Cum de a determina tipul de sol în grădină

Cum de a determina tipul de sol în grădină

Compoziția solurilor. Cum de a îmbunătăți fertilitatea solului? Pe ce solul este cel mai bine pentru a cultiva gradina?

Care este textura solului? Conform acestui concept, se înțelege raportul dintre particule minerale de diferite dimensiuni.Textura solului sunt împărțite în mai multe grupe. lumină (nisip și nisip), medii (ușoare și medii-argiloase) și grele (lutoase grele și argilă). solurile nisipoase trece ușor de apă, dar slab întârzierea, iar acest lucru nu este bun pentru plante, deoarece cu apa din straturile adânci ale solului sunt spălate și nutrienți din straturile de suprafață, în care sistemul de rădăcini de plante este

Dar avantajul acestui sol este că se încălzește rapid, ceea ce înseamnă că prin prelucrarea acestora și plantarea de răsaduri în primăvara poate începe destul de devreme. sol nisipos poate și ar trebui să fie îmbunătățită prin creșterea capacității de reținere a apei, precum și a îmbunătăți fertilitatea lor.

Pentru grădinari textura foarte importanta a solului, care este planificat să se stabilească o grădină. Fiecare primer constă dintr-un amestec de substanțe organice și minerale. Dar, în acest caz, cantitatea de substanțe organice, chiar într-un sol fertil adesea este de aproximativ 10%. Restul de 90% sunt de substanțe minerale.

Pentru așezarea grădina este argilos cea mai potrivită sau soluri nisipoase. Dacă într-adevăr nu înțeleg tipurile de sol, nu contează. Nu trebuie să fie un specialist pentru a determina tipul de sol pe cont propriu teren de grădină. Pentru a afla ce tip de sol în curte, trebuie să luați o mică bucată de pământ și roll-l într-un cablu. Mai mult, acest cordon să se îndoaie într-un inel. În cazul în care este imposibil de a face un inel - sol se fărâmițează în mâinile sale - atunci este solul nisipos. Nisip nu poate fi rulat. sol argilos alunecă în cordonul, dar când îndoite într-un inel fărâmițează. Din humă lumina poate face un inel, dar se va destrăma în mai multe bucăți. Dacă g sol este format din humă grele mediu sau, atunci inelul îndoit ar fi spart. Numai argila este laminate în cordonul și pliat în ring fără fisuri.

# 10087; Sunt plante indicatoare. Una dintre ele este o orhidee nordică mică, altfel cunoscut sub numele de papucul doamnei. Ea crește numai în soluri bogate în calciu.

Se determină compoziția și tipul de sol pe teren grădina ei, puteți începe la îmbunătățirea solului fertil, dacă este necesar. Sandy sau sol argilos pentru a îmbunătăți calitățile vlagozaderzhivayuschih este cel mai bine pentru a dilua stratul argilos al volumului de 20-30% din volumul de sol este îmbunătățită. argiloase grele și argilă solurile, dimpotrivă, necesită efectuarea volumului de nisip de 30-50% în volum de sol.În cazul în care este dificil de estimat cantitatea totală de teren și a stratului de sol fertil pe ea, atunci procedați mai ușor. Se calculează cantitatea necesară de nisip sau de argilă pentru a îmbunătăți proprietățile solului pot fi după cum urmează. Șlefuirea (nisip adăugare) sau glinovanie (adaos de argilă), sol rata de 30 kg per 1 m 2. produs De asemenea solul săpat 20-25 cm și se amestecă bine cu aditivul.

În ceea ce privește tipurile de sol argilos, acestea au cele mai multe proprietăți de calitate slabă. Aceste soluri conțin puțin aer și o mulțime de umiditate. Când crusta solidă uscată formată pe suprafața acestuia.

Pentru a îmbunătăți proprietățile fizice ale solurilor argiloase au nevoie pentru a fertiliza solul cu îngrășăminte organice la rata de 6-8 kg per 1 m 2. Dacă solul are o aciditate ridicată, este necesară var în continuare.

solurile argiloase sunt „înseamnă de aur“ între tipurile de sol de nisip și argilă. Dar acest lucru nu înseamnă că ele nu necesită reconstituirea periodică a nutrienților.

gradinari de multe ori cred că în cazul în care solul este sărac, atunci este necesar să se facă cât mai multe îngrășăminte diferite posibile. Aceasta este o concepție greșită. În cazul în care solul sărac devine imediat o cantitate mare de îngrășăminte, în special minerale, există o concentrație excesivă de substanțe nutritive, care este foarte dăunătoare pentru plante. Deci, cel mai bine este de a crește fertilitatea solului prin intermediul luminii, făcându-le îngrășăminte organice.

Desigur, este greu de pe ochi pentru a determina exact ceea ce îi lipsește elemente nutritive din sol. Evaluarea cea mai completă și profesională a proprietăților agrochimice ale solului poate da doar o analiză chimică în laborator. Vorbind despre utilitatea unei astfel de analize, trebuie menționat că suma de bani relativ mică veți primi informații complete despre ceea ce nutrienti are solul în complot gradina ta, și ceea ce îi lipsește.

În cazul în care, după verificarea, iar această analiză a arătat că solul fertil în zona dvs. nu este disponibilă, va trebui să aducă în sol, și în viitor, pentru a menține în mod constant calitatea.

În ciuda faptului că turba este considerată a fi una dintre cele mai eficiente și ieftine tipuri de îngrășăminte, este imposibil să-l folosească ca sol vegetal pe site. Turba poate fi utilizat numai ca suplimentar hrănire solul. Turba - un îngrășământ organic valoros, mai degrabă decât un substrat separat pentru creșterea plantelor.

Folosirea turbei pur ca stratul superior al rezultatelor teren fertil într-un timp scurt pentru a se asigura că plantele sunt plantate direct în gazon, începe să slăbească, bolnavi și în final mor.

Turba în formă pură poate fi utilizată numai pentru cultivarea plantelor în sere, dar se va aplica un mașini agricole de construcții. În plus, în sere și sere de turbă trebuie să-l înlocuiască în mod regulat, o dată epuizat proprietățile sale fertile.

Prin urmare, în zona de grădină, nu ar trebui să fie folosit în loc de sol vegetal turbă pură. Este mai bine să cumpere solul fertil al raftului sau a face singur prin amestecarea cu nisip, turba sau compost și se amestecă aceste ingrediente cu solul de la site-ul.

În ciuda faptului că turbă - un îngrășământ excelent, nu este solul negru. sol negru numit din greșeală, din cauza culorii negre bogate a substratului. In timp ce acest sol negru - un sol mineral, materia organică în ea un pic - aproximativ 10%. Singurul lucru care unește turbă și humus - culoarea, dar altfel ele au puține lucruri în comun.

Turba - un material complet organic este ușor, ușor de a lucra cu. În termen de doi ani, utilizarea turbei numai calitățile sale pozitive se manifestă în zonă, și apoi - și negativ.

Extern gazon arata foarte flexibil, acesta poate fi, de asemenea, vândute sub o varietate de nume. De exemplu: solurile de turbă, turbă amestec pământ amestec de turbă cu nisip, humus, sol aluvial etc. De fapt, toate acestea - ordinare Copa lowland de turbă. Aplicați-l numai să fie ca îngrășământ organic, și nimic altceva.

Dar, ca sol vegetal și pochvogrunga, ele nu au o astfel de negru strălucitor. Solurile tind să fie de culoare închisă, usor mai inchisa decat solurile agricole normale. Masa sa depășește masa de turbă de două ori.