Cum de a determina tipul de sol pe site-ul - un site - Publisher - grădina de la A la Z

Cum de a determina tipul de sol pe site

Înainte de a începe proiectarea și plantare peisaj, de îngrijire trebuie să fie luate ca solul. în caz contrar se poate întâmpla ca întreg învelișul de sol va trebui să se schimbe, ceea ce poate duce la costuri ridicate.Se determină tipul de sol și aciditatea acestuia în zona dvs. nu este dificil. Pentru a afla elementele de bază ale științei solului pentru acest lucru nu este necesar. Solul la locul poate fi nisip, argilă, nisip argilos, humă, turbă, stâncos, marsh.

Deci, determina solul este nisipos sau argila este destul de simplu. Dig o adâncime mică gaură de 5 cm. Daca-l sapi foarte ușor, probabil solul din nisip curtea ta. Acum, scoate găuri un pământ puțin umed și strângeți-l în mână. În cazul în care solul nu formează un nod, și se infiltreze printre degete - solul este nisipos. Dacă vom săpa o gaura va fi greu, iar mingea de sol umed se va transforma solul lipicios si lipicios au lut. Vysohnuv, mingea va fi la fel de greu ca o cărămidă. Zgura și solul umed ca o mamă și-mamă vitregă, o coadă de cal și mentă sălbatică. În solurile argiloase și nisipoase - avantajele și dezavantajele lor. In sol nisipos, rădăcinile plantelor pot pătrunde cu ușurință în sol, apa din ea nu stagneze, se încălzește repede primăvara. Pe de altă parte, apa si substante nutritive pentru a ajunge rapid la subsol, astfel încât acest sol trebuie să fie udat în mod frecvent și să facă îngrășăminte organice în ea. sol argilos are o structură foarte densă, deține apă dislocă aer. rădăcinile plantelor sunt dezvoltate într-un astfel de teren dificil. Ei nu „respira“. În acest caz, solul argilos conține, de obicei, o mulțime de nutrienți. Acest sol ar trebui să fie mai liber, aerisit. La aceasta s-a adăugat nisip face bălegar de humus, turbă, compost sau foaie de sol (aproximativ 2 kg per 1 mp. M. Area). Folosit pentru ea și îngrășăminte minerale îmbunătăți - superfosfat (60-100 de grame pe metru pătrat ..) cenușă de lemn (250-300 grame pe metru pătrat ..).

În cazul în care solul în curte, argilos sau argilos nisipos, considera-te norocos. Aceste soluri conțin suficiente elemente nutritive. O astfel de sol rezistă lopata, este ușor de manevrat, este bine retine umezeala, etc, și este respirabil. Sistemul de rădăcină este ușor să se dezvolte. După ploaie pe suprafața acestui teren nu se formează crusta. Un astfel de sol este foarte bun pentru majoritatea anuale fi vetuschih. Dar nu uitați că, pe aceste soluri și animale de companie, de asemenea, nevoie periodic pentru a alimenta. Argilos obține o minge bună, dacă este orb, și dacă-l atingeți cu degetul, se va prăbuși. În aparență seamănă cu un pierde argilos de top de mere charlotte.

Dar, în cazul în care solul din turbă curtea ta, aici va trebui să plătească foarte aproape

atenție la aciditatea acestuia. Ideea este că solul de turbă este foarte acide, astfel încât florile pe

Ea creste foarte slab. Într-un astfel de sol trebuie să adăugați var sau cenușă de lemn (1-1,5 kg / m.

mp), precum și a adăuga pământul argilos, bogat în organice și minerale

îngrășămintele proporție de aproximativ 20-25 kg / m. sq.O indicație că solul în curte și nitros fertil, sunt urzica, traista-ciobanului,

quinoa și păduchilor.

Pentru a face solul mai puțin alcalin, a fost adăugat sulf sub formă de sulfat de fier sau de sulf sub formă de pulbere. putea

De asemenea, se adaugă la substanțele organice măcinate, cum ar fi mușchi Sphagnum sau rumeguș.

Doar pentru a judeca dacă solul este potrivit pentru plante, și poate fi pe aspectul lor. frunze verzi, puternic

stem, nici un semn de boală - solul este adecvat.

