Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini

Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini
Meșteșugari care sunt, cum să creeze propriile lor mâini, fără efort poate face un castraveți cu efect de seră pentru tine. Dar forțele și resursele nu este întotdeauna suficientă. Prin urmare, acesta este disponibil pentru a înlocui structurile mai greoaie și costisitoare pe sere pentru castraveți, care sunt mai ușor și mai ieftin de fabricat. Să vedem ce se poate proiecta propriile lor mâini pentru a face fără costuri mult.Tipuri de sere și instalarea acestora

Baza de proiectare de seră moderne pentru castraveți este adesea un copac, dar în materialul de acoperire și carcasele de o mare varietate. Sere pot fi pe deplin realizate din lemn, precum și țevi din PVC, metal și chiar oțel. Sub special arc probleme financiare cu efect de seră pot fi reduse în mod independent de hickory și acoperă un film ieftin. Sau face proiectarea plăcilor second-hand, acoperind cadrele vechi. Opțiunea scump - acoperirea unui film din policarbonat sau o seră specială.

Ușor cu efect de seră este că se poate deplasa prin intermediul site-ului. Acest lucru vă permite să restaurați resursele de sol și să crească o recoltă bogată de castraveți. Principalul lucru este că partea selectată a terenurilor de grădină îndeplinesc trei condiții de bază:

Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini

 • A fost bine luminat și protejat de vânturi puternice;
 • Acesta a fost plasat într-un loc uscat;
 • Cardinalul a fost orientată de la est la vest.

Ce fundație fac: complet fără ea, a pus doar „pentru a încălzi perna“ sau sape o groapă de adâncime de-a lungul întregului perimetru, să consolideze și să consolideze-l, și numai apoi solul pus și castraveți plantate.

Ei încearcă să aranjeze o fundație solidă în fabricarea lor proprii policarbonat mâini cu efect de seră sau de sticlă ca material pentru greutate mare. În acest caz, în conformitate cu efect de seră adâncească se completează până la un metru, consolida perimetrul și schebonkoy acoperit.

Timpul, în special structura membranei, este necesară o astfel de lucru.

oțel cu efect de plasă de tijă și

Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini
Într-adevăr stabili o puternică și de încredere pentru castraveți cu efect de seră cu mâinile lor de la o tijă de oțel, dacă se dorește legarea netă sa și echipat cu încălzirea solului. Să trecem prin principalele etape de lucru.

faza de fabricație

Acesta începe cu pregătirea de instrumente și materiale. Am nevoie de: ferăstrău circular, șurubelniță și ciocan. Aparate de măsurare: nivel, bandă de măsurare pătrat și o bucată de cordon.

materiale pentru

 • Dimensiunea-Lumber secțiunii de 50 până la 150 mm - lungimea de patru bucăți de 1,6 m și 1,1 m;
 • secțiunea 2.5 bari cu 2,5 cm și o lungime de 1,7 m;
 • din plasă de oțel 100 celulare sau 100 mm cu polimeri acoperite 1,6 x 1,6 m;
 • fin cu ochiuri (1.1-1.6 m) din plasă de plastic;
 • încălzire cabluri electrice cu fitinguri de instalații electrice și de control al temperaturii;
 • jumătate din schebonki cub de mărime medie și nisip grosier;
 • Autofiletante șuruburi pentru construcții pe bază de lemn și cuie;
 • strat antiseptic pentru lemn.


