Cum de a învăța cum să comunice cu oamenii să învețe arta de comunicare

Cum de a învăța cum să comunice cu oamenii să învețe arta de comunicare

Mulți dintre noi comunica cu oamenii nu este ușor. De ce se poate vorbi în fața unui public imens, ușor aprinzând ideile sale, spumant natural glume pentru a partaja la petreceri și să înceapă imediat intalniri, in timp ce altele abia susține conversația de zi cu zi, chiar normală? Este posibil să învețe cum să comunice cu oamenii sau este un dar care este disponibil numai pentru a selectat? Ceea ce ne împiedică să se exprime liber și ușor, și de ce această abilitate este atât de important? Încearcă să înțelegi.Ce face comunicarea cu oamenii?

Oamenii competențe ne-necesare în fiecare zi. Unii cred că o comunicare eficientă - este ceva din arsenalul psihologiei de afaceri și oameni care nu au nevoie să poarte negocieri de afaceri, să învețe să comunice ceva. Și aceasta este o mare greșeală, care poate fi costisitoare.

Trebuie remarcat faptul că „vorbesc“ și „vorbesc“ - nu este același lucru. Comunicarea - este un proces complex, care constă atât comunicarea verbală (ceea ce spunem) și nonverbală (cum facem acest lucru). Iar al doilea tip de comunicare este mult mai important - cel mai mare impact asupra interlocutorului nu produce sensul cuvintelor noastre și sunetul și tonul vocii, postura și gesturile. Și, în sfârșit, cel mai important, cele ale gândurilor și sentimentelor noastre, care sunt în subconștientul nostru. Este teama de respingere, negare, furie la contravenientului, etc. Ei interferează cu reacția la interlocutorii noștri și de a determina nivelul nostru de capacitatea de a comunica.

De ce ne este frică să fie auzit?

Ceea ce ne împiedică să vorbim? Timiditatea, frica de a spune greșit înțeles prost sau de a fi, se tem să-și exprime opinia lor, stima de sine scazuta, si chiar probleme cu dictie - baza tuturor acestor probleme este psihologia. De multe ori, rădăcinile lor în trecutul îndepărtat - în copilărie sau adolescență. Ca adulți, noi uităm acele momente neplăcute, care sunt semănate în noi sămânța de auto-îndoială, dar ei continuă să influențeze comportamentul nostru. Iritat, „Nu vorbi prostii!“ De la părinți, apariții chinuite la tablă în clasă, ridicolul de colegii - toate în viața adultă se transformă dificultăți serioase de comunicare.

Pentru a identifica și a elimina cauza dificultăților de comunicare, este necesar să se lucreze cu un psiholog. Dar primul și cel mai important pas - recunoașterea faptului că există o problemă, și dorința de a rezolva problema.

comunicarea cu oamenii Psihologie

Psihologia comunicării cu oamenii pe baza mai multor reguli, care au format cel mai clar un psiholog bine-cunoscut scriitor și Deyl Karnegi. El a lansat cărțile sale cele mai cunoscute din anii 1930-40, dar de atunci comportamentul uman nu sa schimbat, iar aceste reguli sunt încă relevante.

Regula numărul 1. interes real în altele.

Cu toții ne gândim la noi la fel de unic și dorim să fie interesant pentru alții. Gândiți-vă la experiența dumneavoastră - suntem întotdeauna mai dispuși să vorbească decât cu cei care spun lucruri inteligente, iar cei care ne face să înțeleagă că suntem interesați.

În timpul studiilor psihologice au arătat că, în general, zâmbitori oamenii par mai atractive. Suntem înclinați să le atribui cele mai bune calități umane. Un zâmbet arată cealaltă parte care comunicarea cu el - este o bucurie și o plăcere.

Regula numărul 3. Amintiți-vă că propriul nume - cuvântul cel mai plăcut pentru toată lumea.

Apelarea unei persoane după nume, am cel mai simplu și cel mai natural compliment face. Numele exprimă individualitatea pentru noi. Acesta este motivul pentru care mulți oameni sunt atât de deranjat atunci când cineva denaturează numele lor sau utilizează o formă pe care nu le place - de exemplu, „Manya“ în loc de „Maria“. Mancatul într-o conversație numele unei persoane, pare să-i spun: „Ești o persoană uimitoare și o personalitate remarcabilă“

Din păcate, foarte puțini oameni pot asculta de fapt, de interlocutor - cel mai adesea, mai ales în căldura argumentului, așteptăm pur și simplu, până la rândul lor să vorbească, fără a intra în ceea ce încercăm să transmită. Dar, atenție la demonstrația - un instrument puternic de influență. Ascultați omul, cerându-i mai multe întrebări și nu ascund emoțiile lor, dacă auzi ceva nou sau surprinzător. Și dacă vă amintiți spunându-le că cealaltă parte părea de succes, și din greșeală în bară următoarea lor conversație, acesta va doar cucerit.Regula numărul 5. Discutați despre ceea ce interesează partenerul tău.

Toată lumea are un „hobby“. Dacă bâjbâi subiectul pe care excită amicul tău, să-l puneți în. Acest lucru este valabil și pentru comunicarea de afaceri și familiaritate conversații uzuale. Chiar dacă credeți că subiectul nu este deosebit de important, să nu închidă - să încerce să asculte și de a afla ceva valoros pentru ei înșiși. Nu e de mirare că înțelepții chinezi au spus că învățarea poate și primul venit.

Regula numărul 6. Să demonstreze interlocutorul sincer importanța sa.

