Cum de a educa nu intimideze copilul

Cum de a educa nu intimideze copilul

Sau hrăni înspăimântă?

Sincer, nu mi-a plăcut ideea de a influența copilul prin amenințarea - „Acum, eu voi da cuiva“ În care se ocupă cu părinții copiilor folosesc această tehnică. De ce un astfel din afară se grăbește să intervină în procesul de comunicare intimă a părinților cu copii? De ce este atât reacționează negativ la refuzul lor de a accepta „ajutor“?Primirea acestui folosit de bună voie în educația nu numai copiii, ci și pe alții. La plimbare cu fiul Sunt obosit să lupte înapoi de la „bine-binevoitori“ care, văzând că Misa meu strigat, graba de salvare: „Ah-ah, ce este un băiat rău. O să-ți iau acum imagina ". ignorând complet faptul că Misa nu este încă un an, și este perfect normal să plângă pentru el.

îi asigur că acestea sunt puțin probabil să dea fiului său, în ciuda faptului că el a fost plâns, și vom continua cu copilul pe cont propriu pentru a face față problemelor noastre, dar mulți oameni ofensat de poziția mea.

Poate că întrebarea de ce este atât de des recurg la intimidare, cel mai simplu răspuns: pentru că funcționează. Ca unul dintre prietenii mei, nu interferează când ei de trei ani, fiica, care va „lua“ cu ei de la magazin, în cazul în care ea plânge și nu răspunde, „Ce? Dar ea a calmat imediat și aleargă la mine ".

În acest sens, părinții, fără să știe, pictat în neputința. Se pare că ei nu au nici o pârghie asupra copilului, dar să-i sperie perspectiva lui, în care au renunțat.

Dacă analizăm această listă, sau urmăriți doar le, devine clar faptul că 90% dintre copii se tem să-i influențeze, atunci când nu se comportă conform așteptărilor lor. Aceasta este atunci când comportamentul lor nu corespunde părintele comportamentului copilului. Și atunci este clar că în acest moment părinții încearcă să influențeze copilul să-l schimbe și „se potrivesc“ în conformitate cu imaginea sa stabilit de el.

Ai un copil șansa să se comporte astfel încât alții fericiți? Da, în cazul în care copilul este o jucărie care nu plânge, nu plânge și întotdeauna tăcut. Și în alte cazuri, conflictul este inevitabil, în timp ce părinții și profesorii vor forma așteptările bazate pe fantezia cum să se comporte ca un copil.

Ceea ce le place să sperie copiii?

De regulă, acest lucru este un clasic, care va veni cineva și-l va lua, sau să dea propria mamă.

Probabil niciodată să crească sau să piardă o parte a corpului sau o voce: „Tu nu va mizerie, nu devin mare, nu a crescut“, „Va degetul exponat - degetul cad“, „gura deschisă în stradă - o cioară zboară în ea“, „Dacă strigă pe stradă apoi dispar voce. "

Posibilitatea de a pierde jucării și obiecte personale - „Din acest băiat rău merge toate jucării și cărți“, „Clippers dau în prezent la altul.“

Perspectiva de a nu veni în altă parte din nou, în cazul în care comportamentul neadecvat al copilului: pentru a vizita, de a trăi, la clasa de jocuri de noroc.

Și invers - să rămână aici pentru totdeauna: la o petrecere, la grădiniță, în stradă. Iar dacă unele dintre amenințările sunt fără nici o bază reală, cealaltă complet irelevante și ridicol. La urma urmei, nimeni nu mama, dacă ea este la minte, nu-i da copilului tau un străin, și nu un singur deget nu este rupt de faptul că acestea prezintă un avion care zboară pe cer.

Dar copilul nu știe că e doar o mama nu poate comunica altfel cu el. Copilul percepe toate cuvintele literalmente, pentru real și ceea ce el aude, doare.

Ocazional, acest tip de intimidare și amenințări sunt pentru copii fără consecințe. Acestea pot fi reduse la minimum în cazul în care copilul este mai puțin sensibil. Asta e doar în avans, gradul de sensibilitate este necunoscută. Ce se întâmplă cu copilul, în cazul în care gradul este ridicat, și încă excesivă și situația inadecvată a fi agresati:

- copilul este subminată de un sentiment de încredere de bază în lume. In schimb, ea a format un sentiment de anxietate și neîncredere, precum și sentimentul este stabilită în copilărie, și se dezvoltă un om cu un sentiment de anxietate. Deal cu ea, atunci este foarte dificil.