Secvența de construcție

 1. Pentru a face o seră pentru castraveți cum ar trebui să fie, trebuie mai întâi să se alinieze site-ul și verificați disponibilitatea apelor subterane de mare. Construcție nu ar trebui să se deformeze.
 2. De-a lungul perimetrului clădirii sale viitoare pentru a elimina sol la 0.5m.
 3. In partea de jos se toarnă pietriș, bine compactat, nivelat. Se acoperă și nivelul de 1/2 din nisip.
 4. Pe nisip pentru a pune cablul, concluziile „extinde“, în direcția de switch-uri viitoare. Cablu fixați ferm ancore din oțel. Top pour a doua jumătate de nisip, netede și acoperite într-o celulă de plasă fină.
 5. Asigurați-o seră cutie de bază din lemn. Unghiurile pot fi întărite prin bare, care se atașează la bord. Dacă barele sunt scoase din bază și de a conduce ascuțit se termină în sol - ele servesc ca un excelent coloane de fundație. Pereții face centimetri în înălțime 30. Se pare confortabil „gard“ pentru pământ.
 6. mesh laid ancorat la marginile bazei seră.
 7. De „gard“ pentru a umple pământul pregătit înainte de a ajunge la marginea superioară la o înălțime de 5-10 cm. Pentru a plantelor după plantare și de lucru cu solul nu este suficient de somn.
 8. Prin părțile alungite ale serei bazate pe șipci de profit, care sunt apoi oboprutsya două aspecte ale viitorului cadru.
 9. Dacă există o plasă acoperită cu polimer - arcul este realizat dintr-o singură bucată de ea. Sau taie „sârmă de tăiere“ (diametru de 4-6 mm) bucăți, suficient pentru instalare ca arce. Durata medie a unui astfel de arc de metri și jumătate, dar creșterea se face sub master - pentru a lucra cu mai ușor pentru plante.
 10. Arc a pus în mod egal pe efect de seră, sârmă cravată pe partea de sus „patina“. Începeți procesul întrebând arcele în jurul marginilor, și apoi în centru. Consolidarea lor în 2-3 fire longitudinale, poate fi legat cu grijă în sus cealaltă.

Distanta dintre longitudinal corzile transversale în arc de castraveți cu efect de seră ar trebui să fie de 10-15 cm. Firul longitudinal este legat de arcele moale diametru „tricotat“ sârmă de aproximativ 1 mm.

După aceea, sera sau s-ar putea spune chiar - un pic de mini cu efect de seră pentru castraveți gata. Stânga pentru a trage la ei film dimensiunea corespunzătoare sau foi de policarbonat apropiate. Pentru o acoperire din folie nu este suflat departe, marginea atașat la o bară de lemn, care poate fi atașat la cârlige sau bare la baza peretelui. Ea a stabilit părțile corespunzătoare pentru montare.

Încălzirea pământului într-o seră un proces biologic

În seră pentru castraveți cu mâinile lor nu poate deține doar o „podea caldă“, dar, în schimb, să echipeze o încălzire electrică biologică. Acesta va costa mult mai ieftin.

Locașul care a fost filmat potrivi solului „colecta“ orice iarbă, dacă este posibil - pentru a adăuga un pai. Se toarnă două rânduri de la sol cu ​​un strat de gunoi de grajd, este posibil cu adaos de rumeguș. Înainte de plante de plantare a solului vărsat în mod necesar o soluție de dezinfectare de sulfat de mangan sau cupru. Acest teren va fi, de asemenea, suficient pentru a încălzi din rădăcini, și castraveți cresc bine.

In sere simple, fără încălzire „izola“ plantele pot usca gunoi de grajd sau mulci abundent. Timpul pentru a deschide și închide fără a crea curenți de aer. În sere de iarnă - pentru cultivatorii de castraveți pot crea unele sere mici și mâinile lor dota le face potrivite exact pentru această încălzire legume și sisteme de udare.

Răsadnițe de orice material oferă economii serioase în bani, timp și spațiu în zonă, atât de mulți iubitori de construcție cu plăcere să înțeleagă cum să facă acest lucru sau că structura de „teren propriu“. Deosebit de relevante sunt „case pentru plante“ mici, care ușor de făcut de mână și este ușor de transportat acasă de la o reședință de vară pentru perioada de iarnă. Acest lucru va permite pentru sezonul următor pentru a face fără investiții suplimentare în sere.

Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini
Cum să crească castraveți în saci
Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini
pete albe pe castraveți în sere
Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini
Cum se păstrează castraveți acasă
Cum de a face un simplu castraveți cu efect de seră pentru propriile lor mâini
Cultivarea castraveți într-o seră acasă