție pe o listă de datorii și ia în considerare exact ceea ce nu include coloana din dreapta a tabelului. Rezultatul real, ca regulă - este cifre comparabile de venituri și cheltuieli.

Dacă nu puteți găsi ceea ce ai greșit, atunci efectuați următoarele. Pe parcursul lunii, scrie toate cheltuielile în detaliu și rezuma la sfârșitul lunii. Cel mai probabil, veți găsi un articol pierdut echilibrul.

Cum de a crea un plan financiar personal și ce este

Analizeaza venitul a doua etapă. Nu te uita imediat pentru metodele de creștere a acestora. Este mai bine să utilizeze regula, cunoscut printre investitori ca „Plătește-mi“.

Regula de „Me Pay“

Esența regula este că aveți nevoie de fiecare dată pentru veniturile retrase din circuitul agricol o parte din bani. Experții recomandă să amâne 10%. Acest procent este optim pentru inceput investitori, deoarece o astfel de mică taxă va fi invizibil pentru tine. Dar, în același timp, vă va forma încet și sigur o „pernă de siguranță“. Personal, încerc să rezerve cel puțin 30%.

Dacă simți că nu ai nimic de a pune off și să trăiască „penny la penny“, puteți fi siguri că nu este. Dacă decideți în mod serios să trăiască dincolo de 40, 000 pe lună, și 36 000, - Creierul tău se adaptează rapid la această cifră, și vă puteți simți cu ușurință confortabil cu întârziere de 4000 lunar.

Ce faci cu banii? Dacă nu aveți economii, începe cu formarea airbagurilor financiare. Puteți începe cu deschiderea unui depozit obișnuit cu dreptul de completare. Eu folosesc acest lucru pentru depozite în bancă Tinkoff. În cazul în care contul dvs. este o sumă egală cu 6 cheltuieli lunare, puteți începe să investească în instrumente mai profitabile. Chiar și acumularea banală de fonduri într-un cont bancar cu calcularea 8-9% pe an, puteți conta pe faptul că, în câțiva ani, contul dvs. va fi pentru tine o sumă serioasă.

Pe drumul spre independența financiară este importantă prim pas. Planul financiar, un exemplu pe care tocmai l-ați văzut, la prima vedere, un lucru simplu. Dar te va ajuta:

  • Efectuarea unui audit al situației sale financiare;
  • Găsiți punctele slabe de echilibru și să le elimine;
  • Începe să investească nu în datorii, care te fac sa te mai sărace, și active.

Dacă sunteți un om de familie, atunci ai nevoie pentru a face planul financiar o familie pentru exemplul de mai sus. Pentru punerea în aplicare efectivă a planului nu va fi de prisos să-l familiarizeze cu toți membrii familiei, astfel încât acestea au sprijinit și au urmat planul cu tine.

Vrei să stai blog de știri leneș? Abonează-te!