- Copilul este format dintr-un complex de inferioritate și de vinovăție. Pe complexul clasic de vinovăție în anii preșcolari nu se poate vorbi, deoarece copilul este doar a fi format, și un sentiment de auto-percepție, dar putem vorbi cu încredere despre formarea de stima de sine scazuta - premisele pentru complexul de inferioritate, ceea ce complică foarte mult durata de viață a unui adult.

- Copilul nu are nici o dorință de a manifesta într-un fel în mod activ în viață. În cazul în care pentru fiecare acțiune copilul aude agresiunii, doar devine teribil de a trăi și de a muta, pentru a atrage prea multă atenție, și, uneori, chiar să existe. Uneori devine un motiv pentru care doresc copilul să moară.

- Consecințele cele mai teribile și dezastruoase constă în faptul că copilul crede cu adevărat că mama lui și poate da, într-adevăr cuiva. Și pentru copil nu este nimic realizare traumatică și oribil că el nu are nevoie de o mamă. Copilul începe să se îndoiască de valoarea sa. Dacă da mama și tata sunt gata să-l dea oricui că el face acest lucru, în principiu? Și pentru ce infracțiuni data viitoare promit să dea, și cine știe, poate că într-adevăr va face acest lucru?Și când o relație caldă și de încredere între copil și părinții sunt plini de frică. Dacă băiețelul sau fată cred că mama și tata nu le place, că părinții lor nu le doresc, ei nu cred că au nevoie de toată această lume. Inutil să spun, este dificil să-și găsească locul în viață, care urmează să fie realizat, în cazul în care credeți că nu meriți nimic bun, și nimeni nu are nevoie. Și de-a lungul vieții sale, chiar ca un adult, acest om va purta sentimentul de inutilitate, doar pentru că mama mea nu a putut sau nu a vrut să caute alte modalități de ao influența.

- Ca urmare a frecvente copil intimidare pierde sensibilitatea și contactul cu sine și lumea din jurul lor. Sensibilitatea pierdut la tine în viitor ar putea fi cauza fumatului, supraalimentarea, alcool, hobby-uri, sporturi extreme, dificultăți în stabilirea și menținerea contactelor cu persoane necunoscute.

- Aș dori, de asemenea, să spun despre pedeapsa fizică și amenințarea cu o astfel de pedeapsă. După frica de a da pe cineva părinții lor cel mai dificil pentru un copil (fizic și psihologic) - o pedeapsă fizică. Și nu numai asta, dar chiar și amenințarea - thrash, da centura. Copilul se simte ca și cum ar interior se rupe în două părți. Acum, el iubește părinții lui și să-l urăște pentru ceea ce pedepsește sau vrea să o facă. Iar frica de astfel de evenimente pot trăi permanent în el.

Foarte des, după ce a învins casa copilului se stinge și începe să tortureze animalele, discredita sau copiii mai mici pentru a arăta ceea ce privește auto-agresiune. Acest din urmă caz ​​este cel mai dificil - înseamnă că copilul este deja destul cred că el este demn de un astfel de tratament și a preluat stilul parental.

În caz de agresiune față de alt copil doar recuperarea din punct de vedere psihologic. Pedeapsa fizică sau amenințări strigari părinți foarte puternic a fost distrus din interior, a rupt integritatea lui. Copilul a lăsat o mulțime de furie și agresiune neexprimate, el din cauza superioritatea evidentă și incontestabilă a adultului nu-l poate trimite. Apoi, el iese și alege cel căruia îl puteți arunca, restabilind astfel echilibrul mental.

Ce să fac?

1. Avertizează despre lucruri care pot fi foarte periculoase: aparate electrice, de trafic, uși care pot ciupi degetele.

2. avertizează că există oameni care sunt, de asemenea, o sursă de pericol. Și acest lucru nu ar trebui să sperie un copil pe care cineva îl va lua pentru un comportament rău. Este necesar să spun câteva ori despre cum să se comporte în cazul în care un străin oferă bomboane sau apel la ea pentru a vedea un pisoi. Discutați cu copilul despre ce să facă în cazul în care acesta este pierdut sau pierdut, blocat într-un lift sau a trecut opri mea în autobuz.

Este important să ne amintim că, în prima și a doua cazuri, conversația trebuie să fie construite, nu trece pe personalitatea copilului: fierul va arde, pentru că e cald, și nu pentru că ai un hands-cârlige. Noțiuni de bază pierdut în clădire și toată lumea poate, și nu doar copilul, pentru că el este cel mai prost și „somn cu un singur pantof.“ Și străini reprezintă un potențial pericol pentru copil, nu pentru că el a avut un rând cu mama ei în dimineața, și toată mizeria să nu mănânce. Este foarte important în aceste momente pentru a proteja copilul dumneavoastră și simțul său de sine interior.

