Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

Inima în corpul uman - un organ vital. Munca lui poate fi asemănat cu pompa. Datorită inimii pompat sânge în artere și se deplasează în mod continuu, prin vasele. Funcții numite în organism de-a lungul vieții. De 70 de ani, el realizează aproximativ 2-3 miliarde de euro în bucăți și pompe de mai mult de 170 de milioane de litri de sânge. Deci, structura inimii? Care sunt funcțiile sale?Amplasarea și mărimea inimii

Organul principal al corpului uman este situat în centrul pieptului. Cea mai mare parte inima este situat pe partea stângă a corpului, și o mai mică - în dreapta. Minciuna pericard corp. Este, de asemenea, numit pericard. Acest sac etanș, îngrădite de inima si alte organe interne nu sunt permițându-i să se miște și pererastyagivatsya la momentul exercitării.

Mărimea inimii este destul de mic. Fiecare persoană este de aproximativ un pumn. Cu toate acestea, dimensiunea și greutatea corpului poate fi schimbat. Parametrii au crescut în anumite boli. Dimensiunile și greutatea inimii este, de asemenea, a crescut în acele persoane care pentru o lungă perioadă de timp implicat în sport sau munca fizică obositoare.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

Structura corpului

Să vedem structura inimii. Pereții acestui corp este format din trei straturi:

  1. Epicard. Acest strat subțire de membrana exterioara a peretelui inimii.
  2. Miocard. Acest termen de experți înțelege stratul de mijloc este responsabil pentru contracția musculară a inimii.
  3. Endocard. Această membrană, care definește un sistem intern al inimii.

Cuprinzând acest organ vital din două părți, separate printr-un perete despărțitor - un perete muscular gros. Fiecare jumătate include două camere. Secțiunile superioare (dreapta și stânga) sunt numite atrii si inferioare - ventricule. Fiecare camera are un rol special în procesul de circulație.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

atrii

Având în vedere că structura inimii, este de a vorbi despre Atria - camerele cu pereți subțiri ale inimii. Acestea sunt situate deasupra ventriculele si sunt separate de la ei valve atrioventriculare. Alocați dreapta și din stânga atrii. corp din dreapta sus al camerei - un loc de confluență a venei cave și venele inimii. Pe baza acestor informații, putem concluziona că acest atrium primește sânge venos lipsit de oxigen.

Stanga a corpului superior al camerei este chiar mai mică decât dreapta. În deschiderea ei patru găuri ale venelor pulmonare. Dintre acestea, atriul stâng primește sânge proaspăt, oxigen bogat și gata pentru a fi distribuite în continuare pe tot corpul uman.

In imagine, care arată structura inimii omului (imaginea de mai jos), puteți vedea dreapta și stânga ventricule. Ele constituie o masa musculara a corpului principal. Trebuie remarcat faptul că în camera din stânga față de dreapta este mai masiv și puternic. Ventriculul drept primeste sange dezoxigenat din atriul drept. Atunci când contractele inima merge la plamani prin valva pulmonara. Afluxului de sânge în camera superioară previne valva tricuspidă, de asemenea, numit tricuspida.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale


Ventriculul stâng din atriul stâng primește sânge, oxigenat. Ea trece prin valva mitrala (bicuspida). Când camera de sânge stâng contracții musculare de jos este impins in aorta prin valva aortica. Ea apoi se extinde pe tot corpul uman.

munca inimii

Luând în considerare structura inimii, aveți nevoie pentru a studia activitatea corpului. Ventricule și atrii poate fi fie relaxat (diastolică) sau condensată (sistolică) starea. Relaxarea și contracția inimii apar în secvența:

  1. sistola atrial. Reducerea partea superioară a corpului camerei - începutul ciclului cardiac. Această fază durează 0.1 secunde. În timpul sunt deschise supapele aripa sistola. Tot sângele de la atrii la ventricule este trimis. După camere superioare de reducere are loc faza de relaxare.
  2. sistola ventricular. Reducerea părților inferioare ale inimii durează 0,3 secunde. Semilunare (aortic și pulmonic) și aripilor clapete sunt închise în faza timpurie. mușchii scade ventriculare. Din acest motiv, presiunea în cavitatea crește. Ca urmare, sangele este trimis la atrii. Acolo, presiunea este mai mică. Cu toate acestea, fluxul de sânge în această zonă împiedică flapsurile aripilor. Frunzele lor nu poate fi dovedit în atrii. În acest moment, dezvăluite valve semilunare. Sângele începe să se miște în artera pulmonara si aorta.
  3. Diastolă. Ventriculii se relaxeze după contracție. Această fază durează 0,4 secunde. În timpul perioadei de repaus, corpul intră în sânge din venele în atriul și pătrunde parțial în ventricule. Atunci când începe un nou ciclu, sânge rezidual din partea superioară a corpului camerei împins în diviziile inferioare.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

Având în vedere că structura inimii și cum funcționează, este de a vorbi despre cercurile de circulație - mari și mici. Primul începe aortă. Ea vine din sânge oxigenat ventriculului stâng. Din cea mai mare vas de sange curge prin artere, arteriole, capilare, livrarea de oxigen la toate celulele și eliberându-le din dioxidul de carbon acumulat. Ca urmare a rețelei capilare părăsește sângele venos. În primul rând, se mișcă pe venule, și apoi - prin vene și venele goale. Ca urmare, se încadrează în atriul drept, iar de acolo este trimis la ventriculul drept.

circulatia pulmonara incepe artera pulmonara care iese din camerele inferioare din dreapta ale inimii. Sângele venos intra in plamani, se misca prin artere, arteriolele si capilarele cele mai bune situate în aceste organe. Ca urmare, se încadrează la alveolele - bule mici, care sunt umplute cu aer. Sângele absoarbe oxigenul, purificat din dioxid de carbon și intră în venă. Aceste vase de sânge sunt în atriul stâng. Sângele Lui este împins în ventriculul stâng. Apoi totul se repetă din nou. Sângele începe să se miște într-un cerc mare de circulația sângelui.

funcţia de organe

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

După analizarea structurii inimii, puteți apela funcțiile sale. Unul dintre ei - rezervor. organ vital al corpului uman în timpul relaxării mușchiului inimii este o cavitate pentru acumularea de porțiunea următoare a sângelui care curge din atriul in vasele de sange. A doua funcție a inimii - injectare. Acesta este eliberat în sânge în cercuri mici și mari de circulația sângelui în timp ce reducerea ventricule.

Cum inima omului, toată lumea ar trebui să știe. Tot ce trebuie să aibă informații despre ceea ce este în interiorul corpului său, care procesele au loc în ea. Din activitatea inimii depinde de starea de sănătate și a sănătății umane. Prin funcționarea organului sângelui se răspândește prin corp, care furnizează toate organele și țesuturile cu oxigen, substanțe biologic active, energie și le ia în dioxid de carbon și deșeuri.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

fapte false despre alimentația sănătoasă pe care le-ați crezut întotdeauna adevărat Meet comune stereotipuri despre nutriție să știe cum stau lucrurile în realitate.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

Cele mai mari keshbek 50 de magazine online cu Megabonus Popularitate keshbek utiliza servicii (retur pentru clienți din banii cheltuiți pentru a le cumpere) a crescut constant. Acest lucru este de înțeles, pentru că uneori.

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale

Cum inima omului, care sunt funcțiile sale