Cum de a face o tinctura acasa cu propriile sale mâini pe populara sănătate

Deși tincturi făcute la alcool sau vodca - este, mai presus de toate, medicamente terapeutice, dotat cu toate proprietățile de plante lor constitutive. Prin urmare, acestea trebuie să fie luate în doze mici, în anumite momente ale zilei, și nu pentru a pune la masa cu capul la un ospăț. Ele sunt dulce sau amar. Dulce este de obicei preparat din fructe de pădure, fructe, sucuri cu adaos de zahăr și suc de lămâie. Dar, de multe ori amar insista pe plante medicinale, semințe, nuci, muguri, rădăcini, flori plante.Desigur, din ierburi și plante sunt preparate ca extracte apoase, ceaiuri de plante, sucuri proaspete. Dar, tincturi de alcool au un avantaj foarte important - viața lor de conservare este mult mai mult, și în tot acest timp își păstrează proprietățile lor curative. In plus, un alcool care este în acest caz un conservant, scoate materiile prime valoroase, care nu au putut sta în apă.

Mai mult decât atât tincturi, practic, nu provoacă efecte secundare și au efectul cel mai puternic. Acesta este motivul pentru care nu beau ochelari, și să ia doze mici. Tinctura finite poate fi achiziționate de la orice farmacie. Dar mulți preferă să le gătească singur. Să ne și vă vom învăța cum să facă o tinctură acasă și uita-te la câteva rețete utile:

Principiile de preparare a tincturi medicinale

- Pentru a remedia pe care le găti acasă, are un efect de vindecare, acordând mai multă atenție materiei prime. Plantele sunt colectate în astfel de momente, când acest tip are proprietăți mai utile. Colecta doar plante sănătoase, proaspete, prelucrate cu atenție înainte de utilizare. Pentru detalii cu privire la modul de a recolta în mod corespunzător plante medicinale, puteți găsi cu ușurință pe site-ul nostru.

- În plus față de materiile prime, este foarte important de a alege umplerea corectă. De obicei, pentru preparare folosind 40-70% alcool etilic sau vodca. Asigurați-vă că pentru a alege un produs de alcool de înaltă calitate.- Dacă se utilizează în prepararea de mai multe tipuri de plante aromatice, părți de plante, fiecare dintre ele va toca separat. Și numai apoi amesteca-le cu proporțiile necesare. Pentru gătit, utilizați un vas de sticlă, cel mai bun din sticlă de culoare închisă, cu bun capac, șurub strâns.

- De obicei, cele mai multe tincturi sunt preparate după cum urmează: materii prime medicinale sunt zdrobite, turnat în sticla, sticla, borcan, completat cu alcool (1H5) sau vodca (1x10). Recoltat într-un loc întunecat păstrat la temperatura camerei, de la 7 la 30 de zile, în funcție de rețetă. Lichidul trebuie agitat periodic. Apoi, aveți nevoie de un mijloc gata de tulpina prin mai multe straturi de tifon.

Pentru comoditatea numărului cantității de materii prime, după cum urmează:

5 g - 1 linguriță .. (Brut tocat uscat)
10 g - o zecime. l.
15 g - 1 lingura. l. fără partea de sus,
20 g - 1 lingura. l. cu gorochkoy.

tinctura gătită de calitate este întotdeauna clar, mirosul plantei, care a fost utilizat în preparat. Păstrați-le într-un recipient de sticlă, la temperatura camerei, timp de mai mulți ani.

Câteva populare tincturi rețete

Urzica - pentru tratamentul reduceri:

Pentru tratamentul leziunilor cutanate, răni minore, abraziuni, tăieturi pot fi preparate tinctura de urzici. Dacă nu aveți experiență în gătit, începe cu ea. Înseamnă urzica nu trebuie să fie luate pe cale orală. Acest medicament este utilizat extern pentru comprese. Deci:

Proaspete frunze tinere de urzică, se spală, se usuca cu un prosop, le tamp aproape la borcan top jumătate de litru. Acum umple la început cu alcool, apoi se închide ermetic. Ia departe pe raftul unui dulap de bucătărie, așteptați 2 săptămâni. Apoi se strecoara facilitatea finit, materii prime stoarce, se toarnă într-o sticlă. Utilizați comprese. După 2-3 aplicații, de obicei, se vindeca tăieturi adânci chiar.

Din muguri de mesteacan - pentru tratamentul bolilor de stomac, intestine:

Aralia manciurian de - restaurative, tonic:

Adams rădăcină - pentru tratamentul gutei, boli ale articulațiilor:

Curat, spălare, plante rădăcinoase proaspete uscate. Apoi freca pe o răzătoare. Avem nevoie de un pahar de material zdrobit. Pune rădăcină grated într-un borcan de quart, se toarnă 200 ml de calitate vodca. Ia departe pentru o zi într-un loc cald, întuneric. Apoi se strecoara. Frecați acest lucru înseamnă articulații dureroase cu artrita, sciatica, osteoartrita, artrita reumatoida, de col uterin și alte pleksite. Noroc!