Cum de a crește pensionare viitoare

Sunteți tineri și nu au gândit la modul în care va trăi până la bătrânețe. Dar pensionarii nu se nasc, ci devin.

Actuala legislație românească oferă o mulțime de oportunități de a spori pensionarea lor în viitor, pentru a face decent. Acum puteți gestiona în mod corespunzător economiile lor de pensii, pentru a alege fondul de pensii sau de societatea de administrare pentru a multiplica aceste fonduri intră în programul de cofinanțare de stat a pensiilor, ceea ce va contribui la creșterea semnificativă viitoare de pensionare.Cu cât mai curând începe să își asume responsabilitatea pentru viitorul lor, cu atât mai stabilă și mai interesant este viața ta în pensionare.

Valoarea mare a contribuțiilor înregistrate în contul dvs. individual la FIU, cu atât mai mare va fi pensia - care este motivul pentru care este important pentru a obține salariu „alb“.

Înseamnă contribuțiile angajatorului de asigurare sunt distribuite între cele două părți ale pensiei viitoare: asigurate și finanțate.

Înseamnă partea de asigurare a pensiei viitoare fixă ​​pe cont individual și sunt indexate anual de către stat, în conformitate cu creșterea salariilor medii și creșterea veniturilor RPF pe pensionar, dar nu mai mult decât creșterea veniturilor fondului de pensii. Fizic, banii pentru plata pensiilor pensionarilor actuali.

Finanțat o parte din pensia de muncă este format:

pe bază de voluntariat în rândul participanților din cadrul Programului de co-finanțarea pensiilor de stat prin propriile lor prime de asigurare voluntară, co-finanțare și de angajator contribuțiile de stat, în cazul în care acestea sunt programe terțe părți.

Înseamnă partea cumulată a pensiei viitoare a reprezentat FIU într-o parte specială a contului dvs. individual. În decizia ta, au trecut de una dintre societățile de administrare sau fonduri de pensii private de a investi.

De ce să se pensioneze după vârsta normală de pensionare?

Cu cât lucrați după atingerea vârstei de pensionare normală (60 de ani - pentru bărbați și 55 de ani - pentru femei), cu atât mai mare va fi valoarea pensiei dumneavoastră viitoare. De la 2036 pentru a stabili o sumă fixă ​​de bază a părții de asigurare a pensiei pentru limită de vârstă de muncă va crește cu 6% pentru fiecare an complet de serviciu care depășește 30 de ani pentru bărbați și 25 de ani pentru femei.

Investiția parte finanțate din pensia viitoare - este o oportunitate de creație, conservarea și valorificarea capitalului existent, modul de a face bani pe viitor, plus pensie.Finanțat parte este transmis la alegere, în societatea de administrare sau a fondului de pensii care investesc economiile de pensii în piața de valori.

Forma economiile lor de pensionare, puteți:

prin Fondul de pensii în România, alegând una dintre societățile de administrare, cu care RPF a semnat un contract. În acest caz, numirea și plata unei părți din pensia dvs. finanțate de muncă se va face fondul de pensii în România. Puteți alege fie societatea de administrare de stat (SMC) - Vnesheconombank, sau o societate de administrare privată (CC). Privat Codul penal au o gamă mai largă de active pentru a investi economiile de pensii decât GAM;

prin fondul de stat de pensii (NPF), una dintre activitățile care sunt de asigurare de pensii obligatorii. În acest caz, toate fondurile de pensii vor fi transferate la fondul de pensii în NPF selectat, care va pune în aplicare alocarea și plata părții finanțate din pensie.

Cum de a gestiona economiile lor de pensii?

Unde pot obține informații cu privire la rezultatele investi economii de pensii?

Informațiile privind rezultatele fondului de pensii privat de investiții de economii de pensii ați ales este indicat în notificare cu privire la statutul părții finanțate din contul de retragere de pensie forței de muncă, care ar trebui să ghideze NPF anual.

Puteți găsi, de asemenea, informații despre investițiile societăților de administrare de fonduri de pensii:

pe site-urile companiilor de administrare;

în organele teritoriale ale fondului de pensii din România;

Pensiunea România.

Fondurile de pensii private:

pe site-ul web al Serviciului Federal pentru piețele financiare;

pe site-urile fondurilor de pensii private;

declarațiilor publicate în mass-media.

Ce altceva se poate face pentru a crește pensionare viitor?

Alăturați-vă co-finanțarea Programului de pensii de stat. Ia parte la program se pot toate Rumyniyane fără a se limita la, inclusiv cei care nu au parte acumulativ pensiilor pentru asigurări de pensii obligatorii (bărbați peste femei născuți în 1953 și peste născut în 1957).

Dacă contribuie la un cont personal în fondul de pensii de la 2000 de ruble pe an, statul dublează depozit în decurs de 12 000 de ruble pe an. Bazați privind cofinanțarea din partea statului pe care se poate numai, în cazul în care contribuția dumneavoastră la program în cursul anului va fi de cel puțin 2000 de ruble.

Cu condiția contribuția dvs. de 12 000 $ pe an și contribuțiile de stat, suma totală în cadrul programului pentru anul va fi de 24 000 de ruble. Acesta poate fi mai mult datorită veniturilor din investiții economiile de pensii în piața de valori. Iar banii investiți în mod necesar publice alese sau societate de administrare privată sau fond de pensii private.

În plus, angajatorul poate fi o terță parte de co-finanțare de pensii dumneavoastră viitoare. Valoarea contribuțiilor angajatorului nu este limitată și nu depinde de valoarea contribuțiilor plătite lucrătorilor suplimentare.

Pentru a participa la programe de scheme voluntare de pensii private, care oferă fonduri de pensii private. Chiar dacă construiți o parte din pensii finanțat prin Fondul de pensii din România, puteți participa în continuare la furnizarea de pensii private prin încheierea unui contract cu oricare dintre NPF.

Puteți semna un contract pentru servicii de pensii individuale se acumulează pensii suplimentare, folosind în prezent programul selectat, care este oferit de NPF.

viitoarea pensie - în mâinile tale!