Cum de a introduce alimente solide pentru a da copilului tau ce produse și modul de a alege momentul potrivit (cu video)

Când să se introducă alimente solide pentru copil?

Acum, medicii se deplasează departe de punctul de vedere că nou-născut deja literalmente din a doua săptămână de viață ar trebui să fie adăugate la hrana a scăzut de suc. Și există un motiv bun. Chiar și Organizația Mondială a Sănătății constată că un copil care este alaptat. ar trebui să fie învățați să alte alimente nu mai devreme de vârsta de cinci luni. Data exactă nu este aici. Este important de remarcat interesul copilului la masa de adult.Știați că formarea laptelui matern este necesar suplimentar de energie - până la 500 de calorii pe zi!

Satisface curiozitatea unui copil poate fi, oferindu-i farfuria o bucată de mere sau de pere, cartofi fierți.
Astfel, nu doar hranei pentru animale copilului un aliment nou, și l-au prezentat o masă pentru adulți și regulile de comportament la masa. Acesta va fi competent pedagogic. Și, desigur, nu dau copilului dumneavoastră toate alimentele din tabelul de adult. Sistemul digestiv este încă foarte slab pentru, sărat, carne de vită, produse semi-finite prajite.
Cel mai bine este de a introduce alimente solide înainte de recepția principală a alimentelor pentru copii. Ofera-i o jumătate de linguriță de noi feluri de mâncare. Este mai bine să facă acest lucru mai devreme în a doua zi. Apoi a terminat masa, ca de obicei lapte, de sân, sau un amestec al acestora. A doua zi este deja posibil să se înceapă cu o întreagă linguriță de noi feluri de mâncare. Sărbătoriți reacția copilului la un aliment nou.
Durere în stomac, erupții sau roșeață pot fi semne că produsele alimentare nu este un nou copil a venit. În astfel de cazuri, refuza hrana timp de trei zile, la toate. Și dacă totul este bine, puteți crește treptat doza. În acest caz, o săptămână mai târziu, puteți introduce un alt produs nou.
De îndată ce unul dintre mese copilului va consta în întregime dintr-un aliment nou, va trebui să introduceți în apă sau rație sau ceai. Oferă-i o băutură după o masă sau între ele. Un copil care a fost hrănit la sân, deja familiarizați cu apa.
Perfect normal după introducerea alimentelor complementare în alimentația copilului, că a schimbat scaunul și nu este suflare. Nu vă alarmați. Aceasta este una dintre etapele fiziologice ale dezvoltării.

Cum de a introduce alimente solide pentru a da copilului tau ce produse și modul de a alege momentul potrivit (cu video)

Ce să atragă copilul?

În diferite surse, în diferite moduri de a scrie hrănirea copilului. Opiniile medicilor diferă. Unii recomanda să se introducă alimente solide la patru luni, unele șase luni. Jena finală introduce etichete pe borcane de alimente pentru copii.
Faptul că țările producătoare, care produc acest copil alimente, pot avea foarte diferite standarde de înțărcare. Și ei sunt, de regulă, pentru copiii care sunt în hrănirea artificială, acestea sunt, de obicei introduse la un regim alimentar pentru adulti mult mai devreme. Cu toate acestea, există o schemă generală pentru introducerea alimentelor complementare pentru copii, care este împărtășită de majoritatea medicilor.alimente complementare la 6 luni: piure de legume și cereale

Deci, după șase luni de la începutul vieții copilului în dieta sa este administrat piureuri de legume și cereale. Hrișcă, porumb și orez cereale. Crupa trebuie fin măcinată. Acest lucru va ajuta la râșnița. Sau puteți găsi în magazin este crupă foarte mic. Krupa apă fiartă.
Legume pentru prima cunoștință pentru copii potrivite dovlecei, cartofi sau conopidă. Legume ușor fierte sau prefiert bine cum să se înmoaie o furculiță sau într-un blender și aproximativ 100-150gr copil oferit.

Cum de a introduce alimente solide pentru a da copilului tau ce produse și modul de a alege momentul potrivit (cu video)

Ademenim în 7 luni: se adaugă gălbenuș de ou și unt

După încă două luni, adică, în 7 luni copilul este oferit supa de legume este deja familiarizat cu el, dar cu adaos de ulei vegetal și gălbenuș de ou. Acest nou fel de mâncare poate oferi copilului tau nu mai mult de două ori pe săptămână, se adaugă câteva lingurițe de ulei ¼.

