Cum de a face o plângere la compania de asigurări de către CTP

În acest articol vom descrie cazurile în care victima și asiguratul este oportun de a contesta acțiunile companiei de asigurări, veți afla, de asemenea, despre modul în care să se pregătească în mod corespunzător și să depună o plângere împotriva societății de asigurare de către CTP.Cum de a face o plângere la compania de asigurări de către CTP

Fiecare proprietar de vehicul, care a încheiat un contract de asigurare obligatorie de răspundere civilă, va intra într-o relație juridică cu societatea de asigurări care a emis polița de asigurare.

Drepturile și obligațiile părților contractului RCA reglementate de legislația în vigoare în acest domeniu.

În caz de încălcare de către societatea de asigurare a drepturilor legitime ale asiguraților și ale victimelor, legea stabilește acțiunile asigurătorului recurs procedură.

În unele cazuri, plângerea la compania de asigurări

La primirea asiguratului sub formă de prime de asigurare de compensare monetară, asigurătorul va emite o poliță de asigurare.

După expirarea contractului toate repetă în același mod - am plăti, iar asigurătorul este potențial răspunzătoare pentru prejudiciul cauzat noi.

„Armonia“ în relația dintre părți încetează la apariția unui eveniment asigurat - un accident de mașină.

Încălcarea societăților de asigurare și interesele asiguraților ale victimelor în cadrul relațiilor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă a proprietarilor de vehicule au devenit norma în țara noastră.

Foarte rar asigurătorii îndeplinesc în mod incontestabil cererile legitime ale victimelor cererii de asigurare.

La încheierea contractelor este de impunere pe scară largă a asigurătorilor cu „avtograzhdanki“, servicii suplimentare de asigurare extra-legale.

De multe ori, agenții de asigurare și brokerii, care determină prima de asigurare, umfla nejustificat ratele, ceea ce duce la o creștere a prețului poliței de asigurare.

Cum să vă protejați de tirania contractori fără scrupule?

Alegerea tipului de protecție a drepturilor încălcate este al nostru.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a restabili statul de drept, se depune o plângere la societatea de asigurare de către CTP.

Recurs acțiunea asigurătorului este posibilă în următoarele cazuri:

refuzul societății de asigurare să încheie un contract de asigurare obligatorie pe motive inventate (fără forme, modificări ale legii, întreruperi în baze de date, etc.);

În cazul în care CTP încheierea contractului se face în funcție de îndeplinirea condițiilor obligatorii de asigurare de viață, de sănătate, de proprietate, asigurarea de răspundere suplimentară voluntară suplimentară (DSAGO);

cu refuzul nemotivat de compensare de asigurare;

în cazul în care societatea de asigurare a încălcat procedura și condițiile de luarea în considerare a declarațiilor victimei cu privire la plata de asigurare;

în caz de supraestimare a tarifelor la asigurare și altele.

În cazul în care să depună o plângere împotriva societății de asigurare pentru CTP

În ciuda abundenței organelor de supraveghere asupra punerii în aplicare a legislației privind TPL auto obligatorie, ordinea corectă în acest domeniu, în prezent nu există încă nici.

Principalele subiecte de control sunt Rospotrebnadzor, Uniunea Română a Asiguratorilor (RSA), Banca România, Serviciul Federal Antimonopol (FAS) al Biroului Federației Ruse Procuraturii, instanțele Federației Ruse.

La problemele care decurg din acordurile de asigurare obligatorie încheiate, plângerea la compania de asigurări a servit în organele APC sau teritoriale ale Rospotrebnadzor.

În acest caz, ar trebui să știți că Rospotrebnadzor nu are putere de control asupra respectării legii „Cu privire la obligatorie“, dar protecția consumatorului este o prioritate a acestui organism.

Astfel, contactați agenția de protecție a consumatorilor poate numai persoane utilizează servicii de asigurare pentru scopuri personale nu sunt legate de afaceri sau alte activități comerciale.

APC poate plânge de polițe de asigurare și victime, ca indivizi precum și juridice, indiferent de forma juridică de organizare.

În cazul în care încălcarea drepturilor proprietarilor de vehicule legate de accesul limitat la serviciile de asigurare (în caz de eșec în vânzarea politicii, sau impunerea de servicii de asigurare suplimentare), o plângere la societatea de asigurare de către CTP pot fi depuse în organele teritoriale ale FAS, sau Bank of România.

În scopul de a atrage asigurător fără scrupule la răspundere prin depunerea de plângeri cu autoritățile într-una dintre următoarele organisme (FAS, Oficiul Federației Ruse, instanța centrală BankaRumyniyaili Parchetul), trebuie să urmați procedura de recurs la operațiunile companiei de asigurare RCA.

Sarcina principală a asigurătorului este de a obtine de la compania de asigurări un refuz scris la contractul de asigurare.

Fără această plângere nu are nici un sens de perspective.

Plângerea către societatea de asigurare de către CTP pot fi prezentate organismelor ProkuraturyRumyniyaili direct instanței de la locul solicitantului.

