Cum este Staphylococcus aureus de la o persoană la alta

Aproximativ 40% din populația totală a România sunt purtători permanenți ai bacterii oportuniste. Prin urmare, este foarte important să se știe cum este transferat la Staphylococcus aureus.Staphylococcus aureus (Staphylococcus aureus) - un fel de bacterii sferice Gram-pozitive, care includ cele patru agenți patogeni cele mai frecvente în spitale. Aceasta bacterie face parte din genul bacilii stafilococului din clasa, a primit numele de la culoarea aurie a coloniilor sale.

MECANISM INFECȚIEI

Cum este Staphylococcus aureus de la o persoană la alta

bacterii Staphylococcus aureus - una dintre cele mai stabile de acest gen la influența factorilor externi. Este din cauza rezistență considerabilă la efectele temperaturilor ridicate la majoritatea agenților antibiotice, și multe dezinfectanti infectate cu Staphylococcus aureus este destul de ușor.

Infectarea se produce prin contactul cu bacteriile de pe membranele mucoase și pielea umană. Odată ajuns în corpul uman este influențată de diverși factori care promovează multiplicarea activă, bacteria poate provoca o gamă destul de largă de boli, de la usoare pana la viata in pericol uman.

MODURI de infecție

De la o persoană la Staphylococcus aureus este transmis in primul rand prin picaturi din aer (strănut sau tuse puternice). Cu o astfel de bacterie cale de transmisie cade pe nazal sau cavitatea orală a unei persoane sănătoase în contact cu pacientul sau furnizorul de îngrijire a sănătății, care a fost contactată cu infectate.

Odata cu infectie metoda de mai sus secreta mai multe moduri de penetrare a bacteriilor patogene în datele corpului uman.

Moduri de infecție cu Staphylococcus aureus:

  • Pin. Datorită rezistenței ridicate de bacterii la o gamă largă de temperaturi, lumina UV și de cele mai multe dezinfectante, infecție pot fi infectate prin contactul cu suprafețele afectate de piele și articole de uz casnic, care sunt utilizate de către o persoană infectată.
  • Artificiale. Destul de des infectate cu Staphylococcus aureus în spitale, ca urmare a sterilizării incorecte sau incomplete de echipament medical. Acest lucru se datorează neglijenței personalului medical, precum și datorită rezistenței bacteriene ridicate la cele mai multe antiseptice speciale.
  • Alimentar. Calea de infecție prin alimente folosite de către om. În acest caz, riscul nu este microorganismul, iar produsul său de deșeuri - enterotoxină, care ajunge în stomac, cauzând grave organism intoxicații alimentare. Staphylococcus aureus sa sinucis sub influența sucului gastric pe ea.
  • praful din aer. În acest caz, bacteria devine din interiorul corpului cu particule de praf respirabile.


La copii, Staphylococcus aureus pot fi transmise atunci când schimbul de jucării moi, tacâmuri sau suzete.

Cel mai mare pericol este Staphylococcus aureus, în caz de contact cu bacterii din sange uman. Cel mai adesea, acest lucru se datorează imunitate redusă, astfel încât microorganismul depășește barierele de protecție limfatici rapid și se extinde pe tot corpul, infectarea-l.

FACTORI DE RISC ȘI GRUPURI

Se trece Staphylococcus aureus de la un pacient la o persoană relativ sănătoasă „ajută“ o serie de factori. Șeful printre ei - acesta este nivelul scăzut datorită proprietăților protectoare ale răcelile corpului transferate sau lung curs de tratament cu medicamente antibiotice.

Printre alți factori pot fi identificate hipotermie semnificative. proces de aclimatizare lung și aplicare corect selectat agenți terapeutici antimicrobieni.

Bazat pe faptul, astfel cum raportate de Staphylococcus aureus, în procesul de diagnostic, atunci când primele simptome ale bolii, ținând cont de faptul că la risc sunt, în principal profesioniștilor din domeniul sănătății, care sunt în mod constant în contact cu infectate, copiii mici si persoanele in varsta, cu un sistem imunitar slabit.

MĂSURI DE PREVENIRE

Deoarece principalele căi de transmitere a S. aureus sunt aeropurtate și modul artificial în dezvoltarea măsurilor de prevenire a fost făcut bias pe aceste mecanisme de răspândire a infecției.

Următoarele pot fi distinse de măsurile preventive de bază.

  • Respectarea strictă a lucrătorilor de igienă ale instituțiilor medicale.
  • Măsuri de precauție când intră în contact cu infectat (folosind bandaje tifon, spălatul mâinilor cu antiseptice speciale).
  • Masă, care a fost depozitat în condiții adecvate. perioada de valabilitate este departe de expirare.

Chiar și persoanele cu cele mai puternice sisteme imunitar nu trebuie să întreb dacă Staphylococcus aureus este contagioasă. 100% garanție împotriva infecției produce numai respectarea strictă a măsurilor preventive de mai sus.

S-au găsit un bug? Selectați-l și apăsați pe Ctrl + Enter

Stresul - un set de răspunsuri fiziologice adaptative la efectele adverse externe și interne (factorii de stres). El poate fi acută și cronică.