Ademenim în 8 luni: încercați fructe și kislomolochku

În primele opt luni ale copilului pot fi introduse pentru desert. Ideal mere piure, pere sau piersici. Acestea pot fi amestecate cu terci de ovăz sau dat separat. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare proporția de fructe și legume în dieta copilului. Dacă el mănâncă deja legume, în aceeași zi, nu-i dea mai mult de 50 g de fructe.
În această perioadă, puteți începe, de asemenea, pentru a da produsele lactate pentru copii: brânză de vaci și iaurt. Aproximativ 100 ml de iaurt pe zi și 50 g de brânză. Aceste produse pot fi preparate și mine, cu ajutorul fermenților speciale, și pot fi cumpărate și gata. Principalul lucru este să ne amintim că bacteriile bune decât bine, iar aceste produse direct de la 5 până la 14 zile. Cumpara produse lactate cu un termen de valabilitate de cel mult 14 zile.

Lure în 9-10 luni: carne, pește

În primele nouă luni ale copilului poate începe să se familiarizeze cu produsul din carne. Ideal pentru acest iepure, curcan sau vita. Carnea se fierbe, bine zdrobit într-un blender sau carne polizor, puteți încerca și conserve din carne pentru copii. Atunci când se iau mai întâi carnea, este mai bine să se amestece un nou produs cu legume familiare. Porțiune crescând treptat la 3-4 lingurite pe zi.
Dar, amintiți-vă că copilul nu trebuie administrat supa pe un bulion de carne. Acesta este încă un fel de mancare dificil de sistemul său digestiv.
Deja în primele zece luni este considerat normal în cazul în care carnea este prezentă în regimul alimentar al copilului tot timpul. Chiar mai bine să alterneze carnea cu pește. Introducerea de pește, precum și un alt nou fel de mâncare pentru blândețe, nu mai mult de 25g (o jumătate de linguriță de ceai) în prima porțiune. Alege soiuri de scăzut de grăsime de pește (merluciu, biban de mare, cod).
De asemenea, la această vârstă, copilul poate fi oferit de masă în întregime pentru adulți - supă. Principala frontală a verifica reacția sa la legumele viu colorate - morcovi si sfecla. Puteți da un iaurt încerca, dovleac, dieta cookie.

Lure la 11 luni: Greens

În cele unsprezece luni ale dietei copilului poate fi îmbogățit cu ierburi utile. Se serveste poate cu supe. Acesta poate fi cultivate direct pe un patrunjel curat pervaz sau marar. La această vârstă, un copil se poate bucura și de un gust plin de borș, care este, cu smântână. Puteți oferi copilului tau un sandwich de pâine și unt. Diversificarea dieta si pot fi diferite cereale: orz, grișul, ovăz, pshonnoy.

Lure de 12 luni: suc și lapte

La 12 luni, un gurmand mic, probabil, deja alimentele preferate acolo. La urma urmei, meniul său sa extins considerabil. În această perioadă, puteți introduce și suc, lapte. Sucul este mai bine să vă pregătiți pentru a fi siguri de calitatea și de a ridica primul său unu-la-unu cu apa. Dar laptele trebuie să fie special pentru copii.

Și știi obiceiurile gustul acelui copil începe să se formeze în perioada de a fi în uter și sunt fixate pentru primul an al vieții sale?

Chiar și cu șase luni năluci GW trebuie să adăugați doar foarte atent, iar apoi poate începe un disbacterioză la copil, balonare si constipatie. Apoi, de multe ori prescrise probiotice pentru microflorei, am văzut pe bifidum forum în „Bakzdrav“ și a dat copilului de aproximativ 7 luni. Întreaga perioadă de hrănire a trecut mare, fără nici o consecință, acum îmi dau seama că aceasta este o drojdie de probiotice foarte util. Bifidum promovează formarea microflorei proprii si imbunatateste sistemul imunitar la copii de orice varsta.

Acasă / copil / Lure copilului: atunci când și ce alimente pentru a introduce