Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu


Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu

La cuvântul „compresor“ o mulțime de oameni amintesc doar dispozitivul tehnic complex, alimentat cu aer comprimat pentru ciocan pneumatic în construcția de drumuri. De aceea, atunci când vine vorba de compresor independent de fabricație acvariu, este oarecum încurcat. În același timp, face propriile lor mâini un mic dispozitiv de injecție a aerului forțat în apa din acvariu pe deplin capabil să aproape oricine. Dar cum se face? Și oricum, de ce este nevoie? Încearcă să înțelegi.Care este sursa de aer pentru acvariu

În ceea ce privește dispozitivul de generare a presiunii (compresie) unitate de aer este alimentat direct la mediul de acvariu. Acest proces este foarte important pentru flora decorative si mai ales a faunei. Peștii au fost cunoscute de a respira prin branhii lor de oxigen dizolvat în apă. Dacă Acqua devine puțin oxigen, însăși existența animalul de companie va fi în pericol.

În sălbăticie, același lucru se întâmplă, numai îmbogățirea rezervoarelor de aer se produce în mod natural: curgă în jurul vântului și oscilația apoasă masa rezultată.

În casa iaz artificial de saturație a aerului este realizată folosind - o furnizare reglementată a fluxului de aer forțat în apa din acvariu. Mai mult decât atât, mai mici bule de aer, care iese din compresor, cu atât mai mare aerul dizolvat produs în spațiul apos.

Se poate spune că compresorul - este o pompă de aer obișnuit.

Principalele tipuri de compresoare de acvariu profesionale

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu
Producătorii din diferite țări au dezvoltat o mare varietate de pompe de aer acvariu care pot satisface orice proprietar de pești ornamentali. Structural, aceste dispozitive pot distinge între 2 tipuri principale:

compresoare cu piston profesionale sunt mai puternice și sunt proiectate pentru acvarii de aerare capacitate mare de mai mult de 200 de litri, de exemplu. În același timp, ele sunt foarte zgomotoase, deoarece mișcarea pistonului este întotdeauna însoțit de un sunet suficient de tare.

pompe aproape silențios cu membrană aer, activitatea lor se bazează pe mișcarea membranei de cauciuc, care pompa de aer în conducta de evacuare.

Diferite compresoare și tipul de alimentare cu energie, fie de la o priză de uz casnic sau de la baterii. Există, de asemenea, instrumente externe și interne, dacă luăm în considerare metoda de instalare.

Gama de prețuri de date de dispozitive tehnice sunt, de asemenea, destul de mari - de la câteva sute la douăzeci de mii (de exemplu, pompă italiană Sicce MULTI), în funcție de proiectare, configurația, puterea și alte caracteristici ..

În cazul în care. un magazin de animale din apropiere nu este prezent, pentru prima dată, va ajuta la salvarea pompa de aer de casă situație făcută la domiciliu.

Compresor pentru acvariu cu propriile lor mâini

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu
Un astfel de dispozitiv poate fi asamblat, dacă înțelegem principiul de bază: în primul rând aveți nevoie de un mod de a salva aer și apoi alimenta treptat în rezervor. Aceasta este diferența fundamentală între autodidact din pompele de unitate sau cu membrană piston comerciale acționate de un motor electric.Dar cum este posibil să se acumuleze în aer? Răspunsul în sine sugerează: .. Într-un balon cu aer cald, aparat de fotografiat masina, aparat de fotografiat, o minge de fotbal, etc Apropo, minge gonflabila folosit de unele om bun acasă, în aceste cazuri.

Deci, în scopul de a colecta de a rapid și fără dificultate compresor acvariu, aveți nevoie de:

  • aparat de fotografiat din cauciuc (ca baterie de aer);
  • automobile (sau o bicicletă), pedala sau o pompă de mână;
  • trei căi stopcock (tee);
  • tub de plastic de la picurător medicament cu un clip.

