Cum de a scrie o listă (o listă a) punctuație, cu majuscule

În ceea ce privește limba, lista, sau a unei liste - este aceeași ofertă (sau oferte), înregistrate (-lea) nu este în loc, ca de obicei, dar într-o coloană (deși, uneori, într-o linie). Și, din moment ce este aproape sugestiile obișnuite, iar acestea sunt aproape la fel de propoziții normale. Ceea ce rezultă de aici? Iar faptul că, pentru executarea corectă a listei (lista) la capetele liniilor trebuie să fie semne de punctuație, iar în ofertele de capăt trebuie să fie pus capăt. Pentru a începe, ia în considerare versiunea corectă a înregistrării listei și apoi le discuta în detaliu.Variante de înregistrare a listelor:

Eu ... oferi lista.

II ... o propunere de listă:

III ... teză înainte de listă:

În unele cazuri, o variantă a listei de înregistrare va fi corect?

Dacă paragrafe scurte în lista constă într-o singură frază, sau chiar câteva cuvinte, apoi la cele din urmă are sens pentru a pune punct și virgulă, iar linia începe cu o literă mică (varianta III). La sfârșitul unei propoziții este întotdeauna precedată de un punct, astfel încât, la sfârșitul nostru înregistrate într-o coloană de propuneri ar trebui să pună capăt.

În cazul în care elementele sunt comune, se compune din mai multe fraze la sfârșitul toate elementele necesare pentru a pune un punct, iar propunerile în sine începe cu o literă de capital (versiunile I și II).

În acest caz, dacă faceți o listă de cifre, nu cu marcatori (puncte aldine sau alte simboluri), vă rugăm să rețineți că în cazul în care elementele de puncte se încheie, apoi, după cifrele trebuie să fie punctul (ca în variantele I și II). Dacă la sfârșitul unei puncte și virgulă, după cifrele mai bine pentru a pune un suport (opțiunea III). Acest lucru se datorează faptului că, după un punct este de a merge la o literă mare și literă mare, în primul cuvânt de paragraf este numai în cazurile în care punctele sunt la capetele liniilor. De obicei, consolele nu sunt după cifre romane, adică nu trebuie să fie utilizate în varianta III.În ceea ce privește ultima teză înainte de listă, colon este de obicei pus, atunci când sfârșitul frazei este o trimitere evidentă la lista sau conține un cuvânt generalizat. De exemplu, dacă propoziția se termină în cuvinte „cum ar fi“ sau „următorii parametri / zone / sectiuni / etc. și așa mai departe. " În cazul în care lista se înțelege în mod logic, dar referiri directe la ea nu este, este mai bine pentru a pune capăt completă.

Un alt punct în legătură cu modul în care să aranjați în mod corespunzător lista - stilistică. Acesta se află în faptul că, în mod ideal, toate elementele listei trebuie să fie de acord cu lista de propuneri de prefix și reprezintă ceva de genul un membrii omogene. În aceeași scuză atunci când ai nevoie de ea după cuvintele generalizează, este mai bine pentru a pune la începutul primului sau fiecare element (în funcție de context), și să nu părăsească înainte de lista.

De exemplu, greșit va fi opțiuni contradictorii:

Am vrut să-i spun mamei mele:

* Planuri pentru vacanța;

Am vrut să-i spun mamei mele despre:

* Du-te la concediu;

Această listă ar fi mai bine să emită următoarele:

Am vrut să-i spun mamei mele:

* Lucrările școlii;

* Despre unde vreau să merg în vacanță;

* Prietenii de știri;

* Că vreau să mănânc bine.

Dacă aveți de gând să facă o listă într-o listă, atunci regulile de înregistrare a nu se schimba. Este recomandabil, cu toate acestea, pentru a alege alte marcatori sau numere (de exemplu, „1“ și „a)“, astfel încât cititorii să înțeleagă în cazul în care o listă este întreruptă de altul și în cazul în care o listă se termină. De asemenea, pentru o listă de fiecare nivel următor se face de obicei indentat de la marginea din stânga a paginii.