Cum de a determina compoziția solului în grădină

Făcând unele manipulări simplu, este posibil să se determine ce tip, și, prin urmare, compoziția solului în grădină. Tipul de sol ne va descoperi secretul compoziției sale. Și, puteți determina compoziția chimică, iar acest lucru nu trebuie să fie un chimist. La urma urmei, știm doar aciditatea solului.Definiti structura mecanică. Amintiți-vă cele trei perechi: o minge - nisip argilos, cordon - argilos, inel - argilă.

Este necesar să se ia o probă de sol să se usuce curte și să încerce să-l pisa în praf. Este greu pisate de obicei, argilă și dacă se adaugă apă, o parte din acest „test“, puteți rula în sus cablul și să-l rostogolească într-un inel.

Frecată, se adaugă apă, rulată cablul a început să se prăbușească, și este imposibil - fisura. Acest argilos comportat bine.

Este imposibil chiar să se rostogolească în sus cablul, doar mingea - felicitări: aveți în grădină este cel mai bun sol - roditor nisipos.

Nu obține mingea - sol nisipos.

Cu aciditate acționează mai ușor. Noi cumpăra de la magazin set de grădinărit de turnesol, și urmați instrucțiunile.Asta e tot știință.

Cum de a determina compoziția solului în grădină

Pentru a determina compoziția solului pe cont propriu. Ia-o mână de pământ umed și se freacă între degete. În cazul în care structura solului granulară în cazul în care nu se rostogolească și nu se lipesc între ele, înainte de nisip te sau sol argilos nisipos.

În cazul în care solul este granular, dar laminate într-o minge, este un roditor nisipos.

În cazul în care solul este lipicios și are o structură granulară poate rula frânghia cu mâinile, așa că este roditor nisipos cu caractere aldine.

Ei bine, în cazul în care acest lucru coarda poate fi îndoit inel și nu este rupt, atunci ne confruntăm cu lutul.

Se determină aciditatea poate fi pe plante. Alege teren neutru: o mama-si-mama vitregă, creson de iarna, volbura de câmp, mayweed, wheatgrass.

soluri acide sunt: ​​cocoșului, coada calului, mentă, măcriș, luncă, salcie grâu, patlagina, rogozuri și mușchi.

cenușărire Lower kislotnost-, și, în creștere de a face turbă și lemn rumeguș (proaspete).

Cum de a determina compoziția solului în grădină