Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase

Apariția soiurilor rezistente la îngheț a strugurilor domestice și sălbatice permis să crească această cultură în regiunile nordice ale Federației Ruse. Cel mai bine este să prindă rădăcini în sol tulpinii, care este destul de posibil să se dizolve casa. Putem găsi numai de plantare cum organizate de butași de struguri în casă. Principalul lucru - pentru a înțelege nuanțele agricole, cu anumite dificultăți în cultivarea de răsaduri nu va avea.Pentru a planta struguri din butași, este necesar ca în toamna să înceapă lucrările pregătitoare. Butași de struguri recoltați într-un mod special și depozitate toată iarna. După aceea, începe distracția - o campanie de plantare de primăvară. Noi vă spunem totul în ordine.

Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase

Pentru a planta struguri din butași, este necesar ca în toamna pentru a începe lucrările pregătitoare

lucrările pregătitoare Complex

Înapoi în toamna, înainte de circulația sucurilor, va trebui să stoc pe struguri butași pentru plantare. Chibouks pot fi tăiate primăvara devreme, atunci ei ia mai bine rădăcină în teren deschis. Cu toate acestea, această recomandare pot beneficia în mod exclusiv locuitorii din regiunile sudice.

Totul începe cu selectarea materialului martor. Utilizare pentru tăiere butași de arbuști sănătoși, rodirea bine și nu sunt supuse bolii. chibouks bune obținute amortit de viță, butași verzi este utilizat mai puțin frecvent. Pentru un material săditor bine înrădăcinate, le recoltate după cum urmează:

Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase

chibouks bune obținute de la vița de vie amorțite

 1. Găsiți o viță de vie, cu nici un prejudiciu (pista leziunii renale și scoarță de copac).
 2. Butași tăiate (fiecare lungime este de ordinul 60-80 centimetri, grosimea Centimeter).
 3. Asigurați-o chibouks directă a evita distorsiunile.
 4. Asigurați-vă că rădăcinile și trunchiul viței de vie nu suferă de această boală.
 5. Se taie în chibouks, așezați-le într-un recipient cu un sulfat de fier (cinci procente soluție) timp de cel puțin o jumătate de oră. Germinarea are loc în primăvară.
 6. Se prepară butași pentru depozitare de iarnă.
 7. În cazul în care diferite soiuri, le marca.

Caracteristici de stocare de butași

Butași de struguri oferă o stocare lungă de iarnă. Chibouks pot fi plasate într-o pivniță sau frigider subsol. Să acorde o atenție la mai multe puncte:

 • după tăierea chibouks cu vârsta cuprinsă în apă (suficient pentru o zi);
 • sulfat poate fi înlocuit cu permanganat de potasiu (extras durează o jumătate de oră);
 • Apoi începe uscarea semifabricatelor (puneți-le pe șervețele);
 • având butași uscate, înveliți-le cu folie și cu atenție cravată;
 • poate lipi la achiziționarea unei etichete cu informații despre data și numele varietății de propagare.

În timpul înmulțirii prin butași (în timpul depozitării) ar trebui să ia în considerare condițiile de temperatură. Chibouks supraviețuiesc complet la 1-5 ° C Păstrați-le poate fi pe balcon, în frigider sau pivniță.

consultanță de specialitate: „În fiecare lună a verifica stadiul pregătirilor. Când uscarea de butași așteaptă rewetting și ambalarea ulterioară. Matrița rezultat trebuie curățat cu o soluție de mangan ".

Ce se poate face în primăvară

Lansat în procesul de toamnă continuă primăvară. materialul de creștere Viabilitate trebuie verificat vizual (nici o deteriorare, mucegai). Înainte de butași plantate, scoarța și o incizie asigurați-vă că lemnul are o culoare verde deschis. Asigurați-o incizie de rinichi - în interiorul acestuia trebuie să fie verde și dens (pentru a planta butașii nu ar trebui să fie maro).

Înainte de a începe plantarea butașilor în casă, materialul dreptul de a fi sortate. Chibouks spălate în mod repetat cu apă pură și permanganatul de potasiu. Ambele părți au făcut secțiuni (acestea sunt tratate cu parafină sau smoală de grădină). Primăvara optimă de înrădăcinare interstiții inferioare pot fi prevăzute cu caneluri verticale.

Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase


inspecție vizuală lunară a semifabricatelor

Inainte de plantare struguri, să ia două zile pentru a absorbi în stimularea creșterii Chubukov. La această apă se amestecă cu aloe și miere (lingură 10 litri de lichid). Ca promotori adecvați și preparate speciale (Humisol, humate de sodiu).

Butași de eboșe de struguri

Pentru viță de vie altoite prins repede, puteți recurge la altoire tehnologie. Veți avea nevoie de capacitatea de răsaduri viitoare (jumatati de sticle de plastic) și substrat. Acesta din urmă este format din humus, nisip și rumeguș, amestecate în proporții egale. Substratul trebuie să fie liber și umed, prevăzute cu orificii de drenaj.