De la tee aveți nevoie pentru a lua trei tuburi: prima - la o pompă manuală, al doilea - la minge gonflabila, iar al treilea tub (picurare clemă de furtun) este furtunul de ieșire. Capătul furtunului trebuie să fie închis ferm dop, iar în fața acestuia în tubul este necesar pentru a străpunge câteva găuri mici, care vor merge cu aer. Desigur, toate conexiunile trebuie să fie fiabile și sigilate.

de colectare a aerului folosind tee prima autostradă „cameră de pompare“ deschisă. Camera de minge este foarte durabil în sine, astfel încât să poată fi pompat la capacitate. Apoi, această linie este blocat și este pornit coloana vertebrală „tub aparat de fotografiat-ieșire“. Pentru a permite aerului afară în rezervor puțin câte puțin, diametrul tubului de evacuare este reglată într-un singur loc cu o clemă. Desigur, acest clip ar trebui să fie pe partea exterioară a acvariu, aproape de tee. Empiric ales fluxul de aer viteza de avans.

În general, compresor de casă gata. Dezavantajul acestui dispozitiv este că bateria trebuie să fie camera de pompare periodic. În general, pentru o capacitate normală rezervor de aerare de 100 de litri de pompare trebuie facuta de 2 ori pe zi. În consecință, compresorul nu poate fi făcut singur lăsat nesupravegheat pentru o lungă perioadă de timp.

Pistolul de pulverizare pentru acvariu cu propriile lor mâini

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu
Menționat deja, că un număr mai mare de mici bule de aer afectează bine gradul de saturație a apei cu oxigen. Acest lucru se realizează prin așa-numitul pistol de pulverizare, care, de asemenea, se poate face în mod independent. atunci nu aveți nevoie de cunoștințe și abilități speciale.

Prima metodă. utilizarea unui tub scurt de cauciuc care se potrivește peste furtunul de evacuare. Este suficient să străpunge o multitudine de găuri de ac pe toate laturile tubului, ferm mufla capătul său liber - și este gata să pulverizare. De altfel, aceste găuri pot fi străpuns și furtunul de aer, dar este mai bine să nu strice și duza de pulverizare utilizarea de cauciuc.

Există o altă opțiune. De exemplu, se pare acvariu natural spectaculos. din care masa de bule de aer. Pentru a face acest lucru, se potrivesc miotis calcar poros sau poros. Dar, în acest caz, există două probleme. În primul rând, este necesar să se ia în considerare impactul piatra asupra stării de duritate a apei mediului de acvariu. Și în al doilea rând, trebuie să ofere o muchie de fixare fiabilă a ieșirii furtunului de aer la piatra. În principiu, un silicon special poate rezolva cu succes această problemă.

În cazul în care „banca“ este scăzut și lung (există forme acvarii), apoi prin pulverizare cu aer trebuie să fie făcut în mai multe locuri. În caz contrar, toți peștii vor fi colectate într-un singur loc de aerare.

Noi trebuie să ia un segment mai mare de tub de cauciuc (aproape egala cu lungimea rezervorului), în timp ce grupuri de găuri mici perforate în mai multe locuri, la aceeași distanță unul față de celălalt. Această conductă poate fi așezată în partea de jos de-a lungul peretelui din spate și ușor decora. Stalpi bule de aer cu aceste porțiuni se va ridica, amestecând uniform apa cu oxigen. Si arata ca aerare este foarte atractiv.

Cu pești ornamentali normal și plante acvatice fără un compresor nu se poate face. Unele avansat dispozitiv de master acasă sunt colectate folosind motoare electrice standard, volantului și piese prelucrate pompa pe strunguri, dispozitiv improvizat plasat într-o cutie izolată fonic. Desigur, o astfel de casă tehnică binemeritat sunt mândria proprietarilor lor.

Cu toate acestea, în toate celelalte cazuri, va fi mai ușor și mai de încredere pentru a cumpăra un compresor comercial ieftin, care cu întreținerea corespunzătoare va dura pentru o lungă perioadă de timp, oferind animale de companie dătătoare de viață oxigen.

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu

Cum de a face propriile dvs. mâini de oxigen pentru acvariu