Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Cineva înclinat în mod natural de a fi supraponderali si arata impresionant - umeri largi și piept, coapse ... Și în pantă unele masei musculare și de a obține cu dificultate, lupta pentru fiecare gram. De unde știi ce tipul de corp, și dacă există o metodă universală pentru determinarea?În acest articol vom vorbi despre totalitatea de proporții ale corpului uman, care posedă anumite caracteristici, inclusiv:

  • masivitate a scheletului;
  • Lungimea osului;
  • Caracteristici metabolice.

avertizează imediat că unii parametri nu pot fi schimbate, pur și simplu, deoarece acestea sunt congenitale. Acestea sunt:

  • de creștere;
  • caracteristici de dezvoltare a scheletului;
  • Lățimea osului;
  • Unele caracteristici ale corpului nostru - cum ar fi șolduri înguste sau prea largi, umeri, picioare, și atât de plin

Ultimul punct poate încă corect, dar nu la limita - de exemplu, o femeie cu umerii înguste pot să nu le face larg, ca un om - numai pentru a construi musculare.

Construiți în mare măsură determină ceea ce corpul tau este capabil și la ce cifră vom gravita la scenariul greșit - consumul de alimente bogate in calorii si uita de activitate. Structura corpului este direct legată de sănătatea noastră și să-l afectează de multe ori. Deci, asthenics au o predispoziție la anumite boli, și normostenik - la un complet diferit. Si afecteaza si tactici, pe care le luăm în lupta împotriva excesului de greutate, și succes pierdere în greutate, și bunăstarea noastră.

Principalele tipuri ale corpului uman: în special definirea și clasificarea

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Există două clasificări comune, potrivit căreia toți oamenii sunt împărțite în trei tipuri:

Prima metodă de separare de caracteristicile structurii corpului dezvoltat de William Sheldon a prezentat lumea cu următoarele concepte: ectomorfi, mesomorphs și endomorphs.

Cea de a doua clasificare este sugerat Mihail Vasilevich Chernorutsky. Ea se bazează pe raportul de înălțime, greutate și piept circumferința și cuprinde 3 somatotype: asthenics și hypersthenics normostenik.

Aceste concepte sunt similare între ele și sunt aproape identice. Prima opțiune este adesea folosită pentru a determina constituția oamenilor. Să luăm în considerare fiecare tip de detaliu.

Cum de a determina tipul de corp de la bărbați și femei cu privire la sistemul Sheldon

Profesor la Harvard a ajuns la concluzia că toți oamenii pot fi împărțite în 3 grupe în funcție de structura corpurilor lor. Rezultatul cercetărilor sale a fost crearea clasificării în care există 3 tipuri:

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Ectomorfa - om subțire, cu umeri înguste și un piept slab dezvoltat. Mâinile și picioarele erau lungi și subțiri, și articulațiilor mici. metabolism rapid nu dă calorii in plus se transforma in grasime - de obicei, o astfel de persoană, practic nici depozite pe coapse, abdomen, piept si picioare. supraponderal problema somatice similare nu este exact în pericol. Cu toate acestea, o astfel de constituție, precum și propriile pericole - risc ridicat de epuizare, și creșterea masei musculare ectomorfa în masă foarte greu. Acești oameni sunt sfătuiți să mănânce mai des, și chiar a aranja o gustare inainte de culcare, pentru a preveni distrugerea proteinei musculare în timpul nopții.

Mesomorph - oase caracterizati somatice intermediare atletice mari si structura corpului. Creșterea în greutate, precum și să-l alunge, pentru persoanele cu o constituție mai simplă. Cu toate acestea, probabilitatea de obezitate în ele de multe ori mai mare decât cea a ectomorfi, care este ceea ce le face atât de vulnerabilă. Pentru mesomorphs sfat unul: scapa de alimente bogate in calorii si sa monitorizeze dieta și stilul lor de viață. Apoi, greutatea in plus nu va cântări în jos cifra „povară de nesuportat“.

Endomorful - un corp masiv, predispus la acumularea de depozite de grăsime, care sunt tastate de la sine, în special în cazul în care există un grase, alimente prajite si bogate in calorii. Oamenii acestei somatotype ar trebui să fie atenți - metabolismul ele sunt foarte lente, iar riscul de obezitate este prohibitiv. În plus, este extrem de dificil de a scăpa de creștere în greutate - este vorba despre o schimbare radicală în stilul de viață și formarea unei diete sanatoase.