3. Este întotdeauna posibil să se aleagă exemplul negativ al caracterului fantastic. Probabil să fie la fel ca Baba Yaga sau sac de oase, mai aproape și mai ușor de înțeles pentru copil decât amenințarea a ceea ce sa întâmplat cu el, nimeni nu va fi prieteni, pentru că este rău. Nu este necesar să amenințe copilul care pentru comportamentul său rău, acest erou va veni și va lua.

4. Una dintre cele mai bune moduri de a creste un copil - este să-i dea, în practică, să se simtă rezultatele acțiunilor lor. De exemplu, nu pune mănușile pe baterie - va merge pe carosabil umed. Numai spală lenjeria, care se află în mașina de spălat. Filmul va merge duminică doar unul care a pus în camera mea. Trebuie remarcat faptul că părinții motiv sunt foarte dificil de a adera la această metodă în educație. Mama mai ușor să țipe la copil pentru că el este, ca întotdeauna, nu răspunde, și ea a fost obosit de toate copilul curat și să explice, ea nu are nici o putere, și ei tot „a lua“.

Între timp, atunci când copilul are posibilitatea de a practica de a experimenta consecințele acțiunilor lor, acționează asupra lui mai bine decât orice amenințări și intimidare. Încercați să utilizați această metodă de formare de o săptămână sau o lună ca un experiment. Puteți oricând reveni la vechile instrumente de influență asupra copilului, în cazul în care noi vor fi ineficiente pentru tine.

5. Evita pedepsele corporale. Mai tare decât Consiliul precedent, numai acest lucru. Dar, dacă sunteți într-adevăr îngrijorat pentru copilul dumneavoastră, dacă îl iubești, și cu toată dorința de fericire a sufletului, să învețe să îmblânzi emoțiile lor și de a pedepsi copilul fizic.

6. Una dintre tehnicile impactul asupra copiilor - skazkoterapiya. Un exemplu de basm pentru copii care fug de tată și mamă, Irina oferă Terentyev, un psiholog pentru copii și skazkoterapevt.

O poveste despre vrabia Chica

Acolo a fost o dată o vrabie pe nume Chick, el a avut o mama si tata. Vrăbii întreaga familie îi plăcea să meargă în curte, pentru a colecta boabe de, firimituri. Papa Sparrow a fost în căutarea pentru bug-uri și să le tratați Chica și mama.

Chick plăcea să stăm cu părinții lor în curte, dar el este rapid plictisit, pentru că el a fost atât de curios! vrabie de multe ori fug de părinții lor, într-o curte vecină, pentru a vedea care merge acolo. Mama și tata sunt foarte speriat atunci când pierd din vedere vrabia, și foarte jurat când a fost găsit.

- Nu poți fugi de părinții lor - a spus mama. - Este foarte periculos, ai putea cineva să fure sau să mănânce, - a adăugat Papa.

O tipa vrabie crezut că părinții experiență în zadar, pentru că este o astfel de rapid și îndrăzneț, el nu a fost speriat și a fugit de pericol. Așa că, uneori, când părinții erau ocupați în căutarea pentru bug-uri și viermi, Chick cinci minutochek a fugit șantierelor învecinate.

Într-o zi, ca de obicei, vrabia mers la o curte din apropiere și a constatat există o mulțime de semințe gustoase. In timp ce Chick ciugulit semințe din spatele lui a venit cineva. Sparrow nici măcar nu a avut timp să se întoarcă, așa cum el a atacat pe cineva cu ochii mari și gheare ascuțite. Chick a fost foarte rapid, așa că a plecat în mod dramatic. Dar străinul a fost chiar mai rapid și apucat de dinți vrabie de aripa. Chick a strigat cu toată puterea lui, „Ajutor! Save! „Mama si tata a auzit strigătul Chica și s-au grabit pentru a ajuta. Dar când au ajuns în curtea vecină, au găsit doar o pereche de pene de vrabie. Zi lungă au zburat în jurul și în căutarea Sparrow, dar nimeni nu a văzut niciodată Chica.

Da, o poveste teribilă, iar copilul este probabil să fie supărat. Esența acestor povești și povestiri care pentru un copil încetează să mai fie un pericol abstract. Copiii identifică cu eroii din basme, respectiv, aproape un copil in pielea lor vor experimenta povești tragice Chica.

Această poveste nu ar trebui să fie spus înainte de a merge la culcare, este mai bine să-i spună o zi înainte de mers pe jos. Iar pentru o plimbare, dacă un copil încearcă să scape din nou, vă puteți aminti ce sa întâmplat cu Chick, care fugea de mama si tata.

Cum de a educa nu intimideze copilul?