Cuvântul cheie aici -. „Cu respect“ Poate că aceasta este cea mai dificilă parte a psihologiei comunicării. Oamenii se simt fals, și chiar și cei care iubesc lingușirea în toate formele, pochuyut greșit, în cazul în care entuziasmul este simulată. Uită-te la fiecare ceea ce pare cu adevărat demn de admirație, lauda și sincer aceste trăsături.

Arta de comunicare eficientă

Vorbind cu oameni - este arta. Pentru a-l maestru, trebuie să știți o mulțime de subtilități și să posede abilități speciale, multe dintre care păreau să aibă nici o legătură cu comunicarea. Cu toate acestea, este prezența lor îi face pe oameni orator genial și oameni interesanți. Ceea ce ne la „pompă“ abilitățile de comunicare va ajuta?

observație

Sherlock Holmes a avut doar o privire la om pentru a vedea despre el întreaga poveste. Observarea este necesară nu numai pentru detectivi. Constatând interlocutorul comportament special, aspectul, expresii faciale, putem trage concluzii cu privire la ce fel de om, și în ce stil este cel mai bine pentru a comunica. În plus, observația este strâns legată de memorie - o altă calitate importantă a unui bun companion.

Cât mai multe informații despre persoana ne amintim, mai mult succes va fi relația noastră cu el. Dacă vă amintiți tot ce cealaltă persoană va spus, va fi capabil să demonstreze interesul lor în el. El va fi onorat cu adevărat.

minte spațioasă

„Oh, nu știu nimic despre!“. După aceste cuvinte, puțini oameni doresc să-și continue povestea lor fascinant despre fotbal, o alimentație sănătoasă sau cele mai recente știri internaționale. Nu este nevoie să fie un expert generalisti, pentru a avea o idee despre multe aspecte diferite ale vieții. interlocutori interesante nu se limitează la propria lor lume mica - ei sunt interesați de ceea ce se întâmplă în jurul și poate păstra conversația de pe orice subiect.

Capacitatea de a citi emotiile interlocutorului poate fi numit de sensibilitate, cu toate că, de fapt, este - unul din rezultatele de observație. Psihologul Paul Ekman, care la sfătuit anchetatorii de la CIA și FBI, a ajuns la această capacitate de a noi culmi. El a arătat modul în care cea mai mică contracția mușchilor faciali poate da adevăratele noastre sentimente și gânduri. Cărțile sale au câștigat astfel de popularitate pe care populara serie de experți independenți, care sunt capabili de a detecta cu precizie minciuni a fost eliminat pe baza unor lucrări pur științifice. Stăpânește această artă sub forța fiecărui - suficient pentru a învăța pentru a vedea viața de zi cu zi principalele emoțiile și cunosc elementele de bază ale limbajului corpului.

formarea constantă a abilităților de comunicare

Limbajul corpului - cheia succesului

Este important ca ceea ce spui, dar mai important - cum o faci. Imaginați-vă un vorbitor care se apleacă, mormăind în șoaptă - cât de mulți oameni să-l asculte? Uneori, indicii non-verbale sunt cuvinte mult mai semnificative. Evaluarea interlocutorul, nu numai asculta ce spune el - ne acorde o atenție subconstient la postura lui, tonul vocii și a ratei de vorbire. Principalele semne non-verbale sunt universale, ele sunt percepute în mod egal în lume. Cum să te menții să te asculte?

Omul este capabil să recunoască și să interpreteze subconstient mișcările cele mai subtile ale mușchilor faciali. Mimica - o sursă importantă de cunoștințe despre interlocutor. Cunoscând expresiile faciale ale emoție, nu înțelegem doar starea de spirit a altora, dar ei înșiși le pot trimite la semnalele dorite.

Avem tendința de a asculta acei oameni care sunt în fața noastră în poziție deschisă - adică, nu îngrădite. Presat la geanta lui piept, mâinile încrucișate sau ascunse în buzunare pune „piciorul pe picior,“ pumnii - toate acestea vorbește despre dorința de a construi un obstacol de companie între tine excluși. Pe de altă parte, postură deschisă, netedă și gesturi și palmele deschise fără grabă indică altele: „Sunt calm, prietenos și deschis dialogului“ comunicare Assy folosesc adesea metoda de oglindire, cu o ușoară întârziere repetarea postura și gesturile interlocutorului - le-a oamenii inconștient dezvăluie. Cu toate acestea, astfel de metode trebuie să învețe.

Exerciții pentru dezvoltarea abilităților de comunicare

Pentru a depăși timiditatea și să învețe să comunice cu oamenii, au nevoie de ajutor de specialitate. Dar există exerciții simple care vă vor ajuta să dezvolte abilități de comunicare. Asteptati minuni de la ei nu este necesar, dar punerea în aplicare a acestora va deschide calea pentru muncă mai grave pe ei înșiși.

Conversație cu un scaun

10 străini

Setați un scop - în fiecare zi venturing conversație ușoară cu persoane necunoscute. Cere opinia unei vânzătoare de pâine, cere primul venit, cum să ajungi la clinică, pentru a discuta despre vreme cu concierge la intrare, cere un vecin un pic de sare. Acest lucru elimină teama de a vorbi mai întâi.

Îmi amintesc totul

Dezvoltarea de memorie - încercați să vă amintiți ceea ce va pune oamenii din jurul vostru pe care le dețin în mâinile lor, culoarea ochilor lor, pe care le-ai spus. Seara, verificați cât de multe puteți aminti în detaliu.

Încearcă să-i spun un compliment tuturor celor cu care vorbesti in timpul zilei. Indiferent de ceea ce te lauda - aspectul ( „Ce un strat elegant!“), Calitățile personale ( „Cu tine întotdeauna distractiv“) sau abilități ( „Cum să faci dexteritate cu o mașină de cafea reguli!“). Principalul lucru pe care complimente erau sincere.