Principalele tipuri de corp de sex feminin de Chernorutskii

Conform unei a doua clasificare a tuturor oamenilor sunt împărțite în:

Astenikov - degete lungi, oase subtiri si piept ingust, de multe ori scufundată. Acest somatotype poate fi vazut pe catwalk in timpul unui spectacol de modă. Probleme cu armonia unor astfel de „persoane subțiri“ nu se întâmplă, dar cu un set de mușchi care lipsesc pentru a dobândi rotunjime feminin este cazul mai dificil. Astenik creștere în greutate - o sarcină dificilă și aproape imposibil de rezolvat prin revizuirea dietei și de a schimba radical modul lor tradițional de viață.

Hypersthenics - exact opusul de tipul discutat mai sus - oameni indesate cu brațe și picioare scurte și corp „dens“. La bărbați și femei, cu un risc ridicat de seturi Constituția kilograme în plus și apariția obezității.

Normostenik - reprezentanți ai somatotype cel mai atletic, și parametrii de greutate acestea sunt aproape de normal. Caracteristici distinctive - mediu de creștere și proporții echilibrate. Cu toate acestea, în cazul în care normostenik dieta greșit poate înscrie în greutate în plus - o are numai pentru a produce alimente bogate în calorii și să se relaxeze - de exemplu, petrecerea vacantelor exclusiv pe canapea uitam la televizor.Cât de diferite tipuri de corp afectează sănătatea noastră

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Caracteristici ale noastre constituții determina predispozitia la diverse boli, de aceea este deosebit de important pentru monitorizarea sănătății acestora, eliminarea factorilor de risc. În același timp, nu trebuie să uităm că cele mai multe dintre aceste opțiuni - numai previziuni care nu vin adevărat, dacă vă cu atenție ascultă-te și ia-o regulă la principiul tuturor medicilor - „nu face rău“.

Probleme de sănătate comune în astenikov - digestie slabă, gastrita și colita, hipotensiune arterială și boli respiratorii.

Hypersthenics adesea suferă de diabet, ateroscleroza si tulburari metabolice. Principalul inamic pentru ei - obezitate.

Normostenik ar trebui să acorde o atenție deosebită activității sistemului digestiv. Printre posibilele riscuri - gastrită cu aciditate ridicată și alte tulburări funcționale gastrointestinale.

Tipuri de corp de femei: în special creșterea în greutate și de a scăpa de ea

Ca regulă generală, dificil de a ține cont de toate astenik și hypersthenics. Prima nu se poate acumula masa musculara, a doua - pierde kilograme formate. Acestea din urmă sunt mai susceptibile de a se ingrasa din cauza malnutriției și prevalența în dieta de alimente bogate in amidon, dulce, grăsimi și produse alimentare din abundenta care conțin carbohidrați simpli.

Iată câteva sfaturi pentru reprezentanții fiecărei somatotype:

Dieta greșită - principalul inamic astenikov. Consumul exclusiv de dulce și de mare de calorii, exista riscul de a face probleme grave de sănătate, și nu pentru a obține masa musculara râvnit. Este mai bine să mănânce des și în cantități mici, nu uitați că mișcarea - asta e viața, și să aleagă numai produse naturale.

Hypersthenics trebuie să controleze calorii din fiecare fel de mâncare - ideal ar fi un regim alimentar echilibrat, în cazul în care se acordă prioritate legume, fructe și surse de conținut scăzut de grăsimi de proteine ​​- carne de pui, carne de iepure, fructe de mare, pește, etc.

Normostenik trebuie să controleze, de asemenea, greutatea dumneavoastră și stick la o dieta sanatoasa. Este interzisa manca prea mult, să se sprijine pe nocive fast-food și alte alimente bogate in calorii si uita de activitate fizică moderată - puteți selecta stretching sau yoga.

Cum de a determina tipul de corp pentru femei

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Prima metodă este foarte simplu: avea grijă de tine și notați coincidență:

Dacă vă place toate dulce și de mare de calorii, dar nu și dial grame tine - astenik.

Hypersthenics ușor de a acumula excesul de greutate, chiar si restrictionarea grav dieta ta. Trebuie amintit faptul că respingerea util și necesar pentru produsele corpului nostru nu duce la pierderea de kilograme în plus, și o deteriorare gravă a sănătății și chiar mai mare „depozitarea“ de grăsime.

Dacă te-ai despărțit cu a fi excesul de greutate este la fel de ușor ca și introducându-l, tu - normostenik.

Nu trebuie să uităm că de-a lungul anilor, metabolismul incetineste, iar oamenii tind să se acumuleze kilograme. Cu toate acestea, modul de viață - unul dintre principalii factori care afectează cifra noastră și să ne priveze de armonia dorită.

Determinarea tipului de fizicul nu ia mult timp. Aici este una dintre tehnicile cele mai comune: este necesar să se închidă degetele în jurul valorii de încheietura mâinii sau a măsura circumferinței acestuia. Conform rezultatelor pot fi judecate la care faci parte somatotipom:

degetul mijlociu acoperă o mare (circumferinta - mai mică de 15 cm) - astenik

L ușor atinge (15 - 17 cm) - tipul de corp normostenichesky pentru femei

Degetele nu converg (mai mult de 17 cm) - hypersthenics.