Procedura judiciară și Procuratorial de recurs nu are restricții cu privire la orice grup de persoane, sau pe tema recursului.

Adică, o plângere poate fi depusă atât persoană fizică și juridică, în conformitate cu oricare dintre problemele legate de încălcarea drepturilor reclamantului care decurg din raportul juridic de asigurare obligatorie.

Împreună cu plângerea asiguratul poate solicita instanței să oblige asigurătorul să încheie contract de CTP și de a recupera daune-interese.Procedura de atrăgătoare acțiunile companiei de asigurări este după cum urmează:

Titularul poliței prezintă selectată la cererea de societate de asigurare cu discreție documentele relevante.

Articole în ajutor:

Cererile pot fi depuse la orice sucursală a asigurătorului, atât în ​​persoană și prin poștă cu confirmare de primire a trimiterii poștale.

După ce a fost refuzată, solicitantul poate depune o plângere la autoritatea competentă.

În cazul în care defecțiunea nu a fost trimisă solicitantului în termenul prevăzut, atunci plângerea este necesar să se atașeze o confirmare de primire de notificare prin e-mail de livrare cu o listă de atașamente.

Plângerea se face în scris proprietarului vehiculului cu aplicarea de probe pentru a susține argumentele reclamantei. Perioada totală de examinare a cazurilor de încălcare a drepturilor asiguratului este de 30 de zile.

Despre rezultatul tratamentului și dus la contravenientului impactul măsurilor notificate solicitantului un răspuns în scris.

Dragi cititori, ne-am uitat la situația generală este un subiect foarte încăpător de redactare și depunerea unei plângeri la societatea de asigurare de către CTP.

Stabilite în materialul de bază este articolul. Desigur, în fiecare caz, pentru a răspunde nevoilor de abordare individuală orientate spre.

Descarcă gratuit și fără înregistrare:

Valoarea calculată site-ul APC a politicii bazate pe MSC. Costul sa ridicat la 2,5 mii. Ieri și astăzi au încercat să intre într-un contract de CTP (Volgograd). De „VSC“ otveteli că pe înregistrare, și este necesar să se aștepte 2-2,5 luni. În „AlfaStrahovan s“ - pe înregistrare, cu apelul nominal de zi cu zi. În „RenessansStrah ment“ - un expert obligatoriu de inspecție auto, dar inspecția se efectuează în zilele de luni de la 10 la 11 ore și de a inspecta până la 7 mașini. În orașul nostru (Voljskii), există doar agenți. preț variază de 5.7-7.5 mii de mii. Toți ca unul. spun că numai la cerere, cât și prin Moscova. București, spunând că calculează costul polițelor de asigurare în felul lor. Chiar și pentru livrarea politicii pentru fiecare ia 2 mii. Nu gras. Am încercat pentru a obține o poliță de asigurare electronică prin intermediul site-urile companiei listate pe site-ul APC. Numărul de morți (nu regiune sau tehnice erorile sau nu, se presupune că, datele din APC privind mașina mea). Când spune compania de asigurări cu privire la problema (politici e), ele vor ridica din umeri: „Există erori tehnice și probleme.“ Există o altă problemă - asigurarea obligatorie. Acesta poate fi în valoare de a anula „obyazalovke“? Apoi, de asigurare va face pentru clienții și ratele de rulare va fi diferit? Pentru a se plâng de problema e-politici? De ce nu încercați Rospotrebnadzor trebuie să facă „achiziții de testare“ în agenții pe ei înșiși și Marea Britanie?

Bună ziua, Igor.
Împărtășesc pe deplin indignarea ta. Reclamația a fost depusă la Banca Centrală a Federației Ruse, Serviciul Federal. Procuratura. există zeci de mii. Problema este de natură sistemică și rădăcinile sale se află pe - în opinia mea, în sistem amorf în sine. Astfel, un cerc vicios. Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să contemplăm tot în tăcere.
Se plâng, scrie, realiza, pentru că după cum știți, o picătură de apă poartă departe o piatră.

Alo Tsyurih..nyne Zetta. Am venit să-și reînnoiască politica în orașul Volgodonsk. Agent începe să scrie politica, el a mers fotografiat o mașină pentru a anunța valoarea asigurării. Dar, după întrebarea. dacă aș putea renunța la suplimentare. asigurările de viață aruncate peste masă să-mi hârtiile mele, spunând că ea nu a fost interesat de mine pentru a asigura. dar după convingere mea. sub râsul colegilor tocmai mi-a scos din Her- ofisa.Govoryu se va plânge. Râde - oriunde se plâng! Și, după cum sa dovedit mai târziu, scos din baza de date toate beneficiile mele. și apoi 50 procente. doar mizerie de asigurare

