Cum doare ficatul la oameni de temperatura, simptome si tratament (video)

 • Cauze și simptome ale bolilor hepatice
 • Ce este hepatita acută
 • hepatită cronică
 • Alte boli ale ficatului
 • Recomandări pentru bolile de ficat

Ca ficat doare? Această întrebare este de interes pentru mulți oameni. senzații dureroase apar în învelișul care înconjoară corpul. Atunci când există o anomalie, organismul de multe ori creste in dimensiuni, se întinde cochilia acoperite cu terminații nervoase, dintre care stimularea provoacă senzația de durere.Cum doare ficatul la oameni de temperatura, simptome si tratament (video)

Cauze și simptome ale bolilor hepatice

Hangover destul de des însoțită de faptul că durerile de ficat. astfel vinovații pot deveni astfel de momente:

 1. Ficatul este primul care a intrat în lupta pentru purificarea sângelui de toxine. În cazul în care doza de alcool, luate cu o zi înainte, a fost mare, ficatul va funcționa la fel de greu.
 2. alcool etilic otrăvire un țesut organism sănătos.
 3. povară suplimentară și are o gustare abundente, mai ales atunci când există o mulțime de alimente prăjite, grase, condimentate si afumate.
 4. Medicamente, se presupune că ameliorează sindromul de sevraj la alcool, au de multe ori destul de un efect negativ.

După alcool în ficat, uneori, există durere de natură cronică, care, în cazul simptomelor prelungite necesită intervenția unui medic.

Cum doare ficatul la oameni de temperatura, simptome si tratament (video)
Atunci când ficatul nu este sănătos, în primul rând există o durere surdă sub coaste dreapta. Există, probabil, un sentiment de disconfort. Durerea poate fi acordată în zona lamelor din spate și chiar gât, în timp ce acestea pot fi tragerea și apar pe tot parcursul zilei. Orice efort fizic creste durerea in ficat.

Dependenta de alimente gras, picant și prăjit conduce în mod clar la durere a crescut, adesea însoțite de greață. obiceiuri proaste va duce la același rezultat. Fumatul, alcoolul și lipsa de reținere în mâncare - cel mai bun fundalul pentru dureri de ficat. Nu este întotdeauna atât de simplu nu se poate determina cauza durerii, mai ales atunci când mai multe dintre ele. Situația este adesea exacerbate de eructatii, gust amar în gură, tulburări de scaun și distensie abdominală.

organism de stat are un impact direct asupra stării generale a persoanei. Când doare ficatul, în organism există o mulțime de probleme:

 • oboseală excesivă;
 • letargie;
 • dureri de cap;
 • probabilitatea de pierdere a conștienței;
 • perturbat ciclul menstrual la femei;
 • probleme de potenta la barbati.

Natura durerii în cadranul superior drept poate varia în intensitate și durată, ceva asemănător cu simptomele de formare a calculilor biliari în ficat sau vezică biliară.

Cum doare ficatul la oameni de temperatura, simptome si tratament (video)
Adesea, ficatul doare împotriva temperaturi ridicate, greață și vărsături. În cazul unei mucoase de culoare gălbuie și fecale, fără o culoare specifică poate spune despre obstrucție a tractului biliar.

La om, după modificări icter prelungit, datorită prezenței componentelor biliare, compoziția sângelui, ceea ce duce imediat la senzații neplăcute pe piele.

Trata simptomele și trata medicul poate numai după cercetarea care va atrage tabloul clinic final. Cel mai adesea, în acest caz, cu ajutorul ultrasunetelor.Înapoi la cuprins

Ce este hepatita acută

Atunci când întreaga suprafață a infecției hepatice afectat, indica apariția hepatitei acute - una dintre cele mai comune cauze ale durerii la nivelul ficatului.

Diagnose hepatita este destul de dificil, deoarece există mai mulți agenți cauzatori ai hepatitei: A, B, C, E, F.

Hepatita A se transmite de obicei prin contact direct cu virusul in organism prin gura cu alimente și apă. Încălcarea regulilor de îngrijire a sănătății atunci când se utilizează seringi reutilizabile poate duce la infecția cu virusul hepatitei B.

Cum doare ficatul la oameni de temperatura, simptome si tratament (video)
Obțineți acest virus și pot fi transmise sexual. boala devine cronică este foarte rapid.

Hepatita C este ingerat cu injecții și inhalații, adică, ocolind tractul gastrointestinal. La începutul bolii hepatice a pacientului nu este îngrijorat, astfel încât să-l diagnostica în această etapă este foarte dificilă.