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Un alt mod de a determina tipul de corp și de a afla adevărul despre programul de pierdere în greutate - una dintre cele mai eficiente. Doar uita-te în oglindă - niciodată nu va spune minciuni.

Dacă aveți oase mari și dimensiunile transversale ale corpului este deosebit de impresionant - cu atât mai probabil hypersthenics. Caracteristici distinctive - solduri late picioare scurte, oase grele. Tendința de a câștiga în greutate - un fapt, care va trebui să accepte reprezentanții acestui tip. Deci, ține un ochi pe figura ta și nu uitați că mișcarea - este viața.

Picioarele lungi - obiectul de invidie și admirație, și creșterea corespunde standardelor de model? Tu - sau normostenik astenik.

Conceptul unei constituții și caracteristicile tipurilor sale de bază - cheia pentru capacitățile corpului nostru. Acest tip de „hartă“ a caracteristicilor sale, inclusiv orice boală la care suntem predispusi. Deci, este necesar să nu neglijeze sfaturile celor care se găsesc printre recomandă normostenik, astenikov si hypersthenics - aceasta va ajuta și un specialist pentru a stabili strategia, care ar trebui să fie aleasă pentru a scăpa de excesul de greutate.

Cu toate acestea, clasificările prezentate de noi nu poate fi suficient. 6 mai multe tipuri, care se disting în funcție de forma corpului ar trebui să fie luate în considerare în detaliu. Și poate fi:

H formă - mediu lat sau os, sâni mici. Se pare că a bazinului, umeri și talie sunt similare în lățime. Cel mai adesea grăsimea este depozitată în zona abdominală.

I-beam - acest lucru este de oameni sincer slabi care lipsesc cu disperare musculare. Caracteristici ale corpului lor - slab dezvoltat musculatura, lipsa de grăsime corporală și greutate mică, precum și un metabolism rapid - ei pot manca mult si nu se ingrasa.

O formă de - aici vom vedea o imagine complet diferită - os largă, la fel ca orice altceva - pelvisului, umeri și talie. Coapsa, piept, abdomen - toate tendinta remarcabila de obezitate. Metabolismul este foarte lent - acești oameni suferă de faptul că recuperarea chiar și în timpul restricții severe. Deci, ce sfaturi „mananca mai putin“ - nu este o opțiune care îi poate ajuta.

În formă de T - acești oameni oblic șapte picioare la nivelul umerilor - acestea sunt mult mai largi decât șoldurile. Și grăsimea care le-au depus în principal, pe partea din spate, fete - pe scurt, pe corp, mai degrabă decât mâinile sau picioarele. procesele metabolice au loc în organism, la o viteză medie - câștig de greutate reprezentanții de acest tip începe numai în cazul în mare măsură slabă pe făină, grăsime și dulce.

În formă de X - acestea sunt oameni care au lățimea umerilor și șoldurile cam la fel. Dar ei au definit talie cu usurinta - este destul de îngust. În primul rând de grăsime este stocată în piept, fese, flancuri.

Cum de a determina tipul de corp pentru femei și bărbați, Clinica slav

Există, de asemenea, o clasificare a tipurilor de corp care sunt definite prin analogie cu formele cunoscute de:

Apple a - picioare zvelte, un piept și stomac problemă proeminent - el devine un indicator vă informează despre creșterea în greutate.

Clepsidră - exprimate talie, solduri si umeri sunt de lățime egală.

Triangle - figura băiețesc cu picioare subtiri si un corp mai masiv.

Pear - reprezentanții acestui tip de depozite de grăsime sunt concentrate în partea de jos a corpului - solduri si fese.

Dreptunghi - la prima vedere, la figură, se pare că nu este talie - este slab exprimat. O altă problemă - proeminent abdomen la o formă substanțial aceeași lățime a umerilor și a bazinului.

De unde știi ce tip de corp și a defini-l în ochi, și cu acuratețe? evaluare sobra Destul de reflecție în oglindă și de a folosi sfaturile de care au fost prezentate mai sus.

Uita-te Datorită clienților noștri și povești de succes - View

Specialiștii clinicii noastre știu cât de important este să se simtă confortabil în corpul dumneavoastră să fie sănătos și de alertă, fără a renunța la plăcerile vieții. Știi că tipul de corp, învățați cum să te controlezi și să învețe despre dieta, care va fi perfect pentru tine. Începe o viață armonioasă, fără eșecuri și restricții - scopul pentru grația și frumusețea cu noi!