Cum de a face planuri pentru anul, luna, ziua săptămânii și

Cum de a face planuri pentru anul, luna, ziua săptămânii și
„Omul care a îndrăznit să-și petreacă o oră de timp pierdut, nu a realizat încă valoarea vieții“ - cuvintele lui Charles Darwin. Condiții de viață în viața de astăzi în cazul în care fiecare minut contează, este imposibil să nu fie de acord cu el. Capacitatea de a gestiona timpul - nu este doar un lucru important. Este o necesitate pentru cei care doresc să păstreze totul - și să lucreze eficient și să se relaxeze și să acorde o atenție la dezvoltarea lor de sine.O chestiune de timp și de planificare pentru mulți oameni, este acum o problemă serioasă: în fiecare zi avem de a efectua mai multe sarcini, care se varsă într-una de alta. Este greu de înțeles care dintre ele este mai mult decât o prioritate, și ceea ce se poate aștepta; Ce trebuie să aloce o mulțime de timp, și modul în care puteți face acest lucru foarte repede. Dacă învățați cum să gestioneze toate acestea, va fi capabil de a trăi așa cum doriți - și în ceea ce privește cariera și familia și planul de odihnă.

Cărți despre planificare și gestionare a timpului mult. Și, ca să fiu sincer, cele mai multe dintre ele sunt inutile, pentru că ei nu dau sfaturi practice. Recent, am dat peste o carte Erika Bertrana Larssen „la limita“. Această carte este remarcabil prin faptul că într-adevăr dă o perspectivă asupra modului de a începe să utilizați abilitățile lor la maxim. Planificarea timpului în această carte dedică mai multe secțiuni în acest articol vom discuta doar câteva sfaturi utile care au fost găsite acolo.

De ce este atât de important de planificare

Gestionați timpul - aceasta înseamnă, să învețe cum să aloce în mod corespunzător sarcinile lor. Dacă doriți să crească șansele de succes în faptul că faci - trebuie să-și planifice. Desigur, puteți face doar o treabă bună, prevăzută în întregime și arată performanța excelentă a muncii lor. Dar dacă vrei să progreseze, să fie mai bine în fiecare zi - trebuie să fie serios despre planificare.

planifica acțiunile lor și de a pune noi obiective clare, vei simți pacea interioară, pentru că vei ști: ai dreptate să acorde prioritate și gata de muncă productivă. Fiecare element barat din lista de cazuri va aduce satisfacție și nivelul de stres va scădea rapid.

Planul de scopurile și obiectivele lor au nevoie de anul, luna, saptamana si o zi.

Planificarea pentru anul

Fix, de asemenea, toate evenimentele mari, care vor juca un rol important pentru tine - o excursie în Europa, a 5-a aniversare a copilului dumneavoastră, începe un nou proiect și așa mai departe. Marcați datele de început și de sfârșit ale unor astfel de evenimente. visele și valorile lor fac, de asemenea, în planul de ani. Aceasta nu înseamnă că, după elaborarea de planuri pentru anul, nu trebuie să le schimbe în cazul în care anul începe deja. Cel puțin o dată pe lună pentru a vizualiza o listă pe care le-ați făcut pentru a completa sau a corecta aceasta. Și poate doar pentru a vă reaminti de ceva care ar fi putut fi trecute cu vederea.Planificarea pentru luna

Planurile pentru luna trebuie să fie scrise într-una din ultimele zile ale lunii precedente. De obicei durează mai mult de 2 ore. Utilizați aceeași abordare ca și în planul anual, cu toate acestea, planurile pentru luna ar trebui să fie mai mult decât un specificat.

Dintre aceste planurile tale, că, în orice mod se referă la alte persoane, trebuie să-i informeze cu privire la o săptămână înainte de eveniment. Că nimic și nimeni nu uita, utilizați calendarul - un ajutor adevărat în orice planificare.

Un punct important pe care mulți trec cu vederea: în pregătirea planului lunar trebuie să țină cont de timp pentru a planifica pentru luna următoare. Se pare că acest lucru nu este o lungă perioadă de timp și, în orice caz, puteți găsi timp, dar se pare că numai. Tu absorbi alte sarcini și de planificare va fi amânată, deoarece în momentul în care a fost construit inițial în plan.