Multiplicarea de struguri butași rasinoase, este necesar să-l apă în fiecare săptămână timp de trei ori. Dacă există o creștere intensivă, pentru a regla topping acesteia. procesul de aterizare de primăvară de struguri de auto se realizează la o temperatură de 2-5 ° C Spune-ne cum să planteze răsaduri, pas cu pas:

 1. Notch preforme din ambele părți.
 2. Asigurați-furrowing (ac de cusut, se aplică zgârieturi longitudinale pe coaja).
 3. Lăsați necompletat timp de 2-3 zile în apă.
 4. bara Înmuiate pentru a muta stimulent korneobrazuyuschy.
 5. Umpleți recipientul pregătit cu apă, a pus butași și să păstreze soare timp de aproximativ o lună. Rinichii apar după 15 zile, rădăcinile - prin 25-28.
 6. În așteptare pentru germinarea strugurilor la domiciliu, umple stratul de drenaj rezervor. Grosime - 4.2 cm.
 7. drenaj pe partea de sus a pune bazele (5-8 cm), a pus pipa și dosypte un pic mai mult teren. Asigurați-vă că solul se lipeste doar marginea evadare.
 8. Setați maneta în soare și apă-l continuu. Când chibouks plantate, a permis introducerea de cenușă de lemn și de potasiu.

metode comune

Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase

Este important ca călușului rădăcină format inainte umflarea mugurilor

Grădinari sunt zgarieturi capul lor in mod constant asupra modului în care să se propage de la butași de viță de vie și înrădăcinat Salvați procese.

Scopul este de a calus rădăcină format inainte umflarea mugurilor.

În acest scop, se folosesc diferite metode:

 1. Metode de flacoane din plastic. Partea de jos coadă înfășurat folie și o cârpă umedă, în partea de sus - doar filmul. Prin capacitate presat diferite sticle de temperatură.
 2. Metoda Puzenko. Topuri Chubukov nu bandajarea, și germinare se efectuează pe dulap. Fabric umezit periodic.
 3. Metoda Radchevskogo. Acest specialist sfătuiește să așeze piesa într-un recipient și apoi se aplică în apă fiartă (ploaie). Umezeala menține polietilenă, iar ea containerul este expus la fereastra de sud a casei.
 4. kilchevanie încălzire electrică. butași de struguri cultivate este recomandată în cutie. Căldura creează un dispozitiv (incalzitor acvariu).
 5. Încolțirii rumeguș. Recipientul umplut cu rumeguș, la aceeași apă fierbinte este adăugată să se răcească. Buta sunt conținute într-un recipient cu un film și rumeguș (acesta din urmă în mod constant umezită).

tehnica kilchevanie

Această tehnică promovează înrădăcinarea rapidă a gambei și creșterea dinamică a strugurilor în timpul verii. Pentru ca sistemul să funcționeze, aveți nevoie pentru a colecta un dispozitiv special - kilchevator. În esență, acest recipient este prevăzut cu încălzire electrică (vezi. Fig. 1). În același timp, am pus-o diagramă de asamblare a cel mai simplu kilchevatora (fig. 2).

Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase

= Kilchevator un recipient prevăzut cu încălzire electrică (Fig. 1)

Schema kilchevatora mai simplu de asamblare (Fig. 2)

Notă: temperatura camerei trebuie să rămână în interiorul 0-10 ° C. Cutia este umplut cu lemn de esență tare umed rumeguș, mușchi, hidrogel sau nisip de râu (grosier). Și acum înțelegem cum să planteze corect butași în kilchevator pe pervazul ferestrei (Figura 3.):

Cum de a planta butași de struguri de la domiciliu propagate prin butași rasinoase

Dar cum să planteze butași în kilchevator pe pervazul ferestrei (fig. 3)

 1. Se pune pe o fereastra de piese lungi pervaz de lemn, le acoperă cu o foaie de placaj. A primit o fundație caldă pentru răsadurilor.
 2. Placajele taie o gaură a cărei diametru coincide cu diametrul containerelor pentru germinare.
 3. Introduceți rezervorul în găuri.

Mai mult kilchevatory complex realizat pe baza încălzitoare, terarii încălzite. struguri Zagotavlivaya în toamnă, după achiziționarea unui astfel de dispozitiv într-un magazin pentru animale de companie - nu vei regreta. Încercați să obțineți în același timp, încălzirea filmului, așa că va crește eficiența procedurii.

pregăti terenul

Iată ce trebuie să faci:

 1. Dezgropa sol.
 2. Pipeteaza NPK în sol (circa 120 grame), humus (șase găleți) și nisip (2,5 găleți). Calculele sunt realizate pe metru pătrat.
 3. Re-Dig site-ului.
 4. Construi movile de lut pentru plantarea de butași.

In fiecare zi, se toarnă pe fiecare răsad la 4 găleți de apă. Solul adapostirea toc protejează împotriva folia de plastic la rece sau material pentru acoperișuri. Controlați și hidrata materiale de acoperire, dacă este necesar.

Ce se poate face cu butași rasinoase

Procedura de butași de reproducere rasinoase sunt recomandate vara metoda Lykov. butași pentru ochi sunt tăiate din lăstari obișnuite sau vitregi. Semifabricatele sunt plasate într-un vas umplut cu apă de ploaie. Capacitatea de cinci litri oferă banca cu orificii de drenaj, umplute cu „mol“ a pământului.

Răsaduri trebuie să se agită în mod constant și apă. O sticlă de cinci litri este capabil de a lua până la patru puieți înregistrate la o adâncime de 5 centimetri. Construi un cadru de lemn în jurul valorii de bănci și înveliți-l cu polietilenă.