Cum de a verifica demarorul cu mâinile pe baterie sau un multimetru

Demarorul este responsabil pentru pornirea unui motor de mașină, iar dacă refuză să lucreze, pentru a avea o masina devine destul de ușor. De regulă, el eșuează nu imediat, ci treptat, și acordând o atenție la comportamentul său, problema poate fi calculată pe motiv. Dacă acest lucru nu a putut fi realizat, va trebui să verificați demarorul, ca mijloc la îndemână, și folosind un multimetru. O verificare rapidă a releului retractor sau demarorul se poate face fără a fi necesară îndepărtarea vehiculului sau de ao scoate de sub capotă. Pentru un astfel de test ar fi nevoie doar de o baterie încărcată și o pereche de fire de alimentare. Și pentru a verifica ancora, peria sau bobina de pornire, este necesar să demontați și multitester prozvanivat.În acest articol vă va învăța:

Cum de a verifica bateria de pornire

Diagnosticul de porniri ale motorului, începe cu prima întrebare adresată de mulți proprietari de automobile - cum de a testa un starter pe baterie? Și vom arăta acest test? Această manipulare vă permite să determinați funcționarea corectă a unui starter, pentru că, în timp ce stă pe motor, în plus față de clicuri (în cazul în care, desigur, acestea sunt audiate) cu privire la funcționarea dispozitivului există puține de spus. Prin urmare, închiderea terminalului cu concluziile de pe carcasa retractor și demarorul poate detecta prezența unei defecțiuni la releul retractor sau direct demarorul pentru a vedea dacă comutatorul este activat și dacă motorul de pornire se învârte.

Verificați rotiri motorul de pornire

Verificați pașii de pornire 3 simpli

Pentru a testa capacitatea de a împinge de pornire pinion și răsucire (așa că ar trebui să funcționeze când este atașat la vehicul), puteți recurge la ajutorul bateriei. Pentru testul de care aveți nevoie pentru a fixa piesa, terminalul „-“ conectat la carcasă. și „+“ - la terminalul superior al contactului releului și porniți-l. Dacă funcționarea corectă ar trebui să apară Bendix takeaway și derulând unelte de motor.

Ca un test separat, fiecare dintre nodurile dispozitivului de pornire a motorului ia în considerare în mod clar și mai detaliat.

Cum se verifică releul retractor

Pentru a verifica Retractor releului de pornire, trebuie să-l conectați la borna pozitivă a bateriei. un minus - în cazul dispozitivului. Când dispozitivul funcționează corespunzător va fi nominalizat Bendix snaps de viteze.

Verificați releul retractor cu bateria

Verificați retractor de pornire

Gear nu poate fi nominalizat pentru un motiv:

 • contacte arse retractor;
 • ancora blocată;
 • Burnout înfășurarea de pornire sau releu.

Cum se verifică demaror periei

Perii pot fi verificate în mai multe moduri, cea mai simplă dintre ele - verificați lumina bec de 12 volți. Pentru a face acest lucru, conectați un capăt al becului de pe suportul periei. iar celălalt - pe corp. în cazul în care se aprinde. periile trebuie să fie înlocuite. astfel cum sunt defalcări în domeniul protecției.

Verificați perii de circuit de pornire la pământ

O a doua metodă de verificări periilor multimetru poate fi efectuată într-un starter explodat. Provocarea va fi de a testa scurtcircuitul la masă (nu închide). Pentru a testa rezistența la măsurată ohmmetru între placa de bază și suportul periei - rezistență ar trebui să se apropie de infinit. De asemenea, atunci când scoateți ansamblul periei este necesară pentru a efectua o inspecție vizuală a perii, colector, bucșe, bobina și armături. După manșoanele formulare poate fi tragerilor de curent în timpul pornirii și funcționarea stabilă a motoarelor, și un colector deteriorat sau ars va pur și simplu „mânca“ perie. arbuști sparte, cu excepția faptului că urzeală ajutor ancoră și o uzură neuniformă a periilor, crește riscul de inter-pista de circuit de lichidare.Cum de a verifica Bendix

demaror Job Bendix, de asemenea, verificat destul de ușor. Este necesar să se clemă de locuințe depășirea limitei de credit ambreiajul într-o menghină (prin pad pentru a preveni deteriorarea), și să încerce să-l derula în sus și în jos, acesta nu ar trebui să fie rotit în ambele direcții. Rotit - vina se află în ambreiajul peste mal, pentru că atunci când încercați rotirea alt mod, trebuie să fie blocat. Bendix, de asemenea, nu poate fi angajată, iar demarorul se va derula în zadar dacă se pune pur și simplu în jos sau au mâncat dinții. Deteriorarea pinionul este determinată de inspecție vizuală, dar paturile pot defini pe deplin toate demontate numai și uneltele curate de murdărie, grăsime uscat în interiorul mecanismului.