Acum să încercăm să se ocupe de aciditatea solului în curtea ta. Care este aciditatea solului? Cum să-l definească? Ce și cum să afecteze această cifră?

aciditatea solului valoarea pH-ului măsurat. Solul este considerat neutru dacă acest indicator este egal cu 7. Dacă nivelul pH-ului este sub 7, solul este acid, de mai sus - alcaline. Analiza solului este cel mai bine realizat în laborator agrochimic, dar este posibil să se determine aciditatea și te folosind hârtie de turnesol. Pentru aceasta, o cantitate mică de sol necesară pentru a se amestecă în apă și așteptați câteva minute până când soluția conține sare. Apoi, soluția a fost pus hârtie de turnesol. Dacă devine roz sau roșu - solul este acid, albastru și albastru - alcalin. Dacă au apărut modificări, sau culoarea este dificil de determinat - pH-ul solului neutru și adecvat pentru majoritatea culturilor de plante și legume. Indicatorul de aciditate a solului poate fi produsă fără să-l cumpere în magazin. Pentru a face acest lucru, se toarna un pahar de apă clocotită câteva frunze de coacăze sau de cireșe, frunze de violete si fructe de padure socului sau cireșe sălbatice și se adaugă un pic de teren. Dacă perfuzia este de culoare roșie - țara ta este acid, în cazul în care devine albastru și verde - alcaline sau neutre.

Nivelul de aciditate poate fi judecat din faptul ce plante, care predomină în zona dumneavoastră. Dacă printre ei cresc măcriș sălbatic (de asemenea, cunoscut sub numele de măcriș), pătlagină, violet tricolor, coada calului, piciorul cocoșului, nu fac nici o greșeală - solul este acid. Dacă site-ul dvs. o mulțime de pir, margarete și trifoi - solul este neutru sau ușor acide. În cazul în care terenul este „dulce“, care este alcalină, veți vedea volbura, somnolență și maci alb.

Deoarece diferite plante dragoste sol mai mult sau mai puțin acide, în funcție de nivelul pH-ului poate alege o specie care se va simți bine în circumstanțele actuale.

Nivelul pH-ului optim pentru diferite plante:

- pH 4,0 - 4,5 (sol puternic acidă) - afine, afine, Rhododendron, Erica, buruiană, hortensie;

- pH 5,0 - 6.0 (sol acid) - pepene galben, cartof, pin, Holly, ienupăr, crini, brumărele;

- pH 5,5 - 7,0 (sol acidulată) - mere, căpșuni, tomate, varză, morcov, porumb, castraveti, ardei, usturoi, revent, garoafa, crin, trandafir;

- pH 6,0 - 7,0 (sol neutru) - salată, ceapă, dovlecei, fasole, spanac, sfecla, peluze, cele mai multe plante perene ornamentale;

- pH 7,5 - 8,0 (alcalino-pământoase) - clematis, bujorului, Delphinium.

Ce și cum să afecteze aciditatea solului?

Aciditatea solului afectează procesele vitale ale absorbției nutrienților de către plante: în sol foarte acide (pH mai mic de 7), excesul de aluminiu împiedică accesul la rădăcinile fosfor, potasiu, magneziu și calciu. În solurile alcaline (pH mai mare de 7) fosfor disponibil, magneziu, zinc și bor. Din aciditatea solului depinde de starea rădăcinilor plantei și, în consecință, capacitatea de a absorbi apa. În sol acid, creșterea rădăcinii incetineste, ele devin groase, dur și nu cresc.

aciditatea solului este reflectată în activitățile de microorganisme benefice. Astfel, bacteriile fixatoare de azot poate asimila azotul din aer și eliberați-l numai atunci când plantele ușor acide. Substanțe nocive (acestea sunt în orice sol sub formă de compuși solubili) într-un sol puternic acid sau puternic alcalină sunt dizolvate și absorbite rapid de plante, care pot duce la moartea lor.

De asemenea, trebuie să aibă în vedere faptul că orice reacție a modificărilor de sol a lungul timpului. Ca rezultat, precipitații grele toate substanțele minerale solubile în apă pot dezalcalinizeze și crește aciditatea. Aceasta face solul mai acid și un număr mare de îngrășăminte minerale.

Se reduce aciditatea solului poate fi, introducerea unor cantități mici de îngrășăminte var sau cenușă de lemn. În acest caz, solul este, de asemenea, îmbogățit cu calciu. Dar este important să nu exagerați. Toți acești aditivi sunt aplicate pe sol în toamna târziu sau primăvara devreme. In vara, atunci când plantele sunt în mod activ în creștere și în curs de dezvoltare, nu este recomandat să facă acest lucru. Obținerea cenușărire sol, asigurați-vă că dacă acesta va beneficia de toate plantele. Deci, atunci când se face îngrășăminte de var în sfeclă de zahăr se poate dezvolta gol la interior, iar cartofii pot deveni rapăn bolnav.