Am schimbat numele acum un an, acum a vrut să schimbe St înregistrării unui vehicul. GAI mi-a spus că avem nevoie de o poliță de asigurare valabilă, așa cum sa terminat, m-am dus la compania de asigurări. acolo am refuzat, spunând că primele documente de înregistrare pentru o schimbare masina, compania de asigurări numai dacă am umple de asigurare. cerc vicios se transformă. A revenit la poliția rutieră, acolo susțin, de asemenea, fără asigurare nu vor fi acceptate documente, a vizitat un cuplu de asigurare, în agentul de VTS sa dus la seful și poreshali să emită o poliță de asigurare în cazul în care asiguratul în caseta de noul meu nume de familie, iar în coloana de vechiul proprietar. Mergem la poliția rutieră din nou acolo nu a acceptat documentele precum și în graficul de pe proprietarul poliță de asigurare ar trebui să fie un nou nume de familie. Du-te înapoi la compania de asigurări agent de VTS refuză să emită o politică, orgumentiruya faptul că ea are nevoie pentru a pune o copie a insulei Sf de înmatriculare a vehiculului, și în ea numele altcuiva

Alo
cerc vicios de-a dreptul un fel.
Ca o opțiune - consultă în scris, pentru o explicație a ordinii acțiunilor în poliției rutiere, și după ce a primit un răspuns în scris, acesta este apelat la procuror.

Serghei, cu privire la toate aspectele legate de încălcarea ordinii de încheierea și executarea CTP a contractului, puteți contacta compania de asigurări, Uniunea Română Auto Asiguratorilor din, organele de exercițiu al Federației Ruse, organismele și Rosportebnadzor, Banca Centrală, Curtea Procuraturii.

[Buna ziua! Aș dori să se extindă politicile CTP în ramura de Rosgosstrah. Calculați costul site-ul oficial. Cost 4892.18. Ajuns la agentul de birou a anunțat suma în 8689. Când a fost întrebat care este diferența a fost răspunsul „pentru servicii suplimentare.“ Pentru o cerere de înregistrare, etc. Este corect, dacă nu există nici în cazul în care pentru a merge? [

Alo
Agent - un intermediar și cerințele sale pentru serviciile suplimentare sunt ilegale.
Vă rugăm să contactați predstvitelstv oficial al societăților de asigurare în zona dumneavoastră.

Împărtășesc pe deplin indignarea ta. Cum putem ajuta dacă „autoritățile nu le pasă“?

Buna ziua Se util atunci când cumpără RCA. costul de 7338.28 ruble. agent de Rosgosstrah a impus o asigurare suplimentară, de asigurare de viață prima și a doua de asigurare a bunurilor de asigurare în valoare totală de 12.300 de ruble. împreună cu CTP. Pot anula asigurarea mea impusă și de a recupera banii, lăsând doar CTP. Salvați populația de extorcare de fonduri!

Alo
Pentru a salva oameni de la extorcare - nu e profilul nostru.
Dacă la încheierea CTP contractului impus pe tine „dopa“, s-ar putea aplica oficial în timpul companiile de asigurări predstavitelst din zona cu cererea de anulare a asigurare suplimentară (de viață, de sănătate, de proprietate) și restituirea primei de asigurare.

09/01/16, am facut din polita RCA in RESO-Garantia, managerul a impus un serviciu suplimentar - asigurare de viață, argumentând că altfel voi fi refuzat înregistrarea CTP. Dacă forțat să accepte, deoarece politica anterioară a expirat deja. 9/2/16, am scris ispitire de a rezilia un contract de asigurare de viață și a trimis două scrisori la conținutul inventarului și confirmare de primire, unul la birou, în cazul în care un contract pentru al doilea în biroul principal. Prima literă nu este pur și simplu acceptat și a revenit la oficiul poștal. În al doilea rând, la 10.09. încă pe drum. Ce se poate face în această situație este că, în consecință, toate la fel de a rezilia contractul de asigurare de viață?

Alo
Ai făcut totul bine, dar în cazul în care de asigurare va timid departe de o rambursare a primei de asigurare, atunci va trebui să se încarce în instanța de judecată.

Alo acum trebuie să se extindă politica RCA. Dar compania de asigurări a devenit mai puțin de birou face CTP. Din acest motiv, cozile uriașe. Oamenii petrec 2-3 zile pe ea. Și un client a devenit mai servi de timp. angajații și agenții proprii oferă asigurare direct pentru înregistrarea de servicii suplimentare: asigurări de viață, sau alăturați-vă fondul de pensii va fi servită din rândul său. Ce putem face? Cum de a influența situația?

În orașul nostru a existat o noutate, compania de asigurări este obligat să facă fotografii cu mașinile lor. Și în plus, trebuie să conduc mașina lui, mai mult și sfotografirovat e de 4 părți pe cont propriu aparat de fotografiat! Este legal?

Alo
Protejați-vă drepturile prin orice mijloace care nu sunt interzise de lege. se plâng, da în judecată, solicita clarificări din partea autorităților de reglementare, etc.
Pentru tine de a face acest lucru, nimeni nu va cel puțin gratuit.

Azi am primit la mâinile deciziei instanței cu privire la procesul împotriva SK Rosgosstrah îndatoritor contractului RCA închis. Curtea a stabilit faptul de refuz nejustificat de către societatea de asigurare. Vreau să trimit la banca centrală a declarat atragerea oficialilor 15.34.1 cu o copie a deciziei instanței. te va atrage?