Hepatita D nu este o boală independentă, ci un plus neplăcut pentru hepatita B. Alte tipuri de hepatita este încă puțin studiată.

Singurul lucru care se stie despre ei: virusul E patrunde in organism prin tractul gastro-intestinal și F virusul trece.

Înapoi la cuprins

hepatită cronică

În cazul în care hepatita durează mai mult de șase luni, este numit cronică. În acest timp, întregul corp este supus schimbării difuze. Dacă forma acută a bolii a fost de peste, dar virusul ramane activ, hepatita cronică numită persistivnym. Dacă nu există nici un semn, hepatită cronică activă.

Diferența în tratamentul acestor forme de hepatita este foarte mare. Pentru a elimina simptomele de hepatită persistivnogo suficient de dieta. Hepatita activă poate de asemenea dezvolta in ciroza.

Înapoi la cuprins

Alte boli ale ficatului

Acest diagnostic pentru o persoană înseamnă o durere foarte puternică în ficat. Este suficient să spunem că în ciroza țesutului conjunctiv incepe sa inlocuiasca rapid celulele hepatice sanatoase, in timp ce fiind însoțită de toate semnele de inflamație. Se trage vasele ficatului, afectând astfel circulația normală de sânge, atât în ​​ficat și în alte organe din zona abdominală.

Cum doare ficatul la oameni de temperatura, simptome si tratament (video)
Se oprește fluxul normal de sânge prin intermediul portalului vena, ceea ce duce la consecințe pentru întreaga avalansa a corpului: nu este suficient de sânge devine tot sistemul digestiv, precum și a splinei și pancreasului. Bineînțeles, toate aceste motive duce la durere severă la nivelul ficatului. Complicații poate fi tsistoz.

Steatoza hepatică. degenerare grasă a corpului, numit steatoza, de obicei nu provoacă durere în ficat, de aceea este adesea diagnosticat întâmplător în timpul unei examinări de rutină de către un medic sau ultrasonografie. Dacă durerea în ficat este încă prezent, ele sunt, de obicei, însoțite de distensie abdominală, constipație, diaree si alte simptome, o boala aparte a tractului digestiv. Cel mai adesea, această patologie apare ca urmare a abuzului de alcool, dar este uneori declansata de o deficienta de proteine ​​si diabet. Normalizarea de nutriție și de alcool, evitând foarte elimina rapid durerea.

tumori hepatice. Nu există simptome ale pacienților cu afecțiuni hepatice ca durere face excrescențe benigne în acel organ suficient de dificil de diagnosticat. Mai mult decât atât, nu toate analizele de laborator detectează. Ea îl ajută să vadă numai cu ultrasunete. Mult mai grav este cazul cu tumori de natură oncologică. Există mai multe varietăți.

Boala primară a fost inițial format din țesutul hepatic deja afectat cu virusul hepatitei B sau C. Aproape 60% dintre pacienții cu tumori canceroase dezvolta dupa ciroza. De asemenea, celulele maligne se găsesc în ficat din cauza metastazelor în alte organe ale cancerului ei.

Chisturile hepatice. Examinarea cu ultrasunete sau imagistica indica uneori prezența ficatului unor cavități umplute cu un lichid incolor. dureri de ficat, în astfel de cazuri sunt foarte rare. Chisturile variază în formă și număr. Specialist pentru a găsi astfel de goluri în primul rând este să ne asigurăm că acest lucru nu este începutul de cancer, precum și pentru a determina natura originii lor. Este demn de a verifica absența de orice fel a fost de complicații ale acestei boli.

Ficat abces. Cavitatea este umplută cu mase purulente, care este un indicator al unui abces hepatic bacterian sau protozoare. Această patologie este declanșată prin încălcarea constantă a normelor sanitare. Prezența puroiului în cavitățile provoacă inflamație și, în consecință, durerea în zona ficatului și o temperatură ridicată.

Înapoi la cuprins

Recomandări pentru bolile de ficat

Dacă aveți o durere puternică, plictisitoare, ascuțit, durere sau ascuțite în zona ficatului, ar trebui să consulte imediat un gastroenterolog, hepatolog sau oncolog, mai ales daca doare ficatul cu greață, temperatură și o creștere marcată în organism.

Pentru a interpreta corect simptomele, este necesar să se treacă cu ultrasunete, cu nici un rezultat care medicul nu va fi în măsură să ajute în mod eficient. În cazul în care tabloul clinic al durerii în zona ficatului va fi înțeles pe deplin medicul, el va numi tratament și medicamente necesare recomandă ca ficatul nu doare.