Cum de a poleniza castraveți acasă fără albine

Bună ziua, dragi cititori! Polenizarea culturilor - cel mai important moment în procesul de vegetație a plantelor care definește tot scopul creștere a unei culturi, care este recolta. Din semințe și pregătirea solului pentru semănat la ultima hrănire înainte de înflorire, totul se reduce la un singur lucru - un ovar de succes, iar acest lucru se va întâmpla numai după un tratament adecvat.Cum de a poleniza castraveți acasă fără albine

Pentru o lungă perioadă de timp pentru pregătirea polenizare și polenizare multă așteptare. În mediul natural, plantele sunt polenizate de albine, precum și pentru creșterea într-o seră cultivate hibrizi autogame speciale de castravete, care polenizare „din exterior“ și nu necesită costuri lor proprii, fără albine.

Cum castraveți polenizate

În timpul înfloririi plante forma muguri de tip masculin și feminin. Pentru castravete polenizate, polenul din flori de sex masculin trebuie să meargă la femei. Polenul ar trebui să fie o mulțime, pentru că castravete germenului polyspermic și fiecare sămânță are nevoie de atenție. Dacă polenizate, nu toate semințele, care nu este suficient polen pentru a poleniza germenele greabăn de flori în întregime de sex feminin si cade.

În cazul în care atrage insectele pe teren nu este posibil, iar plantele au nevoie de polenizare, de exemplu, dacă vă decideți pentru a aranja un pat de castravete la domiciliu, puteți trata florile de mână. Și mai întâi trebuie să învețe să identifice podeaua de flori tine.

flori de sex masculin în castravete sunt de obicei formate în apropierea bazei tulpinii și să crească grupuri și inflorescențe femele - singuratici în sprijinul lor au un sigiliu, care seamănă cu un castravete mic.

Știind unele caracteristici simple ale structurii de flori și funcționalitatea acestora, puteți înțelege cu ușurință cum să polenizeze castraveți la domiciliu.

polenizare Tehnologie de mână

Polenizarea de castraveți a avut loc în mod artificial o varietate de scopuri. Așa cum am menționat mai devreme, este necesar pentru cultivarea unei culturi în interior sau în seră în cazul în care insectele nu pot accesa, sau atunci când florile au un castravete toți băieții.

Cum de a poleniza castraveți acasă fără albine

Și încă mai trebuie să predea polenizare, în cazul în care într-un singur loc crește mai multe soiuri de castravete. În cazul în care un astfel de mediu nu controlează reproducerea plantelor, toate pereopylilis fără ajutorul tău, iar puritatea soiului ai pierdut.

Conduita castraveții-polenizate destul de simplu.

Aceste muguri vor să înflorească, separat de lume, cu un strat subțire de bumbac sau tifon. inflorescență de sex masculin izola intens. Toate acestea, în scopul de a preveni infiltrarea insectelor în ele, în cazul în care oportunitatea este încă acolo. 24 de ore dupa inflorire flori de sex feminin polenizarea rupt bărbați masculin care se aplică stigmatul de sex feminin.Fiecare boboc de sex feminin tratate foarte atent cu două sau trei de sex masculin. Procedura se face cel mai bine, fie în timpul de dimineață și în condiții climatice favorabile. După ce procedura este finalizată, florile masculine pot fi lăsate în femela pentru un rezultat valid.

Toate aceste plante sunt polenizate pentru a primi fructele, iar cele pe care le polenizează pentru a obține semințe, ar trebui să fie întotdeauna marcate, de exemplu, bandă. Pe banda ar trebui să scrie clasa, iar după o gestație completă, până la ruperea castravete îngălbenirea și câteva săptămâni stocate într-o cameră uscată și caldă.

Diferite moduri de polenizare mână

Procedura de polenizare poate fi efectuată în două moduri:

Cum de a poleniza castraveți acasă fără albine

Perie trebuie să fie o perie naturala si foarte moale la atingere. Această perie pentru a colecta ușor polen de inflorescențe de sex masculin și bine lubrifiați-l pistiluri de muguri de sex feminin. Este necesar să se asigure că polenul este bine stabilit în perilor periei și generos acoperit cu praf galben.

În al doilea caz, inflorescențele de sex masculin sunt rupte și sunt aplicate la femela, așa cum este descris mai sus. Polenizate muguri cele mai bune marca, astfel încât să nu-și petreacă timpul pe ele accidental și polen din nou. Pe flori prelucrate pentru a pune pe capace de hârtie sau pânză, și o săptămână mai târziu vizualizat. În cazul în care ovarele sunt mărite, acestea sunt scutite de la „captivitate“.

În mod ideal, trebuie să poleniza flori în a doua zi după înfloririi, umiditatea din cameră, la aceasta ar trebui să fie de aproximativ 70% în cazul în care parametrul este sub norma, polenul este uscat și otsyreet slipnetsya și la niveluri mai ridicate de umiditate.

În cazul în care castraveți cresc pe pervaz în timpul iernii peste un radiator, cel mai bine este de a iriga periodic plantele, anterior zamulchirovat sol, în timp ce nivelul de umiditate este optimă. Dacă sunt în creștere ele pe balcon, în vara, este mai ușor de controlat umiditatea prin aerisirea mini-sera.

exercită în mod egal influență asupra ovarelor și temperatura medie, indexul său nu se abate de la 20 ° -26 ° C Creșterea temperaturii la 34 ° C va duce la sterilizarea polenului și coborârea la 15 ° C - la o suspensie de dezvoltare a plantelor, atunci când mugurele nu este format.

Recomandări de la șoferi de camion

  • fructe de frumusețe și conservarea soiurilor de genotip grădinari sunt sfătuiți să ia polenul de la o plantă și transferat la alții.
  • grădinari cu experiență cred că o singură polenizarea nu dă rezultate bune, și să recomande pentru a poleniza plantele în cele două săptămâni înainte de primul ovar.
  • Dacă prima cultură este recoltată și castravete nu se grăbește să dea următoarele ar trebui să scadă temperatura camerei până la 18 ° C și pentru a face îngrășământ organic. Ei bine, stimulează fosfor înflorire și fertilizarea de potasiu.
  • Atunci când grădina ta de mai multe culori, dar nu există fructe de pădure, castraveți se toarnă o soluție apoasă de uree și compost.

Cum de a poleniza castraveți acasă fără albine

Aflați cum să polenizarea plantelor în mod corespunzător cu propriile lor mâini, va fi capabil să se retragă în mod regulat de la paturile lor improvizate randamente bune.

Lăsați treburile de polenizare nedorite nu se tem, - castraveți răspund cu recunoștință ovarului abundente, ca răspuns la munca ta.

Aboneaza-te la blog-ul meu, dragii mei prieteni, aduce prietenii tăi grădinari, și noi toți împreună vor afla cu siguranță mai multe lucruri utile.

recoltă bună și veți vedea în curând!

Cum de a poleniza castraveți acasă fără albine