lumina de control pentru verificarea demarorul înfășurare

Cum de a verifica bobina de pornire

Înfășurarea statorului unui starter poate fi verificată ca un defect. și lampa de 220 V. Principiul astfel de test ar fi similar cu periile de testare. 100 W bec este conectat în serie între înfășurarea statorică și carcasa. Un fir este fixat la carcasă, a doua înfășurare la concluzia (de la început până la unul, apoi la altul) - Lumini, înseamnă că există o defecțiune. Nu există un astfel de imprimare de control - să ia ohmmetru și măsura rezistența - trebuie să fie de aproximativ 10 ohmi.

Bobinajul rotorului demarorului este verificată în același mod - în rețea turn kontrolku 220 și la un terminal de a pune o placă de colector și celălalt miez - Luminile necesită înfășurarea rapidă sau înlocuirea completă a rotorului.

Cum de a verifica ancora de pornire

Pentru a verifica ancora de un starter, trebuie să se aplice de tensiune la 12V de la baterie la demarorul direct, ocolind releul. Dacă se întoarce, atunci e bine. Dacă nu, atunci orice probleme cu ea, sau cu perii. Este silențios, nu se rotește - trebuie să recurgă la demontarea pentru mai multe imagini de diagnosticare și testare Multimetru (ohm metru în modul).

Verificați ancora baterie de pornire

Testarea Anchor pentru CSP

Principalele probleme cu ancora:

 • bobina probei la carcasa (multimetru verificat);
 • Terminal colector de cabluri (puteți vedea pe mai aproape de inspecție);
 • interturn circuitul de lichidare (verificate numai de către un CSP dispozitiv special).

Lamelele albite din cauza conexiunii slabe între coada și un cocoșel

Foarte adesea închiderea înfășurării poate fi determinată prin inspecție vizuală detaliată:

 • chips-uri și alte particule conductoare între barele; colectorului
 • șipci albite urmare a contactului între coada si robinetul de lichidare.

De asemenea, de foarte multe ori ca rezultat inegale perii colectoare uzură pentru uzură sau deteriorare a demarorul. De exemplu: proeminența izolației în spațiul dintre lamele datorită bias colector în raport cu axa arborelui.

Adâncimea adâncituri între colectorul pentru armături trebuie să fie de cel puțin 0,5 mm.

Cum se verifică multimetru

Deseori automobilist obișnuit nu este posibil să se facă verificarea unui indicator luminos sau defect, astfel încât metodele cele mai accesibile de verificare a demarorului sunt verificate pe baterie și multimetru. Perii și bobina de pornire va verifica pe circuitul. Modurile megohmetrului sau continuitate, iar bobina releului la o rezistență mică.

Verificarea Multimetru de pornire

Dezasamblarea și inspectarea tuturor componentelor unui sistem de pornire

Deci, cum de a testa Multimetru de pornire - trebuie doar să-l ia în afară și se măsoară rezistența între:

 • perii și placa;
 • înfășurare și carcasă;
 • Colectori și miezul armăturii;
 • carcasa demarorului și bobina stator;
 • contactul decuplarea contactului și plus de echilibru, alias Bolt șuntul conectarea demarorul bobinele motorului de excitație (verificați starea retracting bobinei releului). Când serviceability ar trebui să fie de 1-1,5 ohmi;
 • Mufă de conectare de ieșire și carcasa releului de tracțiune (verificați înfășurarea de reținere a releului retractor). Ar trebui să fie 2-2,5 ohmi.

Conductivitatea între cazul și înfășurare, un rotor și arborele unui comutator, bușoanele de contact și plus contact releu, cele două bobine trebuie să fie absent.

Trebuie remarcat faptul că rezistența īntāmplări și convenționale înfășurări multimetru ale armăturii nu a determinat totuși posibilă decât înfășurări inelare pentru întrerupere (fiecare colector lamelă ar trebui să apel la toate celelalte) sau pentru a verifica căderea de tensiune (la toate trebuie să fie identice) pe lamelelor adiacente atunci când sunt aplicate directioneaza curent (aproximativ 1 A).

Sper că aceste informații au ajutat să învețe cum să verificați demarorul cu mâinile în condițiile de garaj, având la dispoziție numai bateria sau aparatul de măsură, pentru că, după cum vedeți, verificați demarorul vehiculului pentru a porni capacitatea cilindrică a motorului poate să nu necesite echipamente profesionale sau de cunoștințe de circuit electric, literalmente numai abilități de bază în utilizarea unui ohmmetru și testerul cu lampa de control. Dar, pentru reparații profesionale în mod obligatoriu și au nevoie de un CSP.