În planificarea pentru o lună desemna sarcinile lor principal, distribui, ceea ce va face la sfârșit de săptămână. Poate un week-end pe care doriți să dedice muncii creatoare pe proiectul său, în weekend pentru a merge cu familia la țară. Planul de pe ce fel de săptămână, lună, ceea ce vrei să faci. O metodă foarte eficientă - în fiecare săptămână să se concentreze pe diferite zone ale vieții lor. De exemplu, în prima săptămână - familia, al doilea - lucrarea, al treilea - sportul, al patrulea - creativitatea. Este necesar să se concentreze pe un anumit domeniu, dar nu pentru a exclude toate celelalte complet. Nu este necesar în săptămâna dedicată sportului, amintiți-vă că aveți o familie și copii. Totul este bine în moderare.

Nu păstrați planurile doar în capul lui. Chiar dacă aveți o memorie bună, scrie în jos toate planurile din calendar. Probabilitatea sarcinilor prevăzute în calendar, mult mai mare decât neînregistrată - și asta e un fapt.

Planificarea pentru săptămâna

Planurile pentru a săptămânii este duminica seara. Dacă sunteți confortabil în dimineața pentru a planifica, atunci fă-o luni înainte de începerea zilei de lucru.

Ce este scris în săptămânalul dvs., ar trebui să vă aducă mai aproape de obiectivele tale globale -, astfel încât ați descris în planul anual. Deci, nu ezitați să treacă în afara planului săptămânal de tot ceea ce nu face nici un bine. Este deosebit de important să se scrie în planul săptămânal este că nu va ezita să facă sau să fie leneș. Vrei sa de trei ori pe săptămână pentru a rula în dimineața? Planul de înregistrare în zile și ore, atunci când o faci. Se tem de o conversație serioasă cu un coleg, care încă dețin au? Marcați data atunci când faci în cele din urmă. Asigurați-vă planul săptămânal orice sarcini care ia departe de timp (chiar mici) și costurile resurselor interne.

Cum de a face planuri pentru anul, luna, ziua săptămânii și

Planificarea pentru o zi

Planificați-vă ziua cea mai bună zi din seara precedentă. Adormi știind că ai totul sub control, mult mai plăcut.

Planificarea pentru o zi - cel mai dificil dintre cele patru tipuri de planificare. Nu există nici un loc în nici un abstract sau nu până la sfârșitul sarcini specifice. Acesta este motivul pentru care cei mai mulți oameni sunt înfrânte în planificarea pentru a doua zi.

Sarcinile din listă sunt situate în ordinea de prioritate și de a face în primul rând ceea ce aveți nevoie pentru a efectua, în primul rând. Această abordare simplă, dar ingenioasă de planificare utilizat scriitor Dzhek Kenfild. De asemenea, el sfătuiește să împartă sarcinile de muncă și personală. Toate contactele cu oamenii care vin la tine în timpul zilei, ar trebui să fie grupate de asemenea. Puteți face acest lucru pentru o varietate de criterii - în termeni de maturitate, în ordinea priorității, în complexitate, în ceea ce privește durata.

Metoda eficientă - să aloce cinci dintre cele mai importante și dificile sarcini pe care trebuie să le faci în timpul zilei. Pune-le în partea de sus a listei și urmați primul. Amanarea cazuri complexe, la sfârșitul zilei va face sa se scufunde intr-o stare de stres. De aceea, cu atât mai repede le urmezi, cu atât mai repede respira afară și petrece restul zilei mai ușor.

Încearcă să nu faci mai multe lucruri deodată. Se concentreze doar pe un singur lucru. Multitasking - aceasta este abordarea celor care doresc să facă o mulțime, dar nu le pasă de calitatea punerii în aplicare. Doar faci un singur lucru la un moment dat, poti fi cel mai eficient.

După fiecare sarcină pe lista ta, ar trebui să fie eliminată. În cazul în care toate elementele din listă au fost încrucișate la sfârșitul zilei, aceasta înseamnă că ați petrecut ziua cea mai productivă.